Direkte skryt vs ydmykt snitskryt på sosiale medier- Hva er best?

Proud woman, photo, pixabay.

 

God morgen! Har dere sovet godt og fått dere en fin søndagsmorgen?

Jeg leste en artikkel i KK om Humble bragging igår, og jeg har siden da fundert litt på hvorvidt det er best å skryte direkte og uhemmet, enn å pakke skrytet sitt godt inn i litt falsk ydmykhet. Hva synest du?

Først kan jeg jo skrive litt mer om hva humble bragging er;

Humble bragging vil jo på norsk bli oversatt med ydmykt skryt, og er ett begrep som ofte blir brukt iforhold til sosiale medier. Humble bragging er å prøve å skjule at man skyter, selv om det egentlig er det man gjør.. Sp istedenfor å skriver noe mer stolt av direkte, så pakker man det godt inn.. Jeg ville kanskje like godt kalt humble bragging for snikskryting.

Eksempler på humble bragging;

“Sommerkjolen min  har blitt så liten fra ifjor, nå må jeg sikkert kjøpe en ny. Sukk.”

«Jeg hadde slett ikke trodd at boken min ville bli en bestselger.» (eksempel fra kk)

 

Her er noen Tweets som er eksempel på humble bragging;

Jeg tror at humble bragging er nokså vanlig. -Ikke bare på sosiale medier, men i dagligtale også.

Jeg ville ikke tenkt at det var ett problem å hverken skryte eller “humble bragge” en gang innimellom. Og jeg har selvinnsikt nok til å vite at jeg sikkert lettere kunne havne innom humble bragging enn direkte skyt ettersom jeg hater å skyte høyt av meg selv. Og kanskje vi av og til snikskryter alle som en uten å tenke så mye over det? Vi har jo tross alt alle behov for annerkjennelse og å bli sett når vi får til noe vi har jobbet hardt for. Og alle får nok ofte en boost av positive tilbakemeldinger.

Alt med måte er ellers ett uttrykk som passer på det meste. Og kanskje det er det samme om man skryter synlig eller snikskryter så lenge det ikke blir for mye av det gode for andre?

Ja, det kan jo sikkert diskuteres om man hele tatt kan skryte for mye, og om det ikke bare er bra? Men jeg tror at slik normen på SoMe er, så er det ett muligens ett metningspunkt. Eller, hva tror dere?

Folk er uansett ikke dumme, så de avslører jo ofte innpakket skryt også.

Men hva synest dere om direkte skryt vs ydmykt skryt?

Og er det bare bra å skryte, eller burde man moderere seg litt?

Driver du med humble bragging eller skyter du mest direkte når du først vil dele noe du er stolt av?

8 kommentarer
  1. Jeg skryter stort sett ganske direkte.. men hender vel jeg “ubevisst” snikskryter litt også..hehe.. Bilder med sånn type “humbelbragging”tekst under gjennomskuer jeg veldig lett ..så folk kan like godt skrive se så fin kjole jeg har kjøpt meg eller noe sånt.. Men samtidig kan man jo gjøre det man selv føler for på sosilae medier.. I det daglige unngår jeg ofte å fortelle om ting jeg er litt “stolt”av..om jeg prater med folk jeg vet ikke liker at andre har vært med på noe di selv ikke har vært med på..har interesse for.. Fin dag videre til deg <3

   1. Jeg tror alle ubevisst kan sniskryte litt, hehe. Litt skyt og snitskryt tenker jeg må være greit. Jeg synest forresten du har mye humor og selvironi hvis du skriver “skryt” på bloggen, som jeg tror mange serv på som bare sjarmerende. 🙂 Jeg synest alle har lov å dele litt ting man er stolt av iblant, men det er nok litt uskrvne normer og jantelov. 🙂 Jeg tror det er bra å se folk litt ann ja, og jeg tror nok jeg også er litt sånn. Takk, god kveld! <3

  2. Helt ærlig så sliter jeg med innpakket skryt, spesielt når vedkommende virkelig pakker det dårlig inn, jeg blir litt irritert og kjenner at jeg får meg ikke til å si, – slutt å tull, du har jo vært kjempeflink!
   Nei si det rett ut, vær fornøyd. Det er vel denne janteloven, du skal ikke tro….

   1. Janteloven er nok enda mer irriterende enn snitskryt og en stor bidragsyter der. Men ja, det er jo uansett skryt om det pakkes inn, folk flest klarer jo å skjønne det.

  3. Jeg er helt klart blandt de som går skruppelløst ut med mine triumfer og gode sider/egenskaper på samme vis som jeg er ærlig om mine mindre stolte øyeblikk og egenskaper. At dette er noe som tiltaler alle, tror jeg neppe, men det er iallefall ærlig, i tillegg til at det er en type ærlighet som viser selvinnsikt. I mine øyne, er snikskryt og falsk beskjedenhet faktisk innmari irriterende..

   1. Det er bra om du tørr stå for gode og dårlige egenskaper. Selvinnsikt er undervurdert. Høye doser av falsk beskjedenhet kunne jok blitt “irriterende”, men jeg vet ikke om jeg hadde brydd meg om det skjedde en sjelden gang. Og så har det litt å si måten det blir gjort på.

  4. Jeg skryter åpent 😀 Melder er måter å gjøre det litt “ydmykt” på også.. Trenger ikke sette nesa i været, stemmen har mye og si, og også hvordan man legger det fram. Jeg mener man skal skryte litt av seg srlv jeg. Og også av andre 🙂

   1. Ja, enig i at det har litt å si hvordan man legger ting frem også. Og ja litt skryt av seg selv og andre tror jeg også er bare bra. 🙂

Siste innlegg