DERFOR BURDE KVINNER GÅ FOR YNGRE MENN!

Folk som kjenner meg vil sikkert flirt litt over at denne overskriften kommer fra MEG. For jeg har helt tydelig hatt en tiltrekning mot menn som er mye eldre. (Mitt siste lange forhold var med en som var 16 år eldre.) Men jeg synest det er interessant at det stadig blir mer og mer akseptert å date mye yngre menn. Og jeg har lyst å dele noen tanker om hvorfor kvinner velger yngre eller eldre menn- ut fra ett samfunnsperspektiv.

Hvis man skal se på tiltrekningspsykologi og samfunnet vårt 2019 vs 1919 så vil jeg si at det er mindre “gode grunner enn før” til å velge en mann som er mye eldre enn en selv.

Fra gammelt av var jo “regelen” at kvinner ble sammen med menn som var eldre enn seg. Nærmere bestemt forsørgeren – de som var godt egnet til å forsørge en familie med god jobb. Mens menn ble tiltrukket av unge kvinner pga fruktbarhet og evne til å passe på og oppdra barna. (I de gamle teoriene rundt psykologi og tiltrekning handlet det mye om “driftene for å føre genene videre,” og å finne noen som kunne bære frem ett barn, og en som kunne forsørge familien)

Men idag er jo ting litt annerledes. Kvinner er ikke avhengig av at en (eldre) mann forsørge en. Og selv om biologien stor sett er lik som før hos kvinner, så finnes det flere muligheter til å få  barn litt senere i livet (40 pluss). Og det er også vanligere å få barn senere i livet enn før. Kvinner har dessuten ingen problemer med å kunne forsørge familien sin selv.

Jeg føler menn henger mer igjen på det med å like yngre kvinner- enn det at kvinner “bør velge” en eldre mann. Eller er det bare meg som tenker det?

Det å ha langt yngre menn begynner å bli mer og mer akseptert. Og det er jo flere gode grunner til å velge en ung mann. Kvinner lever lenger enn menn. Og kvinners sexlyst er på topp i 40 åra, mens mannen er på topp i 20-åra.

Det er få praktiske grunner til at mannen bør være eldre lenger (bortsatt fra når man begge er 18, og gutten er 14 i hodet! ;))

Likevel er det en ting som likevel enda er relevant, og som noen kvinner tiltrekkes av (Og som har noen fellestrekk med “den gamle forsørgeren”)- Status, ansienitet, trygghet og erfarenhet kommer ofte med alder. Og mange tiltrekkes dette.

Til slutt vil jeg si at jeg ikke tror alder er så viktig ved valg av kjæreste som før. Men selvfølgelig er dette veldig individuelt, og man har ulike preferanser og ting man blir tiltrukket av. Likevel velger vi jo ikke alltid hvem vi blir forelsket i. Og for meg har hvertfall alder mindre  si. (Selv om jeg neppe hadde funnet en rik playboy på gamlehjem eller en som var på ett veldig annet alders-stadie i hode og livssituasjon.)

 

FALLER DU FOR YNGRE ELLER ELDRE MENN?

HAR DU TANKER OM AT SAMFUNNET ER LITT ENDRET IFORHOLD TIL HVA VI TILTREKKES?

Foto. pixabay

12 kommentarer

Siste innlegg