Denne serien fortjener noen gode ord.

Jeg er sikker på at dere alle har hørt om serien Atlantic crossing nå, så jeg skal ikke skrive særlig mye om selve serien og handlingen. Men jeg vil bare anbefale den til alle som ikke har sett den, og jeg tenkte å skrive ett par ord om hva jeg synest om den til nå.

Jeg storkoser meg hver uke med serien som er inspirert av Kronprinsesse Martha og hennes tid i USA under 2 verdenskrig.

Serien har fått noe kritikk for å ikke være hundre prosent historisk korrekt. (Selv om serieskaperne har vært tydelige på at det er fiksjon og “inspirert av“.) Men det er også veldig mye å lære historisk her som er riktig, og ikke minst er det fint å bli litt bedre kjent med kronprinsesse Martha. Det er jo mye som er beundringsverdig, sterkt og interessant. Og selv om det diskuteres hvor stor rolle hun hadde iforhold til USAs avgjørelse om å bryte sin nøytralitet, så er det ingen tvil om at hun hadde innflytelse og en spesiell kontakt med presidenten i USA.

Den lille gutten hennes i serien er jo Kong Harald. Så jeg lurer litt på om kongen følger med på serien om hans mor.

Jeg synest serien fortjener mer ros enn den har fått. Det er gode skuespillerprestasjoner, godt manus, fin flyt, fine kostymer, flotte scener inspirert av krigstiden og god oppbygning. Jeg var dessuten solgt bare ved åpningssangen til serien av Sundfør.

Jeg har ellers klart å bli rørt i hver eneste episode. Men det er jo meg.. Intet nytt. Og skjønner ikke hvorfor jeg skal være så innmari nasjonalromantisk og lettrørt. Men det er vel bare bra.

Jeg har ellers lært mer enn jeg kunne om 2 verdenskrig ettersom serien fikk meg nysgjerrig til å google litt om både President Roosvelt og hans åpne ekteskap med konen og andre ting jeg ble nysgjerrige på om virkelig hadde skjedd. Jeg ble minnet om den tette forbindelsen mellom landene i skandinavia, og jeg må innrømme at jeg hadde glemt at kong Haakon (Kong Haralds bestefar) opprinnelig var dansk. Det føles såå lange siden 2 verdenskrig. Men det er jo egentlig ikke så veldig lenge siden 40 tallet, det er bare så mye som har skjedd siden det.

 

Ser du på Atlantic Crossing?

 

6 kommentarer
  1. Jeg har ikke sett serien selv enda, ville vente til det hadde gått noen episoder så jeg kan se flere samtidig. Har fått med meg all den negative kritikken, men det har ikke fått meg fra at jeg skal se den. Mange trodde nok at serien skulle være helt faktabasert, og derfor blir de litt negative til den når de oppdager at det ikke er tilfelle.

   1. Jeg kan forstå kritikken. Men virker som de holder seg sånn noenlunde innenfor. 🙂 Jeg kan anbefale serien. Jeg kan forstå deg der, for det er så kjedelig å vente en uke imellom 😉

  2. Hørt litt om den , men ikke sett den enda.. Vet jo litt om historien bak..men ikke veldig mye så hadde nok vært lærerikt også (selv om ikke alt er helt korrekt)… Klem til deg <3

   1. Jeg har hvert fall lært noe nytt etter at jeg begynte på serien, og kan anbefale den. Sålenge man vet at alt ikke er helt korrekt, så kan jo de spesielt interesserte undersøke litt selv etterpå. 🙂 Klem tilbake fine <3

  3. Jeg har sett alle episodene. Som deg synes jeg det er spennende sjøl om det er en del fri diktning.😊 Noe av det jeg synes de kunne ha spart seg er samleiescenene mellom “Martha” og “Olav”. Sjøl om det kanskje er gjort for å illustrere at de hadde det bra sammen, så kjenner jeg at jeg nesten synes det er flaut…Det hører liksom privaten til…

   1. Så artig at du også har sett alle episodene til nå. 🙂 Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over de scenene, men det er godt mulig de kunne utelatt det. De ville muligens vise at de hadde det godt sammen ja. Og første scenen var vel kanskje at de tenkte det ville fenge seere fra start.. Men jeg skjønner hva du mener.

Siste innlegg