Den nye rusreformen/Serien Euphoria.

Nærmere sommeren skal det avgjøres om en ny rusreformen blir vedtatt her tillands. Og jeg er litt spent på utfallet.

Hvorvidt illegale stoffer i små mengder bør straffes som idag eller ei kan sikkert diskuteres, og også hvilke konsekvenser begge utfall (straff/ikke straffbart) vil kunne ha. Men det er hvert fall så mye som kunne og bør forbedres med rusomsorgen generelt..

Jeg skal ikke forsøke å skrive noe klokt nå.. Men jeg vil tipse om en serie som heter Euphoria, som jeg forsåvidt har nevnt her tidligere.

I den serien så blir man blant annet kjent med karakteren Rue Bennet som er rusmissbruker. Og serien synest jeg gir ett veldig godt, nært og ekte bilde av skyggesider ved rus. Det er altså ingen romantisering av det, som i mange andre serier og filmer. Og serien gir også godt bilde på andre skyggesider som sikkert endel unge (dessverre) kan kjenne seg igjen i. Så det er mange sterke scener, og serien passer sikkert ikke for alle. Men det visuelle og filmingen i serien er veldig godt laget.

Jeg kan også nevne at Zendaya Coleman som spiller Rue Bennet fikk en velfortjent Emmy for beste kvinnelige hovedrolle for nettopp den rollen. Hun ble dermed tidenes yngste beste skuespiller i dramaserie- Emmyvinner. Så da er det vel egentlig unødvendig å skrive at hun spiller veldig godt i Euphoria.

Trigger warning: Jeg må advare om at klippet under er sterkt, og tematikken handler vel kort fortalt om rusavhengighet og depresjon. Så det er lov å styre unna. Mye i klippet er hentet fra ekstraepisoden som kom ut på slutten av fjoråret, der karakteren Rue får en peptalk av en mann når hun er alene og langt nede på julafta.

Har du sett serien Euphoria?

0 kommentarer

Siste innlegg