Dele liggeliste?

På NRK idag så er det en artikkel som omhandler det at flere unge kvinner deler liggelister med venninner. Så jeg tenkte bare komme med noen av mine tanker.

Ett av argumentene de drog frem i artikkelen som positivt for “liggelister” var at man burde få ned skammen på at kvinner også kunne ligge med mange ulike partnere, og at disse listene kunne føre til mer åpenhet rundt å prate om seksualitet.

Mens noe av det negative kunne bli uthenging, utlevering uten samtykke, shaming, og å rate hverandre negativt.

Jeg er generelt for åpenhet. Og jeg tenker også at vi i 2021 burde kommet dithen at det var fult akseptert av kvinner kan ha ett like rikt seksualliv som menn.

Men jeg tenker at det er fint mulig å være åpen, uten å være utleverende. Man kan fint prate om sex med venninner. Og, ja man kan selvfølgelig få være så åpen man selv vil, er komfortabel med og har behov for. Men for de som ønsker å dele mer detaljer med noen, så er det jo litt forskjell om man deler det med sin bestevenninne som ikke sier det videre, eller å legge lista på internett..

Jeg ville nok som hovedregel ikke selv valgt å utlevere veldig private detaljer om noen andre som ikke har samtykket til det- med fult navn. For jeg synest først og fremst det er noe mellom dem det angår. Og jeg tenker ellers ut fra artikkelen, at spesielt hvis det gjelder ONS, så kjenner de jo ikke den andre like godt alltid..og hva den andre måtte føle om en evt utlevering som kommer på “avveie”. Og det at jenter shamer f.eks gutters “størrelse” og henger ut med navn tror jeg kan skape komplekser og skam.

Noe av det første jeg ellers tenkte når jeg begynte å lese artikkelen, var at jeg funderte på om liggelister ikke høres litt fjortiss ut. Men nå var en av de de intervjuet 25 år, så da er de jo “godt” voksen. Men å rate så personlig ting kan jo i verste fall påvirke unge og litt uerfarne gutter negativt. Eller som artikkelen beskrev, gi selvtillittsboost. Men jeg synest først og fremst de unge bør få eksperimentere uten at noe sårbart trenger komme i se og hør 😉 Men så er man er jo veldig ulik på dette. Og kanskje nettopp det er poenget.

Hva er din mening?

6 kommentarer
   1. Enig. Rangering generelt sett er jeg skeptisk til. Utseenderangering og liggeliste er litt på “samme nivå” men muligens liggelister er til og med ett enda større nei.

  1. Bare man får ligge hva skal man med en liste? Er ille at man trenger en liste for å huske, hvor mange snakker man om på en slik liste? Inn med ligget, ut med lista!

   1. Jeg må si jeg aldri har hatt en slik liste, og ser ikke poenget. Det stod i artikkelen bl.a at det var praktisk å ha oversikt hvis man måtte gi beskjed til folk om kjønnsykdom. Men høres ut som man har temlig mange nye i uka uka da, hehe. Enig. ❤

  2. En ting som MÅ bort, er forskjellen på menn og kvinner og antall sexpartnere. Det er tøft og heltemodig hvis en mann har hatt seg med mange forskjellige, mens hvis kvinnen har gjort det samme, er hun lett på tråden. Jeg tror nok mannfolka er de som er mest lett på tråden i såfall. Men det stempelet får ikke de.
   Jeg tenker at sånne lister kanskje ikke helt er tingen til å utjevne disse forskjellene. Det høres egentlig mer ut som en litt småsimpel baksnakkingsgreie som jentunger er så flinke til dessverre.

   1. Jeg er enig! Men jeg tror desverre det en lang vei å gå enda. Og blir spesielt oppgitt av kvinner som er med på å prate ned andre kvinner for dette.. Haha. Ja, menn ville jeg faktisk kalt lettere på tråden, om man måtte ha en sånn sterotyp på ett kjønn 😉 I likhet med deg er jeg usikker på om slike lister er veien å gå. Ja, føler også det er litt baksnakkingsgreie, og ikke minst fryktelig fjortiss.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg