Liker du de mest avspilte låtene på youtube?

Mange låter har konkurrert om å ligge på “topp 100” de siste årene på youtube. Men akkuratt førsteplassen 👑 og hva som er den aller mest avspilte låten, det har egentlig endret seg overraskende få ganger de siste årene. 

Justin Bieber hadde den mest avspilte låten på youtube en stund i 2011-12- med låten “Baby“, før Gangnam style tok over på slutten av året. (Dere husker sikkert de landeplagene.) Og Gangnam style holdt så tronen på youtube i åresvis, langt forann de lenger nede på lista.

Rundt årskiftet til 2018 tok låten Despecido 1-plassen, og det var den mest avspilte låten frem til 2020.

Førsteplassen idag og den mest avspilte videoen på youtube noensinne er låten “Baby shark“, og den har ligget på topp siden slutten av 2020. Den har over 8,2 billioner views.

Ifølge meg er Baby shark verdens mest irriterende sak å få på hjernen, og selv om jeg kan forstå populariteten på akkuratt denne så synest jeg av og til topp 100 listen er litt urettferdig generelt sett ut fra hvor mye bra låter som finnes som får så lite klikk.

Jeg tipper noe av grunnen til at Baby Shark ligger så høyt er både at den er veldig kort, og at mange nok har hatt den på repeat mer enn en gang.

Den er ellers veldig fengende og rettet mot barn og bevegelser man kan gjøre sammen med voksne og andre barn. Igjen og igjen. Og barn liker ofte å se den samme vidoen flere ganger, spesielt når den er kort og morsom. itillegg kan det se ut som “asiatiske videoer” ofte får mange klikk. Det er jo folkerike områder også.. (Jeg tenker f.eks på hvor store noen k-pop artster er, og at mange av de har over en milliard views. Og Gangnam style låg høyt over 2 plassen lenge). Eller hva tror dere?

På andre plass ligger per idag Despecido med over 7 milliarder views, mens Ed Sheeran har 3 plassen med Shape of you, med over 5 milliarder views.

Det gikk forresten opp for meg akkuratt nå at ikke noen kvinnelige artister på topp. (Jeg sa jo at jeg kom til å komme inn på kvinnekampsaker selv om det ikke var igår). Så hvorfor er det mest menn på de første plassene på listen tror dere?

Vi må helt ned til 14 plass for å finne en kvinnelig artist, og det er Katy Perry med “Roar.” Så jeg tenkte å kun linke til den, haha. Det får være min måte å få kvinnene til å klikkes lengre opp på lista. Og jeg er for å støtte kvinnelige artister litt ekstra..

Jeg synest Roar er en mye bedre låt enn flere av de høyere oppe, men det er min smak da. Det er en veldig god låt i sin sjanger. Og det at kun 4 kvinnelige artister er på topp 30 idag- da sier jeg som Adele, som er en av de;  Hallo..

Jeg synest ellers at det bittelitt urettferdig at K- popartister har milliarder av views uten at kvaliteten kanskje ikke er helt topp på endel av det, ( subjektiv mening naturligvis) utenom svært god og kostbar produksjon og at det er veldig catchy. Ja, jeg missliker ikke Kpop altså, for jeg har jo linket til Blackpink selv. Men jeg synest bare klikktallene er litt tragiske iblant og urettferdig etter mitt syn. Men klikktall sier jo ikke alt da.

Hva synest du om topp-plassene på youtube?

 

0 kommentarer

Siste innlegg