Burde volsoffer som Valérie Bacot havne i fengsel?

Pixabay, Free-Photos.

Jeg vet ikke om dere har hørt om rettsaken det skrives endel om for tiden, der det skal avgjøres om franske Valérie Bacot skal få fengselsstraff eller ikke.

Jeg skal ikke gå inn i noen detaljer om saken i dette innlegget, men dere kan lese artikkelen her selv. Det er ingen hyggelig sak, så er dere advart om det. Men veldig kort fortalt så drepte Bacot til slutt personen som missbrukt henne grovt i flere tiår med ett skudd.

Og mitt spørsmål er om dere synest “slike tilfeller” burde få fengselstraff?

Jeg synest selv at det er ett litt vanskelig spørsmål om “slike saker” burde gi fengselstraff. Man kan selvfølgelig heller ikke svare på det generelt, ettersom hver sak er ulik.

De har jo tatt liv. Og det burde vel i de fleste tilfeller få konsekvenser uansett. Men i flere caser blir det jo nærmest ett selvforsvar. Så i enkelte spesielt grove tilfeller, der personen ikke er til fare for noen andre, så synest jeg faktisk de burde slippe fengsel eller få veldig kort tid inne. Spesielt om straffen blir vurdert til for stor belastning. Og jeg håper egentlig litt på at Bacot tilfellet slipper fengsel og istede får hjelp, eller får ett helt minimum. Hun har jo allerede sittet inne ett år. Og over en halv million underskrifter er visstnok undertegnet av folk som ønsker hun slipper fengsel.

Jeg synest ellers at det er trist at systemet sviktet, og synest det burde få konsekvenser også. Og jeg måtte google om “missbrukt kvinnesyndrom” som de skrev om i artikkelen, var en reell ting. Det er så mange “syndrom”. Og det er jo hvertfall ingen offisiell diagnose, så lurte på om det var ptsd, eller en rar norsk oversettelse på noe annet. Google. Men det er hvert fall stor mediedekning på den tragedien.

Hva er din mening?

2 kommentarer
  1. Er det ikke slik at hun frivillig oppsøkte sin stefar som var misbrukeren etter å ha fått han ut av livet sitt? For deretter å gifte seg med han? Så innledet hun et forhold til sin datters (eks) kjæreste? Ta dette med en klype salt hva jeg skriver, for kan hende jeg husker feil. Men husker jeg riktig så er jo dama.. spesiell. Hun trenger så absolutt hjelp. Er hennes historie sann så tenker jeg ikke mer fengsel, men en annen form for straff hvor det fokuseres mer på psykisk helse og mindre på fengsel.

   1. Jeg vet ikke absolutt alle detaljer, og orker ikke lese det heller. Men vet han satt i fengsel for å ha misshandlet henne som barn, og kom ut av fengselen og voldtok henne og hun ble gravid. Da var hun 17. Det er jo utallige eksempler på lignende scenarioer med kvinner som blir fordi de ikke vet hvor de skal gå, eller noe lignende stockholmsyndrom. Er mulig å være glad i en som missbruker også, for de er jo ikke bare onde. Men ja, det er utenfra uforståelig hun giftet seg med han. Det kan jo ha vært i en bedre fase. Helt riktig at det er en historie som virker til å ha mye surr. Men jeg tenker at det ikke er så rart. Enig i at hun burde hatt hjelp.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg