BURDE NATALIE PORTMAN HA SAGT NEI?

Jeg er ikke glad i reklameavbrudd på youtube, og jeg trykker som regel på “av-knappen” etter 5 sekunder (der man kan gjøre det.) Og jeg har vel omtrent aldri sett en hel reklame ferdig. Inntil nå..

For gjett hvem som har sett en hel Dior-reklame ferdig- Og så på repeate.

Jeg vet ikke engang hva som fascinerte meg med videoen? Feelingen? (Og jeg er jo uansett over gjennomsnittet fan av både Natalie Portman og Sia da..)

Og på spørsmålet som stilles på slutten- Der tror jeg at jeg hadde gått veldig langt..

Det er likevel Natalie Portman og sammarbeidet med Dior jeg vil skrive noen ord om..

For Natalie Portman har fått kritikk for å inngå ett sammarbeid med Dior, ettersom Dior er en av de selskapene som driver mye med dyretesting på sine produkter.- Og Natalie Portman er jo som kjent veganer.

Selv er jeg litt todelt i kritikken. For jeg synest at det er viktig at man er konsekvent når man velger sammarbeidspartnere og handler ut fra sine sine verdier og standpunkter. (For det er nok av de som kaster sine fanesaker om det tilbys nok penger- eller som er kjempeengasjert i ord og ikke handling).

Likevel så stoler jeg på Natalie Portmans egen vurderingsevne, og hun reklamerer såvidt jeg vet ikke direkte for noe som er dyretestet. Og alle vet jo hva hun mener om dyrevelferd, også innad i Dior.

Så mitt spørsmål er; Ville det være det eneste riktige vært at Natalie Portman som veganer hadde boikottet Dior og sagt nei til å være Diors ansikt utad (som mange mener)? Eller kan det sees på som en liten mulighet “som ansiktet utad” å få noe innflytelse og makt til å påvirke.

Natalie Portman vil uansett ikke ha nok makt til å få slutt på dyretesting selvfølgelig. Men hun kan legge noe press på Dior og kreve å bare reklamere for ting hun står inne for.

Jeg er som sagt litt ambivalent på om hun “burde sagt nei” til å fronte Dior. Men jeg synest det er viktig at både store og små influencere står inne for det de reklamerer for. For noen er veldig konsekvente, mens andre virker som de reklamerer for det meste om de tjener på det- tross at det ikke samsvarer helt med andre ting de skriver de er opptatt av.

Som en diregesjon til slutt, så skulle jeg ønske at produkter som var dyretestet var merket. For om jeg hadde to produkter forann meg som var omtrent like- men ene var dyretestet og den andre ikke var det, så ville jeg garantert valgt det produktet som ikke var testet på dyr. Men jeg har vært for dårlig til å sette meg inn i ulike merker og produkter i forhold til dette. Hva med dere?

 

SYNEST DU DET VIKTIG Å VÆRE KONSEKVENT I FORHOLD TIL EGNE UTTALTE VERDIER OG SAMMARBEIDSPARTNERE?

OG BURDE INDLUENCERE OG KJENDISER GENERELT KUN JOBBE MED SAMMARBEIDSPARTNERE DER ALT VAR ETISK OG I TRÅD MED EGNE VERDIER? (Finnes de stedene i det hele? Bye bye til å reklamere for klær ;))

2 kommentarer
    1. Ja ord med reklame i det funker ikke altså.. hehe.. Var jo en “elegant” video/reklame med fin musikk.. Jeg kjenner ikke så godt til Nathalie P og det hun står for..ikke er jeg slik at jeg “går folk etter i sømmene”for å sjekke om di motsier seg selv heller.. Men synes vel generelt at kjendiser heller bør passe seg for å ha så voldsomme kampsaker om di ikke gjør som di sier.. Jeg er ikke veldig flink til å sjekke produkter..men så handler jeg veldig lite sminke også… Selvsagt grusomt om dyr blir plaga..

      1. Ja, det bør man visst passe på å ikke skrive i innlegget:-) Jeg prøvde å jukse det til med mellomrom (re klame), men det gikk visst ikke det heller. Jeg kjenner ikke godt til alt Natalie Portman står for jeg heller, jeg kjenner og beundrer henne jo mest som skuespiller m.m. Men jeg vet om dette med at hun er veganer, og har lest litt om kritikken iforhold til Dior. Men enig med deg. Man trenger ikke å leite etter feil hos folk, men er jo greit at de som har store kampsaker ikke går veldig imot seg selv i handling. Da er vi to som ikke er flinke til det. Jeg har handlet minimalt med sminke seg de siste åra vil jeg si, men uten å ha gjort reseasch på dette. Men ja, det er grusomt, og jeg skulle ønsket det ble slutt på den praksisen.

Siste innlegg