BØR MICHEAL JACKSONS MUSIKK FJERNES?

Igår fikk høre om at det kommer en ny og sterk Micheal jackson- dokumentar med beskyldninger om overgrep.  Og i forbindelse med den skulle NRK ta Michael Jacksons musikk av spillelistene i to uker.

Min umiddelbare reaksjon var at jeg ble overrasket over at de skulle fjerne musikken. For det var litt drøyt tenkte jeg. NRK skrev at de ikke ville vekke dårlige følelser hos lytterne. Men altså!; folk som har opplevd overgrep klarer nok fint å få andre triggere som minner om det uansett, og kan slå av radioen- tenkte jeg.. “Skal de ta bort alle filmer av Weinstain også da” utbrøt jeg til han jeg satt ved siden av.

Dette var min første reaksjon..

Kanskje jeg forstår NRK hvis jeg ser dokumentaren? Eller er dette ett pr stunt for at folk skal se den?

Jeg er stor fan av Micheal jackson, og jeg er faktisk utrolig trist nå. Han var så talentfull, musikken er dritbra og personligheten og verdiene hans virket utrolig bra. Ett virkelig ideal. Og det synest jeg enda. Men har han gjort dette forferdelige?

Jeg har lest litt ikveld om dokumentaren. Jeg må starte med å si jeg synest det er litt uheldig at HBO utelukket alle med en annen mening, – uttalelser fra advokat og familie ikke er med. Jeg vet ikke om familien har noen “beviser” uansett da. Noen støtter jo blindt sine egner og nekter å se sannheten også.  Men på den andre siden-

(Dette er litt generelt om overgrep og “kjendiser”) Mange “maktmennesker” har begått overgrep  og snodd seg fint unna gang på gang. Det så mange tilfeller. Og de som hevder ett overgrep har skjedd blir ofte beskyldt for å ville ha oppmerksomhet, eller tiet med en klekkelig sum. Og kanskje det var en grunn til at hbo valgte å fokusere på guttenes historie alene? Men generelt synest jeg egentlig det er viktig å belyse alvorlige saker fra to sider.

Jeg synest på en måte det er rart at guttene i dokumentaren før har sværget på at det ikke er begått overgrep, for så å lenge etterpå påstå det motsatte. Men så er det jo nokså vanlig at overgrepsoffer kommer frem etter mange tiår. Det at folk blir tiet med en stor sum føler jeg er en “usa- makt greie.” Selv tror jeg ikke jeg hadde holdt kjeft om noe sånt og reddet noens “ass” for 100 mill. For sannheten bør jo komme frem.

Jeg har jo stilt meg spørsmål om overgrepsanklagene Michael Jackson har fått på seg før. Jeg har jo til og med skrevet skoleoppgave om han på høyskolen og kan mye om han. Men iforhold til overgrepene tenkte jeg faktisk at han kanskje kunne være så “barn” og naiv at han hadde barn på overnatting og ikke såg det store problemet i det. Han hadde ingen vanlig barndom selv og var veldig mye “barn” på noen områder. (Neverland bl.a)

Jeg sier ikke at jeg ikke tror på guttene eller ikke tror det kan ha skjedd flere overgrep. Jeg bare vil ikke skrive noe bomastisk uten å ha sett dokumentaren eller noe.

Jeg tror dette kommer til å bli en stor sak fordi han har så mange fans. Og overgrepsanklager og pedofili er så alvorlig. Det kan nesten ikke bli mer alvorlige anklager. Så her har man jo ting som treffer mange midt i hjertet som kolliderer.

Jeg lurer på om hva som eventuelt skjer videre med denne saken. Jeg har lyst å høre to sider. Og håper nesten guttene kan bevise det de sier- selv om det sikkert ikke er så lett. Og hvis det finner ut av M.J. har gjort dette- vil det være ok å slutte å spille musikken på radio for alltid? Kan man skille handlingen og musikken, eller vil man etterhvert fjerne all kunst der kunstneren/artisten har gjort noe alvorlig som har skadet andre?

 

SYNEST DERE DET ER GREIT Å LA VÆRE Å SPILLE MICHEAL JACKSON PÅ RADIOEN?

HVA ER DERES TANKER OM DOKUMENTAREN- SKAL DERE SE DEN?

13 kommentarer
  1. Jeg skal ikke se dokumentaren, uansett om sannheten er slik eller ikke. Ser ingen grunn til å late som musikken hans ikke finnes heller. Det var kanskje noe annet om han var bevist skyldig og i live..da ville jeg neppe kjøpt musikken hans og bidratt til økonomien hans. Men han lever ikke, og musikken den er her, den. Det er andre som tjener på den.

   Før i tiden spilte man Elvis i lange baner, også i flere år etter hans død. Så dabbet det av, det kommer stadig nye artister. Elvis er en tåke i bakgrunnen nå. Det kommer også Michael Jackson til å bli om en del år til. En naturlig utvikling.

  2. Nei, selvfølgelig ikke. Det er et trendhysteri nå, fritt frem for psykopatene. Om du dømmer Michael Jackson fortjener du å bli dømt selv. Det er bare sladder.

   1. Jeg tenker også idag at det er rart om det fjerner musikken. Tror ikke psykopate nødvendigvis har særlig nytte av denne diskusjonen.:) Hvis du sikter til meg så har jeg absolutt ikke dømt Micheal Jackson- Har ikke sett dokumentaren og tror det var nokså tydelig i innlegget 🙂 Hva er linken du sendte under navnet Ole til? Ha en fin dag! 🙂

  3. Nei, det bør den ikke. Ikke ble han dømt, saken er kommet opp lenge etter hans død, og skal de fungere slik så får de trekke musikken til alle som har en dom, da tenker jeg det blir lite igjen å lytte til.

   1. Jeg aner jo ikke om det går ann å opprette sak nå engang, sansynligvis ikke. Men det ble vel “forlik” de andre gangene. Så han ble ikke dømt. Men i Norge hadde man vel neppe kjøpt seg ut av det- så hvis man ikke kunne gjort det på denne måten lurer jeg på om han hadde blitt frikjent eller ikke. (Hvis jeg har oppfattet det med forlik riktig da) Og ja, det er mye som burde blitt tatt av skjermen og radioen da.

  4. I så fall må vi også ta bort Hamsuns bøker. Jeg mener at kunsten står for seg selv, opphavet har for lengst forlat verket når det er publisert. Men jeg vet ikke om jeg hadde lyttet til ham i dag, nå som jeg vet det jeg vet.

   1. Ja jeg tror jeg også mener kunsten står for seg selv. Men selvfølgelig kan slik ny alvorlig informasjon om artisten påvirke og endre litt hvordan vi oppfatter kunsten. Jeg har ikke helt gjort meg opp en mening,jeg må lese litt mer og evt se dokumentaren og reaksjoner i etterkant. Og må tenke litt på dette Uansett så er han jo en musikkhistorisk person, ett musikkgeni osv. Men jeg har også sett på han som den snilleste personen, og blir sikkert litt forvirret med denne dokumentaren. Men folk ble også sjokkert med Bill Cosby og mange andre.

  5. Jeg synes hele greia er vanskelig (skal se dokumentaren så fort den kommer ut) nettopp fordi MJ er død og dermed ikke kan tale sin sak. Uansett om overgrepene har funnet sted eller ei er situasjonen trist. Tenker å skrive et innlegg om det selv etter å ha sett dokumentaren og lest meg litt opp på det.

   Men jeg synes ikke musikken burde fjernes, da det er opptil en domstol å avgjøre skyldnerspørsmålet, ikke NRK sin jobb.

   1. Jeg er helt enig! Det er kjempevanskelig! Nettopp, det er en domstol og ikke nrk som skal ta stilling til skyldspørsmål! Jeg synest det er veldig trist og uheldig at MJ ikke kan forsvare seg og familien og advokat ikke har sluppet til. Og virker som mange nå har stemplet han som pedofil før dokumentaren er sendt. Interessant om du skriver om det!

  6. Kunst er kunst.. Men han er noe særlig og jeg ville ikke lytte til ham i dag, pedofile står høyt på min hat liste og alle firbre i min kropp blir allergiske når jeg ser han snakke. Snakk om udiagnotisert og kognitivt tilbake… Ork.. Altså. Unnskyld meg

   1. Pedofili er grufult ja! Men det er jo ikke bevist at M.J. er det. Det er påstander. Og det kan selvfølgelig hende det er sanne. Men jeg ble meget skeptisk til det når jeg såg for eksempel dette om den ene av de som nå hevnder han missbrukte han https://m.youtube.com/watch?v=rgSbSotJgUY
    Jeg sier ikke han ikke har gjort noe, men troverdigheten til de to som anklager han er jo nokså svak på mye. Skulle ønske en domstol avgjorde skyldspørsmålet og ikke alle hjemme i stuen. Jeg føler presse-etisk det skurrer veldig slik som dette legges frem. Men ja, tror M.J. slet mye med seg selv. Men folk har jo allerede dømt han som pedofil uten å ha lest noen om saken eller sett dokumentaren. Og jeg synest det er litt tidlig…

Siste innlegg