Bør man ha ett visst nivå for å legge maleriene sine ut på sosiale medier?

Hei. Har dere hatt en fin dag? Jeg har malt i flere timer idag, og jeg har hygget meg ordentlig med det. Jeg vet ikke hvor vanlig det er å måtte hoppe i dusjen etter en maleøkt da. Men jeg har visst en tendens til å ende opp som ett maleri selv også, hehe.

Noe jeg nylig har blitt oppmerksom på som er litt rart når det kommer til malefarger, er at fargene jeg bruker mest faktisk er de samme fargene som kanskje går mest igjen i min klesgarderobe. Og dersom jeg skulle klart meg med kun fire farger å male med, så ville jeg valgt fargene rødt, blått, svart og hvitt. De kan jo også mikses i mange fargevarianter- også rosa og lillatoner. Men jeg kan fint ta bort rødt også. Men da blir uttrykket mer kaldt og malankolsk. Men blått er veldig behagelig synest jeg.

Idag har jeg også malt på A3 lerret. Det er jo ekstra moro med (minst) den størrelsen.. Og hvis jeg bare får “sving på kameraet” så legger jeg kanskje ut bilder av det jeg holder på med etterhvert. Jeg holder på med flere prosjekter samtidig da.. som vanlig.

Når det kommer til nivået mitt, så er det nok ikke så mye å skryte av. Mens min entusiasme derimot kan sies å ofte være temmelig høy. For jeg har en nokså facinerendes selvtillitt når jeg setter igang med enkelte kreative ting, litt som Pippi; “Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg sikkert”.

Så idag skulle jeg jo da prøve meg på en malestil jeg hadde sett som jeg aldri hadde prøvd før. Impresjonisme. Og her er to eksempel på maleri innen impresjonisme-generen; (Med “bittelitt” høyere nivå enn jeg innehar, hehe;)

Og så har jeg nevnt tidligere at jeg er blitt litt inspirert av Sponeneous realism. Så jeg legger ved VOKAs fantastiske Marilyn Monroe maleri, selv jeg har delt videoen på bloggen tidligere;

En utfordring jeg ofte får er at kreativiteten og entusiasmen ofte stopper litt opp etterhvert i det faktum at jeg ikke alltid har verktøyene til å utføre de “ambisiøse planene.” – Eller tålmodigheten. For jeg startet ut temmelig ambisiøst i hodet enkelte ganger, med ett upedagogisk opplegg som bare må gå på tryne, hehe.

Men min tankegang er likevel at det trenger jo ikke bli akkuratt det man hadde tenkt i utgangspunktet 😉 Jeg tenker at det blir som det blir.. Veien blir til når man går, er litt slik måte jeg liker å være kreativ på. Og så lærer man.

En annen ting jeg har tenkt litt på idag er dette med å dele noe man maler som amatør i for eksempel sosiale medier. For noen ganger kan man kanskje føle på selv at det man lager ikke er bra nok til å deles.

Eller er det bare meg?

Men hvis jeg skal prate generelt sett så tror jeg ikke at det man lager må ha ett visst nivå for å inspirere eller glede andre. Hvis det er målet da..

Selv synest jeg det er veldig koselig når andre deler de det maler, selv om de verken er Munch eller Claude Monet. For jeg blir ofte inspirert bare av det faktum at de maler (“Det fikk jeg lyst til også”), og kanskje av ting som ideene, kreativiteten, fargevalget, malergleden, eller stemningen i det de har laget. Og så er det jo dessuten individuelt hva som sees på som “god kunst” eller “bra kunst” og hva som inspirerer eller beveger en.

Så konklusjonen herfra er hvert fall at alle fint kan legge ting man lager ut samme hvilket nivå. Og så vil man jo bare ha større sjanse for å vise progresjon hvis man er helt grønn i starten 😉 Men jeg vet det er lettere å si til andre enn seg selv, for man er jo mest hard mot seg selv.

Liker du å male?

8 kommentarer
  1. Så stilig og selv om man ikke er proff (enda) så er det absolutt fint nok til å deles. Alt behøver ikke å være det beste av det beste, men jeg er sikker på at det er fint. Jeg har lyst til å se dine malerier 🙂

   1. Jeg er veldig enig. Og jeg liker godt at du setter “enda” i parantes. 🙂 Jeg vet ikke om jeg selv har tålmodigheten og viljen til å trene så mye som trengs for å bli veldig god. Men jeg liker når folk har selvtillitt på at de kan hvis de vil, uten at alle nødvendigvis må bli proffe. Så hyggelig å høre at du vil se. 🙂 klem

  2. Og ikke minst: hvem bestemmer hva som er “bra nok” eller “holder et visst nivå”? Det tenker jeg er en smakssak. Det viktigste er vel å dele hvis du vil og la være hvis du ikke vil🙂 Lag deg en fin dag!

  3. Folk bør definitivt få legge ut det de måtte ønske i sine egne kanaler. – Og har man ikke noe positivt å si om det som legges ut, så er det eneste siviliserte alternativet å holde kjeft, eventuelt å slutte å følge 😉
   Selv skulle jeg virkelig ønske jeg hadde hatt et minstemål av evner i den retningen, da jeg ikke syntes det ville vært for mye forlangt i det min bror har et kunstnerisk talent ut av denne verden.. 😛

   1. Ja. Og stort sett tror jeg folk er veldig snille på det, men at det er “kunstneren” selv som er hard mot seg selv. 🙂 Hehe, ja man har ulike ting man er god på 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg