Bør man etterstreve å se mye yngre ut enn man er?

Pixabay. Silviarita. (Redigert av meg.)

Idag såg jeg deler av en youtube- reklame som jeg måtte trekke godt på smilebåndet av. For det var en hudpleiereklame som brukte så voldsomt store ord fra start. Det ble ikke brukt ord som at man ville “få rynker,” men at man ville etter en viss alder få en “innvendig hudkollaps.” 

Dama i reklamevideoen sa det var SVÆRT VIKTIG at man såg denne reklamen, og at de var de ENESTE i hele verden som hadde denne viktige fasiten på aldringsproblemet i huden. Og de som laget reklamen skal i hvert fall ha cred for å klare å ikke få meg til å trykke “skip” med en gang. Og jeg måtte faktisk le litt av hele greia, fordi de fikk dette til å høres nokså forferdelig ut, og noe som burde forhindret for alt det var verd..

Jeg hadde dessverre ikke tålmodighet til å følge med på hele reklamen for å få fasiten på det som ville gjort huden min tilsynelatende 25 år frem til jeg var 70. Så jeg vet ikke hva de ville selge.

Men jeg tror vi eldes etterhvert i huden samme hvilke piller, kremer og vitaminer vi tar, sålenge man ikke tar noen drastiske valg som ikke er naturlige. Men ja.. Jeg ikke skal påstå at det ikke er noe man kan gjøre for å ta bedre vare på seg selv og på huden.

Jeg har min egen usikkerhet. Så for å ikke føle meg fullstendig dobbelmoralsk her, så kan jeg fint innrømme at jeg har hatt aldersangst så det synger etter siden jeg bikket 23, hehe. Men til tross for hva jeg måtte føle personlig, så jeg mener likevel at det er leit at det er så mye markesføring på produkter som tjener på å gjøre folk mer usikker på en helt naturlig prosess.

Det store spørsmålet er jo ellers hvorfor det fokuseres så mye på at man bør se ut som man er 25 når man er 55? – For det var nesten det de sa når de reklamerte for hudproduktet. Så er noe å strebe etter å helst se flere tiår yngre ut enn man er? Jeg vet jo at ingen kvinner nok hadde sagt nei takk til å se litt yngre ut hvis de kunne velge (etter at man er bikket den alderen der man helst vil se litt eldre ut.) Men burde det ikke også bli fremstilt som flott og som den mest naturlige tingen å se ut den alderen man faktisk er? (Det hadde selvsagt ikke blitt så mye fortjenste på det de selger da).

Jeg må ellers si at når jeg lette etter bilder til illustrasjon i innlegget så fant jeg ut at det var nesten ikke noe utvalg av litt eldre kvinnelige modeller på pixabay. Det har jeg igrunn aldri tenkt over før.. Så å si hundre prosent av kvinnene var unge.

Men hvorfor er det slik?

(Hvis det er noen kvinner på 50 pluss som leser dette, så trengs tydeligvis flere modeller i den alderen. Så gå på photoshoot!) 🙂

4 kommentarer
  1. Prøvde å sende bilder en gang til sånn bli ny- greie , hørte ikke noe mer. Så jeg turte ikke melde meg til andre modell-greier 😂 Ikke modellmateriale 🙄 Sikkert for gammel ja 😜

   1. Prøv igjen, kanskje ett annet sted? 🙂 Jo, du kunne nok absolutt blitt modellmateriale. Trenger flere modeller som ikke er 20, og du er jo veldig flott. 🙂 <3

  2. I mine øyne, er dette en av de desidert giftigste elementene ved dagens samfunn! Hvordan i himmelens navn kan vi akseptere at ei dame er å betrakte som ‘ferdig’ og utdatert i det hun har 2/3 av livet igjen å leve til hun når forventet levealder!? Det er like sykt som det er ødeleggende!!
   Greit nok, det er begynt å snu, men det er fremdeles langt igjen.. – Og de eneste som kan gjøre noe med det, er faktisk oss, som publikum og forbrukere! F.eks gikk Elizabet Arden, L’Oreal og flere andre ledende kosmetikkmerker over til å bruke modeller fra den aldersgruppen produktene er myntet på etter at publikum viste seg drittlei av at jentunger skulle markedsføre varer ment for folk på 40, 50 og 60+, og disse modellene er vel så fine som de unge!

   1. Ja, det er veldig leit, og det burde ikke vært slik. De er faktisk jo yrker der kvinner over 40 nesten ikke har sjanse lenger. Men håper dette endres. Det med at kostetikkmerker bruker modeller i alderen produktene er myntet på burde være den største selvfølge.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg