BLI RIK AV MANGLENDE SEX, UTROSKAP OG ØLMAGE

Ekteskapsavtaler har eksistert i lange tider. Men disse har som oftest tatt for seg materiell fordeling ved en eventuell skillsmisse og det som kalles særeie. Men i 2019 er det blitt mer vanlig å ha såkalte ekteskapsklausuler som beskriver forventningen til ektefellen i forholdet, og eventuelle konsekvenser av å ikke “innfri.”Alt fra følgene av utroskap til hvor ofte paret skal ha sex.

Men er dette nødvendig, og er det bra?

Utroskaps-avtale

Ett av de vanligste punktene i en ekteskapskausul er konsekvenser ved utroskap. Og flere Hollywoodkjendiser blant annet har visstnok en skriftlig avtale på akkuratt dette. (Derpå Jessica Biel som ble nesten 4,5 millioner rikere nylig når Justin Timberlake var i grenseland til utroskap.)

Men er det på sin plass å ha en skriftlig avtale der man krever en stor sum penger om partneren er utro? Eller bør man ha som utgangspunkt at dette ikke skjer?

(En klekkelig sum er hvertfall ett fint plaster på såret når evig troskap ikke blir holdt.)

Livsstils-avtale

En annen ekteskapsregel som enkelte ektepar har skrevet under på, er at partneren må tilstreve å se godt og trent ut gjennom ekteskapet, og ta vare på seg selv og stelle seg.

Hva tenker dere om skriftlig avtale på slikt?

Jeg synest at man uansett burde prøve å holde seg sånn circa på sitt naturlige beste overfor seg selv og partneren (sålenge man ikke blir syk eller ikke klarer det). Og da tenker jeg ikke sånn at man må på treningssenteret hver dag, men at man ikke blir “200 kg og lever i en svett joggebukse”hver dag. Men å inngå skriflig kontrakt er jo å dra det litt langt.. Og så er det jo ikke alle som er like opptatt av dette.

For min del så ser jeg aldri for meg at jeg hadde vært typen til å klage så mye på min partners utseende  å kreve min rett “for brudd på avtale 2- ølmage.” Og det er ikke fordi jeg ikke er opptatt i det hele av at partneren holder seg sånn noenlunde. Men jeg er ikke den som liker å påpeke noe negativt om andres utseende -selv ikke en partner. Og jeg tenker at det burde være partneren selv sitt ansvar å holde seg iform og holde seg attraktiv for den andre. Og dette er noe som burde prates om tidlig i forholdet for å se om man var på samme sted. For noen er jo veldig avslappert til dette, mens andre ser på en viss form av ivaretaking av uteeende som viktig.

Barneoppdragelse

Noen har med i ekteskapskontrakten hvordan de skal oppdra barna. Som grensesetting, hva barnehage barna skal gå i, og hvilket livssyn de skal oppdras til.

Jeg tenker at endel av dette ihvert fall er utrolig viktig å prate om, og være enige om. Men en kontrakt har jo fordeler og bakdeler. For hva om man endrer syn etter ny kunnskap eller utvikling- og da er man jo bundet fast..

Og litt kjipt om man blir forelsket og passe hjernevasket av en kjæreste som er med i en sekt (la oss si Tom Cruice), og skriver under på en avtale, for så å ikke kunne endre måten barna ble oppdratt på.

Sex- avtale

Ett annet punkt flere nygifte ektefolk har skriftlig avtale på er hvor mye og ofte sex de skal ha i ekteskapet.

Jeg er ambivalent om hva jeg mener om dette punktet. For jeg synest det høres litt skummel ut å ha en skiftlig bindende avtale på noe sånt, samtidig som jeg også reagerer på de partnerne som nekter sin ektefelle sex over år og dag uten tilsynelatende spesiell grunn. Så jeg kan forstå poenget med en slik avtale.

Men man kan gå gjennom mange faser i livet, og jeg lurer derfor litt på hvordan en slik kontrakt ville sett ut og fungert i praksis. …Jeg har ikke tenkt veldig mye på dette altså..

Jeg tror uansett at det er en fordel å velge en partner som er lik en selv på dette område, og det er jo viktig å prate om dette før man satser på hverandre. Og jeg tror litt mer erfarne voksne har en fordel fremfor veldig unge her på en måte? Men man har aldri garanti på hvordan livet utarter seg.

 

HVA TENKER DERE OM EKTESKAPSKONTRAKTER SOM DETTE?

VAR DET NOEN PUNKT DU VILLE HATT SKRIFTLIG?

Foto: Pixabay

 

2 kommentarer

Siste innlegg