Barne-tv på 80- og 90 tallet. De skumleste programma/ Hva likte du å se på barne-tv som barn?

Dere vet kanskje at jeg er veldig glad i å se på TV, film og serier. Og denne interessa tror jeg går helt tilbake til tidlig barndom. For jeg har alltid vært glad i tv!

Min mor har fortalt at det var K R I S E om barne-tv ble glemt en dag. Helt K R I S E, hehe. Jeg såg ellers på de filmene vi hadde på VHS ca en million ganger og recordet tv-program jeg like på VHS kassetter.  Julafta var favoritt tv-dagen min ettersom det var eneste dagen det var barnetv hele formiddagen, og da var jeg oppe gryyyytidlig hehe.. Jeg lurer på hvordan jeg hadde vært i nrk- super-tider og hvor firkanta øynene mine hadde blitt.. La oss si at slutten av 80 tallet og starten av 90 tallet var litt annerledes, og at man måtte vente til slaget 18.00 for barneunderholdning.

 

Husker noen av dere disse introen?; Jeg husker begge- og den eldste introen synest jeg er veldig fin. 🙂 Hva er din mening?

Her er noe av det JEG såg på barnetv som barn:

 “Tøydukke Anna” Jeg husker godt programmet “Tøydukke Anna, men jeg tror kanskje intro- sangen var kjekkere enn selve programmet. Og jeg husker at jeg var litt redd for “Petra prøvedukke”. 🙂

“Portveien 2”  Jeg såg mye på Portveien 2 som barn. Det skulle jo være så pedagogisk, og vi sang “hvilken dag er det idag” hver dag. Og den giraffen var jo veldig spennende og litt skummel Jeg møtte faktisk Eli fra Portveien som liten- (min store helt da.) Hun var leigd inn til en markering på det lokale kjøpesenteret, men ifølge min mor ble ikke dette møtet helt velykket ettersom Eli visstnok totalt ignorerte lille meg. Haha, sånn kan det gå. Jeg husker jo ikke dette, og heldigvis elsket jeg Portveien 2 og Eli etterpå også. (Min mor kanskje litt mindre, haha);)

Ellers såg jeg blant annet på;

Kalle Klovn, Thomas-toget, Gullars, Albert Aaberg, Postmann Pat, Theodor/ Titten tei (Elsket de), Skomarkergata, Andungen Kvakk (Jeg elsket det programmet, enda så kjedelig det er idag), Streken (vet ikke om det heter det, eller om vi bare kalte det det) Bjørnen og tigeren, Sesam stasjon (det var litt kjekt og litt kjedelig), Midt i smørøyet, Huset med det rare i (det synest jeg var vanvittig kjedelig med unntak av Pingu og tegnefilmene på loftet) og Mummidalen.

Det skumleste barne-tv minna:

De programma som nærmest “traumatiserte” meg som barn (for å overdrive litt) var Fraglene og Narnia. Gjett om jeg hadde mareritt etter å sett dette? Ja, jeg ble faktisk ordentlig skremt som liten av de programma, og Narnia skremte meg til å ikke tørre å gå å skru på tven om morgenen selv lenge etterpå. Jeg har fortsatt ett ambivalent forhold til Narniafilmatiseringene faktisk må jeg innrømme, hehe, selv om bøkene er utrolig bra. De gamle Narnia seriene var jo seriøst litt creepy da, ikke noe for en 6 åring?  Ellers var det en episode i Mummidalen som skremte meg ordentlig som barn, den episoden med spøkelseskipet. Og Hufsa off course.. Brødrene Dahl hadde noe skumle scener syntes jeg som liten. Og flukta fra dyreskogen var jo helt forferdelig trist. Jeg husker jeg likte det programmet, men det var noen scener som gjorde litt i meste laget inntrykk og var i overkant tøft som liten. Jeg skal ikke retraumatisere noen av å gå inn på hva, hehe. Neida..

 

HVA SÅG DU PÅ BARNE- TV SOM BARN?

HAR DU SETT NOEN AV DE SAMME PROGRAMMA SOM MEG SOM BARN, ELLER KANSKJE DU HAR SITTET Å SETT DISSE PROGRAMMA MED DINE EGNE BARN?

6 kommentarer
   1. Det er veldig rart hvordan ting har endret seg. Barnetimen og radio er jo veldig koselig! Jeg vet ikke om barnetimen går på radioen enda? Men husker det gjorde det når jeg var liten. Artig at du har sett de programma jeg nevner med barna dine 🙂

  1. Jeg har sett alle dem du nevner, men siden jeg er gammel, er det nok sammen med egne barn.
   Tv i min barndom var sorthvitt, og tvkveldene forholdsvis korte. Men jeg husker Pompel og Pilt, Pernille og Mr. Nelson ( Mr. Nelson irriterte meg faktisk noe veldig pga selvopptattheten sin..tror jeg ville kalt ham en narsissist i dag 🤣), og Nrk hadde noe som het Kosekroken, og der var ihvertfall Kirsten Langbo med. Det var nokså enkelt i gamle dager. Det helt store tror jeg var tegnefilmene med Familien Flint, altså Fred Flintstone , Wilma og den gjengen der.
   Jeg er en av dem som ikke ble skremt av Pompel og Pilt..jeg likte serien. 🙂

   1. Så koselig at du har sett de med barna dine. 🙂 Jeg har hørt om skumle Pompel og Pilt fra foreldregenerasjonen. Pernille og hr Nelson husker jeg selv fra barndommen. Jeg lo godt av at hr Nelson er Narsessist, og det kan du nok ha rett i. Ja, det var mye enklere før og ting gikk litt saktere. Kosekroken hørtes jo hyggelig ut. The Flintstones husker jeg- det var kjekt.Tror du er en av de første jeg hører som ikke syntes Pompel og Pilt var skummelt, hehe. Men bra det 🙂

  2. Mye barne-tv før var ikke for 6 åringer. Skjønner at Narnia var for skummelt. Mer for 10-åringer kanskje? Jeghadde skumle barne -tv-program også, men husker ikke de skremte meg EGENTLIG.. Pompel og Pilt. Må jo være det skumleste som er laget noen gang??

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg