Audrey Hepburn/ Gamine fashion og en filmklassiker.

Jeg tenkte bare å ta ett lite inspirasjonsinnlegg med utgangspunkt i stilikonet og skuespilleren Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn er ett av tidenes største stilikon, og hun inspirerer fremdeles kvinner verden over med sin enkle men svært elegante smak på klær.

Mange vil nok kjenne igjen Audrey Hepburn på de veldig karakteriske tykke øyenbynene, dådyrblikket med lange vipper, og det fortrylllende smilet. Men jeg tror også at mange liker henne fordi hun fremstod som ett genuint vakkert og ydmykt menneske, og hun var veldig inspirerende på så mange områder.

Jeg delte forresten mitt favorittsitat av henne, og skrev noen tanker rundt det for noen dager siden. (Her.)

For å si det litt spøkefult så er hun faktisk så populær at de vekket henne til live for noen år siden kun for å spille inn en reklamefilm for sjokolade. 😉 Hehe. Det er egentlig litt sykt hvordan de får det til..

 

Her er noen enkle, men elegante selskapskjoler; Flere av disse antrekkene er fra filmer hun har spilt i.

Gamine fashion

Audrey Heburn har en kroppstype som kan kalles Flamboyant Gamine, og hun blir også ofte sett på som ett stilikon for den klesstilen som også kalles Gamine. Men dersom noen ikke vet hva en Gamine er så har jeg skrevet mer utfyllende om det og Kibbe Body types HER.

Jeg kan gi noen eksempler på klær som jeg tenker at er litt klassisk Gamine i kollasjen under; Og noen stikkord er: Høye liv, buksebena er ofte kuttet av på leggen, bena fremheves, kjoler og kåper går ofte til knelengde, litt søte/tøffe klær, litt girlish-style, gjerne litt enkelhet. Og den kåpa nede til høyre mener jeg er veldig Gamine. 🙂

Stilrent

Audrey Hepburn inspirerte mange med sin brudekjole i 1954 (i kollasjen under). Og den brudekjolen ble faktisk sett på som en av tidenes mest innflytelsesrike brudekjole noensinne. (Andre spesielt innflytelsesrike brudekjoler gjennom historien som kan nevnes er blant annet prinsesse Diana sin, Grace Kelly sin og den andre bryllupskjolen til Audrey Hepburn m.fl.).

Privat hadde Audrey Hepburn en veldig enkel, ujålete, men elegant stil. Ofte ble hun også sett med sin karakteriske stil med kåpe, sjal over hode og solbriller.

Breakfast at Tiffanys

Filmen Audrey Hepburn er mest kjent for, er nok Breakfast at Tiffanys, som de fleste sikkert har hørt om. Og som en funfact så var rollen som Holly Golighly egentlig opprinnelig skrevet til Marilyn Monroe. Men hun takket nei, og rollen gikk så til Audrey Hepburn.

Jeg vil dele en av de scenene fra filmen som jeg synest er morsomst. Ja, humoren og skuespillet bærer jo preg av at dette er en gammel film fra 1961. Men det er en grunn til at den ble en så stor klassiker og at den fremdeles er populær.

Karakteren som Audrey Hepburn spiller i Breakfast at Tiffanys heter Holly Golighly, og man kan vel fint si at hun er forferdelig “messed up,” for å si det rett ut. Hun jobber egentlig som “selskapspike,” og hun har i privatlivet særdeles store tilknytningsproblemer.

I scenen under så har det blitt noe styr med en mann i leiligheten hennes, så hun klatrer dermed inn vinduet til sin nye nabo Paul. Og slik går det:

Ha en god lørdag.

0 kommentarer

Siste innlegg