ARTIGE FAKTA OM MENNESKER Del 2/TILTREKNING/ VENNSKAP/ ENSOMHET

Photo- unsplash

Jeg har funnet frem noen artige fakta om mennesker og hverdagspsykologi. Dette er del 2, del 1 kan leses HER. Jeg kan ikke garantere for hvor valide faktaene er, men jeg tror det er mye sant i de. Under noen av faktaene skriver jeg noen egne tanker;) 

1. Den eldste i søskenflokken ligner oftest mer på sin far utseendemessig enn søskena som kommer etter.  -Jeg har observert dette lenge, og det ser ut som å være noe i det tross noen unntak. Det sies at grunnen til at eldste ligner mest på faren er for at han skulle vite at “barnet og kullet var hans ” fra gammelt av. Selv synest jeg ofte nr 2 eller 3 ligner mest på moren. Bare observer dette med folk du kjenner 😉 

2. De personene som alltid prøver at alle andre skal ha det bra er ofte de som ender opp med å føle seg mest ensom. – Det er viktig å ta vare på andre, men også viktig å huske på at en selv skal ha det bra også. Og alle som gir mye trenger noe igjen også.

3. De som har mye skyldfølelse forstår ofte andres tanker og følelser bedre.

4. Vennskap som begynner i alderen 16-28 er mest sannsynlig at kommer til å vare.

5. Ved å gifte seg med sin beste venn er det mye større sjanse for at ett ekteskap vil vare livet ut. –Jeg har lest at det er så mye som 70 prosent høyere sjanse for ett langt lykkelig ekteskap, men det er jo ett utrolig høyt tall, så ikke vet jeg. – Er du gift med din bestevenn? Tror du dette stemmer?

6. Folk ser mest attraktive ut når de prater om ting de er interessert i. – Denne har jeg aldri tenkt over, men tror det er mye sant i det og litt logisk? Jeg kan tenke jeg er en bedre versjon av meg selv da hvertfall. Og jeg tror jeg i tillegg litt lett å avsløre om jeg kjeder meg, hehe. Om noen prater i en time om en bilmotor kan sikert være en risiko for at jeg faller ut litt å plutselig sitter å tenker på neste blogginnlegg, hehe.

7. Mange kvinner blir tiltrukket av menn med mørke stemmer.

8. Å reise minsker risikoen for depresjon og kan gjøre ett menneske lykkeligere. Man kan rett of slett få ett boost av lykke.

9. Dess smartere enn person er dess fortere tenker han, men dess slakkere og utydelig er håndskriften. – Jeg har begynt å skrive styggere, vi kan håpe på at det er fordi jeg er blitt smartere, haha 😉

10. Jenter som har mest guttevenner enn jentevenner er ofte i bedre humør. – Interessant, tror dere det er noe i det? Jeg har ofte selv følt meg litt tryggere og mulig livligere sammen med noen guttevenner. Men jeg tror det kommer litt ann på hvilken type venninne man er sammen med/hvilke gutt (er) det er, og hvordan vennskapet er?

11. Å være veldig lenge alene er like skadelig for helsa som å røyke 15 cigaretter til dagen. -Jeg vet ikke hvor vitenskaplig denne er. Men da må må jo jeg være i risikosonen. Jeg syntes dette hørte veldig dramtisk ut, men det kan jo være ensomhet er verre enn man tror over lang tid. Og jeg er vertfall sikker på at det kan gjøre noe med energi, selvtillitt og lykken, Jeg tror ikke det å være litt ufrivillig alene så mye er sunt indet hele, og hvertfall ikke om man i utgangspumktet ikke har det bra- da burde det ikke vært lovlig å sitte alene så mye. Så egentlig kunne jeg kanskje røykt 15 cigaretter isteden og vært like sunn? 

12. Ofte finner mennesker noen av det motsatte kjønn attraktiv om personen ligner litt på dem selv. Og mange kjærestepar har noen trekk som ligner litt på hverandre. –Har du og din partner noen partner noen like ansiktstrekk?

 

HAR DU TANKER OM NOEN AV FAKTAENE?

Her er det “høststorm” ute idag!

Ha en fin dag!

8 kommentarer
  1. Ja, her er jammen mye jeg synes passet bra sånn som jeg oppfatter ting. Det med eldste søsken synes jeg stemmer ganske bra i mange tilfeller. Jeg synes min eldste ligner veldig på faren sin, og jeg er også eldst og ligner på min far.
   Jeg har ikke noen stemmereferanser til det med å være tiltrukket av noen. Det er litt andre ting som beveger mine følelser.
   Men det med å reise, den stemmer veldig godt på meg. I fjor da jeg var 3,5 uke på reisefot om sommeren, reddet meg gjennom vinteren. Det er ganske så sikkert. Men jeg kjenner at det sliter enormt på å reise nå, så det blir nok kanskje litt mindre reising fremover. Litt leit det, men sånn er det bare.
   Flere sier at jeg og kjæresten har like neser….så jeg tror nok at det er noe i det. Har også sett/lest at hundeeiere ligner litt på hunden sin 😉 Hehehe 😀 Men jeg tror ikke det er noen fast regel akkurat.
   Artig å reflektere litt.
   Ha en herlig stormfull søndag ♥

   1. Så artig det med at eldste barnet ligner mest sin far stemmer i deres familie. Jeg synest det veldig ofte er slik:-) Jeg skjønner det med å ha andre preferanser som er viktigere enn stemme. Jeg har vel aldri hatt kjæreste med veldig mørk stemme før:-) Jeg er enig i reising, jeg har ogte svevd litt pp en rosa sky på ferie og hatt mye energi. Og fine minner etterpå. Leit at du ikke får reist så mye nå. Men greit å vite det er noe som gav deg energi. Jeg får ikke det selv for tida, og savner det. En periode reiste jeg relativt mye. Så artig!:-) Og ja, de sier visst at hunder ofte ligner eigeren sin også.:-) Ha en fin kveld i regnværet og vinden.:-)

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg