Ari Behn

Det var en trist nyhet ikveld. Verden har mistet Ari Behn.

Jeg tviler på at noen at de nærmeste leser dette, men jeg sender likevel de beste og kjærligste tanker til Ari Behns døtre, til Ari Behns familie, til hans kjæreste, til Martha Louise og til kongefamilien. Her renner noen tårer, og dette var en utrolig sjokkerende og trist nyhet. Helt utrolig trist.

Ari Behn virket bare som en utrolig sympatisk og god mann, med sine unik kunstneremvner og spennende tanker. En fargerik og intelektuell person jeg gjerne skulle likt å møtt både av personligheten og hans lidenskap for kunst. Verden er virkelig fattigere uten.
Det er trist å tenke på at han har hatt det så tøft. Og man sitter alltid med så mange spørsmål etter slike tragiske hendelser, og de som er nær personen sitter nok selvfølgelig med enda flere.
Jeg lurer ofte på hvorfor så mange kunsteriske personer virker til å slite ekstra mye. Dvs, det er vel ikke fordi de er kunstnere, men kanske kunsten treffer ekstra de som er litt sensitive og som finner lidenskapen og terapien i det. Jeg tenker litt generelt nå altså og sterotypisk muligens. Men veldig ofte er folk som er veldig lidenskaplig interessert i kunst utrolig interessant mennesker. Og mange kunstnere og kreative mennesker har liksom noen dypere lag.
Jeg håper barna til Ari Behn får den største kjærligheten og alt det som er best for dem fremover. Tror de har gode tanker fra veldig mange i Norge ikveld!
Alle beste tanker! <3
Jeg deler diktet fantastiske Trygve Skaug la ut ikveld på instagram;
Foto øverst; Pixabay
6 kommentarer
  1. Ari Behn sa en gang at han lurte på om han var bipolar. Det er ganske typisk at kreative, intelligente mennesker også er bipolare. Så her henger muligens ting sammen. Mange kjente kunstnere, skuespillere, sangere, forfattere…bipolare. De gir oss så mye, men de sliter veldig i perioder. Så tenker jeg jo at de nærmeste sikkert vet mye mer om hans depresjoner enn vi utenforstående, slik at de forstår at det kunne skje. Han drev også med drikking i de svarte periodene. Dype depresjoner er svært vanskelige å håndtere.
   Det er bare så trist at den mørke siden fikk overtaket til slutt. En fargerik personlighet gikk bort. Det var ganske sjokkerende å lese overskriftene om hans død 🙁

   1. Du kan ha ett poeng med det med bipolar. Jeg kjenner flere kunstneriske venner og bekjente som har det. Og alkohol er det flere som tyr til i svært tøffe perioder desverre, men dog forståelig. Ja, man bør ikke se lett på dype depresjoner. Ja, som deg synest jeg det var sjokkerende å se nyhetsoverskriftene. Ja, bare veldig trist.

  2. Syns det var utrolig trist å høre at han var død.. <3 Har skjønt han har hatt mye "mørke"tanker.. Det diktet der var utrolig fint.. Klem og fin jul videre til deg <3

  3. Ja, det diktet er fint. Tenker som deg at det virker som om de som er veldig kreative og har kunstneriske evner ofte sliter med depresjoner og/eller angst. Bipolar lidelse ser også ut til å være mer utbredt blant kunstnere. Så er det en lidelse de HAR – ikke noe de ER – (som vi dessverre har lett for å si). Sjølsagt er er det farlig å generalisere, men kanskje de kjenner litt mer på følelser enn gjennomsnittet av befolkningen? At dette kunstneriske genet også gjør dem ekstra sårbare og følsomme – slik du er inne på? Ikke godt å vite…Ønsker deg ei fortsatt God Jul! <3

   1. Ja, fint dikt 🙂 Ja, det er nok ikke bare en myte at mange kunstnere sliter med noe. Som kunstner mer det jo en fordel å ha en egen evne til å være i nær kontakt med følelsene for å lage god kunst og musikk. Men ja, farlig å generalisere som du sier. Takk, like så <3

Siste innlegg