Alene i sommer? 19 ting å gjøre alene på stranda i sommer

Hei! Jeg har lyst å komme med noen tips som du kan gjøre alene på stranda i sommer!

Jeg tror de aller fleste synest det er kjekkest å gå på stranda sammen med noen. Men av og til så har man rett og slett ingen å gå med, enten om det er fordi “alle er på ferie uten en selv” eller av andre grunner. Det at man er alene trenger ikke å være en grunn for å ikke gå på stranda. Så jeg har laget en liste med tips og litt motivasjon for å komme seg ut selv om man er alene.

1. Ta med god mat

Hvis man kjøper med noe godt å spise og rikelig å drikke er det så mye triveligere å være alene på stranda. Ta gjerne med litt snacks og søtt og salt. Spoil yourself!

2. Ta med noe å lese på

Kjøp med ett nytt magasin som du liker, og ta med en bok du har lyst å lese. Det kan være lurt å ha med både blad/avis og bok, så har man litt å velge i. Og husk også å ta med ett godt stort pledd å sitte på, håndkle, solkrem, solbriller, bikini, og gjerne ett “dekkskjerf” og genser.

3. Last ned musikklister

Lag en spilleliste med musikk du liker å ta med til stranda. Husk headsettet.

4. Ta med kamera

Ta med ett ordentlig fotokamera ut på tur hvis du har. Det er veldig kjekt å kunne ta noen fine bilder. Og plutselig kommer man i ett kreativt modus å begynner å lete etter gode motiver.

5. Ta med skrive- og malesaker

Hvis du er en kreativ person, sleng med en papirblokk, en penn, og tegne og malesaker. Ved å ta med dette er det mange muligheter for at tiden flyr i eget selskap. Prøv gjerne å tegne og male omgivelsene eller skriv noen tanker ned på ett papir. Kanskje du kjenner noen du kan skrive ett kort til også eller noen som har bursdag uka etter?

6. Skriv en sangtekst

Skriv en sangtekst mens du sitter på stranden. Kanskje har du skrevet en hit innen sommeren er ferdig. Og når du kommer hjem fra stranda kan du jo prøve å sette melodi på?

7. Blogg og lag vlogg

Hvis du er blogger, youtuber eller lignende kan du skrive på ett blogginnlegg eller vlogge (filme med mobilen) om dagen din underveis, både til og fra stranda og hva du gjør der.

8. Ta noen telefonsamtaler

Ta med telefonen på stranda. (Ikke at jeg tror så mange ikke gjør det, hehe). Det er lov å ringe noen hvis man vil ha litt selskap på øret. Og de fleste steder er det jo dekning og man jo surfe på nett og so-me fra stranden også.

9. Ta med strikkesaker og sysaker

Ta med strikkesaker eller andre hobbyinteresser. Ja, det er faktisk mulig å strikke om sommeren også! Men jeg anbefaler bomullsgarn ute om sommeren. En sommer klippet jeg opp en bukse og sydde den om til en bikini mens jeg solte meg..

10. Ta med kryssord og quiz

Ta med kryssord og annen hjernetrim på stranden. Det kan være veldig avslappende.

11. Skaff deg en fin fargeleggingsbok.

Jeg vet noen liker fargeleggingsbøker for voksne for å slappe av. Kanskje de har noen veldig fine med sommer og sjømotiver i boka?

12. Hør på podcaster og radio

Hør på podcaster på øret. Det finnes jo postcaster for enhver smak og ulike radioprogrammer. Jeg synest det er litt underholdende med dilmemmaene på lørdagsrådet. Anbefales!:-)

13. Ta en gåtur på strandområdet

Gå på tur på stranden og utforsk området. Kjøl bena i sjøen og kjenn sand mellom tærne.. Hvis det er kiosk i nørheten, ta gjerne en tur å kjøp deg en is eller kald brus.

14. Lag lister

Lag gjerne lister for ting du vil gjøre til høsten. Wishlists og too do lists.

15. Ta deg en liten treningsøkt

Hvis du ikke er på stranda bare for å slappe av kan man jo alltids ta en økt med styrketrening og tøying.

16. Skriv ned en bokide.

Mange går med en liten forfatter i magen, og kanskje du har en bokide som du kan begynne å skrive ned noen ideer på? Hvilken sjanger vil du skrive i, og hvordan skal handlingen og oppbygningen være? Hvis du skriver fiksjon, så prøv å lage ett persongalleri først der du går inn på en og en karakters egenskaper, personlighet, mål i livet og sterke og svake sider.

17. Øv på tilstedeværelse

Prøv å være tilstede i nuet. Det er ikke alltid så lett, for man er ofte i fortid og fremtid. Men hør på bølgene, hør på glade barnestemmer, hør på fuglene osv. og kjenn alle de gode sommerluktene.

18. Prøv å få en kabal til å gå opp

Putt gjerne en kortstokk oppi veska før du drar til stranda. Ja, dette er kanskje ett tips snytt ut av 90 tallet. Men ikke undervurder kabaler. (Er du ett sted uten dekning på telefonen har du tidsfordriv og litt hodebry.)

19. Gjør ingenting.

Det er faktisk en kunst å gjøre ingenting. Men det er godt uansett å få litt d -vitmaminer (husk solkrem.:-) og kanskje dagdrømme litt.

 

FIKK DU NOEN TIPS?

JEG ØNSKER DEG EN GOD SOMMER <3

Alle bilder i innlegget er fra Pixabay.

 

4 kommentarer
    1. Finns verkligen sååå mycket mysigt att hitta på på stranden! 😀 Jag tycker om att lyssna på favoritpodden: Spöktimmen!
      Tack för dina fina tips, kram kram! <33

    2. Masse flotte tips 🙂 Jeg er ikke mye på stranda, men mye av det du tipset om er fine park -tips også 🙂 Takk <3

    3. Elsker at du skriver å øver på tilstedeværelse – såå viktig 💙 Liker innlegg og liker deg, alltid 🤗

Siste innlegg