3 SERIETIPS (og kattehale i fjeset)

God ettermiddag!:-) Jeg tilbringer ettermiddagen med en av kattene, og det var veldig koselig selskap:-). Jeg fikk nettopp en suss på nesa, og hun har visst lyst å ligge på magen min. (Men vet dere hvor vondt det kan gjøre når de skal “re opp” på magen før de legger seg ned, hehe? Sjønner dere hva jeg mener?)

Pus følger av og til med på skjermen når jeg ser TV, noe som er litt morsomt. Ettersom jeg ikke har det så bra idag satte jeg veldig pris på litt kattedistraksjon. Og jeg måtte le når hun satte seg rett forann skjermen. Da ble det en hale i fjeset og jeg såg ikke noen ting..

Jeg tenkte å dele tre veldig ulike serietips med dere, deriblant den serien jeg ser på idag. Håper noen får noen tips.:)

“BETTER THINGS”

Jeg har begynt på en “ny” serie på HBO som heter”Better things. Det er vel strengt tatt ikke en “ny” serie, ettersom første sesong kom i 2016. Men siste sesonger (3) er fra 2019.

Det kan hende “alle” har sett denne serien fra før. Men jeg vil anbefale den om du (som meg) ikke hadde hørt om den.

Serien handler kort fortalt om en freelance skuespiller og den litt rare familien hennes sin hektiske og upolerte hverdag. Klisje sier du? Det tenkte jeg også når jeg leste om serien. Men skuespillerne og karakterene gjør at serien ikke blir lik noen annen.

Hovedrollen (Sam) er utrolig tøff, og oppdrar tre barn alene. Og det er nok av utfordringer med en transgenderunge, en tenåring og en barneskoleunge. Jeg må si karakterene er veldig orginale, men også troverdige. Jeg må også nevne at jeg synest Sams mor Phyllis i sesong 1 er ett artig frisk pust og en av mine favoritter. Og serien får så godt det såre i mor datter relaskjonene bak humoren. Det er virkelig hjerteskjærende å se på noen ganger. (For eksempel i en av de siste episodene i sesong 1 når hovedrollen skal gi bursdagsgave/tur til sin mor, og hvordan det blir..) Så anbefaler å prøve ut serien. Sjanger: Komediedrama. USA. Terningkast 5 i sin sjanger:-)

“LIK MEG”

Jeg vil faktisk anbefale en norsk barneTV- serie på NRK som heter “Lik meg.” Jeg syntes 1 sesong var veldig bra, og jeg tenkte å starte på sesong 2 som er ute nå. Første sesong handlet mye om utestenging. Og de unge skuespillerne syntes jeg spilte så bra og troverdig! Jeg fikk så vondt av karakteren Oda. Og jeg syntes serien brukte interessant fortellerteknikk som gjorde at vi kom nært på karaterene på en ny måte. Blant annet gjennom å følge tekstingen på mobilen.

Jeg følte jeg var rett tilbake på barneskolen og livet utfra den alden sitt syn slik serien ble bygget opp.

Jeg vil jeg jo tro at denne serien er lærerik og tankevekkende både for lærere og foreldre. For utestenging er jo noe som skjer i mange skoleklasser desverre. Og det at noen faller litt utenfor. Og er det En ting som er utrolig endret fra når jeg gikk på barneskolen så er det “mobilbruk og sosiale medier blant barn.” Og jenter kan være så slemme med hverandre på barneskolen, mest på grunn av egen usikkerhet. Og internett og “likes” og gruppechatter kan integrere eller utestenge på en annen måte enn før. Sjanger: Drama/ familie og ungdomsserie. Norge. Terningkast 5 🙂

“BATES MOTEL”

Jeg har også startet på en serie som heter “Bates Motel” på Netflix. Jeg har kun sett en episode så jeg kan ikke anbefale noe enda eller gi terningkast. Men første episode var spennende, og jeg vet mange er fan av denne serien. Så verd å sjekke ut om du liker spenningsserier.

Serien er basert på filmen psyko, og det ligger vel i korta av Norman blir nokså psyko. 😉 Serien starter med at far til Norman dør, og at han og moren kjøper ett Motel. Der blir de i første episode møtt av en tidligere eier av motelet som bryter seg inn og mildt sagt ikke er veldig glad for at motelet ble solgt på tvangssalg ut av familien.

Det er gode skuespillere med i serien, blant annet han som spilte “charlie” i charlie og sjokoladefabrikken” i hovedrolla som Norman Bates. Sjanger: Grøsser

 

HAR DU SETT NOEN AV DISSE SERIENE?

8 kommentarer
  1. Jeg har ikke sett noen av disse. Bates Motel har jeg hørt om, men den er ikke en sjanger jeg kommer til å se mest sannsynlig, pga det er en grøsser.

   Selv har jeg ikke sett på noe i det siste, bortsett fra Star Wars filmene da. De er ikke heller min greie, men fikk nå sett dem i riktig rekkefølge, og det hjalp litt. Dette gjør jeg sammen med ungene mine 🙂

   Tenkte å finne noe nå å se på Netflix, så da blir det sikkert å fortsette på en serie jeg begynte på for en tid tilbake. Så får vi se 🙂

   Tusen takk for tips, jeg har dessverre ikke HBO, for ellers er det en serie jeg gjerne kunne tenke meg å se 🙂

   1. Grøss er egentlig ikke min sjanger heller 🙂 Jeg håper du finner en serie du liker! Kjekt du er tilbake her fra tur:-) Leste bloggen din tidligere idag. Klem <3

  2. Norma og Norman ♥️ Vi er ferdige og jeg savner!! Takk for tips, for vi er litt på bar bakke 🙈😂

  3. Ikke sett noen av disse, men vi er storetere av serier, jeg og Hr Frodith, så kanskje det blir noen av disse 🙂 Klem

Siste innlegg