Korona-informasjon som endres dag for dag..

Informasjonen rundt enkelte korona-temaer, endres endel fra dag til dag, og mellom ulike nyhetssider. Og dette med hvor godt “beskyttelsesprosenten” til vaksinen “holder seg” seg er étt eksempel på tema som skrives mye ulikt om for tiden.

Jeg må si at jeg har forståelse for at informasjon kan endres -fordi mye er for tidlig å slå fast med sikkerhet per idag. Vi forsker jo mens vi går her.. Og kunnskap vil jo endres etterhvert som man får mer tid til å forske på.

Men det er likevel ikke alltid så lett å henge med på ukentlige eller daglige skriverier som varierer så veldig..

Én dag sier nyhetene at vaksineeffekten har falt 30 prosent på kun én måned. Uka etter sier nyhetene at pfzifer mulig gir livslang effekt. Og det siste jeg leste var at vaksinen har 83 prosent i beskyttelsesprosent nå. Osv osv. Det var bare noen av veldig mange eksempler (men det var de jeg hadde screenshoot på);

Når dette er sagt, så er beskyttelsesprosenten BRA og viktig at blir forske på, og det er av allmenn interesse. Det beste er jo at beskyttelsesprosenten er høy og varig, og at vaksinerte slipper å sette flere vaksinedoser enn nødvendig -Og nå ser det jo lysere ut med gårsdagens nyhetsoppslag enn det fra slutten av juni. (Og så blir det spennende hvilket nyhetsoppslag rundt beskyttelsesprosenten som kommer imorgen. ;))

Den av ukens nyheter som jeg aller mest håper IKKE er noe i, og at det kommer en kontramelding imorgen er denne;

Holder du tråden i alt av ulik informasjon?

Er tedrikkere mer intelligente enn kaffedrikkere?

Pixabay, photo.

Jeg leste ett sted at te-drikkere var mer intelligente enn kaffedrikkere.. 

Hva tenker dere om det?

Jeg må si at jeg har særdeles lite tro på enkelte slike typer “forskningsprosjekt”

For det første kan man jo stille spørsmålet med hva man legger i begrepet intelligens.

Og for det andre så kan man spørre seg hvordan man er sikker på at det var te-drikkingen som utgjorde intelligensnivået, og ikke andre faktorer.

Hvordan skiller man ut at det ikke handlet om andre årsaker? For da man skal samle inn data fra temmelig mange..

Jeg tenker også at det er nokså kulturelt i hvilke land man drikker mest te som befolkning eller kaffi. Så hvordan kan man sile ut kulturelle komponenter? Osv osv.

Og ja, jeg er generelt skeptisk til om det er mulig å få en valid forskning på te-drikking.

MEN hvis vi legger godviljen til da..

Vil man velge å drikke te fordi man er intelligent, eller blir man intelligent fordi man drikker te?

Og vil jeg nærme meg Einstein-nivå innen ti år, dersom jeg bytter kaffeen med te?

Jeg klarer ikke helt å forstå hvordan te og intelligens henger sammen. Men så er jeg tross alt mest kaffedrikker. Så det er mulig årsaken vi kan skylde på. 😉

Drikker du te?

Er disse “funny scared babies”- videoene morsomme?

Photo by Marcos Paulo Prado on Unsplash

Jeg kom over noen videoer på youtube nylig der babyer ble skremt for “underholdningens skyld.” 

Jeg er litt overrasket over hvor mange som synest det er moro å skremme “livskiten” utav babyen sin, og le hjerterått. -I tillegg til å synest det er en god ide å filme det å legge det på nett.. Og så er det tydeligvis mange brukere av youtube som synest videoer av redde babyer er morsom underholdning og trykker thumbs up.

Videokommentarer; 00.00 Er det bare meg som synest det der var totalt unødvendig å gjøre tilsynelatende med vilje? 0.45. Er det mulig?! Det må ha være veldig ekkelt for det barnet. Jeg husker faktisk at noen skremte meg med en skummel maske som liten, og jeg ble ordentlig skremt lenge etterpå. 2.00. Stakkar liten. 3.05. Unskyld meg, men for en “psykopatisk oppførsel!” Moro å få en skremt reaksjon fra barnet, og fortsette å le hjerterått. 3.34. Å si man er glad i barnet i samme sammenheng som man skal skremme det.. Kanskje ikke bruke slike ord i en slik sammenheng?

I mange av klippene i videoene ler de rundt høyt av barnet når det blir redd, og fortetter å skremme godt etter “reaksjonene” startet.. Jeg tipper det er litt forvirrende for de barna å ikke få de reaksjonene fra de rundt seg som barnet antagligvis forventer eller trenger.

Videokommentar; 0.00 Det er greit å bli entusiastisk, men kanskje det burde kreves ett minimum av følesmessig intelligens til for å få barn. Jeg fikk litt vondt av barnet hun hylte til i første klippet.

Videokommentar; Her var det bare mange slemme klipp.. Veldig smart å vekke barnet sitt slik med maske på når det er sårbart og ikke har våknet helt. Stakkar det ene barnet når alle lo etterpå, når han tydeligvis ikke synest det var kjekt (1.47).. Men jeg likte han som drog til “monsteret,” selv om han nok ikke virket til å synest det var moro heller.

Jeg la merke til at flere baby- videoer hadde mange likes (én funny scared babies video hadde over 300k), og flere kommenterte at de lo godt. Men det var heldigvis (i spesielt én video), mange som også gav uttrykk for at de ikke syntes dette var moro..

Hva er poenget med å gjøre barn vondt, skremt og triste for klikk på youtube?

Er det andre enn meg som ikke synest disse “funny scared babies” videoene er morsomme?

Idag er det bursdagen til..

Idag har selveste bloggeren bak bunnytrash bursdag. (Og jeg tror han liker bursdager? 🤫) Så jeg fikk lyst å skrive ett lite bursdagsinnlegg!

Bunnytrash er en blogg som er fast på “følgelista mi,” og han er en av de bloggerne jeg er oftest innom. Jeg liker veldig godt den bloggen, og jeg anbefaler at alle stikker innom, og skrive gratulerer 😉 👉 link. Han poster jevnlig, engasjert, og med mange interessante temaer.

Jeg er enig i mye Bunnytrash skriver, selv om man aldri er enig i alt. Men flere ganger så er jeg så enig at jeg kunne gitt stående applaus! Og jeg liker også noen av innleggene som har litt andre synspunkter enn jeg har, fordi det utfordrer meg. Og han har fått meg til å tenke innom noen tanker jeg ikke tenkte så mye fra før..

Når jeg skulle skrive ett bursdagsinnlegg til bloggeren “bunnytrash,” så lånte jeg noen bilde fra bloggen hans (jeg hadde spurt om lov på forhånd.) Redigeringen med bunnyears er hans egen. Og jeg hadde egentlig tenkt å finne ett morsomt kaninbilde (som han tuller med selv), men endte med å prøve å lage en liten bursdagsillustrasjon, hehe. 😉

Jeg tror Bunnytrash takler litt humor.. selv om resultatet ble litt psykedelisk. Jeg fikk klippet med to Strawberry Daiquiri til desserten.. Og så såg jeg en Madonna bursdagskake 👉 ……; Siden..

Gratulerer så mye med dagen til en tøff fyr, med ett godt hjerte, mye engasjement og humor! Håper dagen blir fin, og at det blir en bra bursdagsfest! Og mye.. 🧁🍫🎂🍰🍦🍷🍸🍹🍺🍻🥂 🥳

Spørsmål og svar- Bloggspørsmål.

Hvor lenge har du blogget?

Ca 5 år og 10,5 måned 😉

Hvorfor valgte du bloggnavnet ditt?

Jeg prøvde bl.a først “imperfection is beauty” som bloggnavn, men det var opptatt. Og navnet “imperfection” var også opptatt. (Dere kan gjette to ganger på om den inspirasjonen kom fra MM.) Jeg valgte så å vise hvor i landet jeg var fra. Og jeg var frøken på flere måter.. ung, ugift og lærer. Det var vel ikke mye mer gjennomtenkt enn så..måtte bare finne ett navn 😉

Hvem inspirerte deg til å begynne å blogge?

Det kan være at det var Voe, Caroline Berg Eriksen og Sophie Elise. Jeg leste hvertfall de bloggene før jeg opprettet blogg selv.

Hvem var dine første bloggvenner?

Jeg tror noen av de tidlige bloggvennene mine må ha vært bl.annet Vorden, Jmdrawing, søtmomsen, hevhodet og Milan (sistnevnte var en hyggelig bloggløs venn jeg fikk her), og jeg fulgte også fast Lisarorvik. Jeg har savnet flere av dem, og håper at de har det bra. Men det er kun meg igjen av dem som blogger. 🙂

Har du endret deg som blogger siden du begynte å blogge?

Jeg har alltid hatt en variert blogg. Men jeg har nok siste åra hatt mer aktuelle samfunnstemaer enn tidligere. Jeg er ellers mer bevisst på hva jeg vil holde privat og hvor personlig jeg skal være. Og jeg er nok mer erfaren på å blogge, og på å skrive innlegg. Og så er jeg er jo også litt eldre.

Hvor mange innlegg har du skrevet?

Over 2600 innlegg, så det er jo endel. Men de fleste “tidlige” har jeg avpublisert.

Har du ett innlegg du er ekstra fornøyd med?

Ikke som jeg kommer på nå. Men jeg er “fornøyd” dersom jeg føler jeg får flyt i teksten, evt. har bilder jeg er fornøyd med, eller virker til å klare å engasjere, glede, underholde, eller inspirere andre litt. Men jeg er nok litt selvkritisk da, hehe.

Fayecornish, unsplash.

Hvilke blogger leser du fast?

Jeg har en egen kategegori som heter bloggvenner og blogganbefalinger. 🙂 Men jeg leser veldig mange blogger, og jeg kunne sikkert skrevet veldig mange bloggnavn nå som jeg pleier å være innom minst ukentlig.. Men noen av dem jeg har ekstra hjerte for, eller leser oftest nå for tiden, er nok de jeg er blitt mest kjent med, som er (i alfabetisk rekkefølge) Annebe, Bunnyen -Bunnytrash altså, EliseAmanda, Evaswindow, Frodith, Gryende og Lenalykke og Leneetarnes. Men jeg vil si at jeg føler jeg “kjenner til” de aller fleste av de aktive på bloggarenaen, og at jeg liker mange godt, og leser temmlig mange relativt fast. Det blir jo lett for å klikke innom dersom overskriften eller temaet fanger interessen.. Og jeg liker alt fra Samfunnsblogger til mer lettere og “rosa” innhold.

Hvilke kategori har du flest “mye leste” innlegg i? 

De 10 mest leste innleggene mine (siden nye blogg.no) er fra mange ulike kategorier faktisk. Men 4 av de på topp 10 er innen temaet Dating. Så det blir vel vinneren 😉 Innleggene i den kategorien som er mest lest er; “Å ikke date lave menn”, Hjelp- hvilke datingregler gjelder i tidlig dating,” “Derfor burde kvinner gå for yngre menn” og “Søker søndagskjæreste.

Hvis du skulle reklamert for noe på bloggen- hva ville du valgt?

Ja, dette blir jo bare hypotetisk på moro, ettersom jeg er en bitteliten blogger som neppe kommer til å reklamere for noe som helst i nærmeste fremtid. Men jeg kunne sikkert reklamert for mye rart, hvis det stod på interesser og engasjement. Og jeg synest at jeg at jeg har markedsført Cola Zero nokså bra, hehe. 😉 Og jeg kunne nok entusiastisk ha reklamert for ting som Kaffe, is, netflix, balsam, enkelte gode formål og organisasjoner, og solkrem. Det er jo ting som jeg liker, kan være storforbruker av, eller synest er viktig. Men min mer overfladiske rosa side skøt inn “om jeg ærlig talt ville sagt nei sei til “bittelitt klær” fra enkelte kjeder” eller god selvbruning?  Men reklame er egentlig enn jobb (og frytelig irriterende), så jeg lever veldig fint med å ikke skrive reklameinnlegg.

Photo by Mollie Sivaram on Unsplash

Er det noen bloggere du ser opp til?

Mange. Selv om jeg ikke leser noen toppbloggere fast, så synest jeg Caroline Berg Eriksen tar mange høykvalitets inspirerende bilder -og er superdyktig på mye innen blogging. Frodith sprer så mye glede, og er en inkluderende blogger med mange artig refleksjoner. -Hun hadde fortjent å suse oppover på lista. Og jeg applauderer flere godt skrevet og aktuelle innlegg fra samfunnsbloggere, der jeg er enig, hehe. 😉 Bunny og Gry er forfriskende, og blant storfavorittene mine. De tørr å stille spørsmål, og tilsynelatende å være seg selv, og prate fra levera. Annebe inspirerer meg med bilder. Og det samme gjør Leneetarnes, Eliseamanda og Lenalykke. Evaswindow inspirerer med åpenhet, og mye mer. Og jeg synest Karidansen skriver veldig artig, og jeg inspireres av hvor godt hun “forteller” flere innlegg. Vår alles Kokken på toppen gjorde en imponerende inntreden i bloggverdenen, og jeg håper lesertallene forblir høye den neste tiden. Og jeg synest mammapaahjul er en tøffing. (Har sikkert glemt flere som burde nevnes nå)

Har du blitt påvirket av noen bloggere til å kjøpe noe?

Jeg har sikkert blitt påvirkning mange ganger uten å tenker over det.. Og gjett hvem som måtte skaffe seg iskaffi, etter flere har nevnt det her.. 😉 Ellers har jeg hatt lyst å prøve selvbruningen til S.E.

Hvorfor blogger du?

Jeg blogger nok aller mest for min egen del. Men jeg føler meg veldig priviligert som har en så flott plattform å dele tanker og meninger på – og at noen faktisk vil lese det jeg skriver. Så takk <3 Jeg liker å skrive, og det er ett viktig avbrekk for meg- og noe jeg finner ro og glede i. Blogging er ellers kreativt, og jeg liker mange bloggere og miljøet på plattformen. Og så håper jeg at jeg noen ganger for noen kan være til inpirasjon, glede, trøst, underholdning eller få andre til å tenke litt, eller føle seg mindre alene om noe.. Og jeg liker å dele, og føler blogg er en av de SoMe plattformene som er mest “ekte” og variert.

Hva ville dere andre bloggere svart på spørsmålene?

Jeg håper noen “stjeler” denne gangen, for jeg er oppriktig nysgjerrig på andre bloggeres blogghistorier. 🙂 <3

Natt- tegning.

God kveld i natta, hvis det er noen som fremdeles er oppe.

Klokka er snart fire, og jeg holder på å tegne.

Inspoen er en blanding av cartoon, popart og sponanous realisme, og ett bilde er utgangspunkt. Det er bare på moro, og som litt tidsfordriv til jeg får sove. Jeg har noen brystsmerter av og på igjen inatt, og da er det ikke lett å sove. Men der gikk greit å tegne litt. Jeg begynte med brunt hår, og leppene testet jeg med både røde, rosa, lilla. Men etterhvert fant ut jeg skulle “gjøre en Ariel”.

Hvordan har Ariel håret da? Kanskje det hele bare ble verre nå.. Skal fikse diverse kanter..

Google.. Jeg burde visst fikse håret oppe i en gigantisk sideskill.. Og brusen burde bli Fomle, hehe.. Hmm..

Nattmusikk må man ha;

Ellers er dette tøft (apropo Disney og tegning.)

Synest du tegning er kjekt og avslappende?

Ha en fin morgen dere som våkner tidlig ❤

Dele liggeliste?

På NRK idag så er det en artikkel som omhandler det at flere unge kvinner deler liggelister med venninner. Så jeg tenkte bare komme med noen av mine tanker.

Ett av argumentene de drog frem i artikkelen som positivt for “liggelister” var at man burde få ned skammen på at kvinner også kunne ligge med mange ulike partnere, og at disse listene kunne føre til mer åpenhet rundt å prate om seksualitet.

Mens noe av det negative kunne bli uthenging, utlevering uten samtykke, shaming, og å rate hverandre negativt.

Jeg er generelt for åpenhet. Og jeg tenker også at vi i 2021 burde kommet dithen at det var fult akseptert av kvinner kan ha ett like rikt seksualliv som menn.

Men jeg tenker at det er fint mulig å være åpen, uten å være utleverende. Man kan fint prate om sex med venninner. Og, ja man kan selvfølgelig få være så åpen man selv vil, er komfortabel med og har behov for. Men for de som ønsker å dele mer detaljer med noen, så er det jo litt forskjell om man deler det med sin bestevenninne som ikke sier det videre, eller å legge lista på internett..

Jeg ville nok som hovedregel ikke selv valgt å utlevere veldig private detaljer om noen andre som ikke har samtykket til det- med fult navn. For jeg synest først og fremst det er noe mellom dem det angår. Og jeg tenker ellers ut fra artikkelen, at spesielt hvis det gjelder ONS, så kjenner de jo ikke den andre like godt alltid..og hva den andre måtte føle om en evt utlevering som kommer på “avveie”. Og det at jenter shamer f.eks gutters “størrelse” og henger ut med navn tror jeg kan skape komplekser og skam.

Noe av det første jeg ellers tenkte når jeg begynte å lese artikkelen, var at jeg funderte på om liggelister ikke høres litt fjortiss ut. Men nå var en av de de intervjuet 25 år, så da er de jo “godt” voksen. Men å rate så personlig ting kan jo i verste fall påvirke unge og litt uerfarne gutter negativt. Eller som artikkelen beskrev, gi selvtillittsboost. Men jeg synest først og fremst de unge bør få eksperimentere uten at noe sårbart trenger komme i se og hør 😉 Men så er man er jo veldig ulik på dette. Og kanskje nettopp det er poenget.

Hva er din mening?

Spørsmål og svar

Photo by Jarritos Mexican Soda on Unsplash

 

Hvor var du for 3 timer siden?

Da pratet jeg i telefonen hjemme.

Hvilke(t) ord bruker du igjen og igjen?

Tror jeg bruker mye “men”..

Hva er din favorittby?

København!!

Hva klarer du ikke å la være?

Det er vanskelig å ikke teste ut en ny type fristende brus fra butikken, hehe.

Hva er det første du legger merke til når du møter en ny person? 

Dette spørsmålet var vanskelig å svare på, ettersom jeg nok ikke har vært bevisst på hva jeg først legger merke til.. Men kan man legge merke til litt ulike ting med ulike personer? Jeg tror jeg ofte ser på helheten, stemningen, det personen utstråler, kroppspråket, øynene og smilet. Hvis en person er langt borte kan jeg kanskje legge til noe ved antrekket.

Din favorittalder så langt i livet?

Når jeg var 21- 22 år skjedde det så mye spennende og kjekt i livet. Men jeg var veldig naiv på den tiden.

Velg mellom en million kroner og evnen til å fly

Jeg klarer ikke forstå de som ikke velger å fly her. Selvfølgelig ville jeg valgt å fly!!

Photo by Darius Bashar on Unsplash

Hva hører du på akkurat nå?

Stillhet. Jeg tenkte egentlig ikke så mye over det før dette spørsmålet, for var så fokusert på å skrive 😉

Siste sangen du hørte på?

Kailee Morgue -Sirens.

Hva irriterer deg mest?

Jeg tror jeg selv er åpen på mye, og jeg kan nok irriterer meg noen ganger over dømmende mennesker som virker litt svart hvitt, kalde og bastante i hvordan de opptrer.

Har du noen rare vaner?

Når jeg spiser nonstop (og har posen for meg selv), så er det til slutt bare svarte og brune igjen. Det er dermed ett sørgelig syn med de resterende nonstoppene mine idag, hehe. Jeg begynner med rød, orange og gul.:)

Har du på deg sokker akkurat nå?

Nei, barføtt.

Føler du deg ung eller gammel for alderen?

På mange måter føler jeg meg kanskje ung for alderen. (Vil ikke de fleste svare det, hehe). Men jeg tror muligens at jeg er litt “ung” i livsstil, noen interesser, klesstil og noe smak. Men jeg føler meg også nokså erfaren på mye til alderen. Og jeg føler at jeg ofte finner mer felles “intelektuelt” og erfaringsmessig med de eldre enn meg enn yngre. Men jeg tror likevel de jeg ofte har ekstra god kjemi med av litt eldre også er litt “unge til sinns.” Men utenom “biologien” så betyr jo alder lite. Det burde ihvert fall ikke bety så mye. Man er den alderen man er, og kan eller være litt “aldersløs” hvis man vil.

Hva ville du svart på spørsmålene?

Håper dere som er innom har en fin dag!

Burde man tenke på sitt eget land først, eller på verden samlet?

Who har gått ut å kritisert vestlige land for “vaksinenasjonalisme.”  De mener at det er feil at mange i-land nå ønsker å starte å vaksinere yngre tenåringer og barn, som ikke er i særlig risiko for å bli syke.-Samtidig som mange andre land ikke engang har nok vaksiner til å vaksinere de i risikogruppe eller sykepleierne. Og flere land sliter veldig for tiden, og pandemien er litt ute av kontroll enkelte steder.

Hva er deres mening om dette? Selv synest jeg man burde se litt på pandemien i helhet, ettersom det er en global pandemi. Og jeg synest man burde være “solidariske” og prioritert sykepleiere i uland før de under 18.. (Og som en bonus få litt mer dokumentasjon på vaksinen ift barn). Men det er sikkert mange ulike meninger på dette.

WHO sier også at det kan bli ett problem med mutasjoner dersom vi ikke får slutt på spredningen der det er verst. -Og da vil uansett i-landa få ett stort problem med at vaksinen de bruker kanskje plutselig ikke virker lenger.. For vaksinene er ikke like effektive på nye mutasjoner.. Og vi gjør oss selv muligens bare en bjørnetjeneste med å kun “sette oss selv først?”  Det er altså litt slik;

Hva er din mening?