Drapssak eller underholdning?/ “Dømmer” media?

Pixabay, alexas_fotos.

 

Hagen-saken må være en av de mest melkede sakene i media de siste åra. Og jeg må si at jeg etterhvert gav litt opp å holde tråden i den.

Etterhvert som årene gikk så føltes det også mer som en realityserie (true crime serie) enn som en pågående drapssak og personlig tragedie. For det handler jo egentlig om en norsk kvinne som mest sannsynlig er kidnappet og/eller drept, og der noen savner dypt en mor, en venninne, / og evt en ektefelle..

Jeg kan ikke si hvorvidt jeg tror Tom Hagen er skyldig eller ikke, for det har jeg faktisk ingen peiling på. Men jeg tror prinsippielt på å forholde seg til det som heter “uskyldig til det motsatte er bevist”. Og jeg tenker at det først og fremst er ett rettsvesen som skal avgjøre om han er skyldig eller ikke.

Når jeg har lest nyhetene det siste året har jeg likevel av og til følt at det begynner å bli en motsatt norm i media, som heter “Skyldig til det motsatte er bevist.” -Og der pressetikken befinner seg i en gråsone. For til tross for at Tom Hagen ikke er funnet skyldig gjennom rettsvesenet, så er mitt inntrykk at media har funnet han skyldig. Eller? For å formulere det på en mer konkret måte; Hvem hadde drevet å skrevet om Hagen på enkelte måter media gjør dersom de tenkte på han som en uskyldig mann i sorg etter å ha mistet sin kone?

Foto; nrk. Er dette innafor?

Jeg vil sammenligne Hagensaken litt med Orderudsaken, som også var ett mediesirkus uten like. Og dette med “uskyldig til det motsatte er bevist” kan også diskuteres der, selv om den saken gikk gjennom rettsvesenet, og de måtte sone. Så sånn sett litt annerledes. Men om de virkelig hadde gode nok beviser mot Per og Veronica diskuteres jo fremdeles, og de fikk jo utrolig mye mediakjør. Har det noen gang vært større “crime celebrities” i Norge?

Og så har man Micheal Jackson-saken, som jeg føler nesten er kontroversielt bare å nevne ettersom mange slukte rått det de fikk høre i Leaving Neverland og er overbevist om at han er skyldig. Men ja, NRK valgte altså sende en dokumentar med ensidig fokus og grove beskyldninger mot en mann uten at han var dømt gjennom ett rettsvesen på disse beskyldningene først. Og også uten at hans nærmeste fikk komme med sin side av saken i dokumentaren.

Jeg har lest meg over gjennomsnittlig opp på MJ saken og mener mitt. Men uansett hva den enkelte hjemme i stua mener, så er jo det store spørsmålet hvorvidt det er greit at media utleverer én side av en sak, eller utleverer noen nærmest “som skyldig,” før saken har vært oppe for retten?

Media er jo sjelden så objektive som man skal ha det til. Og media tjener mest på det som selger best. Og veldig ofte gis én side eller én part mest spalteplass. Og så er det nok flere egeninteresser bak, uten at jeg skal ditche media, konspirere eller dra alt under en kam. Og ett annet kapittel å nevne er jo at også media er en svært viktig samfunnsfunksjon. Men det er en svært mektig påvirkningskraft som kan bli brukt positivt eller negativt.

Hvis vi går tilbake til Hagen-saken..

Jeg håper virkelig at de klarer å oppklare saken, for jeg synest den saken er bare trist. Og det er vel ikke til å legge under en stol at det virker til å ha vært mye dårlig arbeid og store grove feil i håndteringen hos noen av de som har hatt saken. Og det at media melker hver minste detalj og skriver om det som om det var underholdning er temmelig sært hvis man tenker over det. For det er faktisk en pågående drapsetterforskningsak.

Vanskelig Livsfase, og blogg

Photo; Pixabay, Pixundfertig.

 

Jeg har, og har hatt en veldig vanskelig livsfase. Og jeg er midt i en livskrise.

Det som har vært mest utfordrende med dette i forhold til bloggen, er at jeg ikke har følt at jeg har kunnet skrive noe som helst om det. Men at det likevel indirekte har påvirket bloggingen veldig mye.

Jeg har løst de siste månedene med å være og mer mer temabasert, og å fokusere mindre på personlig blogging. Ja, kanskje jeg blogger mer overfladisk, og har trekt meg litt mer ut på siden. Jeg er mindre synlig, selv om jeg leser mye blogg.

Én utfording når man er i en veldig vanskelig livsfase, er at det blir der tankene er. Så det å skulle prøve å snekre sammen noen “kloke  temabaserte innlegg om andre ting enn det som ligger øverst i topplokket, det har også vist seg å ikke være så lett. Jeg har ofte mange bloggideer fremdeles og mye jeg vil dele. Men når jeg skal sette meg ned å skrive så tar det mye lenger tid enn vanlig å skrive ettersom fokuset og konsentrasjonen mild sagt er beyond elendig.

Jeg har vurdert å ta en bloggpause, dersom det blir det eneste riktige en periode. Men det er ikke noe jeg vil, eller ønsker å annonsere. Og jeg synest jeg det er veldig fint å ha bloggen som ett positivt avbrekk, selv om jeg ikke blogger daglig.

Egentlig er jeg en som liker å gjøre ting helhjertet, og gjerne er litt “helt på eller helt av.” Men nå velger jeg en løsning i mellom, som jeg er litt ambivalent til.

Jeg tror det kan være lett å være litt hard mot seg selv også. Innbille seg at man til tross av alt, og samme hva, skal klare å prestere som før. Ja, det gjelder på mer enn på bloggfronten.. Og så daler gjerne selvtillitten litt.

Den største forskjellen på bloggen nå er nok at jeg blogger mye sjeldnere. Og så får dere beklage om kvaliteten er litt dårligere, og om det er andre ting som ikke gir helt mening.

Jeg håper å komme sterkere tilbake snart. Og så er jeg mest sannsynlig innom periodevis med noen innlegg. Kanskje noen dager også med flere. Jeg prøver å blogge minst ukentlig når jeg klarer det. Og ellers går det fint, men jeg tar imot gode tanker.

Takk til dere som er innom både nå, og de dagene det er “kjipt stille” her. <3

 

“A man being rich is like a girl being pretty?”

God fredag!

Overskriften i dette innlegget er hentet fra filmen og musikalkomedien “Gentlemen perfers blonds” fra 1953 med Marilyn Monroe. Og jeg har filosofert litt rundt hvorvidt tiltrekningsmønster i datingsammenheng anno 2021 er løsrevet fra slike gamle stereotype tiltrekningsmønstre og kjønnsroller eller ei. Og om overfladiske ting som utseende og rikdom betyr noe.

Lorelei Lee:Don’t you know that a man being rich is like a girl being pretty? You wouldn’t marry a girl just because she’s pretty, but my goodness, doesn’t it help?” – Sitat, Gentleman Perfers blondes.

Det er ikke sikkert jeg får med alt som kunne vært relevant å ta med her i ett lite blogginnlegg, så det er lov å komme med innspill. Men hvis jeg skal prøve å oppsummere kort noen av mine tanker (på ett omfattende og igjen litt overfladisk tema);

Kvinner i det moderne vestlige samfunnet er idag mye mer selvstendige enn på tiden komedien “Gentlemen prefer blonds” kom ut (og tidene før det.) Så kvinner trenger jo ikke teoretisk sett å finne en mann som skal forsørger de, men kan i prinspippet klare å forsørge seg selv og eventuelle barn på egenhånd. Mye i verden er veldig endret på få tiår. Men jeg tror likevel ikke vi er helt forkjellige fra 50- tallet i noen element av kjønnsroller og tiltrekning. Og det er vel også ett urinsinkt at mange unge menn og kvinner ser etter sunnhetstegn etter en partner som har de kvalitetene som man vil ha barn med.

Jeg tror ellers at alle mennesker er ulike og tiltrekkes tildels veldig ulike ting. Og jeg tror de fleste oppegående mennesker ser etter en helhet når de leter etter en partner. Og så tror jeg at det som styrer hva man blir tiltrekt også i stor grad handler endel om underbevisste krefter. Noe valg er bevisste, men mye som styrer oss som er nok påvirket kulturelt, sosialt, biologisk osv. (De prates jo alltid om denne berømte kjemien..) Og man styrer jo ikke helt selv hvem man blir forelsket i. (Skal man si dessverre?)

“You wouldn’t marry a girl just because she’s pretty, but my goodness, doesn’t it help?” 

Ut fra det mer overfladiske som ligger i “rich vs beautiful,” så tror ikke jeg at så mange kvinner er “goldiggere” som drømmer mest av alt om å bli Hollywoodfrue. Men det er sikkert endel som tiltrekkes av velstående menn. Og det finnes også kvinner som er svært lite materialistiske. Og jeg tror ikke at alle menn har ett tunellsyn på det visuelle og overfladiske på utseende. (Og det er dessuten gjort forskning på at flere kvinner ikke er så veldig ulike menn på visuell tiltrekning, men at få kvinner vil innrømme at utseende teller for de.) Men min oppfattelse er likevel at mange menn er hakket mer opptatt av utseende til motparten, og at flere menn er noe mer visuelle. Men disse overfladiske bitene tror jeg ikke er det største fokuset flertallet tiltrekkes av, men at det kanskje eventuelt utgjør en mindre og tildels ubevisst del av det store bildet.

“Material girl” av Madonna innehar flere hyllester til Marilyn Monroe og hennes berømte sangnummer “Dimonds are a girls best friend”. Det rosa antrekket er jo “kopi”/inspirert av Marylin Monoes antrekk i filmen. Og “Dimonds are a girls best friend” scenen er fra filmen “Gentleman prefer blonds” hvis noen ikke visste det. Og Madonna er jo samme Kibbe body type som MM, og passer egentlig mye av det samme. Men de har veldig ulik personlighetstype da.

En veldig sterotyp på “Rich meets beautiful” idag er jo “Sugar dating.” Det  konseptet er jo noe for seg selv da, ettersom det kan sies å komme inn under “halvprositusjon” der man bytter tjenester.

Men sugardating passer også ofte med en annen ting som jeg la merke til i teksten; .. a man being rich is like a girl being pretty? Det kunne stått “man- woman. Boy- girl. Boy- woman.” Men jeg føler at aldersnormen fra 50- tallet ble skrevet inn her. 

Videokommentar: Scenen over fra komedien “Gentleman prefer blonds” inneholder uten tvil noen gullkorn. “I can be smart when it’s important, but most men don’t like that…”

Deler kanskje en del to rundt temaet i ett annet innlegget, med mer personlige tanker og erfaringer. 

Jeg  fokuserte forresten ikke noe i dette innlegget på det at mennesker også har ulik legning. Jeg hang meg mest opp i kjønnsroller her som låg litt i tematikken og replikkene i Gentlemen prefers blonds. Men tiltrekningspsykologi er generelt sett veldig spennende.:)

Har du noen innspill?

God helg! <3

Ett lite hverdagsinnlegg.

God kveld! 

Jeg tenkte bare å komme med ett lite hverdagsinnlegg. Ett muligens litt overfladisk ett. Men her har det vært en rolig og fin dag, og jeg har brukt noe tid på ting som jeg ikke har prioritert så mye som jeg burde den siste tiden. – Som pleie av hår, hud og det å fikse øyenbryna ordentlig m.m. Er dere andre flinke på å huske å prioritere slikt litt i hverdagen?

Jeg testet ut litt av hvert av produkter idag. Og så fant jeg også etterhvert frem en ansiksmaske som jeg tilfeldigvis hadde liggende. En engangspakke som jeg hadde fått i ett KK- blad en gang ifjor. For hvorfor ikke prøve det også når jeg likevel hadde en “prøve”? 😉

Imens jeg hadde på ansiktsmasken, så hoppet katten Nille opp i vinduskarmen utenfra å mjauet. Så jeg er egentlig litt overrasket over at han ikke ble helt aldeles skremt over synet, for jeg skvatt godt selv når jeg snudde meg å fikk ett glimt i speilet, hehe. Det skulle være en “pandamaske”, men dersom jeg hadde lagt ut bilde her så hadde det seriøst fått 18 års aldersgrense.:)

Ansiktsmaske er egentlig ikke noe jeg har pleid å bruke som hudpleieprodukt, men det var faktisk veldig behagelig etterpå. Så jeg kan fint anbefale det, uten at jeg er sponset eller skal reklamere for Camilla Phil.

Det har ellers gått med en god del hårolje idag, så jeg føler jeg kommer til å lukte hårolje ut året.

Jeg måtte flire godt av Pus, for hun ble av en eller annen grunn helt GAL av lukten av håroljen jeg hadde i. Og hun skulle ligge ved hodet senere å rulle seg rundt i håret mens hun malte. Og jeg vet ikke om “etterpleien” med en katt som skulle dra labbene gjennom håret og smake på, gjorde håret godt. Men jeg ble hvert fall i godt humør av hvor søt hun var. (Har vasket håret etterpå håroljen da).

Er det andre her enn meg og katten som har en svakhet for håroljer?

Jeg vet at jeg ideelt sett burde tatt jevnlige hårkurer av diverse slag fremover. Men det er bare så lett å “glemme”/utsette å gjøre det, selv om så langt hår som jeg nå egentlig krever mer og jevnlig pleie.

Nille har ellers bursdag denne uka. Jeg er alltid litt usikker på om det er dagen i over imorgen eller dagen etter. Men han blir 4 år. 🙂 Her er bilde fra ifjor;

Ellers kan det nevnes at flått-sesongen er godt igang. Det har kanskje alle med katt ute oppdaget? Selv har jeg fått temmelig “dreisen” på å fjerne de. Men det er jo ikke det kjekkeste jeg gjør.

Hva har du gjort på idag?

Sosiale eksperiment

Jeg synest sosiale eksperimenter er veldig interessant. Men jeg kan også bli veldig frustrert av å se på det. For resultatene viser ofte så mye av det jeg synest er mest feil med verden. Eller rettere sagt feil med tankegangen til mange av oss menneskene i verden, og hvor man har fokuset, og hvordan man handler..

Jeg kan begynne å dele ett sosialt eksperiment med en rik vs fattig jente;

Videokommentar: For å begynne litt fjasete, så må vi vel alle være enige i at det er viktig å ha like fin og ny bil som vennene 😉  Men ellers så lurer jeg på hva som gjør at folk velger å gå forbi hun som ønsket mat, men støtter brystoperasjoner og innkjøp av finere bil. Har dere noen formening om det?

Her kommer noen tanker herfra ut fra videoen;

Den rike jenta: Jeg la merke til at de aller fleste som gav den rike jenta penger var gutter rundt hennes egen alder. Og jeg vil tro at noen av de sannsynligvis ble litt “lettere betatt,” eller hadde ett snev av egeninteresse ved å gi litt sponsing. (Den ene spurte jo om hun ville bli med ut).

Ellers vil jeg tro at mange av de som gikk forbi syntes hun var litt artig der hun lyste av selvtillitt og sjarme. Og flere ble nok nysgjerrige på hvorfor hun tigget, og hva hun skulle kjøpe. For en rik som tigger er jo litt mer uvanlig enn en fattig som tigger. Og svaret på spørsmålet om hvorfor hun tigget ble nok forventet å være lystigere enn om de hadde spurt en hjemløs om det samme. (Som få gjør) -Hun var tross alt stasjet opp forann enn fancy bil, med ett skilt med påskriften “Need more money,” hehe.

Den fattige: Jeg vet ikke fasiten på hvorfor så få gav penger til den fattige jenta versus den rike, men jeg tror mye går på fordommer. Og kanskje mange synest det er noe ukjent og litt skummelt rundt en hjemløs tigger, eller at mange mennesker bare ikke orker å ta stilling til det de kjenner på “på samvittigheten.” Noen tenker kanskje også ting som at “man kan ikke hjelpe alle,” eller at “man er sin egen lykkes smed”?

Jeg vet også at mange er opplært til at man ikke skal gi noe til tiggere. Og jeg tror ellers veldig mange går forbi tiggere litt på autopilot, spesielt der det er mange tiggere. At de går forbi i egne tanker, som videoen under også demonstrerer. Men det er jo egentlig ikke bare “en tigger,” men ett menneske.

Kroppsholdning og selvtilitt: Jeg synest ellers at det er litt interessant at kroppsholdningen til “skuepilleren” endret seg en god del fra når hun var rik til fattig. La dere merke til det? Og jeg tror ikke at det bare er klær og sminke som påvirker hvilket inntrykk man får av en annen person, men helheten. – Mennesker kan jo få ett “statusfall” bare i sin egen selvtillitt og holdning utfra hvordan de føler seg,- som igjen kan påvirke folk. (Og så har vi jo disse teoriene rundt selvoppfyllende profitier, speiling, og gode og dårlige sirkler m.m.).

Jeg tenkte også på at det kanskje er lettere å “ubevisst” ignorere noen som sitter å tigger versus står, og at man ikke like lett får øyenkontakt med de da. Skuespilleren satt jo som fattig, men stod som rik. Men jeg tror ikke det er den største grunnen til hvorfor hun fikk bedre kommunikasjon med folk som gikk forbi som rik da.. Og dessuten er det mulig at en fattig som hadde stått på samme måten som den rike kunne bli tenkt på som for påtrengende?

Identifisering: Det kan også godt hende at noen forbipasserende identifiserte seg mer med den rike jenta enn den fattige. Eller at de ønsket å identifisere seg mer med henne, eller å bli kjent med henne. Og kanskje det å hjelpe den rike gav større egotrip enn hva det å hjelpe den fattige ville gjort? Både ut fra egen vinning, og følelsen de fikk ut av det hele.

Videokommentar: Jeg måtte flire litt av “Need money for boob job”, og det faktum at hun håvet inn så mye på det. Men jeg er ikke så overrasket egentlig. En av få av menna som ikke gav noe sponsing var han som holdt kjæresten i hånda, hehe. Men da har vi alle lært hvordan vi skal gjøre det, ikke sant?

Dersom du er fattig, så er dette mine tips utfra videoene:

1. Ikke se ut som om du er fattige.

2. Vis selvtillitt.

3. Lån en tesla.

4. Flash puppene bittelitt.

Som en digresjon til slutt så må jeg bare si at jeg synest det er litt trist i hvor stor grad dagens samfunn hyller narsisissme, materialisme og egosentrisme så mye. – Også når det gjelder fokuset til endel store influensere og idoler unge ser opp til. Og ikke at det ikke er lov å like litt marerialisme, for hvem gjør ikke det? Men dere skjønner hva jeg mener. Det finnes jo også andre egenskaper og verdier som etter mitt syn burde blitt beundret mer. Men blogg.no har virkelig endret seg i veldig positiv retning av “påvirkere.”

Har du en formening om hvorfor mange velger å hjelper rike fremfor fattige?

Hvor mye spiller utseende og rikdom inn på hvordan man blir oppfattet og behandlet?

Idag er det bursdagen til..

Hvilken dag er det idag?.. Vel..

Idag har en av verdens aller fineste bloggere bursdag. Nemlig Frodith! Så i den anledning fikk jeg bare lyst å skrive ett bittelite bursdagsinnlegg.

Frodith er en av de bloggerne jeg følger nå, som jeg har fulgt lengst. Og det er egentlig ikke så vanskelig å skrive noe fint om denne bloggeren, som må sies å være veldig fin både inni og utenpå.

Jeg vil beskrive bloggen Frodith etter mitt inntrykk som snill, klok, inkluderende, morsom, fargerik, flink med tegnspråk, flink å tegne, god med språk og ordspråk, leken, tøff, fotogen, inspirerende, vakker, hyggelig og kreativ. Ja, bare for å nevne noe..

Frodith er ellers etter min mening en av bloggplattformens aller største gledespredere. Og hun har en blogg som har fått meg til å smile såå mange ganger. Og er det rart at den bloggen er blant mine “fasteste faste” jeg besøker?

Frodith har ellers innført begrepet Kjolefredag, som jeg tror har smittet over på flere. Og bloggeren har veldig mange kloke ord, og søte, sjarmerende tegninger på bloggen. Så jeg anbefaler alle turen innom.

 

Gratulerer så mye med dagen Frodith!! 😁🥳

Jeg håper at Salt og Pepper og alle du møter på skjemmer deg ordentlig bort idag!

Dersom jeg noen gang kommer meg til Oslo, så står det å spørre om en kafedate høyt på min liste.

 

(Nb. Bildene i innlegget tilhører Frodith.blogg.no. Og  jeg har spurt på forhånd om tillatelse til å “stjele” bildene til bruk i innlegget :))

Frigjøringsdagen. (Og koronasituasjonen..)

Pixabay

 

God formiddag! Jeg vil bare ønsker dere en fin lørdag!

Idag er det som de fleste kanskje vet frigjøringsdagen og offesiell flaggdag. En dag der man kanskje kan kjenne litt ekstra på hvor heldig man er så bor i ett fritt og demokratisk Norge, og også kan tenke litt tilbake på landsmenna som tok opp kampen for ett fritt Norge i krigstiden.

Mange nevner koronasitussjonen idag iforhold til frigjøringsdagen, og jeg er delvis enig i noe av essensen. For det er selvfølgelig viktig å passe på den demokratiske og individuelle friheten vi har, enten det gjelder om det er problemstillinger som kommer utenfra eller innenfra. – Og det er jo viktig “koronasituasjon eller ei,” det med å være litt kritisk og bruke sitt eget hode også.

Jeg har kanskje bare ikke orket å bekymre meg altfor mye om alt, og jeg har valgt å legge meg ett sted mellom å prøve å ha mest mulig tillitt, men også å ha lov å være litt skeptisk. Kanskje jeg har to tanker i hodet samtidig iblant også. Men jeg håper at det blir mindre inngripende tiltak fremover, og jeg håper at koronapass bare vil være en midlertidig løsning.

Men ellers så synest jeg at Norge i bunn og grunn er ett fantastisk land, og at vi nordmenn er veldig heldige. Vi bor også i ett av de landene i verden der ytringsfrihet står sterkt, som jeg ser på som en av de viktigste menneskerettighetene av alle. Og det er ingen selvfølge. Norge er ellers ett foregangsland på så mange områder. Og det er ett land jeg er veldig stolt av! Så gratulerer med frigjøringsdagen!

Har du gått glipp av noen av disse seriene?/ 7 serietips.

Vanligvis så pleier jeg å skrive serieanbefalinger nesten kun rundt NYE serier som kommer ut. Men jeg tenkte å gjøre ett unntak å anbefale noen serier som ikke er nyutgivne. For det kan jo være noen har gått glipp av de og kunne trenger en god serie for helgen (dog etter min smak på at de er gode;)). Så her kommer 7 serier jeg anbefaler;

 

Unbreakable Kimmy Schmidt

 

Denne serien innehar muligens en litt sær form for humor. Men jeg elsker Kimmy Schmidt!

Serien er en komedie som ligger på Netflix, og hovedkarakteren er Kimmy Schmidt blir i starten av serien funnet/reddet etter å ha levd i åresvis isolert med en sekt, og vært hjernevasket til å tro at livet  utenfor ikke eksisterte lenger. Så overgangen i den virkelige verden blir mildt sagt stor, og Kimmy er veldig entusiastisk. Hun får en dramaqueen av en roomie vil jeg si, ett mess av en arbeidgiver og venn Jacqueline som jobber hardt for en perfekt fasade, og en husvert som sier det hun mener, hehe.

Jeg elsker karakteren Jacqueline, og vennskapet mellom henne og Kimmy er jo litt morsomt. Jeg flirte godt av dette klippet. Det fikk meg faktisk til å sitte alene hjemme midt på natta å le høyt av noen scener. Men jeg er sikkert litt overtrøtt også . Men hvis noen trenger det..

 Trailer: “Oh, Im very normal, had everything normal happened to me”, hehe. – Kimmy Smith.

 

When they see us

Dette er en miniserie som er basert på en sann historie om fem gutter som ble uskyldig dømt for ett overfall i Central Park på 80- tallet med store konsekvenser for de. Serien er veldig bra med gode skuespillerprestasjoner, men sterk.

Jeg har skrevet mer detaljert om serien i ett gammelt blogginnlegg, her. Og der skrev jeg også litt om Donald Trumps innblanding i saken.

 

Thirteen.

Denne thrillerserien er lenge siden jeg såg at jeg ser at jeg skrev i vi-form sist jeg skrev om den på bloggen. Men jeg elsket denne miniserien fra BBC. Og hvis jeg ikke tar helt feil så kan den strømmes idag på Tv2 sumo.

Serien handler kort fortalt om Ivy som har vært kidnappet og holdt fanget i tretten år (og siden hun var tretten år.) Men i åpningen av serien klarer hun å rømme. Men klarer hun å være trygg fra kidnapperen nå som hun er fri?

Når jeg hører “In your dreams” fra serien så får jeg litt lyst å crazydanse på samme måte som Ivy.*

 

Better things

Denne serien husker jeg at jeg likte veldig godt. Den ligger på HBO, og sjangeren er noe imellom komedie og drama. Jeg vet det er kommet en helt ny sesong som jeg ikke har sett enda, så den står høyt på lista mi. (Og jeg må bare nevne at jeg elsker bildet over, hehe.)

Better things handler kort fortalt om hverdagen til freelanceren og alenemoren Sam, hennes tre barn, og moren..

Jeg har skrevet mer utfyllende om serien tidligere her. Den er virkelig søt.

 

The fall

En av de bedre krimseriene jeg har sett, der vi følger seriemorderen Paul Spector og etterforskeren Stella Gibson. Anbefales! Hovedrollene spilles av Gillian Andersen og Jamie Dornan, så det burde nesten vært grunn i seg selv til å gi serien en sjanse? Ligger på NRK.

 

Dirty John.

Den første sesongen av Dirty John (for det er to uavhengige sesonger) handler kort fortalt om en kvinne som nettdater og møter en mann som trolig er psykopat. Hun ignorerer de rødene flaggene, og etterhvert havner hun og barna i fare. Historien er fra virkeligheten, og det var etter min hukommelse en spennende serie. Kan streames på Netflix.

 

Euphoria

Denne dramaserien finner du på HBO. I Euphoria blir man litt kjent med forskjellige unge mennesker, som nok alle kan sies å alle ha litt (mye) bagasje, eller ting de sliter med. Hovedrollen er den rusavhengige Rue Bennet som blir nær venn og forelsket i transpersonen Jules. Serien må sies å inneholde mange vonde og mørke temaer som rus og overgrep, så ikke sikkert serien passer alle og alltid pga trigger alert.

Nå er det lenge siden jeg såg den serien, men det var ellers en bra serie med mange gode skuespillerprestasjoner, og mye av det estetiske var kreativt og vakkert. Zandaya har fått en velfortjent Emmy for rollen som Rue Bennet.

Jeg har skrevet mer utfyllende om serien Euphoria her og også nevnt den her.

 

Ønsker noen flere serietips? Del 2?

Hadde dere hørt om/ sett alle disse seriene fra før?

*(Actually I did.)

– Kjente sitater – (Einstein, Roosevelt, Monroe, Mandela, Twain, Hepburn m.fl.)

– “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”― Marilyn Monroe


“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.” — Albert Einstein


– “A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.” — Oliver Wendell Holmes


– “Friendship is born at that moment when one person say to another; “What? You too! I thought that was noone but myself…” – C.S. Lewis. 


“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter and those who matter don’t mind.” – Bernard M. Baruch


– “If people are doubting how far you can go, go so far that you can’t hear them anymore.” – Michele Ruiz


– “Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.” H. Jackson Brown, Jr


– “I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they’re right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.”― Marilyn Monroe


“Smart people learn from everything and everyone, average people from their experiences, stupid people already have all the answers.” – Socrates


– “When you reach the end of your rope, tie a knot in it and hang on.” – Franklin D. Roosevelt


– “Nothing is impossible, the word itself says, ‘I’m possible!'” –Audrey Hepburn


“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” – Sigmund Freud.


“If you want to lift yourself up, lift up someone else.” – Booker T. Washington


“The person who says it cannot be done should not interrupt the person who is doing it.” – Chinese Proverb


– “I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” –Maya Angelou


– “Your passion is waiting for your courage to catch up.” – Isabelle Lafleche


“The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.” – Albert Einstein.


“Out of your vulnerabilities will come your strength.” – Sigmund Freud


“It takes courage to grow up and turn out to be who you really are.”– E.E. Cummings


“If you don’t make mistakes, you’re not working on hard enough problems.”– Frank Wilczek


– “Make-up can only make you look pretty on the outside but it doesn’t help if you’re ugly on the inside. Unless you eat the make-up.”― Audrey Hepburn


– “We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” – Albert Einstein 


“The only person with whom you have to compare yourself is you in the past.” – Sigmund Freud


“It takes a great deal of courage to stand up to your enemies, but even more to stand up to your friends.”– J. K. Rowling


– “Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So, throw off the bowlines, sail away from safe harbor, catch the trade winds in your sails. Explore, Dream, Discover.” –Mark Twain


 “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.” – Nelson Mandela.


– “I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.” – Thomas A. Edison


– “A goal is a dream with a deadline.” – Napoleon Hill


Xoxo

Kreativitet innen foto og video.

God kveld! 

Jeg håper dere har har en fin kveld. Jeg har sittet å lekt med noe fotoredigering, og så har jeg sett litt på Lavitationvideoer innen film.

Dagens kreative fascinasjon;  Lavitation effekt.

Jeg synest levitation er så tøft! Og man kan utrykke så mye med det. In the company if wolves..” (Da fikk jeg den sangen på hjernen. Loved it).

Det må ellers sies at det ikke er så sjelden at min fantasi og optimisme (når det gjelder kreativitet) overgår mine faktiske tekniske evner i nuet. Så vi får da se, hehe. Men jeg liker egentlig den egenskapen ved meg selv at jeg er litt i overkant optimist på det området og blir veldig giret på nye ideer, selv om mye blir gitt opp underveis. Men jeg tror man kan få til det meste man vil.

Jeg kan også være ganske ja-menneske og litt grensesprengende når jeg jobber kreativt med andre. Spesielt hvis det er andre kreativt åpne (sprø) ja mennesker. Og da er det jo attpåtil flere hoder som finner på ting..

Uansett om en levitation effekt ikke blir perfekt, så lærer man litt av ting man tester ut.  Men jeg tror helst at man burde ha to hjelpere for å få å til en bra lavitation video (eller foto.) Noen som blir med? 😉

Dagens foto fra bloggarkivet;

Jeg skulle lete frem noen bilder idag, og da kom jeg over ett bilde som jeg nesten hadde glemt. Det bildet i blomsterengen er litt stemningsfult synest jeg, selv om bildekvaliteten etter overflyttingen fra blogsoft til nåværende bloggarkiv er forferdelig. Bildet er egentlig i speilreflekskvalitet, og jeg har det nok orginalt med bedre kvalitet ett sted.

Det er veldig artig å være kreativ med. Og jeg husker at det var veldig morsomt å ta de der bildene i blomsterenga den dagen, og veldig mye latter. Det var to fotografer med, og en var utdannet ballettdanser som jeg danset med. Løvetannene lyste opp som små lykter, og det ble var stemningsfult og fint fotolys når sola begynte å gå ned. For lyset har så mye å si når man tar bilder..

Jeg får ellers se om jeg deler noen av prosjektene jeg holder på med for tiden her etterhvert. Det blir nok ikke så mye bilder av meg selv på bloggen den neste tiden, men jeg er kreativ med mye forskjellig av motiver.

Liker du foto og kreativitet?