Audrey Hepburn/ Gamine fashion og en filmklassiker.

Jeg tenkte bare å ta ett lite inspirasjonsinnlegg med utgangspunkt i stilikonet og skuespilleren Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn er ett av tidenes største stilikon, og hun inspirerer fremdeles kvinner verden over med sin enkle men svært elegante smak på klær.

Mange vil nok kjenne igjen Audrey Hepburn på de veldig karakteriske tykke øyenbynene, dådyrblikket med lange vipper, og det fortrylllende smilet. Men jeg tror også at mange liker henne fordi hun fremstod som ett genuint vakkert og ydmykt menneske, og hun var veldig inspirerende på så mange områder.

Jeg delte forresten mitt favorittsitat av henne, og skrev noen tanker rundt det for noen dager siden. (Her.)

For å si det litt spøkefult så er hun faktisk så populær at de vekket henne til live for noen år siden kun for å spille inn en reklamefilm for sjokolade. 😉 Hehe. Det er egentlig litt sykt hvordan de får det til..

 

Her er noen enkle, men elegante selskapskjoler; Flere av disse antrekkene er fra filmer hun har spilt i.

Gamine fashion

Audrey Heburn har en kroppstype som kan kalles Flamboyant Gamine, og hun blir også ofte sett på som ett stilikon for den klesstilen som også kalles Gamine. Men dersom noen ikke vet hva en Gamine er så har jeg skrevet mer utfyllende om det og Kibbe Body types HER.

Jeg kan gi noen eksempler på klær som jeg tenker at er litt klassisk Gamine i kollasjen under; Og noen stikkord er: Høye liv, buksebena er ofte kuttet av på leggen, bena fremheves, kjoler og kåper går ofte til knelengde, litt søte/tøffe klær, litt girlish-style, gjerne litt enkelhet. Og den kåpa nede til høyre mener jeg er veldig Gamine. 🙂

Stilrent

Audrey Hepburn inspirerte mange med sin brudekjole i 1954 (i kollasjen under). Og den brudekjolen ble faktisk sett på som en av tidenes mest innflytelsesrike brudekjole noensinne. (Andre spesielt innflytelsesrike brudekjoler gjennom historien som kan nevnes er blant annet prinsesse Diana sin, Grace Kelly sin og den andre bryllupskjolen til Audrey Hepburn m.fl.).

Privat hadde Audrey Hepburn en veldig enkel, ujålete, men elegant stil. Ofte ble hun også sett med sin karakteriske stil med kåpe, sjal over hode og solbriller.

Breakfast at Tiffanys

Filmen Audrey Hepburn er mest kjent for, er nok Breakfast at Tiffanys, som de fleste sikkert har hørt om. Og som en funfact så var rollen som Holly Golighly egentlig opprinnelig skrevet til Marilyn Monroe. Men hun takket nei, og rollen gikk så til Audrey Hepburn.

Jeg vil dele en av de scenene fra filmen som jeg synest er morsomst. Ja, humoren og skuespillet bærer jo preg av at dette er en gammel film fra 1961. Men det er en grunn til at den ble en så stor klassiker og at den fremdeles er populær.

Karakteren som Audrey Hepburn spiller i Breakfast at Tiffanys heter Holly Golighly, og man kan vel fint si at hun er forferdelig “messed up,” for å si det rett ut. Hun jobber egentlig som “selskapspike,” og hun har i privatlivet særdeles store tilknytningsproblemer.

I scenen under så har det blitt noe styr med en mann i leiligheten hennes, så hun klatrer dermed inn vinduet til sin nye nabo Paul. Og slik går det:

Ha en god lørdag.

Hvorfor jeg mener at Marilyn Monroe er ett GODT forbilde.

Jeg har lest flere steder at Marilyn Monroe omtales som ett dårlig forbilde. Og ettersom jeg er en stor Marilyn Monroe fan så må jeg nesten bare skrive ett innlegg ettersom jeg er helt uenig. Så her kommer noen grunner til hvorfor jeg mener Marilyn Monroe er ett GODT forbilde;

🌸 Marilyn Monroe er ett veldig sunt forbilde når det kommer til kroppsideal. Hun kan forhåpentligvis inspirere mange kvinner den dag idag å bli glad i formene sine.

🌸 Marilyn Monroe var en veldig dyktig modell. Det er nok mange som tror at det å være modell kun er å kunne “smile fint” på ett bilde og være vakker, men det er jo en profesjon. Marilyn Monroe er en av den mest fotograferte kvinnene i historien, og det kommer av flere grunner enn at hun bare “hadde utseende med seg.”

🌸Marilyn Monroe er ett godt stilikon. Og det er en grunn til at mange enda jakter “Marilyn Monroe- looken” og lar seg inspirere.

🌸 Marilyn Monroe var en av de første kjendisene som pratet om seksuelt missbruk, og etter hun begynte å prate om det åpnet det opp for mange andre. På 50- tallet var det gjerne noe man tiet om. Men hun brukte sin store popularitet til å endre måten man såg på seksuelle overgrep på, og til å få frem at det var greit å prate om det og at de som hadde opplevd det ikke var alene om det.

🌸 Jeg tenker at Marilyn Monroe er ett godt forbilde og en inspirasjon for de som har en tøff barndom, eller de som vokser opp i fosterhjem, missbruk eller forsømmelse. Kanskje ett håp om at man kan lykkes tross litt vanskelig start. Det er litt rart etter min mening at mange prater Marilyn Monroe ned for hennes “svake sider.” – For man må være ett temmelig sterkt menneske for å gå fra det utgangspunktet til å bli en av verdens mest suksessfulle og populære kvinner. Og hun var virkelig en tøff og sterk kvinne til tross for bagasjen som naturligvis preget henne.

🌸 Marilyn Monroe var lite materialistisk privat til tross for at hun er kjent for sangen “Diamonds are a girls best friend”.

🌸Hun var en god skuespiller, og hun var ikke en som bare fikk roller på grunn av utseende. Hun vant en prestisjefult Golden Globe for rollen sin i filmen “Some Like it hot.”

🌸 Hun er tidenes sexsymbol, og alle vet hvem Marilyn Monroe er.

🌸 Hun var en god businesskvinne, og hun eigde virkelig sin egen karriere.

🌸 Hun kjempet for like rettigheter for alle i en tid med fremdeles store raseskilleproblemer i USA. Hun var blant annet det som kaltes “an advocate of the Civil Rights Movement”.

🌸 Marilyn Monroe eide sin egen seksualitet, og det var ikke så vanlig for kvinner å ha være åpen om slikt på 50- tallet. Hun kan kalles forut sin tid på mange områder.

🌸 Hun stod opp for sine rettigheter som kvinne. Og i en tid der menn gjerne var den litt mer “dominerende” i forholdet og mye ble mer “akseptert,” så tok Marilyn Monroe ut skillsmisse etter at ektemannen Joe DiMaggio slo henne.

🌸 Hun donerte veldig mye til gode formål, og det sies hun alltid tok seg god tid til barn.

🌸 Marilyn Monroe hadde etter min mening noen av de beste sitatene blant kjendiser ever, og det sies at hun var veldig intelligent. (Til tross for rollen hun ofte gikk inn i offentlig som litt blond).

🌸 Og sist men ikke minst så er Marilyn Monroe ett veldig godt forbilde generelt sett for åpenhet på mange temaer som ikke ble pratet så mye om. – Også ensomhet og det å kunne prate om å ikke ha det bra. Hun turte å være sårbar og ekte, og jeg tror det er en av grunnene til at mange liker henne ekstra godt. Og jeg tror hun inspirerer mange idag på ulike måter, og på mange forskjellige områder.

Hvis ikke Marilyn Monroe kan sees på som ett godt forbilde, hvem er ett godt forbilde da? Er det de som har levd ett liv uten motgang og som tilsynelatende gjør alt perfekt (eller etter samfunnsnormene) som blir de beste forbildene?

Noen nyhetssaker, og meninger om litt av hvert.

1. Rusreformen 2021. Jeg håper litt på at den nye rusreformen går gjennom. Det ble nei fra AP idag. Hva mener dere? For eller imot?

2. Twilight er litt creepy. Twilightsagaen blir gjerne sett på som en romantisk triologi. Og hvem har ikke sett de filmene ett par ganger siden de kom ut? Men jeg tenker at Twilight egentlig setter ett særdeles dårlig eksempel for romantikk og kjærlighet. Det er selvsagt kun fiksjon. Men forholdet mellom Bella og Edward er særdeles usunt på så utrolig mange måter, og det burde ikke akkuratt være ett ideal for unge jenter. Mye av de “romantiske” Edward gjør ville ikke vært så romantisk i virkeligheten. (Som å stalke henne dag og natt for at han sier han føler seg “protective of her”, og snike seg inn vinduet for å se på når hun sover ++).

 

3. Bestikkelser burde vært forbudt. Jeg synest det burde være forbudt for leger å ta imot betaling og bonuser fra legemiddelselskap. Det er jo ikke akkuratt en ny praksis. Men jeg synest det er rart det blir akseptert, og at man ikke er mer kritisk til det. Igår kom det frem at legen Pål André Holme hadde fått utbetalt millionbeløp av Pfizer og Byer. Og jeg tror egentlig ikke at funnene til Rikshospitalet på sammenhengen mellom blodpropp og Astra Zeneca ikke er troverdig av den grunn. Men jeg tror det generelt sett pågår mye korrupsjon og bestikkelser, og jeg synest det er etisk galt at leger blir betalt av noen bestemt legemiddel.

4. Missekåring-krig. Hehe, ok. Hva skal man si til det at Mrs World skal i retten for å ha dratt krona av Mrs Sri Lanka og skadet henne? Jeg tror noen av de heller burde fått tittelen dramaqueen. Men Mrs Sri Lanka fikk kronen tilbake, og alt er i orden (bortsett fra rettsaken som skal igang).

Har du noen tanker rundt dette?

5 guilty pleasures

Photo: Pixabay

Her er fem av mine guilty pleasures:

1. Binge watching: Dersom jeg finner en serie som jeg liker ekstra godt og som er spennende, så klarer jeg ofte ikke å avslutte til anstendig leggetid. Plutselig er klokka 4 på natten og jeg har sett ferdig hele sesongen..

2. Kaffi med sukker. Jeg har en rar vane med at is, sjokolade eller sukker kan dyppes i kaffien eller lignende.

3. Unyttige tester: Ja, hvem har ikke tatt noen av de i ett svakt øyeblikk? Det er jo greit å vite hvilken type Disneyprinsesse man er, om man er en ananaspizza eller fredagstaco, eller om man er mest løve eller flodhest.. Ja, dere må bare spørre om dere er interessert i resultatene.;)

4. Don’t stop believin: Låten “Don’t stop believin’ blir kategorisert som en klassisk guily plessure låt har jeg lest. Så da blir dette punktet egentlig en dobbel guily plessure ettersom jeg i tillegg poster den i Gleeversjon. Ouch!

5. Personlighetstester: Bare spør meg hvilken personlighetstype hvilken som helst av de ulike i den britiske kongefamilien har, eller for den slags skyld Britney Spears, Johnny Depp, Donald Trump, Michelle Obama, Audrey Hepburn eller Erna Solberg. Burde jeg vært litt flau over nørdenivået på dette? Jeg bare synest det er interessant med mennesker og atferd, og jeg har fått noen aha-opplevelser.

Og forresten ettersom jeg nevnte den britiske kongefamilen så må jeg også nevne at jeg synest litt synd på dronning Elizabeth akkuratt nå med prins Phillip. Han har stått støtt ved hennes side i mange år.

Har du noen guily pleasures?

Versatile Assassins

Jeg er kanskje over gjennomsnittet glad i dans og sang, og jeg fascineres veldig av gode hammock show.

For de spesielt interesserte så vil jeg vil dele to Versatile Assassins filmer med veldig høyt nivå på. Det er både teknisk veldig imponerende gjennomført, men har også noen dypere historier de formidler.

Dans kan jo tolkes på hvilken måte man selv ønsker det. Og jeg tolket meningen bak på min måte. Men jeg skriver to av de kanskje vanligste tolkningene under videoene. (Men det er lov å gjøre seg gjerne opp en egen tolkning før en leser det.)

Ps! Videoene er finest når de avspilles i høy videokvalitet. Gi det gjerne en sjanse da.

Tolkninger:

Interpretasjon 1: Den første videoen kan tolkes på mange måter  Men en tolkning som Versatile Assassins selv bekreftet var at det var en kvinne som satte på underholdning for andre og ble beundret. Men såsnart showet var over, da gikk folk og hun ble borte. #sosialemedier.

Interpretasjon 2: Selve hammock delen tror jeg handler om en personlig kamp om å finne trygghet og kjærlighet i seg selv. – Og det å tørre å stole på andre mennesker igjen etter at noen har sviktet en eller behandlet en veldig dårlig. Hun famler lenge i blinde- som kanskje er ett bilde på blant annet usikkerhet. – Mens de andre i verden under har åpne øyner.

Hvis man tolker videoene ut fra sangene som er lagt til kan det tolkes mye dypere. Jeg tolket nr 1 veldig annerledes første gang, mens nr 2 gikk også rett i min aldersangst, hehe. Jeg har jo bursdag om noen dager, så da ligger den litt latent.

 

Håper du har en fin dag!

Ha en fin dag!

Det er ulike tolkninger på hva sangen Lonely together handler om. Og mens mange tenker at den handler om ett usunt kjærlighetsforhold, så mener andre at sangen handler om alkoholmissbruk.

“At the bottom of the bottle, you’re the poison in the wine. (..) I might hate myself tomorrow but I’m on my way tonight. Let’s be lonely together. A little less lonely together. A little less lonely now.”

Det er litt rart nå i denne tiden at det nesten virker som om samfunnet er litt fryst og pauset, på en litt annen måte enn i videoen da.. Og det gjelder da å prøve å finne noe positive distraksjoner i eget liv og å gjøre det beste ut av situasjonen. Og mens noen er “lonely together” er andre lonely hver for seg. Og de som ikke klarer å finne de positive distraksjoner finner gjerne noen andre distraksjoner.

Det snakkes endel om at “vi er i dette sammen”. Og det er jo på en måte sant. Men likevel tenker jeg at hver og en er i situasjonen med gjerne veldig ulike utgangspunkt.

Og jeg vet ikke hvem som leser dette, og hvordan akkuratt de har det. Men jeg håper at alle sammen har det bra.

Bloggen har vært en positiv distraksjon for meg og ett viktig pusterom. Og takk til dere faste som jeg har fulgt lenge her, dere har gjort dagene mine bedre så mange ganger. Dere er fine. ♡

Ha en fin dag!

Klem fra meg!

 

Emoji- sangquiz.

Jeg har laget en liten quiz til dere.

Klarer du å tippe hvilke sanger jeg vil frem til ut fra emojiene?

🔻

🔻

1. Engelskspråkelig låt fra 1975, fra en svært kjent svensk popgruppe:
👁 + 🍩 – 🌰 , 👁+🍩- 🌰 , 👁 + 🍩 – 🌰 , 👁+🍩 – 🌰 , 👁+🍩 – 🌰.

(Nb! 🌰 ser ut som en nøtt i kladden, men emojien ble omformet til en annen emoji publisert. Så det skal altså altså være en nøtt. Men husk at alt uttales på engelsk.)

2. Engelskspråkelig poplåt fra år 2020:
🤴🤴& 👸👸

3. Engelskspråklig låt og kjent klassiker fra 1956:
😁

4. Engelskspråkelig låt fra 1987 fra en av tidenes bestselgende kvinnelige sangere/artister:
🏃‍♀️+ 2️⃣ + youtube- tube.

5. Engelskspråkelig popsang fra år 2005 der første tekstlinjen starter slik:
🕗 + 🚶‍♂️+ 💁‍♂️ – e + ⚽️ – ccer + 🥿 – hoe + 💏 – ve + wly

Hint:

1. ABBA
2. Artist: Ava Max
2. Artist: Nat King Cole
4. Artist: Whitney Houston
5. Artist: Madonna  Clock / time

 

Fasit:

 

🔻

🔻

🔻

 

1. “I do, I do, I do, I do, I do.”- ABBA.

2. Kings and Queens- Ava Max

3. Smile – Nat King Cole

En litt trist sang, men veldig lett å lage emoji på 😉

4. Run to you- Whitney Houston

 

https://m.youtube.com/watch?v=IPbk3MNm6QY

Vet ikke hvorfor denne linken ikke ville deles uten at man må trykke på den- might be the sadnessfilter though.

 

5. Hung Up- Madonna

“Time goes by so slowly”.. 

Klarte du noen av de?

Ha en fin kveld! 

 

Den nye rusreformen/Serien Euphoria.

Nærmere sommeren skal det avgjøres om en ny rusreformen blir vedtatt her tillands. Og jeg er litt spent på utfallet.

Hvorvidt illegale stoffer i små mengder bør straffes som idag eller ei kan sikkert diskuteres, og også hvilke konsekvenser begge utfall (straff/ikke straffbart) vil kunne ha. Men det er hvert fall så mye som kunne og bør forbedres med rusomsorgen generelt..

Jeg skal ikke forsøke å skrive noe klokt nå.. Men jeg vil tipse om en serie som heter Euphoria, som jeg forsåvidt har nevnt her tidligere.

I den serien så blir man blant annet kjent med karakteren Rue Bennet som er rusmissbruker. Og serien synest jeg gir ett veldig godt, nært og ekte bilde av skyggesider ved rus. Det er altså ingen romantisering av det, som i mange andre serier og filmer. Og serien gir også godt bilde på andre skyggesider som sikkert endel unge (dessverre) kan kjenne seg igjen i. Så det er mange sterke scener, og serien passer sikkert ikke for alle. Men det visuelle og filmingen i serien er veldig godt laget.

Jeg kan også nevne at Zendaya Coleman som spiller Rue Bennet fikk en velfortjent Emmy for beste kvinnelige hovedrolle for nettopp den rollen. Hun ble dermed tidenes yngste beste skuespiller i dramaserie- Emmyvinner. Så da er det vel egentlig unødvendig å skrive at hun spiller veldig godt i Euphoria.

Trigger warning: Jeg må advare om at klippet under er sterkt, og tematikken handler vel kort fortalt om rusavhengighet og depresjon. Så det er lov å styre unna. Mye i klippet er hentet fra ekstraepisoden som kom ut på slutten av fjoråret, der karakteren Rue får en peptalk av en mann når hun er alene og langt nede på julafta.

Har du sett serien Euphoria?

Hvilken “hjelpsomhets- kategori” er du i?

Jeg synest at dette sitatet er helt nydelig, og jeg er helt enig med Audrey Hepburn. Og jeg har også tenkt litt videre på dette med å være hjelpsom mot andre og å ha “to hender”. Og jeg har kommet frem til at man grovt sett kan dele mennesker inn i 3 kategorier:

Kategori 1. En hand utover, og den andre handen innover.

Kategori 1 er der Audrey Hepburn sitatet passer inn i. Og jeg tror at sunne og friske mennesker i større grad vil kunne passe inn under denne kategorien, for de er gjerne flinkere til å balansere både det å ta vare på seg selv og sine egne grenser, OG strekke ut en hand til de som trenger det. I tillegg så tror jeg at både personlighet, grad av empati, oppdragelse og oppvektmiljø spiller inn på hvordan vi blir på dette med hjelpsomhet mot andre og evne til å hjelpe seg selv/være god mot seg selv.

Kategori 2. To hender innover mot seg selv.

Den andre kategorien er de menneskene som har to hender innover mot seg selv. Disse menneskene bruker stort sett all sin tid og energi på seg selv eller sine, og har ikke vansker med ordet nei. De sier nei ofte, og spesielt til ting som de ikke ser gagner dem selv eller tilfører dem noe personlig.

Noen ville kanskje brukt ord som litt selvsentrert om folk som passer godt inn i denne kategorien. Men jeg tror flere i denne gruppen selv ville satt seg i kategori 1, men unskylder med alt annet enn at det er en prioritering og at “handling teller.” Det er ellers svært vanlig i samfunnet at mange er travle med sitt, eller ønsker å se først om noe annet dukker opp. For det er ett travelt samfunn der “alle er ansvarlige for sin egen lykke,” og der “noen andre sikker kan hjelpe.”

Noen mennesker vil også se på det å hjelpe med en bestemt ting som en byttehandel der de forventer noe direkte i retur. Og noen få mennesker vil også bruke hjelpekvoten som en selektiv prosess etter hva som gagner en, og der den hjelpsomme gesten forhåpentligvis blir spredd i sosiale medier så alle ser det.

Kategori 3. To hender utover mot andre

Kategori 3 er de som har to hender utover. Disse menneskene gir gjerne mye av seg selv, og kan være veldig snille og empatiske, men de kan være litt dårlige til å ta vare på seg selv og hjelpe seg selv. De sier ofte ja til å hjelpe andre på flekken, men de kan slite selv med å spørre om hjelp hvis de selv trenger det. Og så er det noen som i motsetning til kategorien over ikke klarer å si ordet nei, kan ha dårlig grensesetting og egenkjærlighet, og kan lett bli missbrukt av andre.

Til slutt vil jeg tilføye at jeg i denne inndelingen ikke har tatt med de menneskene som pga sykdom eller andre gode grunner ikke klarer å være like til stede for andre selv om de gjerne vil m.m. Og dette er bare filosofier og forenklinger av noe som selvsagt er langt mer komplekst. Og jeg vil også si at det er mulig for folk som er i kategori 2 og 3 og jobbe seg opp mot å havne i kategori 1. Men ingen endring skjer av seg selv, og det krever også litt selvinnsikt. Og jeg tenker at det å være hjelpsom i ett vennskap bør skje uten å forvente noe tilbake, og at det ellers må være en balanse. Eller hva tenker du?

 

Hvilken kategori er du i?

Moteshow, kroppsholdning og fargetoner..

Man vet jo aldri hvilket tema som dukker opp her på bloggen, og idag vil jeg dele noen tanker ut fra ett undertøysshow fra Victoria Secrets.. For skal vi snakke om den fantastiske energien og stemningen på dette showet? 😀 Eller er det bare meg som synest det er noe inspirerende og energetisk ved det?

Jeg kunne forresten veldig gjerne fått tilsendt ALT dette undertøyet, inklusivt den orange jakken!

Jeg tenker at dersom enhver kvinne hadde gått med den samme utråling og selvsikkerhet som disse modellene viser, så hadde det ikke betydd særlig mye hvordan kroppen ellers såg ut, eller hvorvidt man er 20 eller 60.

Og det er rart hvor mye mer selvsikker man også kan føler seg hvis man retter seg opp i ryggen, hever hodet, senker skuldrene og smiler. Men så kan det jo i perioder for noe være at man mest av alt føler for å gjøre seg minst mulig isteden, eller over tid har innøvd seg en dårlig holdning over tid.. Kanskje er selvtillitten på bunn, og det å ha en lukket kroppsholning føles tryggere enn enn åpen? Og kanskje man ikke føler for å smile?

Men jeg vil bare minne om at en god kroppsholdning er sunt for både kropp og hode. Og så er det også noen “ringvirkninger” her.. For ens egen kroppholdning og hvordan en tar vare på seg selv vil også kunne påvirke litt hvordan man føler seg inni. Og dette igjen vil kunne påvirke andre man omgåes, og hvilken energi man gir ut. Osv osv

Ett tips som jeg ellers tror er viktig (hvis punktet over er tenkt gjennom) er å tenke over om de man omgåes/venner er noen som bygger en opp eller ned. For alle trenger litt næring for å blomstre, selv om mye av holdningsendringene må skje innenfra. Ingen kan blomstre i en ørken, selv om de øver daglig på catwalk i stua..

Jeg skal ikke gå inn på  debatten om kroppsidealer her. Men som så mange andre skulle jeg ønsket at Victoria Secrets også tok inn noen “pluz size” modeller i showet. Men jeg vil fokusere på andre andre aspekter ved showet i dette innlegget en “kropp”..

Victoria secrets har mange dyktige modeller. Og det er fint er når modeller ser ut til å ha det artig, og at de også får frem litt av sin personlighet.

Hvis jeg skal trekke frem noen av modellene, så likte jeg godt energien til nr 2, og nr 1 i kollasjen synest jeg stakk seg ut. For ikke å snakke om modellen på slutten som har så mye energi at hun nesten tar av fra start.. 😀 Men jeg likte egentlig alle jeg.. Og så skal jeg ikke glemme å nevne at artisten Bebe Rexha har mye av æren her.

Favorittfarger

Jeg likte at dette showet var dominert mye av fargene sølv, svart, hvitt og rosa. Det er farger jeg selv liker svært godt! Og jeg tenkte at dersom jeg måtte valgt å kun velge 5 klesfarger i klesskapet ville jeg nok slitt veldig med å velge. Men jeg ville nok per idag garantert valgt rødt, svart og hvitt.. og..

Jeg liker eller godt rosa, sølv gul, grønn, og blå/jeansstoff uten å klare å velge. (Og jordfarger og alle de andre er også fint). Jeg har oftest sølv som tilbehør av øreringer o.l, for jeg har alltid likt sølv bedre enn gull.

Varme og kalde farger

Jeg har en misstanke om at det er mange som har litt lite kunnskap om dette med kalde og varme fargetoner, og hva fargetoner som de selv passer. Og jeg skal ikke skyte på meg at jeg er så veldig god på det selv.

Men jeg har nok som mange andre lært “the hard way” med veldig mange bomkjøp opp igjennom årene, der jeg har kommet hjem med noen kjoler jeg har likt godt, men som jeg endet opp aldeles blek og misstilpass ut i. Men etter mye prøving og feiling har jeg etterhvert tilegnet meg litt mer erfaring, og jeg har prøvd å tillært meg litt mer kunnskap.

Jeg tror det er en vanlig missoppfatning blant flere å tenke som så at “jeg kler ikke den fargen”.  Men det handler oftest bare om hvilke nyanser av en farge man kler og ikke. For de aller fleste vil jeg tro er fin i de fleste farger i riktig nyanse til seg. Men ved å bruke litt tid på å finne ut hva man kler og ikke, kan jo spare noen fra bomkjøp på nettet..

 

Hva er dine topp 5 favorittfarger innen mote?

Har du en god kroppsholdning? Og vet du hvilke fargetoner du kler?