Dagens planer.. Rolig dag.

Pixabay

Jeg håper at dere vil få en fin dag idag. Selv er det ikke den beste dagen her, men jeg håper at dagen blir bedre og så god som mulig. Mitt selskap for kvelden blir mest sannsynlig kattene. Så det blir nok ikke noe hæla i taket party (tror jeg, hehe), men likevel helt fint for meg idag.

Jeg håper at Nille snart kommer hjem fra nattens vift. For han pleier å få “innetid” denne dagen helt fra ettermiddagen. For det pleier å være endel “prøveoppskytning” fra ettermiddagen.

Det er jo anbefalt at husdyrene holdes inne idag. Og noen steder tipses det om å dekke noe over vinduet der de er, ta på noe musikk, at de har noen gjemmesteder i rommet, og at man klapper og prater veldig rolig og betryggende til de..

Jeg håper de firbente her vil ha det best mulig.

Jeg har veldig lyst å få sett noen raketter også, men jeg kommer sannsynligvis til å være litt opptatt med å småprate til kattene en god del av det tidsrommet. Så det blir nok til og fra for å få med meg litt.. For det er jo mye vakkert.. 🙂

Ha en fin dag idag! <3

Mitt mest leste innlegg i 2020, og andre “statistikker” for året.

Photo from pixabay. Illustrasjon.

– Ved utgangen av 2020 har jeg har skrevet hele 2339 blogginnlegg siden jeg startet å blogge.

– Jeg har fått nesten 7000 kommentarer i kommentarfeltet siden jeg startet å blogge (muligens statstikken teller med mine svar, men likevel mange synest jeg).

– Jeg har hatt over 50.000 klikk på bloggen iløpet av 2020. Det er selvsagt smårusk for en toppblogger, men for en liten blogger er det helt fint. Det er egentlig ett høyt tall hvis man tenker over det..

-Mitt mest leste innlegg i 2020 var (beskrivende nok for året) “Hjemmelaget munnbind?” Og innlegget”40 ting du kan gjøre hjemme alene i karantene” har også blitt mye lest.

– Jeg har  tenkt over at jeg aldri hatt så lite bilder av meg selv på bloggen som i år, og vi får se hvilken retning bloggen går.. Har dere forresten noe dere ønsker mer av på bloggen/ temaer?

– Noen av temaene som har engasjert meg på bloggen i år er Kibbe body types, korona, Trump, presidentvalget i USA, planter, katter, ilandsproblemer, diverse serier, kortfilmer og musikkvideoer.

Tusen takk til dere som har engasjert dere i kommentarfeltet, og takk til leserne. Og jeg vil også takke de andre bloggerne på plattformen som har underholdt og inspirert meg i 2020 med gode innlegg.

Xoxo

Når Nille får sjansen til ett julebord!

Jeg har to katter, og når det kommer til matvaner og inntak av mat, så er de så ulike som de kan bli. Mens Pus (jentekatten) er den forsiktige og litt kresne når det gjelder mat, så spiser Nille (guttekatten) stort sett som om det skulle stått om livet. Han spiser så og si alt, er så og si alltid sulten, og maten er borte på typ ti sekund.

Før jul gjorde jeg innkjøp av ulike typer våtfor som jeg satte ifra meg nede når jeg kom hjem med alle varene.

Jeg gjentar til meg selv: Aldri etterlat mat alene der Nille er og snu ryggen til.

Jeg tror Nille fint kan spise 10 pakker våtfor og rulle ut døra. Ja, det har han forsåvidt gjort før. For han klarer jo å åpne en tipakningseske med mat. Men NÅ er kattematen oppbevart på kattefri sone 😉

Har du katt?

Realistiske nyttårsforsetter.

Nå er det bare fire dager igjen av dette året..

De siste årene har jeg valgt å ikke ha noen nyttårsforsetter. Jeg har tidligere tenkt som så at “det jeg likevel ikke får gjort ellers i året av meg selv, det gjør jeg heller ikke som nyttårsforsetter” Og jeg har også visst med meg selv tidligere at jeg uansett var en som var relativt selvdisiplinert og hardtarbeidende av meg selv.

Men.. Det var da..

I år har jeg faktisk vurdert å ha nyttårsforsetter. For jeg har i 2020 kommer så langt unna mitt “gamle jeg” med selvsisiplin som jeg kan komme, og jeg har iløpet av året blitt en verdensmester på å “utsette alt som utsettes kan.”

Jeg har nok følt på en følelse av overveldethet og maktesløshet av ulike grunner som har gjort til at jeg ikke alltid har visst hvilken ende jeg skulle starte dagen i. Og isolasjon og en snikende depresjon har nok til sammen gjort det enda vanskeligere å motivere seg selv til selv den minste ting.

Jeg har vært litt redd for å ha nyttårforsetter, for “tenk om det bare ville være å risikere en real nedtur ved å ikke klare de?”

Men jeg tror mest på mindre, realistiske planer, for min egen del. Og jeg tror dessuten at det er viktig å sette noen lettere feelgoodplaner på lista også som gjør en ordentlig glad av å tenke på. For eksempel; Jeg skal ta en spadag/ta manikyr/besøke det museumet like ved som jeg har tenkt mange ganger jeg skal innom/jeg vil ta ett fotokurs.

Men når det er sagt så er jeg enda litt skeptisk til nyttårsforsetter. For jeg tror man må være veldig motivert i utgangspunktet for å følge de opp.

Jeg har dessuten nok selvinnsikt til å ikke ta med  forsetter som; “få faste rutiner på leggetid og ståopptid- også i helger, faste rutiner på sunne måltid, kutte sukker og sjokolade, trene kondisjon og styrke hver eneste dag..” Det er ikke er særlig realistisk her i gården for øyeblikket, og det hadde nok holdt max en uke. (Kanskje jeg heller ikke ønsker ett sukkerfritt liv) Men det å sette opp noen realistiske forsetter på for eksempel tur og trening er noe annet. Og det å skrive ned noen mål og planer tror jeg kan være nyttig motivasjon- spesielt dersom man føler seg litt overveldet eller går litt rundt i sirkel.

Skal du ha nyttårsforsetter eller motivasjonplaner?

Kveldens program.

Endelig altså.. Viaplay og jeg har straks en date, og jeg skal drømme meg mot snødekket idyllisk landskap i England og en særdeles fin lusussvilla med basseng i California. Nærmere bestemt sjekker jeg inn på filmen “The Holiday.”

Er det flere enn meg som liker den filmen i jula?

På menyen min står en Crush-cider, og jeg venter spent på om Jude Law kommer til å banke på døra innen filmen er ferdig. Finnes det forresten noen som ikke synest han er litt kjekk i filmen? Men når det er sagt liker jeg også karakteren til Jack Black veldig godt.

Nå skal jeg ikke spamme siden til blogg.no med flere innlegg ikveld. Hasta la vista!

Kos dere ikveld! ❤

Forsøk på julebilde..

Jeg gjorde ett forsøk på å ta julebilde av Nille idag. Han fikk en rød silkesløyfe rundt halsen, og han såg riktig så flott ut. ..Og så la han seg på ett av de minst instavennlige stedet i hele huset- på en slitt pappeske bak døra nede.. Haha.

Nille fikk ett akkutt behov for en catnap når vi skulle ha fotoshoot. Så det ble mange bilder av en rygg.. Men jeg pyntet han litt med en liten lyslenke for julestemningen og bildets skyld, hehe.

Han malte fornøyd, så jeg tror ikke oppmerksomheten og fjaset var så forferdelig. Ja, Nille tror jeg aldri kan få nok oppmerksomhet og kos faktisk. Han er den katten jeg har som virker til å ha størst behov for mye av det.

Bildene ble litt mørke, for det var generelt litt mørkt nede og ikke så sterkt lys. Jeg tok noen flere bilder også, (av “fremsiden” også) og kanskje jeg kan klare å få redigert de til å bli litt bedre og lysere. Men det er uansett koselig å ha julebilde av han tross at de ikke ble optimale bilder.

Ellers så husker jeg også på Willy som jeg savner.

Dating i 30- åra

Jeg hadde seriemaraton på Hjem til jul 2 før jul, og jeg kan virkelig anbefale den serien. Sesong 2 var veldig søt, og for meg som er singel i 30- åra er jo mye gjenkjennelig. 

I dette innlegget skal jeg ikke skrive så mye om selve serien, men jeg vil skrive noen tanker rundt dating i 30 -åra generelt sett. Dating i 20 åra var vanskelig nok, men jeg vil si at det å date i 30- åra kan være hakket mer komplisert. Man har da levd ett tiår lenger med alt det innebærer, man er gjerne mer etablert, og man har fått ett par flere inngrodde vaner. I 30-åra har man på den positive siden gjerne mer selvinnsikt og erfaring rundt både egne behov og hva man trenger /trivest med når det kommer til en partner enn hva man gjorde som ung og naiv 22 åring. -Og man har gjerne mer erfaring med tidligere forhold, og vet vet hva som fungerte og ikke derfra. Men det farlige er hvis man blir for kritisk eller begynner å lete etter noe som ikke eksisterer.

Men hvis man skal date i 30-åra, hvilke spørsmål kan man komme til å måtte ta stilling til?

Bonusbarn-spørsmålet

Dette spørsmålet hadde jeg aldri i tidlig 20 åra, men i 30 åra er dette ett spørsmål jeg tror man må ta stiling til. For man kommer garantert til å få tilbud om å date noen med barn. Så er man åpen for å date en som har barn fra før? (Og hund, stasjonsvogn og exkoner i nabohusene.) Dette innebærer jo strengt tatt i realiteten “en pakke” og en timeplan som kan være litt annerledes enn å finne en kjæreste uten barn.

Barnespørsmålet;

En kvinne i 30- åra (og spesielt i slutten av 30 åra) har jo ikke så mange år igjen dersom hun har ett ønske om å få egne barn. Så man må gjerne som kvinne i 30- åra stille seg selv spørsmålet om det å få barn er viktig for en- og noe man sterkt ønsker, eller om man er mer avslappet til at “får jeg ikke barn er det greit det også”?  Utvalget av barnløse single menn i 30 åra (som ønsker barn innen få år) er ikke det aller største på datingmarkedet, men de finnes. Ellers er det jo endel single menn over 40-50 årsalderen og under 30 år -der mange av de over 40-50 år er godt ferdig med barn eller føler seg for gamle for det, mens endel menn i 20 åra føler seg ikke klar til å etablere seg på noen år.

Aldersspørsmålet.

Aldersspørsmålet er jo noe man må ta stilling til samme hvilken alder man har selv. For de fleste ønsker nok å date jdvngamle. Men hvis man er 30-35 og dater må man gjerne ta stilling til om de på 45-50 år år er “for gamle” for en å date? Og hva med å date en på 24 år? -Er det stor sjanse for at det er for ungt til å fungere?

I hjem til jul 1 testet jo hovedkarakteren å date både en veldig ung som fremdeles bodde hjemme, og en som var en generasjon eldre. Jeg ble nesten litt forelsket selv i karakteren til Felix Sandman i sesong 2 av Hjem til jul. 

Fysisk tiltrekningsspørsmålet;

Ett annet spørsmål som er aktuelt samme om man er 20 år eller 50 år og skal date er;  Hvor viktig er det å bli umiddelbart fysisk tiltrukket av den andre? Har man bevisst eller ubevisst noen viktige eller mindre viktige preferanser rundt utseendefaktorer? Eller betyr utseende ingenting? Er det for eksempel greit at mannen er 15 cm lavere enn seg selv? Er langt busteskjegg eller snurrebart innafor? Og er alvorlig overvekt noe man plasserer under “personligheten teller” ?

Interesse -spørsmålet

Er det “like barn leker best,” eller “motsetninger tiltrekker hverandre” man skal gå etter? Er det best å finne noen som har noen av de samme interessene som en selv, eller holder god kjemi i første omgang? (Ja, kan man egentlig ha veldig god kjemi uten noen felles interesser forresten?) Hva med lik humor? Og er det noen verdier og holdninger som ikke er forenlige med ens egne?

Personlighet-spørsmålet

Vil det fungere å ha veldig ulik personlighet? Hvis en er veldig ordentlig og ryddig, og den andre mer vimsete og leken? Og vil en introvert være best match med en ekstrovert? -Eller fungerer to introverter/ekstroverter bedre sammen? Er det bra eller ikke om begge i ett par er følelsesmennesker? Og er det bra å være like på om man er åpen eller lukket som person, om man liker å være spontan eller å planlegge i hverdagen, eller hvor dømmende og kritisk -eller åpensinnet og aksepterende man er?

Eller kanskje god kjemi på alle måter og det å ha det fint og morsomt sammen er det eneste som i første omgang er viktig? Eller hvilke spørsmål er viktig for deg i en datingsammenheng? Kanskje du har noen innspill? Dette er jo forsåvidt ett tema uten fasit -og jeg kunne lett fått ett veldig langt innlegg.

Maledager- og en liten tabbe..

Det som er deilig med å være alene hjemme en hel dag er at man kan sulle rundt i bare pysjshort og t-skjorte å male. Og jeg har prøvd meg på noen malerier utover i desember- litt inspirert av popart og spontenious realism.

Jeg fant en dag ut at jeg kunne putte maleriet jeg holdt på med til tørk i det nye katteburet, så slapp Pus å tråkke på dem.. For buret stod liksom like ved i samme rom..

Vel.. Det hadde kanskje vært en god ide å legge maleri på tørk der hvis man da husket å lukke katteburet.. Så det ble nok veldig spennende for en nysgjerrig katt hva som låg inni der.

Pus ødla ingenting for å si det, og hun var kjempesøt og såg ut som hun voktet noe veldig viktig. Og det er jo ellers veldig viktig å “være der det skjer,” hehe.

Ett mareri kom til tørk oppå katteburet, som dere ser på bildet over. Og halve maleriet endte vel egentlig opp på meg selv.. Så det var bare å signere Art.

Pus bytter i skrivende stund på å ligge på magen min og ligge over begge hendene mens jeg prøver å skrive her. Hun protesterer sterkt på å flytte seg, så skrivingen går mildt sagt i sakte tempo. Så jeg får sikkert postet dette innlegget ved midnatt, hehe.

Som dere ser har jeg endelig fått innpå spilrefleksbilder idag, så det kommer sannsynligivs flere bilder utover også..

Kyss og klem

1 juledag

Pixabay photo- illustrasjon.

God morgen!

Jeg har problemer med å få lagt inn speilrefleksbilder via nett nå, så det var litt kjipt at det ble bildeløst fra meg i nok ett innlegg. Men jeg vil bare ønske dere alle en veldig fin 1 juledag!

Her er det en rolig morgen. -Det var både litt deilig og litt tomt og ensomt på samme tid. Men jeg skal gjøre det beste ut av dagen, og imorgen blir det forhåpentligvis til at jeg får selskap på tur- som blir fint.

Jeg husker før at det var en sosial norm på å ikke ringe noen mellom julaften klokken 17 og 2 juledag kveld. Det var liksom “familietid”. Hadde dere den “regelen” også?

Jeg pleier aldri å ringe venner da nå heller, hvis ikke det er avtalt på forhånd. Men når man er alene i julen så føles disse dagene i “alenejul” nok ekstra alene nettopp fordi man føler at man ikke kan kontakte noen heller.. ikke uansett hva. Det er kanskje annerledes iforhold til normen dersom de i selskap tok kontakt med de som er alene kanskje.

Nå er det vel snart på tide at de søte firbente får julesokk eller julegodt.

Kos dere idag samme hvordan utgangspunktet for dagen deres er. ❤

Klem fra meg

God jul! /Alene jul.

God jul alle sammen! ❤❤

Jeg skal være alene med kattene ikveld.

Grunnen til at jeg skal være alene har jeg visst lenge, og det har ingenting med korona å gjøre (som jeg vet er grunnen til at flere er alene i år). Jeg har på en måte “valgt” det selv, og jeg var alene ifjor også.

Selvfølgelig skulle jeg ønske at ting var annerledes og at jeg ikke var alene, men jeg har lenge slått meg mer eller mindre til ro med den avgjørelsen nå.

Jeg kan likevel innrømme at de siste ukene ikke har vært helt topp, og jeg har syntes mye med jul har vært såpass vanskelig at jeg ikke har klart å forholde meg så mye til det i år. Jeg derfor unngått det meste som jeg assosierer mest med minner rundt jul, og jeg har hverken pyntet eller hørt på tradisjonell julemusikk. Jeg har ikke engang sett Askepott eller hovmesteren. Så det er egentlig ikke helt meg..

Problemet er ikke at jeg må være noen timer alene ikveld altså. Det er mye rundt jul som nok forsterker mye som ellers i året er vondt også.

Men ja.. Jeg skulle liksom prøve å ikke skrive ett veldig dystert juleinnlegg, hehe. Men nå følte jeg meg som julegrinchen og party pooper de luxe her. MEN vi har alle ulik jul, så det burde jo være innafor å dele tanker om en ikke helt “A4- lykkelig jul” også. Og kanskje noen andre kjenner seg igjen i noe av det..  Men selvfølgelig er det en god jul vi alle ønsker både for oss selv og andre, hva nå enn hver og en tenker er en god jul for dem.

Sett bort fra denne litt følelsesmessig vanskelige førjulstiden så har jeg det egentlig greit nå. Jeg har mat og mye god drikke, og jeg skal sikkert slappe av med noen julefilmer senere. Det viktigste er at jeg har veldig ro med tanken på å være alene.

Igår kveld var jeg ordentlig dårlig (som jeg har vært siste dagene) men jeg koste meg med god mat og drikke, alene hjemme 2 og Pus malende på magen.

Nå skal jeg kanskje ta en “god jul-telefon,” og jeg har ett presangprosjekt til en å få ferdig. Jeg skal også fylle julestrømper til Pus og Nille, så jeg har kjøpt to nye pakker dreamies.(kattesnop). Men jeg tror det med tradisjoner for hvilken dag man gir julestrømper varierer. Jeg er vant til 1 juledag morgen, og synest det er koselig å lage det til kattene.

Jeg skal prøve å få fotografert litt idag rundt min jul, og meg og kattene. Jeg vurderer å ta på finkjolen selv om jeg har alenejul. Men det blir nok ett behagelig antrekk, og akkuratt nå synest jeg faktisk det er veldig deilig å vite at jeg bare kan chille hele dagen om jeg vil.

Ha en fin jul alle dere som er innom! Jeg ønsker dere alle det aller beste og en riktig fin jul! Kanskje vi blogges senere.

Kyss og stor juleklem fra meg.