The Crown og nye pepperkaker..

God dag!

 

Det ble litt stille her.. Jeg har hatt noen dager der jeg knapt vært ute av senga, og jeg har faktisk sovet mesteparten av dagen idag.. Men jeg ville bare kjapt innom å si hei.

Har dere det bra?

Har dere smakt de ny pepoerkakene med sjokoladetrekk? Jeg har enda ikke smakt de.. Men jeg er spent på om det er godt med sjokolade på..

 

The Crown

Planen når jeg føler meg bittelitt bedre her er å se videre på The Crown. Jeg har kommet til episode 5, og jeg storkoser meg med den. Det er likevel en serie som krever litt mer konsentrasjon enn seien Rita gjorde..

Jeg må innrømme at jeg synest scenene med Diana og Charles er blant de mest interessante i sesongen. Men jeg kan forstå at virkelighetens Charles og Camilla trolig ikke er veldig overlykkelige over fremstillingen og fokuset de får fra serien nå. Og dersom Charles blir konge lurer jeg litt på hvordan populariteten deres blir generelt sett.

Det er jo noen som mener Charles burde få en sjanse som konge (selv om det virker som dronning Elizabeth vil regjere til hun er 100 år). Mens andre mener dronning Elizabeth burde hoppe over Charles og gi tronen direkte til prins William.. Hva synest dere?

Jeg er veldig fascinert av kostymene og de ulike antrekkene til både Diana i the Crown og de andre.. Og alle de nydelige kåpene!!

Diana hadde jo en fantastisk tøff stil i virkeligheten. Og til tross for at det er noen tiår siden kan man fint la seg inspirere idag. Jeg fikk aldri postet innlegget om siste kroppstype i Kibbe body type.. (Neutral-familien). Men jeg kladdet ett innlegg for noen måneder siden og brukte faktisk Diana som ett av eksemplene. -Og da var det mye stilige antrekk jeg kom over på leten etter bilder.. Diana er forresten en Flamboyant Neutral, for de spesielt interesserte..

Det må ellers sies å være mange sterke kvinner som portretteres i serien the Crown. Dronning Elizabeth er jo utrolig, og jeg vil tro at det ikke bare var lett å være “jernkvinnen” Margaret Thatcher på denne tiden..

Jeg som elsker Gillian Anderson ble heller ikke skuffet når akkuratt hun fikk rollen som Thatcher.. Og de som har rollene som dronning Elizabeth, Anne og Diana spiller kjempegodt.

 

Jeg koser meg med en iskaffi nå, og det var deilig å logge inn her litt.. Igår klarte jeg nesten ikke spist noe som helst hele dagen. og det hjelper jo ikke akuratt på lav energi heller.. Men idag ha det gått fint, og jeg har vært veldig opptatt av det med regelmessig kosthold. Jeg er forresten ikke fult så usunn som det ser ut på bildene altså.. Det er kun desserten 😉

 

 

Ønsker dere en fin dag. ❤

Ser du på The Crown?

 

Denne serien fortjener noen gode ord.

Jeg er sikker på at dere alle har hørt om serien Atlantic crossing nå, så jeg skal ikke skrive særlig mye om selve serien og handlingen. Men jeg vil bare anbefale den til alle som ikke har sett den, og jeg tenkte å skrive ett par ord om hva jeg synest om den til nå.

Jeg storkoser meg hver uke med serien som er inspirert av Kronprinsesse Martha og hennes tid i USA under 2 verdenskrig.

Serien har fått noe kritikk for å ikke være hundre prosent historisk korrekt. (Selv om serieskaperne har vært tydelige på at det er fiksjon og “inspirert av“.) Men det er også veldig mye å lære historisk her som er riktig, og ikke minst er det fint å bli litt bedre kjent med kronprinsesse Martha. Det er jo mye som er beundringsverdig, sterkt og interessant. Og selv om det diskuteres hvor stor rolle hun hadde iforhold til USAs avgjørelse om å bryte sin nøytralitet, så er det ingen tvil om at hun hadde innflytelse og en spesiell kontakt med presidenten i USA.

Den lille gutten hennes i serien er jo Kong Harald. Så jeg lurer litt på om kongen følger med på serien om hans mor.

Jeg synest serien fortjener mer ros enn den har fått. Det er gode skuespillerprestasjoner, godt manus, fin flyt, fine kostymer, flotte scener inspirert av krigstiden og god oppbygning. Jeg var dessuten solgt bare ved åpningssangen til serien av Sundfør.

Jeg har ellers klart å bli rørt i hver eneste episode. Men det er jo meg.. Intet nytt. Og skjønner ikke hvorfor jeg skal være så innmari nasjonalromantisk og lettrørt. Men det er vel bare bra.

Jeg har ellers lært mer enn jeg kunne om 2 verdenskrig ettersom serien fikk meg nysgjerrig til å google litt om både President Roosvelt og hans åpne ekteskap med konen og andre ting jeg ble nysgjerrige på om virkelig hadde skjedd. Jeg ble minnet om den tette forbindelsen mellom landene i skandinavia, og jeg må innrømme at jeg hadde glemt at kong Haakon (Kong Haralds bestefar) opprinnelig var dansk. Det føles såå lange siden 2 verdenskrig. Men det er jo egentlig ikke så veldig lenge siden 40 tallet, det er bare så mye som har skjedd siden det.

 

Ser du på Atlantic Crossing?

 

Julemusikken man fint kan spille nå..

Jeg synest det er litt for tidlig til at jeg kommer til å spille noe tradisjonell julemusikk nå. Men jeg har ett julealbum som jeg pleier og starte med litt før, og det er Sia sitt.

Det er kanskje lettere å høre på det albumet i november fordi det ikke er like mye nostalgi til det (enda)? Det er jo “julete,” men ikke såå julestemning som enkelte andre sanger. Skjønner dere hva jeg mener?

Det må egentlig være vanskelig å komme med nye julehits, for det skal mye til at folk ikke foretrekker de tradisjonelle. Men jeg blir i hvertfall i godt humør av sangene til Sia, og synest det er bra det kommer litt nytt også. Utenom sangen Snowman så synest jeg de under er koselige;

 

 

Hører du på nyere julemusikk eller kun gammel?

Håper dere har en fin tid!

 

Legning, tiltrekning og nye begreper.

Fotoillustrasjon: Pixabay, Stocksnap.

God lørdag. Her blåser det, hagler, snør og regner. Hvordan har dere det?

Jeg leser innimellom KK og andre kvinnemagasiner, og der går det ikke lenge mellom hver gang det kommer en ny artikkel som omhandler seksualitet og legning.

Jeg synest det er litt fascinerende hvor mye som faktisk har ett navn, og hvor mange artikler som er mulig å produsere rundt dette temaet. Men jeg er litt uenig med meg selv om hvorvidt det er vesentlig å lære “hundreogtotusen” ulike begreper på den minste variasjon av tiltrekningsmønster. (Og legger man til fetisjmønster er det mye mer.) Men noen av de mest vanlige er jo greit å vite om, og kanskje skaper fokus på dette mer normalitet og åpenhet?

 

Noen av begrepene i vinden som er verd å merke seg er disse:

Homofili, hetrofili og bifil: De begrepene trenger jeg neppe forklare dere, så de hopper jeg over..

Biseksuell: Å være seksuelt tiltrukket av samme kjønn uten å bli emosjonelt tiltrukket/forelsket. (Bifile vil imotsetning kunne bli forelsket og tiltrukket både emosjonelt og seksuelt).

Panfil: Forelsker seg i personen uavhengig av kjønn, og tenker mindre på kjønnsidentiteten. Kan derfor forelske seg i menn, kvinner, transpersoner m.m.

Emofil: Mennesker som er emofile blir raskt forelsket, og kan ofte lettere bli forført av “lovebombing.” De forelsker seg ofte i mennesker med psykopatiske trekk/ulike personlighetsforstyrrelser. Og det er ikke uvanlig at emofile forelsker seg i forelskelsen.

Aseksuell: Manglende interesse for det seksuelle.

Aromantisk: Mangel for romantisk tiltrekning til noen.

Androseksuell: “Dette begrepet betyr å bli tiltrukket av det maskuline trekkene i en person, uavhengig av kjønn. For eksempel om en kvinne blir forelsket i en annen kvinne der hun tiltrekkes av de mannlige trekkene.

Gynoseksuell: Dette er å bli tiltrukket av de feminine trekkene hos en person uavhengig av kjønn.

Autoseksuell: Å være tiltrukket av seg selv.

Autoandroseksuell: Å være tiltrukket av egne mannlige trekk.

Demiromantisk: Blir kun fysisk tiltrukket dersom det er utviklet følesesmessig bånd.

Fleksiseksuell: Dette er nokså likt bifil, og betydningen ligger vel nesten i ordet. Føles nesten bare som en hippie måte å si man er bifil på uten å havne så i bås.. “Får se hva legning jeg har neste uke, jeg er litt fleksi..” Neida, hehe, jeg skjønte greia.

Hetrofleksiseksuell og homofleksisekuell: Her er det noen begrep for de som føler seg mest hetro eller mest homo men har en seksuell dragning mot det andre kjønn også..

 

Det er igrunn uttrykk for det meste..

Kunne dere alle disse uttrykkene fra før? Og er det noen andre uttrykk dere kjenner til noen som burde vært tilført her?

Jeg funderer litt på om det er nyttig og utelukkende positivt med navn på alt og å prøve å sette seg selv i en bås.

Skaper det å ha navn på hva som er vanlig å ha dragning mot mer åpenhet for å prate om legning?

Og er det litt “in” i tiden å prøve å få seg en legning som er litt mer interessant? (Å ha ett begrep på det altså, mente ikke at man prøver å lage en man ikke allerede har). Eller er det bare en naturlig del av det moderne samfunnet med mer åpenhet og mindre stigma rundt at mye er normalt?

Noen tanker om valgvinneren, og Trump som nekter å godta valgresultatet.

Jeg fikk aldri gitt noen reaksjon på valgresultatet. Men det kommer sikkert ikke overraskende på dere at jeg ble veldig fornøyd med at Biden vant. Og desto gladere for valgresultatet er jeg nå, ut fra Trumps håndering av tapet og hvordan han nekter å godkjenne valgnederlaget, og også da nekter Biden tilgang og innsyn på det meste av nødvendige dokumenter og møter i overgangsperioden. 

Jeg lurer på om scenen i klippet under fra 4.00 og ut vil være nokså likt det scenarioet vi vil få i januar? Og når det er sagt så var hele parodien under blant de litt bedre og søtere.

Jeg er spent på hvor mye “dumt” Trump klarer å finne på i overgangsperioden. Og jeg synest egentlig at det er litt rart at en påsittende president akkuratt i overgangsperioden har “lov” til å starte opp med så mange nye store prosjekter og bytte ut så mange sentale lederstillinger.  Ett av prosjektene jeg har i bakhodet når jeg skriver det, er Trumps omtalte plan om å skynte seg å starte oljeboringsprosjekt i ett naturreservat i antarktis.

Jeg tror nok aldri Trump vil godkjenne dette tapet. Han vil nok tviholde på at det var juks. Så får man bare se hvor lenge han får lov å holde på uten å utnevne Biden som vinner. Men det er uansett litt trist for landet sin del om Biden ikke snart får tilgang på det han trenger til å gjøre en best mulig jobb fra januar, spesielt med tanke på pandemihåndteringen.

Ellers håper jeg at Melania Trump får en julepynting det siste året i det hvite hus som ikke blir like slaktet som de forrige.

Og til de av dere som ikke er interessert i Trump så håper jeg det blir mye mindre fokus på han her på bloggen de neste ukene, selv om jeg skal være forsiktig med å garantere det hundre prosent..

Har du tanker om valgresultatet?

God kveld! En søt kortfilm og de neste seriene jeg vil se.

Her pøsregner det fremdeles, og jeg har filmkveld. Jeg har lest litt nyhetsartikler rundt siste sesong av The Crown ikveld, og jeg vurderer å se sesong 4 av den serien etter at jeg er ferdig med Rita..

Jeg har tidligere startet på sesong 1 av The Crown. Men jeg må innrømme at jeg falt av med en gang.. Det var ikke fordi det var dårlig, men jeg klarte ikke helt å bli revet med og ha nok fokus der og da.

Jeg tenkte nå å rett og slett hoppe galant over de tre første sesongene av serien og begynner på sesong 4 og Dianakapittellet. Dette er visst flere som har spurt om de kan gjøre, og det skal visstnok gå helt fint å hoppe inn der..

Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan de fremlegger årene med Diana.

Ellers tenkte jeg å dele en søt og underholdende kortfilm med dere. Jeg fikk passe vondt av den alkoholiserte daten som må sies å gjøre en stor innsats med å komme seg på date..  Så mye mer skal jeg ikke si for å ikke spoile noe. Men ufallet for kvinnen på slutten tror jeg ble det beste for henne.

Ha en strålende kveld! ❤

Tanker om presidentvalget

Democratic Presidential candidate and former US Vice President Joe Biden speaks during the first presidential debate at the Case Western Reserve University and Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio on September 29, 2020. (Photo by Jim WATSON / AFP) (Photo by JIM WATSON/AFP via Getty Images)

 

1. Jeg tror Trump vinner, men det blir veldig spennende imorgen.. Dere kan jo tippe hvem jeg heier på. 😉

2. Jeg tror at “klimakampen” heier på Biden.

3. Hvis Trump ikke vinner så blir jeg overrasket om det ikke blir en stooooor sak og mye twitring om “poststemmene“.

4. Jeg tror det blir mye opptøyer hvis Trump taper.

5. Jeg synest valgsystemet i USA er ekstremt innviklet, og jeg funderer litt på om jeg synest det er ett mest mulig rettferdig og demokratisk system? (For eksempel dette med at noens stemme teller flere ganger mer enn andres avhengig av hvor man bor) prognoser sier lfte svært lite, og Hillary tapte valget i 2016 selv om hun hadde høy prognose og fikk 2 868 686  flere stemmer enn Trump. Men en stemme i  Wyoming teller like mye som 3,5 stemmer i Florida på grunn av statens størrelse.. (Det er jo en ide for Senterpartiet hvis det blir mange MDG-stemmer fra oslo, å kreve dobbel eller firedobbel stemme på grunn av mindre folkerike kommuner på bygda ;p)

6. Det burde vært en kvinne blant kandidatene..(!) Jeg satt oppe på natta forrige amerikanske valgnatt, og var nærmest helt knust når Hillary tapte. Det er så på overtid å få en kvinnelig president! Men det er godt Ariana Grande ikke er politiker på ordentlig, for da hadde vel Høibo satt kaffien i halsen. (Tajik fremsiden).

7. Jeg har lenge stilt meg spørsmål ved hvorfor noen kan stemme Trump. Men etter å ha satt meg litt grundigere inn i tematikken kan jeg forstå hvorfor noen gjør det. Det vil si- hvorfor de ønsker den politikken istedenfor Bidens for sin egen livsituasjon og arbeid tross Trumps væremåte.. Men så har de jo ikke så mye annet valgt enn å stemme Trump heller da (de som ikke er tilhenger) hvis de ønsker republikansk styre.

8. USA skulle nesten vært to land om det stod på det politiske. For noen stater har liksom nesten “alltid vært blå” og noen “alltid røde.” Og litt interessant hvilke stater som er hva og hvorfor.

9. Jeg er veldig spent på hvem som vinner. 

 

Har du tanker om valget?