Nyhetskommentarer

Jeg kan skjønne poenget bak kritikken til Høibo, men jeg synest samtidig at dette er ett eksempel på når det føleles som kvinnekampen går litt av skaftet- og man også starter å hakke på andre kvinner. Hvis man først skal gå inn på temaet om hvordan kvinner fremstilles, så må jeg si at Hadia Tajik er det mest anstendige bildet på min blogg på lenge hvertfall, hehe. (Hinter til musikkvideoene..)

Jeg vil si at Haidia Tajiks bokomslag var fint, og jeg synest ikke det minner ikke om 50 shades.. Hun har ett sterkt blikk, er fin og elegant i tøyet, viser ikke mye hud eller utringning, og håret er fint.

Dersom det er så galt at fokuset ligger på utseende så kunne man jo heller velge å fokusere på innholdet i boken hennes i vg, og ikke nettopp utseende.

Hvordan kvinner fremstilles og ofte også fremstiller seg selv tror jeg blir lenge til er endret, om det noen gang blir endret. Kropp selger og mange menn sitter i maktposisjoner. Men jeg er helt enig i at dette er en viktig kvinnekamp, og at toppolitikere er forbilder. Det kan også hende jeg deler innhold som bidrar i feil retning. Men jeg tror Tajik kan ha grønn buksedress og høye hæler samtidig som hun har noe i hodet å komme med. Og jeg tror også hun kan gå i joggedress og ha noe i hodet. Men man må jo få ha på seg det man ønsker og synest er fint selv på sitt eget bokcover. Hadde man skrevet i en blondebody hadde det vært annerledes, men jeg personlig synest ikke dette var så gale. Hun kunne naturligvis valgt noe mer casual, men det er vel opp til henne selv. Jeg føler hun får ekstra pes kun fordi hun er politiker. En artist tror jeg aldri hadde blitt kritisert for dette antrekket selv om boken handlet om frihetstanker. Eller?

 

Hva er din mening?

 

Hvilken “Kibbe body type” har artistene? Ariana Grande, Katy Perry, Hayley Williamsm.fl.

God kveld! Er dere imponert over bildet jeg har redigert til dere over? Jeg hadde verdens verste fotoredigeringsapp å klippe ut i, men det var ett forsøk. (Haha!)

Jeg tenkte jeg ville dele ett nytt  Kibbe body types- innlegg, ettersom flere leser virker til å være interessert i å lese om det. Og idag tenkte jeg å gjette på hvilken kibbe-type jeg tror artistene i musikkvideoene nedenfor har.

 

Katy Perry

Jeg er nokså sikker på at Katy Perry er en soft neutral. 🙂 Denne musikkvideoen får meg i nokså godt humør, så jeg valgte å dele den fremfor andre enda bedre hits.

 

 

Christina Aguilera

Christina Aguilera vet jeg er vertfisert i Kibbesystemet som Theatrical Romantic. Men jeg må innrømme at dersom jeg ikke hadde visst det så hadde jeg nok bommet på hennes kroppstype ut fra denne videoen og uten å vite høyden. For jeg har alltid antatt at Christina Aguilera er over 1,70 av en eller annen grunn. Men hun har en lang vertkallinje, og ser mye høyere ut. Videoene er også ofte filmet i en vinkel som lager en illusjon på at hun er høyere. Men hun er altså 1.57 cm, og har veldig tydelige romantiske trekk i ansiktet (fyldige lepper, store øyne, softe kinn). Timeglassfiguren blir mye tydeligere når hun har litt høyere vekt.

 

 

Ariana Grande

Jeg er nokså sikker i min gjetning på at Ariana Grande er en Pure Gamine/soft gamine. (Mer mot soft gamine enn flamboyant). Dette ut fra høyde, ansiktstrekk, hvor hun har softe trekk, og kroppsbygning. Og hun er veldig søt, med ungt utseende.

 

 

Hayley Williams

Jeg tipper Hayley Williams kommer innenfor pure gamine. “Hard times. gonna make you wonder why you even try. Hard times, gonna take you down and laugh when you cry. These lives, and I still don’t know how I even survive. Hard times, hard times.” 

 

 

Taylor Swift

Jeg har stod mellom Dramatic og Nautral kroppsgruppe på Taylor Swift. Jeg vet fra før at Taylor Swift er en av de som er vertifisert i Kibbesystemet (i motsetning til flere andre i dette innlegget) og står da oppført som Dramatic. Jeg synest selv at hun ikke synes hun har ekstremt dominende trekk i ansiktet, men har nok trekk generelt sett til å havne innenfor den gruppen og ikke neutral.

 

Dette var bare mine gjetninger, og ingen fasit. Gjerne si om du er enig/uenig.

Alle kibbe bodytypeinnleggene finner du i en egen kategori i menyen, for de spesielt interesserte.

 

 

Hvilken interiørstil liker jeg mest og minst fra “Hvem bor her.” (Ep. 1,2,4,8,9)

God fredag! Jeg har hatt en litt slapp uke, og da har det passet utmerket å slenge seg nedpå med en kaffi og se ett avslappende og hyggelig underholdningsprogram som “Hvem bor her”.

Jeg har gått med flytteplaner de siste månedene, og jeg er jevnlig på finn.no. Så derfor synest jeg det er ekstra inspirerende å se ulike interiørprogrammer og drømme litt.. For selv om flytting er ekstremt stress (og jeg tar ting i mitt tempo) så er det også noe med den nye starten iforhold til innredning. For nå som jeg leier har jeg bevisst ikke ville investert i mye inventar. Men det er så mye fint å velge i..

Det må likevel sies at de fleste husene i programmet “Hvem bor her” nok er ute av de fleste sin lommebok. Men det er likevel mye inspirasjon å hente. Og jeg er overbevist om at man kan få en stilren og fin leilghet uten at det koster shorta også.

Som en funfact kan jeg nevne at programlederen i dette programmet også var programleder den sesongen jeg var innom idol. Så jeg kom på noen artige minner.

Ep.4: Jeg elsker jo pop-art og de fargene som stua i bildene over har. Så det var en veldig tøff stue syntes jeg.

Ep. 1. “Safaridrømmen” er ett ordentlig fint hjem! Jeg likte blant annet detaljene stua- i bildene, taklampene og plantene, og ett fint, praktisk kjøkken.

Ep 8. Huset på Berg var fint, og stilrent. Det var lyst og fint. Og jeg likte bokhyllen, klesgarderoben og inni kjøleskapet, hehe. Lysekrona var også fin. 🙂

Ep. 8 og 9: Jeg synest at bokhyller kan være interessant av alle ting. Og hylla over til venstre var jo bare eyecandy..!! 😀 Det er sånn bokhylle jeg liker, som ser estetisk fin og ryddig ut. Angående bokhylla til høyre såg jeg at de hadde begge de to bøkene jeg mulig var mest grepet av i slutten av tenåra. Kan dere tippe hvilke to bøker? 😉

Ep. 9: “Løkkaleiligheten” var alle bøkene i bokhylla snudd. Tøft, kreativ og gjennomført. Men jeg hadde nok selv gått for det praktiske.. Og jeg kan sikkert være litt perfeksjonistisk på mitt vis når det gjelder bokhyller. Og løkkaleiligheten var veldig langt fra min stil vil jeg si.

Ep. 8: Jeg ble litt fascinert av hvordan personen i “barokkboligen” hadde valgt å innrede stua. For jeg tror aldri jeg har sett noen med to like bilder i stua.. Men med hylla, vasene, bildene og gardinene har personen laget en slags speileffekt og symmetri. Også putene i sofaen er lagt i speilvendt rekkefølge ser jeg. Kreativt. Og fargene med brunt og gull var lekkert da.

Koselig kjøkken på bildet over.. Jeg liker slike svarte barkrakker.

Her fikk jeg noen assosiasjoner til min mor, selv om mye er ulikt også. (Hun ville nok aldri kjøpt hvit sofa kan jeg nokså sikkert si, det er mer sånn som jeg finner på selv om det er litt sossete). Huset minnet meg om ett hus jeg var så glad i som ble solgt at jeg nesten ble litt emosjonell her. Minnet litt utenpå, utemøblene, og piano i stua er jeg vokst opp med. Siste bildet med spisebordet og sofagruppe bak var noe “kjent” med. Men mye var også ulikt altså. Men kjempefint hjem.

Ep.1. Jeg likte flere elemtenter i “Fargehuset.” Samlerhusene pleier være en favoritt hos meg, men det var definitivt ting jeg likte her. Jeg har jo en forkjærlighet for Disney og fargen rød. Og jeg ble blant annet litt glad av den stolen med rød pute ned hvite prikker. Og benkrakken var jo som candy til. Fikk litt 50s- usa feeling. Men om det var en stil jeg hadde kommet til å ha vet jeg ikke.

Ep 2. Mosehjemmet var nydelig, og personen som har innredet der har vært dyktig. Jeg tippet riktig på at en influencer bodde her.

Jeg kunne gitt maange flere kommentarer og eksempler fra fine ting fra disse episodene, men innlegget blir for langt..

Hvilken stil liker jeg?

Jeg tror jeg har en litt “moderne stil,” uten at det må bli for sterilt. Fargemessig så synest jeg at mye kan være fint sålenge det er litt gjennomført. Men jeg er nok litt “klassisk” muligens.. Jeg liker praktiske løsninger og komfort, i tillegg til estetikken. (Man skal tross alt bo der.) Og jeg har det virkelig ikke strøkent, men jeg til en viss grad systemer og at ting ser fint ut.

Så.. hvilke stil liker jeg minst i programmet?

Jeg ville ikke legge ut bilde-eksempler på hva jeg liker minst, for det ville føltes veldig lite respektfult for  de som liker det, eller de som bor der. Og dessuten så betyr ikke det at jeg ikke kunne valgt det designet at det ikke kan være stilig. Men jeg er nok ikke den som har mye utstoppede dyr, loppisfun (selv om noen kan være ett funn), antikviteter, mange statuer, maange ting overalt, veldig mørke farger overalt.. Så husene som minner om samlerhjem, museum eller veldig spesiell nisje er nok de jeg ofte liker minst i programmet ut fra min smak. Men som sagt er det veldig tøft at noen velger å kjøre en annerledes stil.

Å gjette “hvem bor hvor” i programmet..

De eneste deltagerne i programmet jeg til nå enkelt har gjettet riktig bolig hos er influencerne, hehe. Jeg bare spurte meg selv hvilken bolig som var mest “instavennlig” og mot målgruppen deres. Ellers har det jo ikke vært så lett å gjette..

 

Ser du på “Hvem bor her?”

Er det noen av boligene du likte?

Er slike innlegg som dette ok å lese eller er det kjedelig? Det blir jo litt blanding av interiørinspo, tv-kommentar og personlige kommentarer..

 

Ble en rolig dag idag også…

Idag regner det og blåser ute, og jeg har hatt en særdeles rolig formiddag inne.

Det ble sen frokost på meg idag. Og hvis noen lurer på hvilke pålegg jeg spiser til frokost som ikke har spist kjøtt en stund (utenom litt fisk) -så er noe av det jeg handlet igår; ulike hvitoster, cherrytomat, ruccola, smør, grønnsakspostei og laks. Ellers er jeg veldig glad i ulike tilbredninger av egg, og augurk og parika på ostpålegg m.m.. (Og rundstykker, helst nystekte hjemmelagede, men ble ferdigkjøpte til frokosten idag).

Kaffi og te vil jeg si er nesten obigatorisk å ha. Men det var leenge siden jeg hadde hatt melk sist, for det går mest i juice.

Jeg har bestemt meg for å prøve å variere kostholdet mitt litt mer de neste månedene, for jeg har endel forbedringspotensiale på jevne og sunne måltider.. Og mulig jeg også burde få i meg noe mer mat enn siste ukene. Det sklir litt ut med rutiner på slikt når man bor alene og ikke har de gamle faste rutinene.

Jeg tente lys idag også jeg. Litt koselig når det regner og er stygt vær ute..

Jeg fant frem kaffikopp og ett fleeseplegg, og har krøpet godt under teppet allerede. Det har blitt så mye kaldere også..

Bildet under er litt dårligere kvalitet på , men jeg kunne jo ikke hente kameraet når Pus kom å la seg på magen, så jeg knipset med kameraet på nettbrettet.. Noe Pus syntes var bittelitt unødvendig. 😉

Jeg hadde tenkt å fortsette på serien Uxa, men jeg vurderer å sove litt igjen isteden. Jeg er bare utrolig sliten, og det er mulig at jeg ikke sov så godt som jeg burde inatt . Men nå har jeg hvertfall spist, og jeg har hatt en fin start på dagen til tross at jeg er litt slapp..

Hvordan er din dag? ❤

Hvilke pålegg og frokost “må ha” gjelder hos deg?

En rolig ettermiddag og kveld.

Jeg har hatt en veldig tøff helg med mye følelser og mye vondt. Hva som skjedd i helgen kan jeg ikke gå inn på nå, men jeg har vært veldig sliten idag. Etter en morgen med mye stress og ting jeg måtte gjøre, har jeg derfor campet som ett slakk forann nettbrettet. Jeg har merklignok klart å produsere flere innlegg idag selv om bare tanken på å bevege meg fra 1 til 2 etasje har virket litt som ett maraton, spesielt nå..

Men jeg skal ikke klage, for jeg har satt pris på å kunne ha mulighet for en rolig ettermiddag og kveld og å blogge, så jeg har hatt det ut fra omstendighetene fint. 🙂 For øyeblikket har jeg Pus her, verdens søteste selskap. Og jeg har prøvd å gjøre det litt koselig med lys og god mat. (Ehem ferdigmat..). Jeg håper på en god natts søvn og ønsker dere det samme. <3 Jeg tror jeg er klar for kveld selv om klokka ikke er så mye. Takk til dere som har tittet innom idag. 💛

One night stand er blitt forbudt her på grunn av korona.

Pixabay

Etter at de nye koronarestriksjonene i England er presentert ser det ut som single briter vil risikere å bli veldig single og seksuelt frustrerte utover året.. Det er nemlig kommet forbud i landet mot å blande husholdninger eller gå utenfor “safe bubble”.. Det vil si at man ikke får lov å besøke noen fra en annen husholdning etter jobb og skole, og ei heller dra med seg noen hjem fra byen.. 

Noen fortvilte briter ser jeg kommenterer at de ikke skjønner helt greia med at barna kan mingle sammen på skolen, men at barna ikke får møte venner etter skolen. Og den ser jeg..

Disse restriksjonene må sies å være nokså inngripende tiltak i folks bestemmsesrett og liv.

“A support bubble is a close support network between a household with only one adult in the home (known as a single-adult household) and one other household of any size.” Så jeg forstår det slik at en singel kan velge en husholdning å høre til, som sin kjæreste, eller en familie? Men at en support bubble ikke kan endres, og man derfor ikke kan besøke nye bekjentskaper.

Jeg er for noe restriksjoner. Men hvor mye restriksjoner og hvor mye makt myndighetene skal få til å gripe inn i folks liv er ett annet spørsmål som man sikkert kan diskutere.

Jeg har forståelse for at dette er en ny og krevende situasjon for hele verden, og jeg er relativt fornøyd med regjeringen her sin håndtering. (Selv om man alltid vil ha andre meninger på noe og kunne komme med etterpåklokskap.) MEN noen restriksjoner og ting som blir forbudt henger liksom ikke helt på greip med andre ting som er lov, ikke i Norge heller. Og alle restriksjoner vil jo ha konsekvenser, selv om det man er mest redd er konsekvensene av smitte på avveie.

Jeg føler det har blitt to ulike leirer når det er snakk om hvor åpne folk er for smitteverntiltak og restriksjoner. Jeg er vel litt i midten kanskje, men mer for restriksjoner og tiltak om nødvendig enn full koronaspredning. Dette med å isolere folk som flere land gjør nå kunne vært en ekstremt god og farlig måte i ett diktatur og for å oppnå større kontroll og grobunn for manipulasjon. MEN jeg synest noen skeptikere er litt i overkant konpiratoriske, og jeg tror den britiske regjeringen har de beste intensjoner for folket sitt og smittevern, selv om det er forståelig at noen klager litt høyt.

Skal vi kondulere til de single i England (og ellers i verden) hvis koronaen varer lenge? 😉

 

Hva tenker du om restriksjoner? 

Topplista raser.

 

Jeg er veldig glad i blogg og blogg.no. Men det har skjedd noe det siste året; Bloggaktiviteten blant mange bloggere er redusert, toppbloggere slutter og topplista raser nedover i 2020- Så er dette starten på slutten på slik ‘bloggeraen,’ eller vil blogg få en ny oppblomstring?

Her er topplista idag;

Utenom kokken som har imponerende skyhøye lesertall (i påvente av barnefødsel), og ellers også har nokså høyt og stabilt lesertall – har plass 2-5 gjerne ligget på under 10.000 lesere den siste tiden. Så lavt som i 2020 har ikke topplasseringene ligget så lenge jeg har blogget. Og plass 10-20 idag føler jeg ligger på der plass 30-40 låg i 18/19 i forhold til klikktall.

Eksempelet nedenfor vil jeg si var en nokså “normal toppliste” i 2019.. (Den varierte selvsagt) Sceenshoten er ikke fra en dag med de høyeste tallene, men etter min hukommelse hadde de første plassene sjelden under 20-30 tusen sideklikk, etterfulgt av de med 10-15000 de neste plassene. (Men igjen; selvfølgelig litt varierende fra dag til dag).

Her er plass 41-70 til idag; Plass 70 er ca der plass 100 gjerne låg i 2018 og 2019. Husker det låg på rundt 230 klikk for å komme på lista..

Plass 54- 70. Jeg hadde av en eller annen grunn hadde i bildearkivet, og troor dette er fra  våren 2019 🙂

Men dere som er bloggere på plattformen trenger vel egentlig ingen bildebeviser. Jeg tror de fleste har lagt merke til at topplisten har rast. Men hvis man se det fra den positiv siden for de små bloggerne så er det jo mye lettere for småbloggere og komme på listen og få en god plassering. Men om det er like god nyhet for blogg.no generelt og anonsører vet jeg ikke..

Tror dere dette med lavere klikktall og aktivitet bare er en fase, eller går det nedover med bloggformatet?

Jeg kan forstå dersom toppbloggere som er “rosabloggere” eller hverdagsbloggere går over til instagram. Det tar mindre tid å poste, man når ut til flere -og det fungerer utmerket dersom bilder er en stor del av fokuset. Jeg vil også tro det ligger mer å tjene på det. Men personlig så er jeg veldig glad i nettopp blogg. For noen typer formidling og budskap tar seg gjerne bedre ut i bloggformat enn korttekst. Og spesielt temablogger er jo bloggfomatet gull. Og jeg liker også bloggformatet til hverdagsblogging..

Jeg har grublet litt på om hvorvidt blogg.no tok en god avgjørelse når de valgte å ta farvel med så mange av bloggerne sine i overgangen til 2019. De hadde sikkert de beste grunner, og mulig det var helt riktig å gjøre. Men det skjedde noe som gjorde at blogg.no ble annerledes. Og ikke at jeg tror dette er grunnen til lavere leserklikk idag. Men det med å kun “ansette” noen få bloggere på plattformen gjorde at det definitivt ble høyere kvalitet- men også litt mindre aktivitet på plattformen. Og etter pandemien så har det kanskje blitt ekstra stille her. Jeg har også tenkt på at det er mye de samme bloggerne som er aktive, og jeg liker godt de som er aktive altså. Men det hadde sikkert vært positivt med flere nye bloggere, og lurer på om veldig få søker eller om det er vanskelig å opprette blogg her? Ikke vet jeg.. Og jeg tenker litt mens jeg skriver her. Jeg slår ett slag for “blogg” hvertfall og håper topplisten får bedre klikktall igjen… 🙂

 

Tanker?

Synest dere dette er innafor eller ikke?

Her kommer ett lite i-landsproblem, og jeg er nysgjerrig på deres mening; Synest dere det er innafor at uinnpakket mat fra butikken som har falt på gulvet der blir satt tilbake i hyllen? 

For å ta scenarioet som førte til at jeg begynte å tenke på dette.. 😉 På butikken idag såg jeg at det lå noen tomater på gulvet, og en kiwiansatt kom å plukket de kjapt opp med henda (uten hansker) å la de oppi med de andre tomatene.

Er det bare meg som reagerer på at tomater som har falt på gulvet blir lagt oppi igjen, og ikke tatt bort? Jeg forstår jo at det er dumt å få svinn, men det går liksom hundrevis av kunder der i timer, og tror egentlig de fleste forventer at dette ikke blir gjort?

Jeg har igrunn bare kjøpt cherrytomater i hele år jeg, så dette angikk ikke meg sånn sett. Men jeg syntes ikke det var riktig for de kundene som skulle kjøpe slike tomater.

Hva er din mening?

Håper dere har en god mandag!

Oktober & halloweenmåned.

Jeg har skaffet meg litt “oktoberkos” som kan sies å være “litt halloween.”

Jeg har egentlig ikke hatt tradisjon for å feire så mye halloween, men jeg synest noen tradisjoner derfra er litt stilige- som utskjærte gresskar med lys i for eksempel..

Akkuratt i år blir det sikkert ikke så mange barn som går Halloween. Men jeg må si at jeg synest små utkledde barn er utrolig søtt, også de små kjeeempeskumle (eller kanskje ikke) spøkelsene og monstrene. Så jeg kommer til å savne det i år jeg. Voksne menn med skrikmasker må jeg vel innrømme at jeg ikke er så fan av.

Feirer du Halloween?

Når kvinner blir skjøvet bort fra tronen..

 

#Domesticviolenceawernessmonth

Jeg vet at flere kvinne har endt med å miste tronen på sitt eget liv ved å ha/få feil menn i sitt liv. Menn som kontrollerer, manipulerer, utøver vold og kjemper for å gjøre kvinnen svakere og svakere, og ta fullstendig makten.

Jeg skulle ønske alle kvinner var sterke nok til å dra frem ett sverd og kjempe seg tilbake til sin egen trone. Men noen ganger er det lettere å gå i krig hvis man vet man har en liten hær med seg- og noen som vil gå med en gjennom kampen.

Jeg skulle ønske generelt sett at kvinner ville konkurrere mindre mot hverandre- og støttet og heiet mer på hverandre (i en fremdeles svært mannsdominert verden.) -Og spesielt kjempet i ryggen på de kvinnene som trenger det mest.  Å vit også at hva noen opplever hjemme ikke alltid er noe som kan ses utenpå.

“If all of the kings had their queens on the throne
We would pop champagne and raise a toast
To all of the queens who are fighting alone
Baby, you’re not dancin’ on your own”.

Jeg har foresten halvtårsbursdag idag. 🥂