Hverdagstanker, Trump- intervju, Queen.

God kveld!

💭 Det var litt flere innom her enn vanlig idag, og det er koselig men samtidig var det litt skummelt. Ikke det at det er såå mange lesere, og google analytics er litt ute og kjører- men alt over 400-500 er mye for meg. Det er ellers litt interessant hvilke innlegg folk er interessert i, og mindre interessert i.

💭 Jeg prøver å se litt på intervjuet med Trump som “alle prater om”. -Trump som prater om corona og statistikken. Men jeg er kanskje trøtt, for jeg falt litt av jeg. Coronastatistikken er nå en ting, men intervjuet rundt Black life matters- temaet gjorde meg ikke så klok. Jeg har ellers så lave forventninger til hva Trump lirer ut av seg at jeg i starten ikke følte det var såå gale eller overraskende, som kanskje sier vel litt i seg selv. Men det er vel ganske mye rart her..

Trump har fascinerende god selvtillitt, og han forteller at han synest at han er den presidenten som har gjort mest for “The black community”enn noen andre enn utenom en “possible exception” for Abraham Lincoln. Intervjuer sjokkert; “Do you think you did more then Linden Johnson (..) The Civil right act?”

Også sitat Trump i intervjuet; “Next year would be a good year if it isn’t ruined of someone who doesnt knows what hes doing” Hehe. Helt enig!

💭 Jeg vurderer å snart ta en liten some pause ink mail, og for å bruke Trumps ord, med en “possible exception” for bloggen.

💭 Over til noe helt annet.. Queen er virkelig blant de aller råeste banda i verden –ever, og Freddy Mercury er bare den råeste vokalisten og performeren;

Xoxo

Fasit på påstandene om meg..

Her kommer fasiten på ett av gårsdagens innlegget, der jeg gav ti påstander om meg selv, der kun fem var sanne. Det var veldig moro å se hva dere tippet, og det var imponerende mange riktige svar hos alle.

1. Jeg har navleforbi mot min egen navle.

Tenk at flere tippet at jeg var såå rar at jeg har navleforbi mot min egen navle. MEN det er helt riktig, hehe. Jeg blir direkte uvel bare av å tenke på og ta på min egen navle.

2. Jeg troller av og til på nett og nettforum når jeg kjeder meg.

Jeg er veldig glad for at ikke alle var bombesikker på at denne måtte være sann, hehe. Nei, jeg har ikke trollet på nett selv om jeg skulle kjede meg. Jeg er sikkert litt hard mot Trump på bloggen og sterke meninger om mye, men håper da virkelig jeg er saklig rundt omkring.

3. Jeg har flere bilder av Marilyn Monroe hjemme enn av meg selv.

Jeg vet ikke om det er fordi jeg har mange bilder av Marilyn eller at jeg har få av meg hjemme. Men jeg har fire bilder av Marilyn Monroe og to bilder av Audrey Hepburn hjemme. 🙂

4. Jeg spiste min første løse tann som barn ved ett uhell, noe som var ramaskrik ettersom tannfeen liksom skulle gi meg 10 kroner for den!

Uff ja, jeg var såå spent på det med den første tanna jeg skulle miste. Men så fikk vi servert boller på førskolen og jeg spiste tanna.. Det ble jo helt krise, og kjenner nesten skuffelsen den dag idag, hehe.

5. Jeg spiser poteter til alle måltider, og har holdt meg til tradisjonelt norsk kosthold med mye rotgrønnsaker, kjøtt og fisk de siste åra.

Nei. 🙂 Det har vært nokså lite poteter de siste åra, og også lite kjøtt, fisk og rotgrønnsaker. Jeg tror jeg er nokså “internasjonal” og spiser litt forskjellig. -Men de siste åra mye vegetar. Norsk tradisjonsmat må likevel sies å være godt, og poteten skal man ikke undervurdere i historisk sammenheng i Norge. Det kan ifølge min smak være helt nydelig med blant annet ovnsbakte eller fløtegraninerte poteter.

6. Jeg er veldig glad i ekstremsport og røde, bratte løyper på ski.

Tenk at ingen trodde denne var sann? Det var merkelig.. Men ja, røde skiløper er mer grøss og gru. Jeg hadde nok brukt to døgn på å komme med ned. – Satt meg på rumpa å aket nedover sikk sakk med skia på langs mens jeg prøvde å ikke bli påkjørt fra de som kommer i hundre kilometer i timer nedover..

7.  Pus kalles bare Pus fordi jeg brukte så lang tid på å bestemme meg for det perfekte navnet at hun til slutt bare reagerte på “Pus” og ikke noe annet, så hun trodde nok at hun het det. På noen videoer når hun var yngre hører jeg at jeg kaller henne Sia- men uten reaksjon i det hele, haha.

Ja, denne er sann. Jeg klarte jo ikke å bestemme noe på månedsvis. Og noen ganger føler jeg det er dumt av meg at hun bare kalles Pus, men hun heter alltså ikke det bare fordi jeg ikke gadd å finne navn, men fordi jeg tok det “voldsomt seriøst.” (Haha)

8. Jeg skulle en gang ta bloggbilder og kunstfoto med en fotograf. – Men det endte med at jeg ble lurt til ett prosjekt som aldri eksistrerte, at jeg aldri fikk se snurten av de fleste bildene, og ble tipset av andre om skjult kamera bilde på nettet av rumpa mi tatt av fotografen med mobilen sin oppunder kjolen min. Ett særs vellykket prosjekt!

Uff ja, denne er desverre fantisk sann. Og ja, jeg har visst hatt det med å finne riktigste folk siste åra, det skal være sant og visst. 🙂 Jeg har syntes det har vært litt leit at jeg aldri fikk se flere av kunst bildene som jeg tror ble råstilige og vi brukte litt tid på. Men ellers lærte jeg jo en ting og to.. minst. Jeg fikk litt betalt for første fotojobben, og ble etterhvert løyet til om en kontrakt på ett prosjekt med ett galleri. Jeg syntest det var fantastisk moro med flere av photoshotene. Og jeg tviholdt på prinsippet om å ikke kle av meg mindre enn bikininivå. (Imotsetning til mange andre han fotograferte). Lærdommen var blant annet at man alltid må vite at personen som fotograferer er til å stole på selv om man tar forhåndsregler selv, ellers kan det bli noen kjipe måneder etterpå. Og jeg tipper han har over ti tusen bilder av meg, som jeg en stund jeg hadde null kontroll over.

Jeg har en gang vært på god morgen Norge å pratet om det å løpe triatlon.

Jeg vet ikke om det er minst sannsynlig at jeg har vært på god morgen Norge eller at jeg i det hele har pratet om triatlon. Så denne er nok ganske klart usann.

10. Min favorittrett om morgenen er havregrøt. Jeg kunne spist det til hvert måltid. 

Havregrøt klarer jeg å få ned.. såvidt 😉  Høfflig skal man jo være, neida. Men havregrøt er ikke min favoritt, og jeg kunne aldeles ikke funnet på å ha det til hvert måltid om jeg kan slippe ettersom jeg oftest blir kvalm av det. (Men så dynker jeg det jo med sukker og kanel..) Likevel så er jeg temmelig altspisende (med utak av at jeg velger å gå mer vegetar) og fornøyd. Favorittretten på morgenen er nok mer ferske sprø rundtykker med pålegg som hvitost, augurk, paprika, omelett, speilegg osv. Inkludert te og kaffi.

Den som fikk ALLE riktig var .. Tatatataaa..

Annebe

Imponerende! Hun var også vinner av forrige slik type innlegg, med full pott da også -så jeg tror hun er en god menneskekjenner. (Eller leser meg godt?). Men det var imponerende mange riktige svar fra de andre som gjettet også.

Ha en fin dag.

Burde WHO gå ut med at korona smitter gjennom aerosoler/luft?

Jeg lurer på om WHO gjør feil ved å si at viruset ikke smitter gjennom luft. For hva med all forskningen som er kommet ut som viser at viruset også kan smitte gjennom aerosoler?

Jeg er bare en blogger uten noen som helst faglig tyngde, så folk må jo bare gjøre sin egen reaserch og tenke selv. Men det virker til at folk flest stoler blind på myndighetene og de store organisasjonene, noe de også burde kunne gjøre. Men jeg er redd Who har gitt en falsk trygghet når de har twitret at det er nok å vaske henda og holde 1 meter for å være trygge. For burde ikke WHO med all kunnskapen som nå ligger på bordet si tydelig at “det er en mulighet for..” eller “viruset smitter også gjennom luft”, slik at de i risikogrupper har riktig informasjon til å kunne beskytte seg best mulig? For mange forskere sier hvert fall at de er hundre prosent sikker på at viruset kan spres via luft og lettere i dårlig ventilerte tette rom.

Jeg kan gi noen eksempler fra media;

Slik sprer smitten seg på ett cruiseskip

“Azimi og kollegene kjørte over 21.600 datasimulasjoner med ulike variasjoner, for å se hvordan viruset kunne ha spredd seg gjennom skipet. (..) De fant at viruset om bord på cruiseskipet spredde seg mest som mikroskopiske dråper som var så lette at de kunne sveve i luften i flere minutter eller mer. (..)

Aerosoler kan smitte oss innendørs. Slike små partikler kan overleve i gangene på et cruiseskip, i flere minutter. Alt kommer an på hvor god ventilasjonen er: Om luften blir filtrert gjennom gode filtre, og om luften resirkuleres eller hentes frisk inn fra utsiden, sier Azimi.”

Resturantgjest uten symptomer smittet ni personer

Mener korona smitter mye lettere enn tidligere antatt.

“En stor gruppe forskere krever nå at Verdens helseorganisasjon endrer rådene om hvordan smitten sprer seg. Forskerne mener viruset kan bli hengende i luften i lang tid.”

Rettssaken gikk ikke etter planen – nesten alle ble syke

Alle utenom en ble smittet i  Sarpsborg tingretts største rettsal på 150 kvadratmeter, der de oppmøtte skal ha holdt mer enn to meter avstand seg i mellom.

Scientists to choirs: Group singing can spread the coronavirus, despite what CDC may say.

239 experts with one big claim: The Coronavirus is airborne.

“If airborne transmission is a significant factor in the pandemic, especially in crowded spaces with poor ventilation, the conserquences for containment will be significant. Masks may be needed indoors, even in socially-distant settings.”

Symptomfri kvinne smittet 71 etter heistur

Aerosols are a bigger coronavirus threat than WHO guidelines suggest – here’s what you need to know

Når helsepersonell utgjør en betydelig del av koronasmittede, trengs noe realisme -Bjørg Marit Andersen.

Video viser hvor lenge virus kan henge i lufta etter hoste.

Ellers er det brukt eksempel fra Kina der 8 mennesker ble smittet på en buss, der en av de smittede brukte en annen dør og satt 4,5 meter unna den med viruset. Og korøvelsen i USA blir trukket frem, der mange av korets medlemmer ble smittet tross avstand.

Jeg er kritisk til tweeten til WHO under; Den er gammel, og de har justert seg litt. Men har enda ikke gått tydelig ut å advart mot luftsmitte og at viruset kan smitte på mer enn 1 meters avstand såvidt jeg vet?

Jeg kan ikke si bomastisk at viruset spres via luft, men jeg kan si at jeg selv tror at det er overveiende sannsynlig. Og jeg ville nok ikke selv ha gamblet på kun 1 meter og vaske henda innendørs ved å besøke noen på sykehjemmet dersom jeg hadde vært i utlandet.. Bedre føre var. Jeg vet at noen møtes utendørs med avstand, og flere er kreative. Men jeg tror også mange stoler på 1 meter og håndvask, og dermed sitter nokså tett inne. (For en meter er ikke så mye). Og beklager om dette neste er humbug, men det er visstnok forsket på at 3 minutts tale sender ut samme mengder partikler som ett host.. Det står i ene artikkelen over, uten at jeg har forsket på det. Men det at viruset er så lite iforhold til mange andre virus kan gjøre at det ikke høres utenkelig ut at det faller til bakken tregere. Munnbind tenker jeg kanskje burde være en selvfølge på store offentlige steder og tilstelninger med mye mennesker og i tette rom dersom det blir fastslått at viruset ligger lenge i luften (de stedene det allerede er mye smitte og stor fare for spredning).

Hva er dine tanker om dette?

Om å ta sats til store valg.

Dere husker sikkert tegnefilm-ulven i kollasjen under som har falt ned fra en viss klippe sikkert over hundre ganger på grunn av den irriterende fuglen, hehe..

Og kanskje dere har også har sett slike klassike tegnefilmplot der tre banditter på hest peker på hovedpersonen med pistoler mens de alle beveger seg nærmere og nærmere ett stup..

Jeg skal ikke prate om tegnefilmer i dette innlegget, men jeg skal dra noen mulig særs diffuse tanker rundt det å føle at man befinner seg mellom pest og kolera, eller mellom noe vondt og noe man ikke vet utkommet av.

Av og til så vet man at man blir skadet av å bli, samtidig som om det å ta sats å hoppe føles enda skumlere. Det skumleste med å ta ett stort hopp er dersom man ikke vet hvor langt det er ned, og hvorvidt man vil angre i det man allerede har hoppet. Man vet ikke om man havner på hodet eller rævva, om man får skrubbsår, krykker eller kommer ut av det utmerket. Men vet bare hvordan ting er, ikke hvordan ting blir.

Det er ikke alt man kan forutse, og det krever sin mann/kvinne å gjøre store steg i livet. Særlig de man ikke vet hvor det fører hen. Blomstene på kanten kan ellers være fin distraksjon og gjøre at man blir på stedet hvil litt lenger, mens man prøver å tenke for og imot.

Jeg fikk lyst å avslutte med “Thats all folk” som ulven på tull- men får være måter på dramatisk. 🙂 Så jeg sier heller “vi blogges” senere/imorgen.  <3

Nyhetskommentarer; E-girls, Johnny Depp & Amber Heard, sjokoladeplassering,Harryhandel.

 

 

Hei på dere! Her kommer litt nyhetskommentarer fra de siste dagene..

1. Sjokoladeplassering i butikk.

Sjokolade- plassering i butikk har igjen vært ett tema i avisen.. Sjokolader skal helst være langt borte og høyt oppe. (Sjokolade er jo så farlig) Jeg synest egentlig dette er en litt latterlig sak i forhold til hva jeg ser på som mye viktigere saker for “folkehelsen”, og det er jo fint for de litt lave folkene å nå opp til sjokoladen også 😉 Litt ansvar på man da få ta selv for egen helse og kosthold.

2. Heard vs Depp.

Jeg får helt vondt av å lese om tvisten mellom det tidligere ekteparet Amber Heard og Johnny Depp, og det er trist hvordan disse to totalt ødelegger hverandres gode rykte så mye og drar frem mye veldig personlig og sensitiv dritt. Jeg kan forstå at Johnny Depp ønsker å renvaske seg fra “wifebeater- rykte” hvis det ikke er sant, men jammen koster det av alt annet som kommer opp nå.. Jeg er neimen ikke sikker på om dette var en god avgjørelse å ta dette til retten uansett.

Hva som er sannheten er vanskelig å si utenfra, for det er mye ord mot ord. Ordentlig gode manipulatorer er ofte vanskelige å ta, og jeg vil ikke skrive så mye når det er stor sjanse for at man kan ta feil. For å ta feil av offer og voldsutøver er faktisk lett om man ikke har alle biter, og det kan også tenkes at det kan være både en eller to voldelige i en relasjon. Rus kan selvfølgelig få frem mye, som Heard hevder det har. Og offer på vold og manipulasjon kan også ha stressreaksjoner som gjør at de kan reagere urasjonelt og ustabilt etterhvert. Men her er mye grums i begge retninger, og det er trist når noen som har vært gift ødlegger hverandre fullstendig. Og spesielt trist er det på en måte hvis det viser seg å kun den ene som er voldelig mens den andre er uskyldig og er offer for løgner og svertekampanjer..

3. E-girljenta Belle Delphine er tilbake.

Vel..Jeg hadde aldri hørt om denne jenta tror jeg.. Men nå er hun over alt. Delphine ble visstnok kjent etter å ha lagt ut badevannet sitt for salg på internett. ..og solgt det ut. (Og det er sikkert busken ute hun tenker følgerene er interessert i ettersom vinklingen på bildet under ;))

Vet du forresten hva en egirl er? Ifølge min definisjon er en e- girl (elecronic girl) ett internettfenomen der jenter lager seg en “karakter” bak tastaturet. Det vil si at de ikke har sitt opprinnelige navn, og looken til en e- girl er gjerne en blanding av animee, gamerstil, korte skjørt, lenker, katteører, eventyrelement, lyst eller crazy farget hår. Dessuten spiller jo mange av disse på en uskyldig look som en slags fetisj vil jeg si, og driver en business ut av det..

Ifølge Wiki; E-girls and e-boys (“electronic girls/boys”) are a youth subculture that emerged in the late 2010s and is almost exclusively seen on social media. The look is inspired by skater culture, 1990s–2000s fashion, anime, K-pop, hip hop, goth, and rave.

 

Men bildene under blir jo pedofiles nisje nesten.. synest ikke det første er helt innafor.

Når jeg ser enkelte av bildene til Delphine så blir jeg litt småuvel. (Tok ikke de bildene med her). Jeg håper det er flest e- girls er smarte foretningskvinner som trivest med det de gjør. Men jeg er også redd for at det finnes egirls som er ensomme jenter med psykisk problemer, og som uleverer seg nokså mye hjemme fra soverommet sitt. Og det var ment generelt. Men blant annet noen av eventyrnisjene kan i egirls- nisjen være tøffe;

4. Noen MÅ harryhandle?

Kanskje yesterdays news for noen, men harryhandel og svenskehandel blir nok aktuelle temaer en stund fremover.. Jeg vil bare raskt kommentere en kronikk som forsøkte på å unnskylde harryhandel med at noen MÅ dra til Sverige å handle fordi de har dårlig råd. Men sorry den kjøper jeg ikke helt. Jeg tror svært få, om noen MÅ over grensa samme dag som grensa åpner for å handle mat? Vestlendingene med dårlig råd må såfall slite veeldig om dette stemmer, for hvordan overlever de uten sverigeturer gjennom året? Men det er jo lov å dra til Sverige nå uten å bli nektet det, man må bare ta forhåndsregler og holde eventuell karantene.

Kommentarer?

God mandag! Hverdagsinnlegg.

God mandag! Her kommer ett lite hverdagsinnlegg.

Jeg var oppe rundt 7 idag (jeg er litt imponert selv, så jeg måtte ta det med, hehe) og møtte min morfar litt senere på morgenen. Det var fint å se han, for jeg hadde jeg ikke sett han siden juni -ettersom han hadde vært borte flere uker i sommer.

På veien over broene idag hørte jeg på radio Haugaland- lokalradioen i området.

Foto Pixabay.

På lokalradioen idag var det både Vamp (suprise liksom), Beatles og slike sanger jeg kaller russelåter på spillelista (sanger på oslomål med syykt mye autotune, og kleine tekster.) Ja, den sistnevnte sjangeren er nok ikke min personlige favoritt som dere skjønner, men det funker såvisst til riktig setting:)

Man våkner man jo litt av Come together på mandags morgen da, selv om den gode sangen er nokså overspilt;

Stort sett har radio Haugaland bra spillelister altså, og jeg må både flire og noen ganger riste litt på hodet av den ene faste radioverten- Alf, hehe. Man vet aldri hvilke kommentarer som kommer, og ufiltrere og tidvis sterke meninger:) Og ellers er det strake flotte brede veier enkelte steder her nå, nesten uten trafikk idag. Så pluss “lekebil elbil” må man være påpasselig med den farsgrensa som ikke er så høy.

Koronaen er ellers på vei oppover i “nærområdet,” noe jeg ikke er så begeistret for. Utenom Moss og Hurtigrutens spredning så ligger haugalandet godt oppe på statestikken, mens småstedene rundt forløbig ikke har noen tilfeller heldigvis.

Folk flest virker veldig avslappet til Korona enda. Men det er antibac satt opp på kjøpesenter og avstandslspper på gulv og vegger.

Jeg har lagt merke til at de ansatte på matbutikker har sluttet å bruker hansker, (det er nok helt ok om de er hygieniske på andre måter altså). Men jeg er litt skeptisk til ringer, armbånd, klokker, (neglelakk) og mobilbruk i kassen ettersom det ikke er anbefalt akkuratt nå.

Ellers så må jeg bare nevne denne nye verdenstrusselen; nysing. Sagt litt på fleip og litt på alvor. For en som ekspederte meg nøs idag. Og jeg tenkte at det er jo jammen ikke lett heller når man er på jobb og nyse. Sånn plutselig, akutt. Men det kommer jo ann på hvordan de håndterer det.

Jeg måtte nyse veldig inni en matbutikken tidligere i sommer. Antagelig noe jeg reagerte på. Så jeg prøvde nyse innover med munnen igjen (ja, det er mulig å svelge en nys, dog litt ubehagelig) og inn mot albuen. Men man føler seg jo som en kriminell uansett med en akutt nysebyge inni butikken (enda så diske og “riktig”man prøver håndtere det). Men nå har det jo ikke vært såå hysteri for korona i sommer. Men hvis det blir en verre pandemisituasjon, da blir man vel nesten redd for å bli kastet ut av butikken om man slipper ut ett nys?;)

Jeg håper at vi klarer å unngå en situasjon med en ny lockdown og mer spredning, (og jeg håper også at alle de som har blitt smittet kommer seg på bena igjen.)

Har din ukestart vært bra?

Yesterdays news is old news? /En god samfunnsblogg.

Foto; pixabay

 

God lørdag! Jeg tenkte å lufte noen tanker rundt noen stikkord som jeg mener er viktige når det kommer til  å være en god samfunnsblogger eller nyhetsblogger; Aktualitet og kvalitet.

Jeg vil betegne bloggen min som en hverdagsblogg, men jeg har likevel skrevet mye om politikk, nyheter og samfunn innimellom. Jeg skal ikke påstå jeg er en god samfunnsblogger, men det er en ting jeg ofte har litt i bakhodet når jeg poster innlegg relatert til nyheter; – Yesterdays news is old news.

Jeg kan med en gang slenge på at jeg kan bryter mine egne standarder for tiden, mye på grunn av livssit/helse. MEN jeg tror også at jeg trygt kan si jeg har prøvd å sette aktualitet høyt på bloggen i alle årene jeg har blogget, og at jeg har prioritert dette.

Det vil si at jeg gjerne har havnet der at jeg har sitte oppe til litt for sent på nattestid for å skrive ferdig og poste ett “nyhets innlegg” jeg ønsker dele -når jeg vet at ikke har mulighet å blogge dagen- Og jeg har valgt bloggen på flere valgvaker, oscarutdelinger, vixenkvelder og når noe spesielt skjer.. Og jeg tror mange (inkludert meg) søker en form for felleskap og meningsutveksling rundt store “happenings”. For dette vil jo mange ha interesse og meninger om. -Mens uka etter er det yesterdays news som ingen er interesser i på samme måte lenger.. 

Agurktid. Pixabay.

Utdaterte innleggsideer.

Denne uken har jeg hatt endel innleggsideer når det kommer til nyhetssaker.. For det har vært mange rare nyhetssaker innimellom,  og av og til bobler jeg litt over med ting jeg vil skrive om. Så da legger jeg inn noen ideer på bloggen som utkast.

Tanken var egentlig å poste en ukesoppsummering med alle ideene fra uka. MEN jeg merker bare hvor fort ting endres i nyhetsbildet. – Utkast jeg skrev tidlig i uken føles allerede så utdatert.. Både koronasituasjonen har endret siden starten av uka, og jeg skrev også en humoristisk kommentar til denne instagramutfordringen der folk la ut svart hvitt bilder av seg selv “for å støtte andre kvinner” (og ja, jeg vet årsaken bak utfordringen i utgangspunktet). Men før jeg fikk postet dette innlegget ble det fokus på akkuratt dette i media fra flere kritiske røster.  Så plutselig ville det jo sett ut som jeg kopierte andre hvis jeg postet innlegget.. (selv om jeg skrev utkastet før jeg hadde sett noen andre kritiske røster). Så jeg får se om jeg poster ukessammendraget av nyheter nå.. Det ble “yesterdays news.” -Og dere skjønner poenget. Hvis man ikke poster nyhetskommentarer nokså kjapt kan man ende med å ikke publisere innlegget i det hele..

Foto; Pixabay

Men kan man ikke blogge om nyheter ett par uker bakpå? 

Man kan selvfølgelig hva som helst. Og det kan være ulike grunner til at en samfunnsblogger ikke blir ferdig med ett innlegg “etter planen”.. Kanskje brukte vedkommende lang tid på å skrive ett innlegg, men ble syk før det var ferdig.. og så bestemte personen seg for å publisere det som føltes som “ett godt innlegg” som man hadde brukt mange timer på tre uker etterpå.

Jeg tror likevel det ikke vil gagne en nyhets eller samfunnsblogg å på det jevne være langt bak i enkelte saker. – Hvis det er nisjen nyheter man blogger i da..

For eksempel tror jeg ikke det vil gi så mange klikk av å poste en nyhetsartikkel som at “xx er død” to uker etter det skjedde. For da har jo “alle” allerede lest og fått det med seg uansett. Og jeg er såpass streng at jeg vil si at “Copy paste nyheter” bør deles kun minutter eller timer etter de andre avisene har skrevet om det. Ellers er man for sent ute. Men dersom man derimot har ny info eller deler egne tanker om saken er det er jo noe annet. Og det er jo ingen tidsfrist på noe selvfølgelig, og dette er bare mine personlige tanker om hva jeg tror lesere vil ha. (Og hva jeg ofte selv liker som leser).

Foto; Pixabay.

Kvalitet vs aktualitet

Man kan vel ikke nevne blogging uten ordet kvaliteten. For både det å være aktuell og det ha høy kvalitet gir jo en god samfunnsblogg. Begge deler er viktig. -Men noen ganger vil disse faktorene kollidere litt. For kvalitet og aktualitet krever jo tid og hodet på riktig sted (konsentrasjon og flyt).

Jeg skal ikke påstå at jeg selv akkuratt skriver så bra om dagen. Noen innlegg er nok bedre enn andre, og noen er dårlige enn andre. ;)) Men jeg har prøvd å legge meg på “bra nok”, og akseptere at min konsentrasjon og livsituasjon ville ikke gjort det realistisk med top notch innhold nå.

Jeg vet også at dersom jeg fokuserer på god kvalitet og å perfeksjonere innlegget tar det (naturligvis)lenger tid (hvertfall med min manglende konsentrasjon). Og da blir det ett kompromiss til “aktualitet”. For når jeg skal perfeksjonere innlegg har det skjedd at de aldri blir publisert.

Så hva er viktigst?

Jeg mener faktisk aktualitet er like viktig som kvalitet ( så lenge det ikke er helt elendig og ingen forstår poenget i innlegget). Og du kan skrive så bra du vil, men jeg tror desverre få gidder klikke seg inn om det ikke er aktuelt lenger.. Alt etter hva det handler om. Men, yesterdays news er ofte aktuelt enda, men det er ikke sikkert det er like aktuelt en uke eller fire etterpå, igjen, litt avhengig av hva man blogger om. Og ett annet punkt jeg ikke har nevnt i dette innlegget er jo hvorvidt man klarer å engasjere med innlegget da.

Avslutningsvis vil jeg ellers tilføye at en blogg ikke blir dårlig av å ha noen utdaterte nyheter eller innlegg innimellom som er “drita dårlige.” Jeg skriver bare det jeg tenker er det “ideelle.” Og så er jo det aller viktigste med en blogg å selv trivest med bloggingen. Det har jo ingenting å si om mange liker bloggen din om det blir ett ork og du slutter.. Og det er forskjell på en betalt jornalist og en hobbyblogg, og man må finne sin egen balanse og hvor mye tid man legger i bloggen.

Hva er dine tanker om en god samfunnsblogg?