“La oss starte en borgerkrig midt i pandemien?” / Portland, nyheter.

FOTO: SPENCER PLATT / AFP

Jeg skrev om Lincoln project i forrige innlegg. Men jeg skrev at jeg ikke tok med de mest dramatiske reklamene da. For jeg synest noen av de var litt  latterlig opphauset og kjempedramaaaaaaatiske. Men når jeg ser dagens videoer fra nrk.no fra Portland så er det skremmende nok ikke såå langt ifra heller; Her er dramatisk videokampanje fra The Lincoln project;

Videoen under er fra Portland nylig; og det ser jo nesten ut som i en krigssone. Og er det flere enn meg som også tenker at USA er det hardest rammede landet i verden av korona. Så dermed litt uheldig med demonstrasjoner og nærkontakt ut fra det.

Måten “Black life matters demonstrantene” blir håndtert på er jo den aller beste metoden hvis man vil ha borgerkrig eller noe tenker jeg.. Som Martin Lurther King sa; “A riot is the language of the unheard.”

Tanker?

Republikanere mot Trump. / Videoreklamer.

 

Noen republikanere har startet en kampanje som lalles The Lincoln Project. Disse legger for tiden ut nye videoer daglig i sosiale medier der de går hardt ut mot Donald Trump i såkalte “adds.” Disse korte valgkampanjevideoene har som mål å få Trump UT.

Jeg har “binge watched” endel av disse reklamene nå, og jeg må si at flere av de er underholdende. – Men de er også såå amerikanske, hehe. Jeg må flire litt for meg selv av blandingen av dramaaaatisk og sentimental musikk, mørk mystisk stemme og de legger ikke noe imellom hva de synest om Trump.

Jeg vil dele to videoer en Lincoln Project, men ikke de mest dramatiske. Den første videoen under var jeg  ikke så begeistret for selv, men jeg tenkte å høre hva dere syntes. Jeg synest det er litt på kanten å latteliggjøre akkuratt helsen selv med den humoristiske snerten. Det er jo såå mye annet å ta han på, og dette blir liksom å bruke samme teknikk som Trump bruker.. Men likevel vil det være en helhet av egnethet hos en president da.. Men akkuratt hvorvidt han har fått dopapir på skoen er nok ikke det mest alvorlige med Trump.

Videoen under fokuserer på Trumps håntering av coronakrisen, noe mange av videoene gjør. Jeg tror mange tenker dette vil bli Trumps svakeste punkt i valgkampen. Men vi får jo se hvordan corna utvikler seg, og hvordan trump vil vri seg unna.

Jeg  tenker de burde laget video om Trumps løgner, for der er det mye å ta av tenker jeg.

Ellers så synest jeg det er rare greier med amerikanske valg. For jeg aner faktisk ikke hva de ulike presidentkandidatene har for planer for landet. Fokuset virker liksom til å være å finne mest mulig “dritt” om den andre parten, og bruke valgkampene på å prøve å knuse den andres omdømme og finne alt dritt som man kan grave opp.. lock her up.

Jeg må også si at det er egentlig er litt rart (sett fra norske øyne) å kun ha to parti å velge mellom. To på motsatt ende av skalaen, med to kandidater på nesten 80 år. Og dette vil jo si at republikanere nå velger å stemme på ett parti de egentlig ikke er så enige i, bare fordi de vil sikre seg å ha Trump UT? Litt rart ift demokratisk tankegang?

Jeg synest det faktum at noen modige republikanere gjør de de mener må gjøres for å snu utviklingen i landet er positivt. De setter det som de ser på som viktigst for landet høyest, selv om det betyr å rekke ut hånda til demokratene- som de gjerne aldri har stemt på før. Respekt. Det virker ellers på meg som om det republikanske partiet er nokså delt mellom veldig konsevative og litt mer liberale. Men jeg er ingen ekspert på amerikansk politikk, så ta forbehold om at dere må dobbelsjekke og tenke selv og ikke ta mine grublerier som fakta.

Jeg har i tillegg til The Lincoln project vært innom noen videoer på en kanal som heter “Republican voters agains Trump.” – Og jeg fikk litt troa på det amerikanske folk igjen. Det var hvert fall mange som tar på alvor det å avsløre Trump og prøve påvirke republikanske velgere; Men hjelpes så amerikansk, og mange bruker litt samme “oppbygning” og tilnærmingsmåten i “talene.” Og er det noen som ikke nevner ordet “veteran” iløpet av videoen, for det har tydeligvis tyngde;

Noen meninger? #thelincolnproject #usa #trump #election2020

Direkte skryt vs ydmykt snitskryt på sosiale medier- Hva er best?

Proud woman, photo, pixabay.

 

God morgen! Har dere sovet godt og fått dere en fin søndagsmorgen?

Jeg leste en artikkel i KK om Humble bragging igår, og jeg har siden da fundert litt på hvorvidt det er best å skryte direkte og uhemmet, enn å pakke skrytet sitt godt inn i litt falsk ydmykhet. Hva synest du?

Først kan jeg jo skrive litt mer om hva humble bragging er;

Humble bragging vil jo på norsk bli oversatt med ydmykt skryt, og er ett begrep som ofte blir brukt iforhold til sosiale medier. Humble bragging er å prøve å skjule at man skyter, selv om det egentlig er det man gjør.. Sp istedenfor å skriver noe mer stolt av direkte, så pakker man det godt inn.. Jeg ville kanskje like godt kalt humble bragging for snikskryting.

Eksempler på humble bragging;

“Sommerkjolen min  har blitt så liten fra ifjor, nå må jeg sikkert kjøpe en ny. Sukk.”

«Jeg hadde slett ikke trodd at boken min ville bli en bestselger.» (eksempel fra kk)

 

Her er noen Tweets som er eksempel på humble bragging;

Jeg tror at humble bragging er nokså vanlig. -Ikke bare på sosiale medier, men i dagligtale også.

Jeg ville ikke tenkt at det var ett problem å hverken skryte eller “humble bragge” en gang innimellom. Og jeg har selvinnsikt nok til å vite at jeg sikkert lettere kunne havne innom humble bragging enn direkte skyt ettersom jeg hater å skyte høyt av meg selv. Og kanskje vi av og til snikskryter alle som en uten å tenke så mye over det? Vi har jo tross alt alle behov for annerkjennelse og å bli sett når vi får til noe vi har jobbet hardt for. Og alle får nok ofte en boost av positive tilbakemeldinger.

Alt med måte er ellers ett uttrykk som passer på det meste. Og kanskje det er det samme om man skryter synlig eller snikskryter så lenge det ikke blir for mye av det gode for andre?

Ja, det kan jo sikkert diskuteres om man hele tatt kan skryte for mye, og om det ikke bare er bra? Men jeg tror at slik normen på SoMe er, så er det ett muligens ett metningspunkt. Eller, hva tror dere?

Folk er uansett ikke dumme, så de avslører jo ofte innpakket skryt også.

Men hva synest dere om direkte skryt vs ydmykt skryt?

Og er det bare bra å skryte, eller burde man moderere seg litt?

Driver du med humble bragging eller skyter du mest direkte når du først vil dele noe du er stolt av?

La oss spre litt veganerhat..

 

 

Jeg leste nettopp en nyhetsartikkel i nettavisen der senterpartiets Jenny Klinge raser mot at norsk veganforening vil søke statsstøtte. – En gjeng fanastiske kjøtthatere, sier hun. 

Vel vell.. here we go again. Nå er ikke jeg veganer, og ikke har jeg tatt helt stilling til hva jeg mener om statstøtte heller. Men mitt inntrykk er at de fleste som har ett vegansk kosthold virker veldig reflekterte og respekterer at andre gjør sine valg.

Det betyr ikke at veganere holder kjeft hele tiden. Veganere er mennesker som er like ulike som alle andre. Men selvfølgelig får alle mennesker lyst til å dele det man har skikkelig tro på og er opptatt av noen ganger, det er jo menneskelig? Eller har de kjøttspisende full ytringsfrihet, men veganerne helst skal holde kjeft?

“Fanatisme er en følelse av å være fylt med overdreven, ukritisk nidkjærhet, spesielt for en ekstremt religiøs eller politisk sak, eller med en besettende entusiasme for et tidsfordriv eller en hobby. Fanatisme betegner altså en blind, ensidig tro eller begeistring for noe.” – Wikipedia

Jeg lurer også på om det ikke er akkuratt det samme Klinge gjør, som hun anklager veganere for. “Å spre synet sitt?” Hun er tross alt i avisen med nokså bomastiske uttalelser. Og hva gjør at veganere er fanatiske, mens Klinge ikke er det? – At hun er endel av majoriteten i sitt syn, mens veganere er en minoritet?

Jeg er litt lei av at alle veganere blir slått under en kam av negativ art. – Kommer det noe godt ut av å lede ann mot noe som nesten blir “veganerhat” og stigmatisering?

Jeg lurer også på hvor nøytal Jenny Klinge er? Senterpartiet sleiker jo bøndene opp etter leggen, for ellers hadde jo partiet gått dukken. – Og selvfølgelig vil ikke bønder som lever av kjøttproduksjon juble over flere og flere veganere.

Jeg jeg siterer; “Om denne gjengen får bre om seg vil vi miste næringsgrunnlaget. Norsk landbruk vil ikke kunne eksistere som det gjør i dag og da må vi importere mat fra deler av verden der folk sulter, sier Klinge til Nettavisen.”

Det kan godt hende. Men var også en måte å si det på. “Tenk på de sultne barna i afrika” argumenter funker jo alltid?

Nå skal ikke jeg gå inn på næringsgrunnlag og norsk landbruk i ett tenkt tilfelle, for det har ikke jeg nok kunnskap om. Men Klinge nevner i samme sammenheng Gunnhild Stodalen og Eat.

Forskning i forhold til  bærekraft viser jo klart at redusert kjøttbruk vil hjelpe på klimaet og matproduksjonen på ett større plan, og da mange i de landene som klimakonsekvenser og da hungernød går mest ut over. (Men klimakrisen kalles jo også fanatisk av mange). Og nå regner jeg ikke med at det var folka i de landene der folk sulter, Klinge egentlig var bekymret for?

Det virker som veganere blir sett på av mange som en stor trussel. Og hvorfor er noen folk så redde for kjøttskam? De trenger jo ikke skamme seg hvis de mener de ikke har noe å skamme seg over.

“Veganere er en skummel trussel”. Foto; Pixabay.

Mitt inntrykk er at de som velger ett vegansk kosthold ofte virker veldig empatiske, reflekterte og oppegående. De har gjort ett valgt de mener er best for dyrene, klimaet og seg selv. Og så må de som ikke har samme synspunkt få ta sine valg. Hvis de vil spise kjøtt til alle måltider av dagen er det ingen som hindrer dem i det.

Hvis man skal kalle alle meninger man ikke er enig i fanatiske er det jo litt synd. Tankegangen om matproduksjonen er muligens ny og fremmed for noen. Men verden utvikler seg, vi får mer kunnskap, og det finnes nok større trusler i verden enn veganere.

Peace n love 😉 (Haha, det skrev jeg bare som en provokasjon. Men hippier var vel også en trussel på sin tid)

Ulike vennskap i vanskelige faser i livet.

Egenskrevet tekst, inspirert av en youtubevideo.

Vennskap er som ett tre. 

De aller fleste vennene man har er blader..

Det kan være fine venner i en periode..

Men de faller ofte av etterhvert..

Mange blader trivest mest i medgang og sollys, men flyr fort hvis livet stormer..

  

 

Og så har man grenene..

Disse vennskapene kan vare en stund..

De kan dekke ulike behov og kan være venner som betyr mye for en..

Men grene tåler ikke så mye tyngde, i likhet med bladene.

De liker best å bli bygget opp.

De tilbyr gjerne å være der i starten når deres venn går inn i en krise, og bruker fine ord som “Jeg er her for deg”

Men det tar ofte kort tid før grenene brekker av..

Hvis ting blir for tøft så forsvinner de gjerne helt, eller ønsker å komme tilbake etter stormen..

 

Sist men ikke minst har man røttene.

Det er de vennene som er der så å si i medvind og motvind.

De lojale “stayerene”..

De kan selvfølgelig også trenge bittelitt timeout hvis ting er ordentlig tøft de også, for de er kun mennesker..

Men de vil alltid være der.

De svikter ikke

De bry seg  genuint og på ekte..

På samme måten som du ville vært der for dem, er de der for deg.

De er permanente

Og de vil ikke fordufte når du trengte noen som mest.

Det er vanskelig å vite om vennskapene man har er blader, grener eller røtter før man virkelig har vært gjennom en veldig tøff fase i livet. For når alt går på skinner så er vennskap lettere, mer tilgjengelig og ofte mer overfladisk. Men plutselig blir det tydlig hvor bladene, grenene og røttene er når ting butter.. Og jeg tror det er unødvendig å si at røttene er de viktigste vennskapene- og de man bør vanne ekstra godt!

Det også verd å stille seg spørsmålet om man selv er noens røtter, grener eller blader.

– For man kan selvfølgelig ikke knytte røtter til alle sine bekjentskaper.

– Og det å være blader for mange kan også være fint..

Men det er likevel vennskapene som har potensiale til å bli røtter som er de mest ekte, permanente vennskapene – De er de som er gull og uerstattelige. De du ikke skal ta for gitt. For det er de vennene som vil være for deg i gode og onde dager, og som ikke svikter når du trenger det som mest. De er de vennskapa som varer..

 

Har DU noen blader, grener og røtter?

Har du opplevd å komme i en tøff peiode som synliggjorde forskjellen på disse vennskapene? (Som nok kan være brutalt for mange).

Foto; Pixabay

“Kjemper mot karanteneklokka.” Er dette seriøst?

God kveld!

Jeg holder på å bla gjennom kveldsnyheten, og jeg vil siterer følgende fra Nrk;

“Kjemper mot karanteneklokka” Xxxx og xxxx flyr hjem fra Spania ikveld, og håper å slippe karantene med få minutters mellomrom.”  -Deretter er det intervju med to kvinner som er veldig lettet fordi de tror de akkuratt slipper karantene i 10 dager når de kommer hjem med få minutters margin.

Min kommentar;

Jeg blir litt oppgitt jeg.. For desse ferierende som kommer hjem ett minutt på tolv er selvfølgelig mye mindre sannsynlig smittet enn de som kommer hjem ett minutt over. :p

Jeg synest myndighetene burde ha satt karanteneregelen fra tidspunktet Spania ble rødt, ikke frem i tid -slik at man har mulighet til å kaste seg rundt å slippe karantene. Og jeg klarer egentlig ikke helt å forstår at så mange engang tørr å stå frem i media om at de må skynde seg hjem for å slippe unna karantene, for det fremstår muligens for noen litt kort og selvsentrert ut. Eller er det bare jeg som er for streng?

De som reiste til Spania på ferie vil jeg tro visste utmerket godt risikoen for at dette landet kunne bli rødt. Ett par dager hjemme med netflix, det er likevel utenkelig etter hjemkomst når flere nordmenn er påvist smitte fra ferie i det landet.  “For jeg må rett ut å mingle etter spaniatuten” (ja, jeg vet jeg er litt krass, og kanskje overdriver litt).

Jeg er egentlig for at myndighetene ikke trer for mange regler over hodet på folk. Men det krever nok at alle ofrer bittelitt og tenker litt større på ting. Og det har jeg inntrykk av at de fleste gjør.

Jeg mener ikke at alle på Norgesferie er eksemplariske, mens de som drar for eksempel til danmark er det motsatte. Det kommer også ann på om man er flink på andre forhånsregler. Det er likevel risiko forbundet med å reise. Og det å være på steder med mye folk, og der man ikke kan holde avstand.

En tanke jeg har er at mange av de som valgte å dra på ferietur til syden muligens ikke er de som er mest redd pandemien i utgangspunktet, og har litt mer avslappet forhold til det. Ergo kan vel fokuset på karantetid over pandemi ikke være så overraskende.

Foto; Pixabay

Det er en god egenskap å tenke lenger enn til sin egen snute. Og hvis vi får en ny bølge etter utenlandsturene (for ja, de fleste nye smittetilfeller kommer fra utlandet) blir det jammen meg mange som må i karantene, og ikke kun Charter-Truls.

Men velkommen hjem! Men jeg håper de det gjelder unngår å dra rett på besøk på aldershjemmet første dag etter spaniaturen.

Ellers god kveld videre.

Tur, lettvindt lunch & vær varsom plakat.

God dag! Har dere det fint?

Her kommer ett lite hverdagsinnlag fra dagen min. Der jeg bor er det nydelig sommervær ute idag, og jeg holder på skal til å lage meg litt kaffi 🙂

Jeg kan ikke skryte på meg å hatt den mest imponerende lunchen idag. Men “rett i koppen- nudler” er utrolig greit en sjelden gang innimellom. Spesielt når man bor alene og ikke har ork.. Man får ett varmt, kjapt lite måltid. Men hvor sunt det egentlig er kan sikkert diskuteres. 🙂 Jeg må også si at jeg av og til blir litt usikker på den “vær varsom- plakaten” iforhold til å dele bilder av mat. -Så jeg håper det er innafor å dele hva man spiser innimellom, sålenge man ikke fokuserer usunt på det?  Jeg spiser jo flere måltider denne dagen, men det kan selvfølgelig variere hvor mye og stor lunch man har- og hvor sulten man er, eller hvor aktiv man er osv.:)

Tidligere idag var jeg på en liten gåtur, og det var herlig!

Jeg hadde egentlig ikke planlagt å ta bilder på turen i det hele, og jeg følte meg ikke så kledd og fin for det. Men det var så nydelig der vi var, og min turkompanjong knipset noen bilder som jeg fikk tilsendt etterpå..

Det var så rart at det var helt tomt på stranda. Det pleier jo være stappfult der på fine sommerdager. Så hvor er alle? Har folk flest dratt bort på ferie?

Men det gjør ingenting for meg med en “øde strand.” Og da kan man også fjase litt og være kreativ for fotografen uten publikum.

Har du hatt en fin dag sålangt?

Filosofering etter musikkvideo. Å gjentatt sine feil i kjærligheten.

Dersom man ble født på ny hvert hundrede år, hadde det ikke vært fantastisk hvis man begynte på null men samtidig hadde tatt med seg av lærdom fra ett levd liv i blodet? Eller ville man starte helt på nytt, og måtte lære alt på nytt igjen? Gjøre alle de samme feilene på nytt, også når det gjaldt kjærligheten.

Jeg ble inspirert til ett lite filosofisk innlegg etter å ha sett musikkvideoen til Sarah McLachland. For av og til føles det så bortkastet å måtte lære og feile så mye, for så å bli gammel før man i det hele blir så veldig klok..

Når det kommer til kjærlighet er det interessant hvor mye av tiltrekningen som er genetisk, hvor mye som er personlighet og smak eller hvor mye som er tillært mønster. For mange sier jo at man finner en som ligner på miljøet der man har vokst opp. Men kunne man hypotetisk sett ha klart å forelske seg i den samme personen på ny på tvers av tid?

– Jeg vet ikke hvordan man skal tolke musikkvideoen og sangen til Sarah Mclachlan. Men karakteren i vidoen kommer hvertfall igjen i slutten av århundrene 1700, 1800 og 1900. Og hun faller hodestups for den samme mannen, som da ikke ser ut til å være hennes mann.

Jeg vil si at jeg ikke vet om den som er mest “stupid” i videoen er denne kvinnen, eller den stakkars ektemannen som havner i samliv med en utro kvinne hvert hundreår, hehe. Uff.. Nei, jeg skylder ikke på ektemannen altså, og det er så vondt å være glad i noen som vil ha noen andre. Men jeg tror ellers ikke alltid det er noe vi styrer selv hvem vi blir forelsket i, selv om utroskap er noe man styrer.

Men sett bort fra den utro-biten, så er det noe romantisk med tanken på å bli forelsket i den samme person på ny og på ny og spesielt hvis det er ens livs kjærlighet. Romantikeren i meg liker tanken. Men dersom man i motsetning stadig finner “noen som ikke er bra for en” vil det jo være “stupid”. Og som Einstein sa:

” Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”

Det ville vært tragisk å prøve samme fremgangsmåte i flere ulike liv når det kom til kjærlighetslivet altså.. (Og da mener jeg de som ikke har vunnet vinnerloddet, men gjerne har erfart vonde ting). Men nå kan man jo fint klare å dra samme fremgangsmåte flere ganger i samme liv også, før man innser at det er ett mønster som bære galt av sted.

Nei, jeg konkluderer med at jeg håper virkelig at man hadde tatt med seg noe lærdom og ikke gjentatt sine feil på ny. Kanskje bare ved å utvikle sterkere det som heter magefølelse?..

Så til mitt neste liv har jeg lært veldig mye om menn jeg ikke skal involveres med, og ting vil nok gå veldig bra neste liv 🙂 Akkuratt dette livet vet jeg neimen ikke om jeg har troa på i øyeblikket, for jeg tiltrekkes så mange som ikke er bra for meg. Kanskje en liten koblingsfeil og traumabond. Noen ganger bør man koble ut og sette sammen eget handlingsmønster litt annerledes.

Har du tanker om temaet? Er du en romantiker?

Illustrasjonsfoto; Pixabay.

Happy go lucky/ koffein & energi/ Vegetarfrokost./ Rare matvaner.

God dag! Idag er planen å være ordentlig forfengelig. -Og jeg har tenkt å være nokså overfladisk hele dagen med nyhetspause og “happy go lucky.” Hørtes det ut som en god plan?

Jeg skal etter planen stelle både hud, hår og sminke meg.. Men jeg har ikke bestemt meg helt for om jeg skal farge håret enda. Og isåfall blir det nok ikke mer spennende enn mørkere brunt.

Koffein og energi

Jeg elsker kaffi, og jeg tror koffein kan hjelpe på hvis man er trøtt, spesielt placeboeffekten med kaffi på morgenen, hehe. 😉 Men dersom man er utslitt i kroppen er min erfaring at det ikke alltid gjør nytten med koffein, men kanskje bittelitt vondt verre? (Og da burde man jo kanskje hvile også og lytte til kroppen) Min erfaring er hvert fall at jeg ikke nødvendigvis får mer energi med koffein dersom jeg er heelt kaputt (dessverre), men blir gjerne litt skjelven og dårlig.

Ellers så ser det kanskje ut som jeg får i meg mer kaffi enn jeg gjør på bloggen.. Kanskje. For man poster jo tidt og ofte med kaffikopp el l.. Og jeg drikker gjerne kaffi flere ganger i uka, men jeg drikker det oftest i små mengder. Energidrikk (bildet over) drikker jeg ekstremt sjelden, men nå har jeg fått en i hus 😉

Vegetarfrokost.

På bildene under er noen av matvarene jeg har hjemme nå som funker til en enkel hverdagsfrokost -som er vegetar. For jeg har visst blitt mer og mer den “veggis-veien” jeg, uten at jeg vil sette meg i en kostholdsbås..

Rare matvaner?

Jeg har endelig funnet en matbutikk som har grønnsakspostei, og jeg må si at jeg synest det var ett godt og fint alternativ til leverpostei. Har dere smakt den? Som barn hadde jeg ofte sylteagurk (eller vanlig agurk) på leverpostei. Og for de som har den vanen så funket det fint til grønnsakspostei også. (Eller kanskje alle her synest det hørtes helt sært ut, haha. “I dont blame you”..)

Ja, det er jo myye mer vegetarpålegg å velge i enn dette lille utvalget jeg viste over.

I forhold til egg så må man gjerne ha tilbehør som salt, pepper -og gjerne litt majones? Som barn husker jeg at jeg ofte hadde kaviar på kokt egg, men det er lenge siden jeg har hatt.. Og så hadde jeg en tenåringstid der det var ketsjup på det meste. Men ketsjup på speilegg er nok en tradisjon jeg er over, hehe.

Har du noen rare mat-tradisjoner? Blir du mer opplagt og energifylt av kaffi?

Ha en fin dag. 🙂

Innlegg fra igår.