Plante- oppdatering.

Her er noen plantebilder fra tirsdag 16 juni. Jeg har nå 8 planter. Jeg er nokså ny og uerfaren på å dyrke frem egne grønnsaker, så jeg prøver, feiler og lærer. Hvis jeg ikke tar helt feil så har jeg 1 papikaplante, 1 sukkerertplante og resten tomatplanter.

Her er en av tomatplantene; Den ser her veldig sunn og fin ut synest jeg.

Spesielt den ene tomatplanten (på bildet under) har blitt nokså høy..

Det vokser ikke kongler på tomatplanten altså.. Det var bare  en kreativ løsning for å holde den oppe.. Og på bildet under ser man det som blir blomster – og der det siden kommer tomater..

Mange friske grønne blad;

Mye lys og pent vær, det liker plantene.. Det uklare bilde under, som ble tatt med ett uhell av gulvet, gav på en måte litt stemning også..

Sukkerert- planten; (Eller er det sukkerert?) Bilde ovenfra;

Bilde fra siden;

De minste tomatplantene som jeg har er bilder av her;

Den aller minste planten som har spiret tror jeg er en paprikaplante. Her er det bilde av den i potta til den største planten;

Hyggelig du stakk innom <3

 

Siden sist.

 

Takk for sist! Jeg har savnet bloggen, men her har livet stått litt på hodet.. Jeg skal ikke nå gå mye inn på selve den vanskelige livssituasjonen på privaten her, men jeg vil skrive litt andre ting rundt de siste ukene..

Jeg har (nesten) vært nettløs her i noen dager. For tror dere ikke både min telefon og nettbrettet streiket med få dagers mellomrom. (Og ettersom mac’en streiket tidligere i år var jo dette de siste enhetene jeg har brukt til å gå på nett med.. ) Telefonen gikk ikke ann å få på eller lade, mens nettbrettet batteri gradvis (men hurtig) streiket. Dvs at det plutselig tok ca 1 døgn å lade nettbrettet opp, og noen få minutter å bruke opp batteriet.. (og jeg kunne ikke lenger bruke det med lader i, ettersom det brukte mer strøm enn det tok inn).

Sist uke kjøpte jeg derfor meg ett flunkende nytt nettbrett. Jeg handlet på bygda, så de hadde hele to nettbrett å velge mellom, hehe.. Det er alltid rart med ett nytt nettbrett, for jeg var så vant med det forrige. Men dette er igrunn ett bedre (og dyrere) ett, og jeg blir nok snart vant med dette også.

Når det gjaldt telefon, så hadde jeg faktisk en billig uåpnet  backup- telefon klar hjemme, så telefonløs ble jeg aldri selv om det skjedde en søndag. Ett tips jeg forresten anbefaler alle som bor alene. Å ha en backup-telefon er lurt hvis noe skjer med telefonen din og du trenger kontakte noen innen kort tid. 🙂 En trygghet ikke minst.

Ellers har jeg fått meg nye malesaker (akrylmaling), som jeg håper på å kose meg mye med.

Jeg tatt flere plantebilder de siste ukene og skrevet ned notater angående planteutviklingen. Men jeg må installere en fotoapp på det nye nettbrettet før jeg får postet på bloggen. (Oppdatering; Gjort nå.)

Ellers har jeg klart å legge litt på meg de siste ukene. Jeg føler selv jeg har lagt på meg ett halvt tonn, men jeg tror de fleste ville tenkt jeg hadde lagt på meg litt. Egentlig er det en veldig bra ting at jeg har fått noen kilo ekstra. Ifølge bmi har jeg vært endel undervektig de siste åra, (Ikke mye, bare litt under normalvekt), mens jeg nå vil tro jeg er normalvektig. Jeg har ikke vekt hjemme, men man kjenner jo etterhvert kroppen litt, og ser endringer på klær og bilder.. Men det er rart med det at jeg kanskje er blitt vant til å se meg slik kroppen har vært.. Men nå gjelder bare å prøve å holde en god jevn vekt og spise godt og sunt.

Håper dere har det fint. Jeg har nesten ikke nytt sola i det hele, men jeg satser på bedre dager etterhvert. Jeg har litt lyst å kjøre til en øde svaberg en dag å ta med malesaker.. Klem fra meg <3

 

Plante-oppdatering!

Nb! Både teksten under for det meste, og bildene er fra forrige uke, og jeg skal forsøke å også ta en update på slik plantene er denne uka også.

Her kommer en planteoppdatering. Det har nesten blitt fast ukentlig at jeg oppdatererer om plantene nå, og jeg synest de vokser veldig raskt.. Er dere enig i at det er nokså stor forandring fra innlegg til innlegg på plantene?

Jeg må si jeg er litt stolt over de, og synest de ser flotte ut!

For de som ikke har vært innom her før, så kan jeg for de meste har plantet tomatplanter, men jeg plantet også paprika og sukkerertfrø.. Jeg plantet ut fra frø på grønnsaker fra butikken..

Plantene har fått ny jord tidligere denne uka, og flere har fått mye bedre plass enn de hadde. Jeg bommet desverre fælt på hvor mange potter jeg trodde jeg trengte.. Jeg kjøpte kun 3 potter, for for jeg synest pottene såg såå store ut på butikken, og at jeg kunne ha to planter i hver.. Men plantene trenger å ha en potte hver, og jeg har 8 planter. (Men to er veldig små enda, og trenger nok ikke større plass med det første).  Så jeg trenger å kjøpe noen potter til.. Men enn så lenge bruker jeg ulik embalasje fra matvarer som en nødløsning. Og jeg leste på nett at man også kunne plante rett i jordsekken om man manglet potte..

Stor forskjell på størrelsen på pottene. 

I større potter..

Ønsker dere en fin dag! 🙂 <3

Ukens KK..

På mandag måtte jeg på to ulike Kiwier i jakten på ukens KK, men jeg fant det heldigvis til slutt.. Så igår koste jeg meg ordenlig med magasin og lunch. (Vel, det var vel egentlig for sent på dag til å kalle de lunch tidsmessig kanskje, men jeg kaller det lunch likevel..)

Hovedgrunnen til at jeg kjøpte KK denne uka var at jeg visste at det var en veldig flott “Bli ny- modell” inni bladet som jeg har fulgt bloggen til en stund. Bloggen finner du her, og den kan jeg anbefale som en veldig hyggelig hverdagsblogg.

Jeg skal ikke dele hele “repotasjen” her, for de som jobber i KK blir sikkert glade om folk kjøper bladet.. Men hvis jeg skal skrive noen ord om “Bli ny- repotasjen”, så må jeg si at jeg synest stylistene gjorde en bra jobb! Det må sies at de hadde ett veldig bra utgangspunkt, og jeg synest beskrivelse i reportasjen med at hun “smiler med hjertet” var svært treffende. Sminken ble etter min mening fin (den såg nokså “naturlig ut,’ selv om den kan brukes på fest, og det gav fin glød), det var bra sett sammen antrekk (og ut fra målet “behagelig og litt jålete”), og det var fin tekst til.. Jeg tror bildet til venstre over er det finest “Bli ny- bildet” jeg noen gang har sett, og det sier jeg helt ærlig altså.. Ellers likte jeg skoene, og flott med hvitt/lyst på denne årstiden. (Og veldig kledelig her). Jeg kunne fint hatt antrekket selv, og det passer nok like godt på 30+ som 50+. Gulløyenskygge kunne jeg ønsket meg, og også å blitt flinkere til å legge øyenskygge..

Jeg tror ukas ” Bli ny- modell” er som skapt for å være modell, veldig fotogen, vakker og varm utstråling- og jeg håper at hun blir å se i flere blader..

Nå sponses ikke jeg av KK, i tilfelle det høres sånn ut. Men jeg liker magasinet, og jeg har ofte lest det på nett daglig. MEN det er noe med å kjenne det papiret i henda, og jeg synest det kan være en fin ting å huske på å støtte disse kvinnemagasinene litt, sålenge man vil at det skal gå ann å kjøpe blad å ikke kun lese på nett.. (Jeg kunne nok vært “flinkere” der selv). Jeg synest det var en flott utgave, fargerikt, og jeg har sansen for redaktøren Ingeborg Heldal. Jeg koser meg hver gang jeg leser spalten hun skriver i bladet.

Det var nesten utrolig at jeg rakk å ta bilde av rundstykket før det var borte, for jeg var sulten og det var altfor forlokkende, hehe.. Det går endel i hvitost her. Jeg manglet paprika, men det smakte veldig godt med smør og ruccola.

Leser du KK?

Ønsker dere en fin dag!

 

Slutte å blogge? / Blogge eller pause?

Jeg har tenkt de siste dagene på om jeg burde annonsere bloggpause snart eller ikke. 

Jeg har kommet frem til at jeg ikke vil annonsere en bloggpause, selv om det muligens blir bloggpause.. Dette fordi det ville tatt fra meg  muligheten til å blogge innimellom om jeg hadde lyst, behov eller mulighet til det. ..Og hvis ting går bedre enn jeg tror. Dessuten har jeg egentlig ikke lyst å slutte å blogge, for bloggingen er viktig for meg på så mange måter..

Så hvorfor skriver jeg da dette innlegget, tenker du kanskje.. hvis jeg ikke vil ta bloggpause?..

Kort fortalt så har jeg har det veldig tøft for tiden, og jeg vet ikke helt hvordan ting blir fremover.

Jeg skrev ett innlegg for noen dager siden angående noen problemstilling rundt det å slutte å blogge..Og jeg har gått å kjent litt på at jeg har vært litt redd for å fordufte fra bloggverdenen over natta, akkuratt slik jeg skrev at noen gjør. For dersom det hadde skjedd hadde jeg sannynligvis (ettersom jeg kjenner meg selv) gått rundt med litt dårlig samvittighet ovenfor de “faste” og en følelse av noe uavsluttet.

For å si det slik jeg tenker om bloggingen fremover nå; Hvis ting blir mye bedre på privaten her snart- så vil jeg antagligvis blogge som jeg gjorde før igjen etterhvert..(omtrent daglig).. Hvis ting holder seg “noenlunde” som nå, så vil jeg blogge innimellom. Men om ting blir mye vanskeligere så kommer jeg mest muligens til å ta en lenger bloggpause. I verste fall. Og det er så mye neg ikke vet idag, som gjør planlegging vanskelig.

Hvorvidt man i “verste fall”kommer tilbake om man blir lenge borte, og om det er synonymt med å slutte vet man jo ikke på forhånd. (Og for alt jeg vet kan mye skje i bloggverden generelt også.)

Det kan godt hende dette innlegget var totalt uforståelig. Det ble mye hvis, og men.. Kanskje til og med ett unødvendig blogginnlegg å skrive. Men jeg vet rett og slett ikke hvordan det blir fremover. Det er poenget. Og det er ikke min intensjon å høres dramatisk ut eller å lage en clickbite (og så blir muligens ingenting endret). Men jeg liker bare å være åpen for min egen del om at jeg har vært litt redd for i det siste å fordufte fra bloggen over lenger tid å virke som jeg ikke engang bryr meg om å å si fra.. (Ikke det at man er forpliktet til det. Men jeg har blogget i mange år, og mange som er innom har vært så trofaste følgesvenner og blitt gode bloggvenner..) For av og til er livet i unntakstilstand, og man får ikke alltid gjort det man vil.

Jeg håper at ting går bedre enn jeg tror og at jeg fortsetter å blogge fremover som normalt. Men jeg ønsker uansett å si tusen takk til alle dere som har lagt igjen kommentarer på bloggen og gjort vært stor motivasjon til denne hobbyen. Det har betydd mye for meg. Så TUSEN TAKK! Og de som har vært faste følgesvenner over tid sender jeg en stor klem og en ekstra takk.

Og for å si det litt humoristisk så ser jeg at mange av mine litt eldre innlegg er aktive for tiden som er veldig artig. Så jeg tenkte egentlig å skrive bare ett populært innlegg til slik at jeg kom på topplista uten å blogge – da kunne jeg jo uansett pensjonere meg.. 😉

Ha en fin dag! <3

Mathilda, Mara Wilson, personlighetstester m.m.

 

Jeg har lest noen intervjuer med Mara Wilson de siste dagene, som har vært veldig interessante. Og for de som ikke kjenner til dette navnet, så er dette altså kvinnen som en gang var stor 90- talls- barnestjerne i filmer som Mathilda og Mrs Doubtfire.

Mathilda er foresten en av mine aller største favorittfilmer, både før og nå. Jeg ELSKER den! Og jeg husker hvor mye jeg ønsket de superkreftene hennes når jeg var liten, og at jeg likte ms Honey så godt. Og det er jo en veldig bra bok filmen er basert på, i tillegg til at det er ett dreamteam av skuespillere med- blant annet Danny DeVito og Rhea Perlman. (Som en funfact så har de vært ektepar i virkeligheten også).

Barneskuespilleren forsvant fra Hollywood etterhvert i tenårene, noe som hun har beskrevet selv som ett gjensidig “break- up”- og fortalt om vansklighetene med å gå bra søt barestjerne til å ikke være “pen og søt nok”.. Hun har de senere åra debutert som forfatter og vært aktiv når det gjelder å prate om psykisk helse. Jeg kan anbefale å lese hun har skrevet om hvorfor hun mener det går så dårlig med mange barnestjerner i Hollywood. (Selv om siden det er postet på er litt rotete). Artikkelen finner du her. Jeg synest temaet er interessant, og tenker på bl.a Drew Berrymore, Macaulay Culkin, Olsen twins, Jodi Sweeten, Linsey Lohan, Amanda Byres osv. (Men flere av de har stablet seg imponerende på bena igjen etterhvert).

Jeg leste ellers at flere av jentebarna i castet Mathilda som voksne var blitt skeive, noe miljøet tuller med er på grunn av miss Honey, hehe. Vel, trolig ikke.. Men for å prate litt om personlighetstester o.l. i dette innlegget.. -Wilson nevnte en Kensey scale flere ganger i intervjer, og jeg googlet dette. Det var en sånn “how gay are you” test som gir ett tall på en skala mellom 0 og 6, og det var kun 7 spørsmål. Så da måtte jeg jo ta testen, hehe. Gjort på ca ett minutt. Men jeg kom dit på skalen jeg trodde på forhånd. 🙂

Etterpå har jeg flere tester på gøy, blant annet Myers- Biggs typeindicator/ personlighetstest. Ikke den laange man betaler for, men en gratisversjon som du finner HER. Har du tatt den testen? Vet du hvilken personlighetstype du er? Jeg er nokså sikker på de tre første bokstavene i min personlighet ut fra denne teorien, men jeg er litt usikker på den fjerde (som jeg har fått ulike resultat på). Så jeg må lese litt mer på dette for å finne it hva jeg er..

Jeg tok også en test rundt hvilken hjernehalvdel man bruker mest. Den testen finner du HER. Jeg fikk høyest score på høyre..

Har du noen gang tatt slike tester? Liker du filmen Mathilda?

Planteprosjekt – oppdatering.

Her kommer noen plantebilder som jeg har tatt idag. :-):-)

Det er mange friske fine grønne blad er på plantene, men noen planter har fått litt mer pjuske blader enn andre, og det er litt brunt på kanten/tuppen på noen blad. Men jeg synest plantene jeg har nå stort sett virker sunne og friske. Nydelig farge. Og de lukter så godt! 🙂

Her er planten som jeg lurer på om er sukkerertplante;

Her er en av tomatplantene; Denne hadde fått så mye røtter og trengte større plass. Så i mangel på potte for hand så fant en kreativ løsning og laget en “potte”..

De har virkelig blitt lenger, og snart trenger de nok litt støtte for å ikke falle ned når grenene blir for tunge. Men nå holder de seg selv oppe alle sammen. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal støtte grenene opp.

Jeg ser noen hår ikke kommer fra Tomatplanten, hehe.. Nille hopper ofte ut og inn det vinduet når det er oppe. Men utrolig nok har han aldri hverken veltet plantene ned eller gravd og spist på de. Han hopper galant over eller opp ved siden av. Men jeg prøver ofte å sette plantene slik at Nille forsatt får en tredjedel av vinduet til å “sitte på utsiktspost”.. Hvis kattene ikke skulle hatt tilgang i det hele måtte jeg for eksempel hatt plantene i soveromsvinduet. Men jeg synest rommet de står i er mest praktisk.. og det er mye lys der. Mulig jeg ser om jeg kan bruke planteveggen etterhvert.

Ha en fin dag! 🙂