Noen spørsmål jeg har stilt meg selv de siste dagene..

 

Jeg vet ikke hvor mange spørsmål vi mennesker stiller oss selv i uka, men jeg antar det er nokså mange. Og her er ett knippe av “hverdagslige spørsmål” som har gått gjennom hodet her de siste dagene;

💭 Jeg lurer på hvor mange prosent kvinner som har en føflekk like ved rista på høyre arm. Har du?

💭 Jeg lurer på hvor i alle dager humler kommmer seg inn i gangen min? Det har ligget flere svære humler i gangen de siste dagene.. (Prøver natuligvis å “redde dem ut” med en gang)

💭 Vil eggeskall fungere som gjødsel for tomatplantene? – Ifølge tips jeg har funnet på nettet kan det virke til å være verd ett forsøk.

Bilde fra idag.

💭 Hvor mye og hvor ofte er det ideelt å vanne tomatplanter mon tro? Det virker på meg nå som om plantene trivest bedre hvis jeg vanner litt mindre enn jeg en stund gjorde. (Google here i come..)

💭 Jeg lurer på hvilke motiver jeg skal ha på de ulike rutene i mitt strikkede lappeteppe? Til nå har jeg funnet frem oppskrift på sommerfugl, hare, hval, hjerte og katt. Og noen ruter er strikket. Men for at det ikke skal se ut som ett barneteppe burde jeg kanskje finne noen andre motiv også? Jeg håper det blir bra! 🙂

💭  Jeg lurer på om jeg skal spraye ett ekstra lag med spraymaling på hylla jeg maler- for å få sterkere gullfarge? For jeg har nemlig styrt på med gullspray og hatt ett lite prosjekt her på blant annet en trefarget hylle. Nå er det kun ett svakt gullag på, men det var jo litt fint det også.

 

💭 Jeg lurer på om det ville blitt fint med ett lyst dongeriskjørt til den hvite blondebodyen?

💭 Har Heineken blitt min nye favoritt over Carlsberg når det kommer til ølsmak? Carlsberg har liksom alltid vært favoritt tidligere, men nå tror jeg faktisk at jeg foretrekker Heinken..

💭 Hvis jeg skulle hete noe annet, hvilket navn ville jeg valgt? (Ja, det er også en ting å bruke tankekapasitet på, hehe). Men her var jeg nokså blank faktisk. Men sikkert noe internasjonalt med mange vokaler.

💭 Må neglelakkfjerner lukte så sterkt for å fungere? Og er det bare meg eller er det nærmest umulig å fjerne det innerste laget med neglelakk på sidene? Jeg liker ikke lukten av neglelakkfjerner og følelsen av det på. Men når sant skal sies er det jo mye verre å ikke ha neglelakkfjerner, så jeg skal ikke klage så mye 😉 Men veldig deilig når man kan klage litt på i-landsproblemer. 🙂

💭 Jeg lurer på hva jeg skal spise nå.. Pasta?

Hvilke blogger leser jeg fast/oftest?

Jeg leser mange blogger. Noen fast, og andre mer “tilfeldig” gjennom overskrifter.. Og det kan være litt “periodevis” hvilke blogger jeg leser- og hvor hyppig. Så denne lista kan godt endre seg litt om to måneder.. 

Men jeg tenkte å skrive hvilke bloggere jeg følger per dags dato! Og “de faste” har blitt færre. (Det begrenser seg litt hvor mange man følger aktivt) Men disse er nå;

Eliseamanda.blogg.no, Annebe.blogg.no, Frodith.blogg.no, Evaswindow.blogg.no og Gryende.blogg.no. Og jeg føler også jeg ofte har kunnet tatt med her; Tastaturheks.blogg.no, Monairens.blogg.no, og nouw.com/norsketankeridanmark. 

Veien til nouw må jeg innrømme har vært ekstra lang de siste ukene, men jeg tror jeg vil besøke hyppigere der de neste..:-)

De jeg kaller “de faste” leser jeg gjerne  hver dag og eller flere ganger om dagen. Selvfølgelig kan det være unntak. Men hos mange faste tror jeg at jeg har fått med meg de aller fleste innlegg i år.

Jeg leser også andre småblogger ofte, og listen av blogger ville blitt nokså lang om jeg skrev ned alle jeg var innom av og til. Jeg føler jo jeg følger halve blogg.no iblant, hehe. Men noen av de jeg kan nevne jeg er litt flue på veggen hos for tiden er;

Elineredderverdenlitt, Metteask, Mammapaahjul, og Sraad – (hun har forresten god smak i klær etter min mening, og dyktig i så mangt) Og jeg kan nevne at jeg synest Hverdagsaktiv.blogg.no er en god blogg.

-Ps! Takk gode bloggere for at dere lager så fine blogger! 🙂

Hvem følger du?

Ha en fin dag! 🙂

Min egen “Frappuccino”..:-)

Av og til savner jeg bylivet. Oslo, Bergen og København er alle byer jeg har bodd i og som jeg er glad i. Men det er utvilsomt fordeler med å bo litt mer landelig også. -Med stillheten, vakker natur og kun en liten gåtur unna hav og strand.

Men tilbake til bylivet..

Når jeg bodde i byen var jeg en ordenlig cafejente. Barreso kafebar var mitt andre hjem når jeg bodde i København, og på en av de cafebarene kunne jeg gjerne hygge meg på cafe alene med å skrive sangtekster og se på menneskene som gikk forbi.. Og fra andre etasje i kaffebarer med stoler mot vinduet er det lov å titte litt på folk som haster forbi med handleposene sine, selv om stirring normalt er uhøffelig.. 😉 Og folk er en egen studie..

Jeg testet ut litt ulike kaffesorter når jeg var på caffebarer. Og jeg fant etterhvert ut at det var noe som jeg tror het frappuccino, som var perfekt når sukkerabsinensen overtok. Det er jo litt sånn dessertkaffe som passer om sommeren.

MEN, her jeg bor nå er det jo hverken Starbucks, Barresso eller take away rundt hjørnet. Så idag tok jeg derfor saken i egne hender å laget min egen særdeles lettvindte “take away Frappuccino.” (Sikkert ikke helt sånn de gjør det på Starbucks da, hehe..)

Fremgangsmåte;

Finn frem en ferdigkjøpt Starbucks iskaffe (Jeg kjøpe ..ehem.. 4 stykker sist jeg handlet, hehe)  Ta av lokket, og spray krem til godt over toppen. Tilsett gjerne små (knuste) isbiter, og dryss litt sjokoladedryss på toppen om ønskelig. For de ekstra sukkerglade kan man tilsette sjokoladesaus /karamellsaus /nonstop.

Som siste finish må du ha fargerike sugerør! 🙂 Serveres iskald!

Enkelt og greit 🙂 Og for sukkeravhengige og andre som er glad i søtsaker og kaffi kan dette være en fornøyelse!

Ta gjerne “Frappuccinoen” med ut i finværet og nyt! Mmm!

Jeg måtte ha litt mer krem på, hehe 🙂

 

Håper du har en fin dag! 🙂

Gladnyhet på blogg.no!

 

Jaaa!! Hurra!! Damen på support er fantastisk, og jeg må bare si tusen takk til blogg.no for å ha innført svar på kommentarer og mulighet for  å redigere egne kommentarer.

 

Jeg har skrevet endel med support om dette iløpet av året som var, for jeg vet at mange mindre bloggere har savnet funksjonen med svar på kommentarer etter overflyttingen! (Inkludert meg). Så tusen takk til alle små bloggere som har bidratt til at dette kom på plass, og sendt ønske om dette via mail. Dere vet hvem dere er. 🙂 Og mest av alt tusen takk til support og blogg.no. Jeg antar at blogg.no ikke leser min blogg, så jeg skal sende en takk via mail også. 🙂

Ha en fin dag, det er det stor sjanse for at vi blogges senere!

 

God morgen! Strikke piknikkteppe?

God morgen!

Jeg var oppe tidlig idag, og det er jo nesten sommerstemming ute!.. Nesten 😉

Jeg har kikket litt på strikkeoppskrifter og skisset opp noen mønster her på morgenkvisten. Og jeg vurderer å lage ett piknikkteppe som mitt neste prosjekt. Med andre ord “designe” ett lappeteppe med ulike sommerslige mønster inni rutene.. Jeg tenkte hjerte og sommerfugl. Og kanskje noen dyr?

Den første utfordringen er at jeg hadde tenkt å ha 20 masker på rutene. Men enkelte av mønstera jeg kunne ønsket krever nærmere 30. Derfor er jeg litt i tenkeboksen, ettersom jeg hadde  grense på max 25 med garntykkelse 4.

Hvor store ruter på lappeteppe synest dere er finest? Mellomstørrelse, store eller små?

Vi får se om det blir noe teppe i det hele. Dette er jo ett stort prosjekt, og jeg kjenner meg selv, hehe. Men det er så greit å kunne ta en rute av gangen.. og hvis teppet blir lite kan en av kattene kanskje få det.

Mitt forrige prosjekt.. (ehem).. gav jeg litt opp.. Den kjolen er jeg litt redd for at aldri blir ferdig. Planen var å lage kant rundt hele kjolen, (det er ikke på bildene) og jeg testet om knyning bak ville vært fint som en demostrasjon, men jeg vet ikke hvordan man skulle fått det til på ordentlig.. Det ble ikke så veldig bra, så mulig jeg rekker opp.

Ønsker dere en fin dag! Og jeg tror jeg må prøve å komme meg ut litt idag! Kanskje jeg skal vaske vinduer? Men jeg lurer litt på om skolene skulle starte opp igjen for de minste idag? Jeg bor ved en skole, men det er så veldig stille..

Kos dere! <3

Kroppsideal, bursdagssang og planteprosjekt.

Idag har jeg slappet litt mer av enn på mange dager, og det trengte jeg! Og endelig fikk jeg funnet frem kakelysene.. !! 🙂

Ja, det var en lettvindt “kake” jeg fant frem. Brownies med ferdigkrem.. Men jeg sang bursdagssangen til meg selv, hehe!

Bildene kjøpte jeg når jeg bodde i København. Da var jeg litt Marilyn og Audrey fan får man si..

Sminkeprosjekt

Jeg har tenkt på at det hadde vært morsomt bare på gøy å prøve å sminke seg inspirert av disse bildene en dag.. Nå er jo ikke jeg noen proffesjonell sminkør akkuratt, men man trenger vel ikke være youtubestjerne for å leke litt med sminke og prøve og feile. Men jeg har lagt merke til at de har nokså tykke bryn begge to. Og spesielt Hepburn sine bryn er nokså karakteristiske;

Kroppsideal før og nå.

Jeg såg ett intervju med Audrey Hepburn i forgårs, der intervjueren gikk rett til å stille spørsmål om utseende. (Jeg var ikke så imponert over spørsmålene)

Det er interessant at så få kvinner virker fornøyd med eget utseende, og det virker som om de fleste sammenligner seg med nåtidens (datidens) ideal. Så Audrey synest hun var for høy og hadde for lange ben, og at hun ikke var så heldig å bli født med formene til Marilyn Monroe. Og det er egentlig synd at enten man har former eller ikke har former så virker mange til å ville ha det motsatte? Og det at intervjueren stilte spørsmål som satte henne opp mot Marilyn Monroe blir litt rart, for de har to helt ulike kroppstyper.

Likevel henger disse skjønnhetsikona side om side her, og de vil nok bli sammenlignet av mange i lange tider. Og iforhold til nåtidens ideal ville nok ingen av dem nådd helt opp, selv om de begge er vakre.

Kibbe body types.

Jeg tenker endel på kroppstyper om dagen. Det går litt treigt med å skrive om alle kroppstypene i “kibbe body types” på bloggen. Så mulig den neste setningen er gresk for de fleste. Men jeg tror flamboyant natural kan være ett av dagens idealkroppstyper. (Noe av det nærmeste hvertfall.) MEN så setter man sammen litt fra ULIKE kroppstyper som ideal, noe som gjør kroppsidealet nærmest umenneskelig å oppnå uten operasjoner og photoshop. Og jeg er nesten litt usikker på om man i det hele er enig om ett kroppsideal i 2020, for det spriker fra Karashian til flamboyant (tynne lår og lita rumpe). Men Romantic kroppstype (som Marilyn Monroe har), er nokså “ut,” bortsett fra trekkene store øyne, fyldige lepper, store pupper og stor rumpe. Ellers føler jeg mer markante trekk og flamoyant enda er litt “in”?

Jeg lurer litt på hvordan kroppsidealet vil bli om noen tiår. Om det blir mer eller mindre former som folk ettertrakter.. Eller tenk om kroppspresset minker og aksepten for ulikheter i skjønnhet blir større?

Mascaratriks

Jeg såg ett tips på youtube om å bruke mascaraer som hadde slikt hvitt på ene siden. Og dette har billigmascaraen  Superstar false lashes fra H&M. “Trikset” var visstnok å påføre med hvitt først først, og så starte med svart mascara kun ytterst på vippene, for så å starte innenfra etterpå. (For ofte stater man innerst, ikke ytterst). Så det må prøves, men vet ikke hvor optimistisk jeg er for den store forandringen, hehe! Men akkuratt det å få større øyene vet jeg ikke om er det jeg trenger mest, for har relativt store øyner fra naturens side. Men likevel har øyensminke og påføring av mascara mye å si for hvordan man fremhever øynene best mulig.

Planteprosjekt

Her er noen bilder jeg tok av tomatplantene mine for noen dager siden;

Og her er noen bilder fra idag;

Jeg tror den planten til høyre på nederste kollasj er den samme planten som på bildet til vestre i kollasjen over. Ellers trir jeg det er ulike planter jeg har bilder av.:-)

Det kom opp så mange flere planter enn jeg trodde skulle komme opp. Så jeg har i overkant mange tomatplanter..

Ut fra  den lærdommen av det plantet jeg kun ETT paprikafrø, hehe. Så ikke plant for mange frø er mitt tips..

Jeg føler ellers at tomatplantene kanskje virker litt “svake”. Flere har umiddelbart gått dukken når jeg har vannet. Kollapset. Ja, jeg vet ikke helt hva jeg gjør galt. Er det dårlig jord? Jeg må nok lese meg opp. Og gjerne tips!

Ha en fin dag! <3

BLOGGAKTIVITET

God kveld!

Idag har det vært mye mer trafikk enn vanlig her på bloggen, og mye aktivitet fra morgen til kveld. Ja, sikkert ikke veldig høyt hvis man er vant til høye tall. Men det er sjelden jeg har firesifret visningstall på en dag.

I skrivende stund er klokka snart ni, men det er enda lyst (skumring) og fuglene synger. Jeg har strikket litt og har plantet paprikafrø. Jeg tenker endel på lille Willy, og jeg håper han kommer hjem eller at jeg finner han.

Jeg vet at min kommentereringsrunde har vært dårlig på flere blogger jeg følger for tiden, men jeg leser langt mer enn jeg kommenterer, og blir muligens litt sånn av og på kommentering for tiden.

Jeg vil ønske dere en kjempefin kveld! 🙂

Jeg fikk verdens fineste gave!

Igår fikk jeg meg en stor overraskelse. For det stod noe utenfor døren min når jeg åpnet den.

Jeg må innrømme at jeg ble stresset, og at jeg ønsker at min reasjon var annerledes. Men akkuratt det kunne jeg ikke styre, og jeg forstod i  ingenting i starten og trodde ikke engang at det var noe til meg. Var det noe huseieren hadde lagt igjen?

Men når jeg såg hva det var så måtte jeg ta frem telefonen for å løse mysteriumet. For jeg hadde rett og slett fått en gave som jeg hadde ønsket meg lenge. Men hvem hadde satt den der? Og hvor lenge hadde den stått der?

Den jeg misstenke hadde kjøpt dette var jo så mye i risikogruppen at personen ikke handlet selv eller hadde besøk lenger,  så det kunne jo ikke være det heller?

Men det var det.

Han hadde gått på butikken med en gang de åpnet på morgenen og var heldigvis den eneste kunden der. Jeg vet han er livredd korona.

“Men jeg hadde såå lyst å gi deg en gave til bursdagen” sa han.

Jeg tror det må være en av tidenes største kjærlighetserklæringer. Jeg hadde naturligvis nektet personen å gå på butikken om jeg hadde visst dette. For jeg vil absolutt ikke risikere at noen jeg er så glad i som er i risikogruppe blir smittet for å kjøpe gave til meg. Men likevel betydde det mye også når han først hadde gjort det, og jeg felte noen tårer i takknemlighet og fordi det var så fint gjort. Selv om gaven var noe jeg ønsket meg, så var omtanken den største gaven. Den fineste gaven.

Da fikk jeg jammen meg  bursdagsgave. Det var bare det snilleste. Og jeg håper av hele mitt hjerte det gikk bra han fikk på butikken, for jeg har vært litt stresset over det. Jeg ønsker jo at han er trygg. Heldige meg som har han i livet.

 

 

DETTE ER SKREMMENDE / TRUMP OG KORONA

Inatt såg jeg på direktesending med Donald Trump, samt talen til Barak Obama. Sistenevnte var vel mer en valgkampanje-tale til støtte for demokratene, men det var en veldig trygg og god tale. (Og jeg lurer litt på om hvordan det ville vært med han i førersettet i USA nå.)

Når det gjaldt Trump, så slutter jeg aldri å fascinere meg over hvor narsessistisk det er mulig å fremstå. Trump er utrolig god på ordsalater, og han har ett eget talent på å skyve fra seg ansvar – og få skyld bort på andre. Han skryte uhemmet over seg selv, og av egen innsats. Det har desverre vært mye feilinformasjon fra Trump gjennom koronakrisen sålangt, og han går raskt til angrep og slakter alle kritikere, og de journalistene som stiller de gode kritiske gode spørsmålene..

Men så våknet jeg opp idag til “Trump truer med å suspandere kongressen.” Fra nrk;

“Hva skjer nå da?” Tenkte jeg når jeg såg overskriften.. Ja, man burde kanskje ikke bli overrasket over noe fra Trump. Men selv om jeg ikke er veldig bekymret for at dette hadde skjedd i praksis, så føler jeg at noe er litt skremmende med denne uttalsen akkuratt nå også.

På kun på en måned har “verden” vist mange tegn til at maktmissbruk lett kan skje i kriser. Mer autoritære stater er jo verst, og Kina. (Kina burde ikke roses særlig for korona håndteringen, skrekk og gru).

Men også i land med demokrati overvåkes innbyggere mer og mer. Myndighetene i flere land følger med på hvor folk er via telefoner, og har patruljer både i helikopter og på bakken for å fange opp folk som bryter portforbud. Nye hastelover innføres, grunnlover endres på null komma svitsj, og nye retningslinjer og lover blir dratt ned over hode på folk etter “felleskapets beste- prinsippet”.

Det at en president truer med å kaste hele kongressen er litt “spooky” selv om dette tross alt kommer fra Trump (og derfor ikke så overraskende.) Ingenting forundrer meg med han. Men det er likevel svært alvorlig hvis man tenker litt dypere på hva dette innebærer.

Verden er gal for tiden. Men demokratiske prinsipper og å hindre maktøvergrep bør man ikke blindes fra. For selv om retningslinjer og tydelig ledelse er viktig i en pandemi, så kan grenseskille mellom makt og maktmissbruk være hårfint og diskutabelt.

Hva tenker du om Trumps siste uttalelser?