Underholdningsnyheter musikk

1. Taylor swift prater ut om spiseforstyrrelse.

Jeg ble ikke så overrasket av nyheten om at Taylor Swift har slitt med spiseforstyrrelser egentlig, men det var trist å høre at hun har strevd med dette.

Jeg synest det er veldig bra at hun er åpen om det på akkuratt den måten hun er. For tror det kan hjelpe mange unge jenter.

Taylor Swift pratet litt ut i en dokumentar om hvordan spiseforstyrrelsen påvirket kroppen hennes- og det negative med spiseforstyrrelser og også kroppspress. Som at hun holdt på å besvime på scenen, og hvor mye finere håret blir med næring osv. ..Ja, dette var veldig kjapp oppsummering med mine ord  🙂

Men utenom dette hadde kanskje ikke media trengt å ha fokus på “før og etterbilde” av vektendring i forbindelse med saken osv? Og hvorfor velge de ut ett bildet av den tynneste “utgaven” med rett rygg og tatt i god vinkel, mens det nyeste bilde er med litt slunken holdning og i en mindre flatterende vinkel? Hadde hun vært likt oppstilt på begge bildene så hadde det ikke vært så stor endring egentlig. Og jeg må også si hun var veldig nydelig på begge bilda. Og helt stunning på de nye Vouge-bildene. Så synd hun sliter med å se bilder av seg selv. Og jeg kjenner egentlig mye av det hun prater om igjen fra egen tankegang oppgjennom.

Jeg synest som sagt det var bra hun prater åpent om dette, for jeg tror det kan hjelpe mange andre unge jenter som sliter med usikkerhet mot egen kropp og begynnende spiseforstyrrelser. Og bra at hun er blitt litt bedre.

2. NY LÅT UTE- HAYLEY WILLIAMS

Hayley Williams (hun fra Paramore) er ute med solosang – “Simmer.” Den ble sluppet på youtube denne uka. 🙂

Jeg likte den jeg. Introen ble jeg spesielt fascinert og inspirert av! Både oppbygningen, effekter, instrumentering..:-)

Utrolig gøy at hun kommer ut med nye ting!

Xoxo <3

25. 16.00

Har du “Imposter syndrome?”

Har du Imposter Syndrome?

Tviler du av og til på egne evner, eller er du redd for å bli avslørt som “mindre god enn det kollegaene sier om deg?”

Hvis du får ett kompliment på en prestasjon, tenker du da at den som gir komplimentet ikke forteller “det personen egentlig mener” eller at “personen sikkert ikke har peiling på hva han prater om?”

Er du redd for å gjøre feil i jobben eller er du opphengt i detaljer og perfeksjonisme?

– Kanskje du har Imposter sydrom? På norsk kalt “Bedragersyndromet.”

“Impostor syndrome is a psychological pattern in which one doubts one’s accomplishments and has a persistent internalized fear of being exposed as a “fraud”. -Wikipedia

“De som er rammet av «bedragersyndromet», er objektivt sett intelligente, kunnskapsrike og dyktige nok for oppgavene eller stillingen de har, og presterer minst like godt som kolleger og konkurrenter, men tviler på evner og kompetanse. Personene kan innbille seg at de ufortjent eller uriktig har oppnådd posisjoner eller suksess på grunn av tilfeldigheter,flaks eller falske forutsetninger. Selv med gode resultater og anerkjennelse er de konstant usikre og føler en underliggende redsel for å bli oppdaget som bløffmakere på sitt felt.

Nederste bilder iamwire

HAR DU HATT SLIKE TANKER OFTE ELLER AV OG TIL?

(I såfall kan jeg trøste deg med at de fleste har dette iblant, men noen har det mer enn andre.)

Kan kvinner oppnå suksess uten sminke?

“Woman earns 50 prosent more by how they do there make up and coaths” sier programleder Phillip Schofield i “This morning.” Og jeg tenkte bare å komme med noen egne tanker rundt temaet karriere og sminke..

Jeg synest det er vanskelig å vite akuratt hvor jeg står i debatten “om kvinner kan bli suksessfulle uten sminke.” Det korte svaret er; “Ja.” Det litt lenger svaret er; “Det er ikke til å stikke under en stol at presentasjon kan spille en stor rolle på veien til suksess likevel..” Og jeg tror det er lettere å oppnå suksess i enkelte yrker med noen ytre faktorer på plass dessverre.

Jeg har veldig lyst å holde med kvinnen i “This morning intervjuet” som taler for at kvinner ikke bør føle de MÅ ha sminke. Og jeg synest i likhet med henne at man burde bli belønnet for prestasjonen og egenskaper og ikke utseende. For det har jo absolutt ingenting å si med utseende i de fleste jobber hvor god jobb man gjør. Men likevel har den andre kvinnen mange gode poenger.

Utseende, klær og sminke kan bety endel på ett jobbintervju og for inntrykket man gir til folk rundt seg. For ikke å snakke om førsteinntrykket.

Forskning sier jo ellers at pene mennesker har større odds for suksess, og det er egentlig litt trist det er så mye trynefaktor i verden. Men det er likevel ikke en regel..

Når det kommer til dette med sminke, så tror jeg det kommer litt ann på hviken yrkesvei man velger hvor mye det vektlegges. For jeg innbiller meg at det kanskje er “verst” i enkelte service og salgsyrker, for ikke å snakke om underholdningsbransjen og SoMe.

Har du noen gang sett en stor influenser eller tv programleder som aldri bruker sminke på jobb? (Sier ikke det ikke kunne skjedd, men det er ikke så vanlig i 2020)

Jeg tenker som det nevntes i intervjuet at det å gå uten sminke også kan vise selvsikkerhet og det å være trygg på seg selv. Og det med å gå med veldig mye sminke kan vise det motsatte (for å være veldig sterotyp.)

Selv hadde jeg nok følt meg mest komfortabel på jobb med noe sminke, og jeg hadde nok prøvd å tenke over sminke og klær om jeg skulle feks på jobbintervju. Mens jeg går mye uten sminke hjemme.

Jeg har også merket meg at folk faktisk behandler en litt ulikt (f.eks service på en butikk) om man går usminket med daffeklær eller flott kledd og fint sminket. Og det er litt tankevekkende og trist. Har diskutert dette med andre før, og flere har samme opplevelse. Det kan selvfølgelig være flere ting som kan spille inn, som at man blir mer selvsikker selv hvis man føler seg bra, og at det speiles. Men jeg føler det er mye trynefaktor i verden. (Dere kan bare gjøre ett eksperiment 😉 )

Jeg har også vært i ett “miljø” der vi lærte hvor viktig sminke, utseende og klær var for å få jobb/ på audition, og det å se sitt beste ut. Og vi fikk karaterer på looks. Og selvsagt fungerer det ikke sånn i de fleste andre yrker med såå mye utseendefokus, men det er tydeligvis makt i å se sitt beste ut for å lykkes karrieremessig i noen yrker, og det kan vel ingen benekte. 🙂 Men jeg skulle egentlig ønske at ingen dømtes på utseende- og om man har sminke eller ikke, for det er egentlig fullstendig overfladisk og uviktig i det store bilde. Og jeg ville trodd selvtillitt, kompetanse, egenskaper, sosial intelligens, personlighet og i det hele det intellektuelle var det viktigste.

Ps! Jeg synest disse programlederne i This Morning er så herlige, og flinke! Og disse to gjestene er også skjønne. Og jeg likte klærne til hun med lyst langt hår selv om de sa det var ett “kort skjørt.” Kunne godt likt det skjørtet. Men må også si at jeg ikke hadde tenkt særlig over hun som ikke hadde sminke, hun såg fresh ut og var seg selv. Foto: Pixabay

HAR DU NOEN TANKER ANGÅENDE “SMINKE OG SUKSESS?”

LITT AV KVELDENS SPILLELISTE

Først noe totalt uinteressant pjatt om søvn.. Men jeg skulle liksom ikke blogge inatt. For jeg skulle klare sove inatt. Og jeg brukte flere “triks i boka” gjennom kvelden og natta. 

Men jeg må bare le av meg selv. For jeg skulle blant annet prøve å slappe av med avslapningsmusikk. Men det endte bare at jeg ble så innmari trist av musikken. haha:p Ler litt av meg selv, fordi samme hva så skal det ikke gå noen dager. Men etter flere timer er klokka nå 05.16 og jeg har stått opp.. Så nå skal jeg prøve ett par andre ting for å bli trøtt, og er med pus og inntatt macen. Straight to Plan B.

Ellers.. Jeg har fått litt dilla på ulike låter med Zedd i det siste.. Hva synest dere om Zedd? Jeg er sikkert litt fjortiss i musikklista mi om dagen, men måtte ha noe fengende og enkelt.

Good thing av Zedd og Kehlani

Jeg vet ikke om dere har hørt sangen Good thing. Og ikke at jeg pleier å analysere teksten på  popsanger. Men etter min tolkning handler sangteksten om å ha det godt i seg selv som singel- og det å ikke trenger noen andre med mindre de tilfører en noe på ett intellektuelt plan. For personen har alt hun trenger på det materielt plan og trenger ingen menn for å oppnå drømmene sine. Og hun er på ett godt sted i livet.

Men jeg filosoferte litt på deler av teksten, og sånn helt generelt sett det å ha stort bekreftelsesbehov vs  det å være så trygg i seg selv og ikke trenge noen.. Men det må jo ikke være motsetninger selvfølgelig, for alle mennesker trenger jo  en grad av bekreftelse.

Slutten av refrenget: “I’m good by myself, don’t need no one else” (..)

Verset: “I make myself up Just to dance in the mirror when I’m at homeI pose and take pictures Then send them to people that I don’t knowI like getting compliments Compliments how I’m feeling, oh”

Happy Now av Zedd og Eley Duhe

Det var litt morsomt, for jeg oppdaget en ny sang denne uka- “Happy Now med Zedd og Eley Duhe.” Og det første jeg tenkte når jeg hørte og såg musikkvideoen var “Wow, for en nydelig klang den jenta i videoen har i stemma!” (Men det er jo ikke Duhe som spiller i videoen) Og det neste jeg tenkte (der jeg fulgte halvveis med på musikkvideoen mens jeg drev med andre ting) var;

“Så koselig sang.. Fin stemning.. Åh såå deilig med basseng!.. Drinker.. Danse på bordet. En som er ulykkelig forelsket. Bikini. Putter noe i drinker- sikkert noe lett partydop? Bade i bassenget? Sommerstemning! Vennegjeng. ..MEN det såg det ut som hun ble litt dårlig av drinken der på bassengkanten? Og hvorfor ble hun og exen så ustabile? Han springe bort, han sliter sikkert med noe.. Og hun ble lei seg når han “lost it” og ble arrestert.. Og så smilte hun sikkert fordi hun innså at de var nokså tåpelige og aldri ville få ett bra forhold eller noe.”

MEN, idag fant jeg ut at jeg TOTALT har tolket den videoen feil. Rettere sagt fulgte jeg ikke så nøye med de første gangene jeg såg videoen, og jeg tolket den ut fra det lille jeg såg.. Og makan til dyster musikkvideo skal man lete lenge etter. Dere får søke den opp selv om dere vil bli litt deprimert. Neida! Men det er jo totalt psykohistorie, der hun forgifter alle så de dør og får exen arrestert for det.. (Så bare nyt sangen med lyricsvideoen. For det var jo en fin sang)

Ønsker dere en fin dag!

KVINNEGUIDEN OG “HVEM MAN ALDRI KUNNE HA DATET..”

 

Jeg har vært litt flue på veggen på kvinneguiden de siste ukene. Og det må sies å være grei underholdning når man ikke får sove om nettene ettersom det oppdateres der hele natta.

MEN det er endel tråder på forumet jeg prøver å styre unna. Tråder jeg vet provoserer meg.

Likevel havnet jeg innom enn tråd om “is-kvinnen” forrige natt. Og der var det som forventet høylytt og veldig blått.

Andre tråder jeg prøver å unngå er de som ofte er nedlatende og trollete mot ulike sårbare grupper, “sånne snyltere” og diverse diagnoser o.l. For da blir jeg gjerne bare provosert.

Men jeg synest det kan være veldig gøy med enkelte samlivstråder, hysteriske ilandsproblemer, rare datinghistorier, diskusjoner rundt serier og enkelte aktuelle nyhetsdiskusjoner.

MEN av og til glemmer jeg at datingtråder også kan være nokså brutalt inne på kvinneguiden. For det er vissnok noen grupper (for alle er jo like i en gruppe) “ingen” tilsynelatende vil date.

Jeg har satt sammen en stripe inspirert av kvinneguiden og en datingtråd- der det diskutertes hvem man ville date og ikke date. Og det var litt morsomt at en beskrev at han ikke likte “sånne instagramjenter,” men sånne naturlige- Men så beskrev han en drømmedame som hørtes akkuratt ut som en stereotyp “instababe” (og ikke så veldig naturlig), haha! Ellers er det visst nok av folk som blir avskrevet som uegnede datingpotenial på kvinneguiden fordi de er for tykke, for lave, har handicap eller ikke er i jobb, eller har for lav utdanning. (Og de er sikkert nokså perfekte de som sitter der på forumet og skal ha seg partner.) :p Neida.. Det er lov å ha noen datingpreferanser, for det er jo en selv som skal finne en å leve med. Men det er litt interessant at de som diskuterer ikke aner hvem de diskuterer med. For man vet jo oftest hverken alderen til de bak skjermen, etnistiteten, jobbsituasjonen, helsesituasjonen, ellers hva bagasje folk har med seg i livet.. Så det er jo alltids noen som føler seg truffet, og mange sier sin sterke, ærlige mening rett fra lævera.

KVINNEGUIDEN:  “HVA ER DINE KRITERIER FOR DRØMMEDATEN, OG HVEM KUNNE DU IKKE HA DATET”

(Det var visst den “snilleste” som ble kalt “troll” da, som ikke mente noe galt sånn egentlig, hehe.. ;)) Nb! Tittelen på tråden er her oppdiktet, og det er ikke brukt noen direkte sitater fra tråden jeg ble inspirert av. #kvinneguiden #makebeliefscomix #dating #Stigmatisering #datingkriterier

 

TANKER?

HVILKEN VERSJON ER BEST? DEN MEST KJENTE VS ORGINAL/LÅTSKRIVERS VERSJON.

Det finnes flere eksempler på kjente sanger som egentlig bare er “en cover.” Men så har nesten ingen hørt orginalversjonen. Av og til spiller også låtskriveren inn sin egen versjon av en sang de har gitt bort. Hvilken versjon av de under liker dere best? Den mest kjente, orginalen, eller låtskriverens?

HVILKEN  VERSJONER BEST? (PARFUME) -BRITNEY VS SIA

Sia har skrevet låten men gav den til Britney Spears. Dessverre “floppet låten” selv om mange liker den godt..

Min favoritt? Jeg liker begge versjonene, og det er vanskelig å sammenligne så ulike tolkninger. Men om jeg må si en favoritt er det kanskje under tvil.. Sias… Sia har så mye edge og driv i stemma- og jeg blir fullstendig revet fremover i låten. Men jeg liker også Britney Spears versjon veldig godt. ..Jeg syntes også låten også kledde å være litt bakpå som i den versjonen, og det ble nesten avhengighetsskapende med det arrangementet (halen på refrenget- “i never tell”). Jeg synest ellers Britney får frem teksten og feelingen på en annen og måte, og man får jo helt kjærlighetssorg av hennes versjon. “For de som har vært der- when theres three”.. Som sagt, veldig ulike versjoner.

HVILKEN  VERSJONER BEST? -KIM WILDE VS THE SUPREMES

Jeg vil tro at hvilken versjon man har hørt mest her er litt avhengig av hvilket årstall man er født. Jeg er jo født på 80 tallet. Men The Supremes har altså orginalen (logisk nok)..

Min favoritt? Det føles faktisk ikke mulig å sammenligne disse versjonene iforhold til favoritt. Men interessant hvor ulik samme låt kan bli med totalt ulikt arrangement og uttykk..

HVILKEN  VERSJONER BEST? (DIAMONDS) -RIHANNA VS SIA

Sia er komponist av låten Dimonds, men Rihanna er den som har gjort sangen kjent.

Min favoritt? Min favorittversjon er nok Rihannas. Men det er vel likevel ikke mulig å ikke like Sias?

HVILKEN  VERSJONER BEST? (TORN) EDNASWAP VS IMBRUGLIA

Torn ble jo en stor hit på 90 tallet med Natalia Imbruglia. Men orginalen er med gruppen Ednaswap.

Min favoritt? Jeg har jo ett nærere forhold til Natalie Imbrulias versjon- men orginalen overrasket meg positivt. Den er mer rocka og autentisk enn den glattpolerte popversjonen til Imbruglia. Litt livepreg. Og tror faktisk jeg synest orginalen var den beste.

HVILKEN  VERSJONER BEST? THE HOOTERS VS RICKY MARTIN 

Ricky Martins versjon er jo mest kjent for de fleste vil jeg tro. Og den låten er egentlig litt fin, (tross av at den er en litt overspilt sviske) MenThe Hooters har orginalen.

Min favoritt? Jeg likte begge versjonene jeg. Sangen kledde både å være pompøs, men også mer nedpå akustiskpreget popversjon.

HVILKEN  VERSJONER BEST? – GARY JULES VS TEARS FOR FEARS 

Tears for fears har orginalen, mens Gary Jules har den mest kjente versjonen.

Min favoritt? Her er favoritten helt klart Gary Jules- den er heelt nydelig! Og ja, verden er jo “mad”forresten, tilfelle noen ikke har fått det med seg.. 😉 Orginalen ble jeg litt stressa av. Tempoet er jo mye høyere, og synest sangen kler det lavere tempo best. Men samtidig skjønner jeg jo den “stressviben og feelingen de nok har ønsket få frem i orginalen iforhold til tekst” Så jeg er sikkert bare påvirket av den versjonen jeg er mest vant til. Jeg var bare ikke umiddelbart begeistret for arrangementet i orginalen. Men syngingen var helt grei- veldig 80 talls sound.. 🙂 Hva er din favoritt av de?

Jeg har hatt en tøff natt og døgn. Jeg har nesten ikke visst hvor jeg skulle gjøre av meg. Men THANK U <3 bloggen. Jeg håper dere synest innlegget var litt gøy. (Kanskje bare jeg som har litt rare ting som fenger interessa, men de er ikke alltid man har hørt orginalversjonen av kjente sanger.)

Håper dere får en fin dag!

HVORDAN SER DU DEG SELV?/ ULIKE OPPFATNINGER..

Foto: Pixabay ClaudioScott

 

Hei. God helg alle som er innom. Jeg håper dere har det fint!

Jeg vil bare dele noen tanker om persepsjon og det at vi mennesker kan se og oppfatte den samme tingen helt ulikt. Og at vi også kan endre vårt egen opplevelse av det vi ser (for eksempel på om noe er “fint eller stygt”) ved påvirkning utenfra, endring i oppfattelser over tid (av ulike grunner), eller om vi går aktivt inn for det..

(Gjerne vær uenig med meg i mitt tankespinn…Jeg kommer bare med egne tanker, ikke med en fasit. Og jeg håper ikke at dette er for tungt skrevet til at noen klarer henge med..)

Dere husker kanskje kjolen som gikk viralt for noen år siden der ingen ble enige om kjolefargen?

Eller tegningen av kaninen og anda?

Vel..

Noen ganger ser mennesker ulike ting i akkuratt den samme gjenstanden, og har ulike oppfatninger om den..

Og vi mennesker har ulike preperanser på hva vi for eksempel synest at er vakkert..

Vi tolker ellers ting ulikt ut fra hvilken bagasje vi har fått med oss i livet og hvilke knagger vi har å henge våre sanseinntrykk på.. (Også formet av ting som kultur, personlighet/arv, læring og miljø selvfølgelig)

Men for å dra tankespinnet over til noe litt mindre “teoretisk” og mulig mer lettlest nokså snart… så er det interessant, at hvordan vi bedømmer vårt eget og andres utseendet vil kunne variere mellom ulike personer og også i ett tidsperspektiv.. Og det vil kunne sprike hvordan vi selv bedømmer vårt eget utseende (og personlige egenskaper), kontra hvordan andre oppfatter oss..

For hva ser DU egentlig i speilet? Og hvor er fokuset?

Kanin eller and?

Kanskje noen av dere i “ungdommen” fikk sett ett bilde av dere selv som dere absolutt gremtes over? ..Sånn gremtes helt ned i fjortissmagen, og utbrøt hysterisk; “Slett det bildet!!” For man hadde jo KVISER på kinnet og var den styggeste i verden..

 

Men så ser man bildet 20 år etter ..og ser noe helt annet.

For egentlig var man jo veldig søt.

Det var absolutt ingenting galt med bildet og jenta var absolutt pen nok.

Og hvem bryr seg om TO små fjortiskviser (som ingen hadde lagt merke til utenom tenåringen selv)?

 

Man trenger likevel ikke være fjorten år for å ha dårlig selvbilde eller å gremmes over ved seg selv på ett bilde.

Kanskje det bare er en liten detalj og ett kompleks på ett bilde som fanger oppmerksomheten..

Og så er det plutselig alt man ser selv..

Det som ikke er bra nok..

 

Jeg tror også sosiale medier og trender kan være med å endre egne tanker om egen kropp, og hvordan den idealistisk sett “skal være..” Men trendene endres også over tid..

 

Ofte tror jeg mange er så alfor strenge når de vurderer seg selv i speilet eller på bilder. Og også når de vurderer andre ting ved seg selv enn utseende..

Og med “andre ting” mener jeg “hvor mye tro man har på seg selv og hva man kan oppnå i livet..”

 

Det er ellers en stor faktor (og viktig) hvem man omgåes i livet.

Det er gjennom andre vi blir speilet og får positiv eller negativ feedback.

Og samspillet med andre kan påvirke hvordan vi ser på oss selv.

 

Dersom man er rundt folk som heier på en, gir komplimenter og drar det beste ut av en- så kan det påvirke tankesettet positivt. Man kan få mer selvtillitt, motivasjon og energi.

Og i motsatt ende, så vil det å omgi seg med folk som behandler en dårlig og snakker en jevnlig ned (om for eksempel hvor stygg eller ubrukelig man er) kunne påvirke til at ens egne tanker om en selv ikke blir oppbyggelige.

 

Det er likevel mulig å endre hvordan man prater til seg selv,

(Samtidig som jeg må si at dersom man “tillater” at folk som bryter en ned samtidig som man jobber med seg selv- da blir det kraftig motbakke.)

Så det er mye “drahjelp” i å omgås riktige folk.

Foto: Pixabay. Det er rart å tenke på at speiling gjennom andre begynner allerede når vi er spebarn. Og når små barn ser seg i speilet ser de ofte bare “seg selv” og beundrer de de ser. Men så skjer det noe når man vokser opp som gjør at man ser noe “annet “i speilet og blir selvkritske og gjerne ikke føler seg riktig god nok lenger.

Det ligger så mye makt i ens egne tanker om en selv.. For å si det sånn; “Om man ser den “hvite eller den blå kjolen”..

Jeg skulle ønske alle hadde troa på at de er bra nok, og at de fortjente det beste..

At folk såg det fineste speilbilde- det som andre ofte ser, og hadde det godt med seg selv.

Og jeg tror det bare er slik man har sjansen til å oppnå det fulle potensiale man har..

For akkuratt DU har mye potensiale og er absolutt mer enn god nok. Så ikke la noen si deg noe annet.. Og i hvert fall – prøv å ikke si noe annet til deg selv.

FASCINERENDE GAMLE KLIPP (JUDY GARLAND, MARILYN MONROE M.FL)

Bilde: Marilyn Monroe

(Innlegget påbegynt i helgen..)

God lørdag! Jeg koser meg med en kald Cola og youtube,  fremdeles litt bakpå i formen.

En gang så hadde jeg en utrolig inspirerende lærer i musikkteaterhistorie. Han var rett og slett ett levende leksikon og er ett unikum i Norge på showbishistorie. Jeg ble rett og slett helt fortryllet av det universet han tok oss med i når det gjaldt showbuissness på feks 50-60- tallet både i Norge og i Hollywood. Og av og til kunne jeg lure på om han visste mer enn google, hehe.

Jeg har litt lyst å vise noen gamle klipp som jeg husker fascinerte meg fra skoletimene. For nå ligger jo mye av det på youtube (dog langt fra alt). Kanskje dere synest det er litt artig med filmsnutter dere ellers muligens ikke ville sett- (og så skriver jeg litt ting som faller meg inn underveis..)

 

1. “THE QUEEN OF TAP DANCING”- MED HUND- FILMET I ETT OPPTAK.

Perfeksjonisme!! Eleanor Powell var en ekstremt god danser, og hun var sett på som en av verdenens beste steppedansere.

Det som imponerende meg aller mest med klippet under, utenom Powells kroppsbeherskelse og talent, er at det hele er filmet i ett take MED hund.

Hunden hadde Eleanor Powell trent selv, og den er jo helt på timingen hele veien. (Og antrekket hennes kunne jeg forresten fint gått med)

3. “HUMAN WATERFALL” – 1933.

Denne videoen tenker du kanskje ser dørgende kjedelig ut de første 50 sekunda i svart hvitt. Men følg med litt lenger og gi den en sjanse. Det er faktisk litt fascinerende, synest jeg hvert fall. Dette er snart 90 år siden, og timingen og plasseringene er jo utrolig bra. Det ser også ut som de har castet kvinner med litt likt utseende, og antageligvis datidens ideal? Slangespillet på 90 tallet må jo være inspirert fra 2:00 😉 Og slik “kikkert “på 80 tallet med farger og mønster som endret seg- hva heter det?

2. “JUDY GARLAND- THE TROLLEY SONG”

Jeg må dele “The Trolley song” som er fra musikalen “Meet Me in St Louis” (1944), for Judy Garland er så herlig. Og jeg blir litt forstyllet av dette universet og får litt lyst å bare flytte inn i musikalen å joine, hehe. Og jeg elsker øynene, smilet og stemma til Judy Garland.

MEN, det er også ting i kulissene til disse opptakene som gjør at ting ikke er like lystig. Og jeg husker noe av det som også fanget min interesse når jeg lærte om Judy Garland var hvordan noen av de kvinnelige artistene ble behandlet på den tida. For kroppspress er ikke noe nytt fenomen! Og jeg vil si at  Judy Garland er ett av de verste skrekkeksempelene på å bli utnyttet og ødelagt av industrien. Ja, Judy Garlands liv var jo ingen dans på roser generelt.

Jeg skal ikke ta hele historien til Judy Garland her, for den er jo lett tilgjengelig på internett i disse dager. Men Judy Garland hadde jo en stagdemum (min beskrivelse), og ble pushet beinhardt av både henne og Studio MGM når det kom til jobbing og karriere. Og mora og MGM fikk blant annet tvinget judy Garland til to aborter ettersom graviditet ikke passet med karrieren og imaget.

MGM Studios vil jeg ellers si var de som var skyld i Judy Garlands store pilleavhengig. De gav Judy energipiller for at hun skulle jobbe lenger når hun var utslitt, og andre piller for å roe kroppen ned for å kunne sove. Så det er klart hun etterhvert fikk ett stort avhengighetsforhold til piller og hun klarte ikke å slutte de gangene hun forsøkte.

Når det kom til kroppspress kan det nevnes at hun måtte på heftige slankekurer store deler av karrieren. Nesen ble ofte rettet på ettersom den ikke var ben nok, og i klippet over har hun fått plassert noe som på engelsk heter “rubberized discs” i nesa. En god stund i karrieren ble Garland tvunget til å se yngre ut enn hun var, for å beholde ett yndig og ungt uttrykk- så puppene ble teipet rundt for å gjøre brystpartiet flatt- slik at hun skulle se mindre utviklet ut. Og de teipet og strammet også andre deler av kroppen og noen i industrien kalte henne fælt nok “the fat girl” Det kan nevnes at en av diettene gun fikk skal visstnok ha bestått av litt kyllingsuppe og 80 ciraretter på en dag. Så høres ikke helt sunt ut akkuratt, og hun fikk også amfetaminer.

Som noen av dere sikkert vet var Judy Garland ellers svært knyttet til sin far som hun mistet litt for tidlig. Faren stod frem som homofil før han døde, og Judy Garland fikk to ektemenn som var homofile.

Bilde fra filmen Meet me in St Louis

Iforhold til Kibbe body er Judy Garland (for de spesielt interesserte) en Gamine kroppstype. Vekta til Judy Garland svingte enormt hele voksenlivet så kroppen ser nokså ulik ut mellom ulike livsperioder. Men benbygningen og kroppsfasongens utgangspunkt er jo den samme uansett vekt, men jeg synest det er lettest å se når hun er ung. For noen dager siden nevnte jeg at Audrey Hepburn er Gamine. Men Judy Garland er en Soft gamine, mens Audrey Hepburn er Flamboyant Gamine. Jeg synest selv at ansiktet til Garland likevel har mange trekk fra “Romantic bodytype med sine store øyne lepper og softness- (som Marilyn Monroe har), men dette har jo også soft Gaminer. Og som en funfact var Marilyn Monroe og Judy Garland forresten telefonvenner under noen søvnløse netter/insomnia. De møttes også flere ganger og kjente hverandre litt.

 

4. “BERNADETTE PETERS- BROADWAY BABY”

Ok. neste klipp fra “The Follies” er litt nyere (1982)- men jeg tenker likevel på det under gamlere musikalklipp. (Såvidt.)  Jeg elsker Bernanette Peters som artist i denne sjangeren. Og jeg tror ingen kan spille mer dum og deilig, haha. Hun er faktisk sykt morsom på scenen, og hun spiller i mange av komponisten Sondheims musikaler (som en av hans favoritter.)

5. GENE KELLY STEPPER PÅ RULLESKØYTER

Jeg husker at dette klippet facinerte meg når jeg såg det første gang- Og jeg trooor dette også er filmet i “ett take.” Veldig kreativt og mye talent i hvert fall.. Det er forresten samme mannen som danser i “singing in the rain” som dere sikkert har hørt. 🙂

Jeg håper dette innlegget hang sammen. Det ble skrevet mest etter eget hode underveis, men håper faktaene er riktig. Det ble visst litt om alt mulig- spesielt rundt Judy Garland. Ha en fin dag/kveld!

STENGER KOMMENTARFELTET

Jeg vil bare si at jeg kommer til å stenge kommentarfeltet en liten stund.

Jeg har alltid satt veldig stor pris på alle kommentarer og de som bruker tid på å skrive og engasjere seg i bloggen min. -Alle jeg har blitt litt kjent med gjennom kommentarfeltet. Og har normalt sett pleid å svare på absolutt alle kommentarer jeg får, og sett på det som viktig å gjøre. Men jeg trenger av ulike grunner bare å ha det av en liten periode. Kanskje bare ett par uker, kanskje lenger..

Take care! Og takk for at dere leser bloggen min, og håper dere fortsatt vil det! xx