SERIE ANBEFALING- NETFLIX

Jeg vil anbefale en serie på Netflix som heter “Somewhere between”. Jeg såg hele serien på to dager, og synest den var fengende.

Serien handler om en kvinne som opplever at hennes 8 år gamle datter blir drept. I sorg tar hun selvmord ved å hoppe i havet med stener i lommene (derfor stenen på bildet), samtidig som en mann samme tid blir forsøkt drept like ved.

Begge overlever, men havner på mystisk vis 8 dager tilbake i tid.

Og det er disse åtte dagene serien handler om. På disse dagene må denne kvinnen og mannen prøve å stoppe en seriemorder, -for slik å redde den 8 årige datteras liv og en uskyldig dømt mann fra henrettelse. Og det er jo en fordel at de allerede har vært gjennom disse dagene en gang før, og kan være litt i forkjøpet..

“Everythings connected”- er cluet.

Serien er i sjangeren krim/spenning, med ett snev av mystery akkuratt i starten. Jeg vil si at serien var spennende, men nokså “mild”. Den 8 årige jenta spiller godt og er sjamerende, og er med i hver episode. Serien er en avsluttende miniserie- og  (pr idag hvertfall) kun en sesong.

 

TERNINGKAST– Somewhere between 4 og 5.

 

HAR DU SETT SERIEN?

Nyhetskommentarer / Nynorsk, sexskandale Prins Andrew m.m.

Jeg tenkte bare å kommentere noen nyhetssaker jeg. Gjerne kom med din mening.

1. Riksrettsprosess mot Donald Trump.

Flertall for å avsette Trump

51 prosent av amerikanerne mener president Donald Trump bør stilles for riksrett og avsettes, ifølge en ny meningsmåling av Ipsos for ABC News. I tillegg svarer 6 prosent at president Trump bør stilles for riksrett, men ikke gå av.” Nrk.no

Det er lov å håpe at Trump må gå av, men jeg tviler faktisk på det. Det hadde vært for godt til å være sant.

Jeg tror også verden er så syk at Trump til og med kan bli gjenvalgt neste år. Eller hva tror dere? Tror dere at Trump blir stilt for riksrett/må gå av?

 

2. Fjerner karakterer i sidemål, senker statusen til nynorsk. Nyhetsartikkel NRK; Her

Jeg vokste opp ett sted der det var nynorsk som gjaldt. Så jeg hadde nynorsk på barneskolen, og bokmål som sidemål på ungdomsskolen og videregående. Men som dere ser på bloggen så er jeg jo veeldig nynorsk idag.

Jeg skiftet skriftmål første året jeg bodde i oslo. For da husker jeg at eksamensvaktene avbrøt eksamen for å gi nynorskelevene ett eget papir med oppgaveteksten på nynorsk. Og ettersom lærebøkene var på nokmål var det jo bare forvirrende å lese oppgava på ett annet skriftspråk med uttrykk man ikke hadde hørt før. Og så følte jeg meg nesten tryggere i sidemål rettskrivningsmessig enn nynorsk, kanskje litt fordi jeg leste mye bøker som barn- og da bokmålsbøker.

Så til min mening.. (En mening som sikkert hadde vært upopulær der jeg kommer fra, og mållagsfolk..) Men jeg tror jeg synest det med å ha en karakter i Norsk er helt greit på ungdomsskolen. Og egentlig skulle jeg ønske man kunne hatt ett norsk skriftsspråk på sikt med flere alternative ord som var lov å bruke.

Jeg må også innrømme at sånn veeldig nynorsk som lokalavisa der jeg kommer fra bruker litt, det må jeg bruke litt flere tankeceller for å forstå iblant. For de skal liksom bruke de mest hardbarka nynorskorda.

Min dialekt er vel ellers mest nynorsk, men også bokmålsord, så en mix.

Nynorsk kan være veldig fint, og poetisk. Og det er ikke meningen å prate ned nynorsk. Jeg har selvfølgelig nok ett større forhold til det skriftsspråket enn mange på østlandet feks. Jeg er jo vokst opp med det. Men i forhold til nyhetsoverskriften da, så tenker jeg at ungdommer har så mange karakterer på skolen. Og de trenger kanskje ikke å ha karakterpress i sidemål. (Enten sidemål er bokmål eller nynorsk). Og jeg synest det er unødvendig hvis nyankomne nye landsmenn må lære to skriftsspråk første åra de kommer til Norge, det blir jo bare forvirrende og mye vil jeg tro.

Til slutt vil jeg si at jeg synest at alle bør lære litt sidemål/nynorsk i skolen sålenge som vi har to skrift- språk. Men man trenger kanskje ikke å ha så mange timer i sidemålet, og ikke over flere år.. Men man bør hvertfall ha en innføring inkludert historien bak og ha en forståelse av språket.

Hva er din mening?

2. Sexanklagene: Sterke reaksoner mot Prins Andrew etter intervju. Nyhetssak NRK; Her.

Det er en nyhetssak på NRK idag om Prins Andrew (Prins av England) som er ute i hardt vær etter ett intervju med bbc angående noen sexanklager. Flere mener det var ett uklokt valg å la seg intervjue og at han ikke kom godt ut av det.

For meg har denne saken gått hus forbi tidligere, men her luktet det litt metoo.

I intervjuvideoklippet på NRK-artikkelen (18:50 i videoen under her) tar Prins Andrew “en Bill Clinton,” og benekter at han i det hele har hørt om jenta/ ikke har noen minner om henne..

Jeg vet jo ikke hva som eventuelt har skjedd eller ikke, men jeg blir mer misstenksom når de benekter alt tross at det finnes bilde. Eller tror dere han ikke han husker jenta i det hele og er helt uskyldig her?

Hele intervjuet linket under;

Videoen under er også relatert til Prins Andrew saken. Epstein er jo nesten en Weinstein høres det ut til!

Jeg vet at mange sikkert er litt lei av ordet metoo. Nesten inkludert meg iblant. Men jeg er så glad for at det kom fokus på makt og overgrep. Metoo er en kjempeviktig bevegelse, det må bare ikke dras for langt i feil retning.

Det er trist at det finnes rike manipulative maktmenn med “bad business” som holdes skjult. Og dess mer makt, dess vanskligere å ta.

Jeg må innrømme at jeg ikke såg hele episoden under, jeg ble bare :/ Men det er tragisk når de velger unge mindreårige jenter med bagasje som ofte er ett lett offer for manipulasjon og overgrep.

Tanker om nyhetssakene?

Hva synest dere om slike innlegg med “nyhetskommentarer”?

HELG & SPARE TIL LENGER HÅR.

God kveld!

Her har det vært en rolig helg. Jeg har hatt litt sosiale absinenser i eget selskap, men har puslet litt med diverse prosjekter…

Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg hadde kjøpt meg ett par ting. Og  noen av småtingene jeg kjøpte på torsdag var; Små julekuler, pelsbørste til Nille, og lyslenke til en vinflaske.. Jeg er spent på om det sistnevnte blir fint. Har noen av dere prøvd sånn “flaskelys” før?

Nille har blitt børstet med nye-børsten, og han ble så fin. Han er den eneste katten jeg har med så lang pels at han trenger litt ekstra pelsstell. Han liker godt å bli gredd, og maler og synest det er topp. -Akkuratt som meg når jeg er hos frisøren 😉

Men snakk om frisør. Jeg har ikke vært til frisør på leeeenge. Jeg burde jo ha stusset det og fått det litt finere snart, men..

Ellers.. når det kommer til hår, så har jeg lyst til å spare håret mitt ned til baken. Og jeg lurer litt på hvor langt håret mitt kan bli… Håret igår:

Vel.. jeg juksa litt på bildet med å ta hodet litt bak, så det ser litt lenger ut, hehe.. Det sies jo at for å få fint langt hår så bør man ikke vaske det så ofte. Jeg har vasket det nesten hver dag, og det er nok en unødvendig slitasje jeg bør revurdere.

Jeg vet at ikke alle kan få så langt hår som de ønsker, og at alle har en maxgrense på hårstråene.. Men jeg vet faktisk ikke hvor min maxgrense er.. Kanskje den snart er nådd?

Det er mye som påvirker hårvekst og sunt hår, så vi får se om jeg klarer å stelle bra med håret fremover, og med meg selv… For håret har fått svi litt for de siste ukene, og er ikke så fornøyd med hvordan håret mitt er nå. Jeg skal prøve å skjerpe inn her, for hvis ikke blir det ikke fint og sunt hår ned til baken for å si det sånn..

Ønsker deg en helg!

Pjusk firbent, shopping & strøm.

God kveld! 

Nille

Nille er pjusk, og jeg har vært litt bekymret her.. Men feberen hans er hvert fall borte nå, halen er til topps, han virker piggere og matlysten er tilbake. Han har fått ekstra mye kos og oppmerksomhet, og jeg satte en ovn like ved siden av senga hans, så tenkte han kunne få jevn og varm temperatur der han sover. Skal følge godt med han å se formen hans ann imorgen.

Shopping av praktiske ting & juleting

Igår var jeg i Haugesund å handlet litt. Jeg fikk meg blant annet en ny elektrisk ovn, som jeg tror kommer godt med i vinter. Og jeg kjøpte ett par ting til mitt “fulglemat-prosjekt” og andre juleprosjekt. Jeg bare må ha noe litt trivelig å putle med fremover..:-)

Det blir godt å ha en ekstra ovn, for tidligere i uka når det var minusgrader var jeg veldig frysepinn. Og jeg må innrømme at jeg er en sånn som liker å kunne gå i short inne hele året. Rettere sagt å ha det varmt og behagelig inne. Jeg varmer ikke like mye opp alle rom hele tiden, (jeg har liksom flere rom der jeg leier enn jeg aktivt bruker hver dag) men der jeg bruker mest tid ser jeg ikke poenget (for de som er heldige å ha ett valg da) med å sitte å halvfryse selv om det er vinter.

 

Har dere det varmt inne om vinteren, eller sparer dere på strømmen?

 

5 av de morsomste trådene på kvinneguiden. Hahaha!

Foto; pixabay zizitom

Kvinneguiden har noen tråder som har nokså stor underholdningsverdi. Her er en liste med noen morsomme tråder i kvinneguidens historie som jeg måtte flire godt av; (Tilfelle du trenger en latter eller ett tidsfordriv)

Engelsk norsk flauser

Det kan hende det var fordi jeg var overtrøtt når jeg leste denne tråden at jeg syntest det var hysterisk morsomt. Men jeg lo høyt opp til flere ganger, og det var noen bra sitater her. Jeg bare elsker sånne engelsk-flauser, det kan være så morsomt.:-)

Pinlige ting barn sier og gjør

Jeg måtte flire godt av ett par av disse gullkorna i denne tråden om hva barn har sagt og gjort av morsomme ting.

Han fridde med pikken helt knust nå

Vi har alle våre ilandsproblemer og knuste drømmer. Og her var det en kvinne som hadde drømt i åresvis om det perfekte og romantiske frieriet – men som ble litt skuffet idet frieriet skjedde..

Suge bensin farlig sent i svangerskapet

Trolletråd, men jeg måtte le godt mange ganger over den utrolig sinte gravide kvinnen som startet tråden. Jeg fikk noen rare bilder i hodet av den stakkars mannen som satt uti campingvognen, og den gravide kvinnen som skulle ta hevn å “suge ut bensinen.” “Fehuet” av en mann som hadde gjort henne gravid, og svigermoren hun kalte”hora” som døde midt i tråden. Jeg ble skikkelig bekymret for den babyen i starten som mulig skulle komme til tidenes mest dysfunksjonelle familie.

Glemte å lukke skjellaget

Handler om en kvinne som glemte å lukke skjellaget før hun gikk ut i kulden, hehe. Og for de som ikke vet hva skjellaget er, så sies det jo at man bør bruke balsam i håret. For sjampoo åpner skjellaget og balsam lukker det. Men jeg tror ikke akkuratt det blir så krise av å glemme balsam som trådstarteren her skal ha det til her, hehe. Sannsynligvis en trolletråd, men litt morsomt ettersom at problemstillingen egentlig ikke er ett problem.

 

NOEN ANDRE SOM MÅTTE TREKKE PÅ SMILEBÅNDET AV NOEN AV TRÅDENE?

SESONGAVSLUTNINGEN INNFRIDDE ALLE FORVENTER OG MER TIL.. / THE AFFAIR

Da har jeg sett den aller siste episoden av serien The Affair, og serieavslutningen var utrolig bra!! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg gråt gjennom episoden, men jeg elsket det! – Det var rørende, dypt og vakkert, både med den vakreste bruden Whitney, Noah og Helen, Joanie og alt sammen..

Sesong 5 var en av de beste sesongene syntes jeg. Er noen enig?

Jeg skal ikke spoile noe viktig. Men her er noen tanker om siste episode;

Brudekjolen; Det brudekjoleantrekket til Whitney var utrolig vakkert! Enkelt, men classy. Det var egentlig en kjempeenkel silkeaktig inntilsittende kjole (Helens gamle brudekjole) som de formsydde til Whitney- og sydde på ett lag med blonder.Man ser ikke kjolen så godt på bildet- for der har hun pels over. Men vakker ble hun.

Bryllupsspørsmål; Det var søtt og rørende at moren fulgte Whitney hånd i hånd til bryllupet. (Bildet). Men er det forresten “vanlig” at mødre fulger bruden mot ektemannen i bryllupet? Eller er det enda så gammeldags og tradisjonstro at det helst skal være menn som gjør dette?

Codependent, bare usunt?; Hva tenker dere om ordet “codependent?” Whitney smeller jo til moren før bryllupet; “You can’t survive without him. You’re a co-dependent nightmare.” 

Men er det alltid negativt å være copedentent, eller har de fleste ektefeller ett snev av codependecy- men da på enn sunn måte?

Ett forhold som i stor grad går på at en eller to i forholdet er helt avhengig av den andre- og gjerne på feil grunnlag- det er jo ikke sunt. Men hvor går grensen mellom usunt og usunt? (Tror codependent blir oversatt med medavhengig på norsk, men jeg er mest vant med det engelske uttrykket).

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har skrevet om The affair på bloggen. For jeg har fulgt med på serien gjennom flere år, og vært stor fan av den. Så jeg kjenner på at det er trist og rart at den er ferdig.

 

Liker du serien?

Har dere en fin dag?

 

FALSKE PLUS SIZE MODELLER & KROPPS-POSITIVISME..

Foto; pixabay

Jeg såg nettopp en interessant minidokumentar som nylig er lagt ut på youtube om kroppspositivisme. (Dere kan se den nede i innlegget). 

Kroppspositivisme gir for meg litt blandede følelser. Litt som ordet feminisme- som egentlig er veldig bra. Det bare kan bli litt mye av og til.

Ved ordet kroppspositivisme så tenker jeg blant annet på Ulrikke Falk, Martine Halvorsen og Jørgine Vasstrand som har postet flere bilder og innlegg som jeg vil tro går inn under begrepet kroppspositivisme (uten at de akkuratt er noe plus size noen av de, men normalvektige pene jenter)

Jeg synest det er bra at kroppspositivisme vil fremme ulike kropper og størrelser.- Vise frem andre kropper enn idealet, og fortelle at man skal være stolt av den kroppen man har, uavhengig av modellkropp, mammakropp, overvekt, appelsinhud eller åreknuter.

Og ja, vi trenger kanskje en motpol til instas photoshopa modeller, og å se sunne realistiske kropper.

Men av og til har jeg følt kroppspositivisme- begvegelsen på instagram blir litt krampeaktig og mot sin hensikt med  alle disse mange “litt overvektige” som plutselig skulle postet bilder av sin bikinikropp. Og da gjerne i tullepositurer, for å gjøre valkene enda større- og for å vise “I DONT CARE, AND I LOVE MY BODY!!”

Jeg har selv både vært undervektig, normal vektig og på grensa til overvektig. Jeg har til og med prestert alle tre vektklassene på nokså kort tid, uten at det er en prestasjon å skryte av. Men nå har jeg vært relativt stabil i vekt i flere år.

Selv kan jeg si at jeg så klart har hatt best selvtilitt og følt meg mest vel i egen kropp på midten. Som nok også har med livsfasen de ulike periodene å gjøre. (Altså nedre/midtre normal bmi, og ikke som syklig tynn eller når jeg grenset mot overvekt.) Og slikt går jo på trivselsvekt, og også det som jeg følte var sunt og riktigst for min kropp. Jeg kunne gjerne hatt noen få av kroppsdelene på det tykkeste og tynneste for å være helt ærlig, men sånn fungere det jo ikke, hehe 😉 Men selvtillitten min har aldri vært kjempegod i voksen alder (enda;))

Foto; Pixabay

I forhold til kroppspositivisme så skulle jeg etter all sansynlighet fått mest likes på det tykkeste hvis jeg posta selvsikkert i bikini. Mens jeg trolig ikke hadde blitt like omfavna iforhold til kroppspositivismen om jeg la ut bilder med lav bmi og ved en seriøs og sexy smexy posering i biniki. Eller hva tror dere?

Men bør man ikke elske kroppen sin like mye som normalvektig og tynn også? Eller er kroppspositivisme bare for de med litt ekstra vekt?

Jeg tror at mye av dette med “elsk de selv”  sitter i hodet. Flere av de overvektige som poster på instagram i bikini vil jeg tippe er på ett godt sted i seg selv når de velger å poste bikinibilde på instagram. Og om en tynn jente poster sitt første biknibilde blir det litt dobbelmoral om hun ikke får samme støtte på å være fornøyd med kroppen sin. Det er som om tynnere har ett litt annet publikum og mer jantelov.

Jeg lurer på om mange kanskje tenker at slanke personer ikke har så mange komplekser med egen kropp, eller ikke har “noe å klage på”? Eller kanskje tenker folk at tynne folk som viser frem egen kropp skaper kroppspress, eller bare poster bilder for å vise seg frem, få likes og annerkjennelse? (Mens kroppspositivister selvfølgelig ikke gjør det for oppmerksomheten ;))

Men”den tynne” kan like godt la seg påvirke av den “med formene” og missunne den personen som omvendt. Og dersom kroppsposivismen budskap skal gjelde så må det gjelde alle kropper- også de slanke.

Jeg kan også si at jeg har fått litt negetive kommentarer på vekt både på det tynneste og “tykkeste” . Ingen som nok var ment slemt, men jeg føler mye fokus på vekt uansett kan bli litt feil om det ikke kommer fra en selv. Og det er så mange miksa signaler i samfunnet.

Iforhold til dokumentaren på youtube “The Complicated World of Body Positivity” ble jeg ellers litt overrasket over det faktum at modellindustrien missbruker dette med kroppspositivisme nærmest som en salgsteknikk. Og visste dere at det lages “falske pluz size idealer”?

For å lage pene plus size modeller tar de nemlig i bruk fatsuits på tynnere modeller for å få perfekte plus size modeller med timeglassfigur (litt Kardeshian-rumpe og pupper). Det vil si at ansikt og hals ofte er tynne, og at modellene har markerte kjeveben. Derfor UREALISTISKE modeller å se opp til, fordi få som er plus size vil se slik ut, fordi fettet legger seg ikke så selektivt og perfekt (dessverre).

 

TANKER OM KROPPSPOSITIVISME?

Bør foreldrene få bestemme om de vil ta hull i ørene på babyen?

Foto; Pixabay

Det har jo vært noen debatter om piercing og babyer. Og jeg må innrømme at jeg synest det kan være fint  med øredobber på små barn.

Men jeg tror likevel ikke jeg ville tatt hull i ørene på ett eget barn under 2 år. Jeg synest det er ok å la barnet få bestemme selv når det er stort nok til å vite hva “hull i ørene innebærer” og også forstår at det kan verke litt i starten.

Selv fikk jeg hull i ørene når jeg var 7 år- og jeg tenker 6 år + er en bra alder.

I debatten om hull i ører på babyer så er det noen som mener at mødrene står fritt frem til å bestemme over sitt eget barn-og bestemme om de vil ta hull i ørene på babyen. Mens andre mener barnets kropp tilhører barnet og at barnet selv bør ha noe å si -når det er gammelt nok til å vite hva piercing innebærer. Og enkelte går så langt som å ønske forbud mot babypiercinger.

Noen motstandere av babypiercing synest det er en unødvendig belastning for en baby ettersom hull i ørene ofte gjør litt vondt i starten og en del unger får betennelse og allergiske reaksjoner. Og det er jo litt skummelt for babyen akkuratt når de tar hullene. I tillegg mener motstandene av babypiercing som sagt at det er ett annet menneske sin kropp- og ikke burde være foreldrene sitt valg. Mens de som er for piercing mener hull i ørene nesten er “obligatorisk for jenter” og at det er “greit å bli ferdig med det.”

Video babypiercing;

HVA SYNEST DU OM HULL I ØRENE PÅ BABYER? ER DET OPP TIL FORELDRENE, ELLER BURDE MAN HATT 6 ÅRSGRENSE?

HVOR GAMMEL VAR DU NÅR DU FIKK HULL I ØRENE?

5 NOVEMBER ER EN STOR DAG!

Foto; Pixabay

For 5 november har mitt morfar bursdag. Og idag blir han 80 år! 🙂 Min morfar betyr veldig mye for meg, og jeg håper han får en kjempefin dag!

Ellers så har jeg tenkt at jeg trenger ett koselig nytt prosjekt. Så jeg har lurt på om jeg en av de neste dagene skal prøve å lage fuglemat. For det har jeg aldri gjort før.. Jeg ser jeg må kjøpe inn Delfiafett, og gjerne ulike frøtyper og nøtter. Jeg skal selvfølgelig dele resultatet med dere.

Jeg vil bare ønske dere en fin dag! <3

 

Har noen av dere tradisjon med å henge opp fuglemat til vinteren?

Ny plastisk kirurgi trend- operere magemuskler

Har dere fått med dere den nye trenden med å operere Six-pack på magen? 

Jeg vet ikke hva jeg skal si..

Photo https://www.wizkidblogger.com/2017/09/plastic-surgery-addict-rodrigo-alves.html

Den ene av de som har operert “vaskebrett” på magen er  “The human Ken Doll” Rodrigo Alves. (På bildet over.)

Jeg må si det er litt fascinerende med folk som tar SÅ mange operasjoner som “The human Ken Doll” har tatt. (Uten at jeg heier på at plastic fantastic, og at så mange legger seg under kniven igjen og igjen.) Men jeg tror Rodrigo Alves har tatt gjort over 100 kirurgiske inngrep, deriblant over 50 operasjoner nå.

Folk står jo fritt frem til å velge hva de vil gjøre med kroppen sin- Men det er litt trist hvis ingen stopper folk fra å ta veldig risikable operasjoner. For 1-3 neseoperasjoner er noe annet enn 10-20. Og det er jo en grense på hvor mange operasjoner en nese for eksempel tåler. Bare man betaler nok, så virker det som man alltid kan finne noen som opererer? ( Nå vet jeg ikke hele casen til Rodrigo Alves. Men den siste og 11 neseoperasjonen Rodrigo tok var jo nødvendig for å få puste da..)

(Video for de som ikke vet hvem Rodrigo Alves er;)

 

Tror dere dette er en trend som kommer til å vare? Kommer flere menn til å kaste seg på trenden? Implantater i brystet, og operere falske magemuskler..

“A procedure called abdominal etching uses a new liposuction technique to create a six pack appearance, according to a paper published in the journal Plastic and Reconstructive Surgery.” -Menshealth.com

Bilder; Masterpiece hospital facebook/ asiaone.com

Jeg ville stemt på ekte muskler gjennom trening, eller ekte mage uten synlige magemuskler.. Så håper ikke dette blir den nye førtiårskrisa til menn- å fettsuge deler av ølmagen å stramme opp kirurgisk.

Foto; menshealth.com.

 

TANKER?