STILLER DAGENS BESTEFORELDRE FOR LITE OPP? – MIN MENING.

Photo: Pexels

Idag leste jeg en kronikk på NRK med overskriftet “Dagens besteforeldre skuffer” / “Mommo og moffa på egotrip” HER. Og jeg fikk lyst å komme med min mening.

I kronikken er forfatteren litt frustrert over at hennes barns besteforeldrene ikke prioriterer tid med barnebarna en eneste dag på sommeren og mener besteforeldre ikke er som de engang var.

Jeg tror forfatteren i kronikken kan ha delvis rett i det hun skriver, samtidig som det blir litt subjektivt. Det vil si at hun baserer det hun skriver på egne opplevelser som langt fra stemmer med alle andres.

Jeg har lyst å starte med å si at jeg mener at besteforeldre ikke har en plikt til å passe barnbarn. Man kan ha ett ønske om at besteforeldrene stiller opp, men langt fra kreve eller forvente det. Og hvis noen velger å få barn er det deres valg og ikke deres foreldres valg.

Men likevel forstår jeg at alle foreldre ønsker og trenger litt avlastning iblant og at det kan være sårt om foreldre ikke stiller opp som man hadde håpet. Kanskje ser man at ens venners foreldre til stadighet stiller opp mens ens egne prioriterer seg selv og ikke viser så stor entusiasme for å bli kjent med barna.

De som har besteforeldre som stiller opp for barnebarna har en stor ressurs i livet. Det er rett og slett gull verd, og spesielt for barna. Og selv om jeg skriver at man ikke kan kreve eller forvente at bestemforeldrenestiller opp så synest jeg nelt ærlig at det høres litt egoistisk ut dersom besteforeldrene er friske og raske men rett og slett ikke ønsker å stille opp noen gang. Men det er likevel deres valg..

Det å oppleve kjærlige besteforeldre som alltid tar seg tid når en kommer på besøk og som alltid har åpen dør – det er verd mer enn ord kan beskrive. Og jeg tror neste generasjon også vil ha slike besteforeldre, selv om jeg er enig med kronikkforfatteren i at besteforeldregenerasjonen i sin helhet kan ha endret seg en del.

Dagens pensjonister er nok litt “sprekere” enn tidligere. De reiser mer, realiserer flere drømmer sent i livet og er ofte mer opptatt i hverdagen. Men å være opptatt er oftest en prioritering. Og det finnes jo på samme måte også foreldre som ikke prioriterer særlig tid med sine barn utover det primære. Man er jo litt i generasjon selvrealisering. Og det finnes nok av de som vokser opp i for eksempel det de kaller “narsessistiske hjem” eller som langt fra vokser opp med idealistiske rammer når det gjelder foreldre eller besteforeldres prioritering av kvalitetstid og å bli sett. Men man kan desverre ikke endre hverken sine foreldre eller barnas besteforeldre i stor grad. Og noen har besteforeldre som nok er mer dedikert til rollen og som selv ønsker å bruke mer tid med sine barnebarn.

Jeg mener at det såvisst finnes fantastiske besteforeldre i denne generasjonen også, og man kan ikke anklage en hel generasjon for å være dårligere besteforeldre. – Og til de som er heldige å har barnebarn og bruker tid med dem vil jeg minne om at dere kan bety veldig mye  i barnas liv, og dere kan være en enormt stor og uerstattelig ressurs. Så gode besteforeldre skulle alle hatt kongens fortjenestemedalje.

 

HVA ER DIN MENING OM DETTE?

SYNEST DU AT BESTEFORELDRE BØR AVLASTE FORELDRE?

TROR DU DAGENS BESTEFORELDRE ER FORANDRET?

Alene i sommer? 19 ting å gjøre alene på stranda i sommer

Hei! Jeg har lyst å komme med noen tips som du kan gjøre alene på stranda i sommer!

Jeg tror de aller fleste synest det er kjekkest å gå på stranda sammen med noen. Men av og til så har man rett og slett ingen å gå med, enten om det er fordi “alle er på ferie uten en selv” eller av andre grunner. Det at man er alene trenger ikke å være en grunn for å ikke gå på stranda. Så jeg har laget en liste med tips og litt motivasjon for å komme seg ut selv om man er alene.

1. Ta med god mat

Hvis man kjøper med noe godt å spise og rikelig å drikke er det så mye triveligere å være alene på stranda. Ta gjerne med litt snacks og søtt og salt. Spoil yourself!

2. Ta med noe å lese på

Kjøp med ett nytt magasin som du liker, og ta med en bok du har lyst å lese. Det kan være lurt å ha med både blad/avis og bok, så har man litt å velge i. Og husk også å ta med ett godt stort pledd å sitte på, håndkle, solkrem, solbriller, bikini, og gjerne ett “dekkskjerf” og genser.

3. Last ned musikklister

Lag en spilleliste med musikk du liker å ta med til stranda. Husk headsettet.

4. Ta med kamera

Ta med ett ordentlig fotokamera ut på tur hvis du har. Det er veldig kjekt å kunne ta noen fine bilder. Og plutselig kommer man i ett kreativt modus å begynner å lete etter gode motiver.

5. Ta med skrive- og malesaker

Hvis du er en kreativ person, sleng med en papirblokk, en penn, og tegne og malesaker. Ved å ta med dette er det mange muligheter for at tiden flyr i eget selskap. Prøv gjerne å tegne og male omgivelsene eller skriv noen tanker ned på ett papir. Kanskje du kjenner noen du kan skrive ett kort til også eller noen som har bursdag uka etter?

6. Skriv en sangtekst

Skriv en sangtekst mens du sitter på stranden. Kanskje har du skrevet en hit innen sommeren er ferdig. Og når du kommer hjem fra stranda kan du jo prøve å sette melodi på?

7. Blogg og lag vlogg

Hvis du er blogger, youtuber eller lignende kan du skrive på ett blogginnlegg eller vlogge (filme med mobilen) om dagen din underveis, både til og fra stranda og hva du gjør der.

8. Ta noen telefonsamtaler

Ta med telefonen på stranda. (Ikke at jeg tror så mange ikke gjør det, hehe). Det er lov å ringe noen hvis man vil ha litt selskap på øret. Og de fleste steder er det jo dekning og man jo surfe på nett og so-me fra stranden også.

9. Ta med strikkesaker og sysaker

Ta med strikkesaker eller andre hobbyinteresser. Ja, det er faktisk mulig å strikke om sommeren også! Men jeg anbefaler bomullsgarn ute om sommeren. En sommer klippet jeg opp en bukse og sydde den om til en bikini mens jeg solte meg..

10. Ta med kryssord og quiz

Ta med kryssord og annen hjernetrim på stranden. Det kan være veldig avslappende.

11. Skaff deg en fin fargeleggingsbok.

Jeg vet noen liker fargeleggingsbøker for voksne for å slappe av. Kanskje de har noen veldig fine med sommer og sjømotiver i boka?

12. Hør på podcaster og radio

Hør på podcaster på øret. Det finnes jo postcaster for enhver smak og ulike radioprogrammer. Jeg synest det er litt underholdende med dilmemmaene på lørdagsrådet. Anbefales!:-)

13. Ta en gåtur på strandområdet

Gå på tur på stranden og utforsk området. Kjøl bena i sjøen og kjenn sand mellom tærne.. Hvis det er kiosk i nørheten, ta gjerne en tur å kjøp deg en is eller kald brus.

14. Lag lister

Lag gjerne lister for ting du vil gjøre til høsten. Wishlists og too do lists.

15. Ta deg en liten treningsøkt

Hvis du ikke er på stranda bare for å slappe av kan man jo alltids ta en økt med styrketrening og tøying.

16. Skriv ned en bokide.

Mange går med en liten forfatter i magen, og kanskje du har en bokide som du kan begynne å skrive ned noen ideer på? Hvilken sjanger vil du skrive i, og hvordan skal handlingen og oppbygningen være? Hvis du skriver fiksjon, så prøv å lage ett persongalleri først der du går inn på en og en karakters egenskaper, personlighet, mål i livet og sterke og svake sider.

17. Øv på tilstedeværelse

Prøv å være tilstede i nuet. Det er ikke alltid så lett, for man er ofte i fortid og fremtid. Men hør på bølgene, hør på glade barnestemmer, hør på fuglene osv. og kjenn alle de gode sommerluktene.

18. Prøv å få en kabal til å gå opp

Putt gjerne en kortstokk oppi veska før du drar til stranda. Ja, dette er kanskje ett tips snytt ut av 90 tallet. Men ikke undervurder kabaler. (Er du ett sted uten dekning på telefonen har du tidsfordriv og litt hodebry.)

19. Gjør ingenting.

Det er faktisk en kunst å gjøre ingenting. Men det er godt uansett å få litt d -vitmaminer (husk solkrem.:-) og kanskje dagdrømme litt.

 

FIKK DU NOEN TIPS?

JEG ØNSKER DEG EN GOD SOMMER <3

Alle bilder i innlegget er fra Pixabay.

 

Livet er ikke så lett dere./ Relasjoner som gjør vondt

Heia bloggen! Igår tror jeg faktisk var en av de veste dagene i mitt liv. Og jeg skulle nesten ønske jeg kunne klype meg i armen å våkne opp og så var bare alt en vond drøm.

Jeg kan ikke forklare den følelsen jeg fikk når jeg våknet idag. Og jeg har såvisst noen tøffe dager fremover. Så dere må bare sende noen strykeklemmer denne veien, det hadde jeg satt mer pris på enn dere aner.

Jeg trenger å sette ord på ting. Men det er så utrolig vanskelig å balansere hvor mye jeg kan dele på bloggen. For jeg har det ikke “tøft av meg selv”nå.

Jeg har vært så usikker på om jeg skulle dele dette. Men det er noen mennesker rundt meg som har gjort meg utrolig vondt veldig lenge. Men i det siste har det vært veldig mye verre enn vanlig.

Jeg har kladdet mange innlegg om dette på bloggen over lenger tid uten å dele ett eneste. For jeg er veldig forsiktig med hva jeg utleverer, både av hensyn til meg selv og andre. Og det er mange grunner til at jeg er litt forsiktig med hva jeg deler om dette.

Men idet siste har det vært nesten helt uutholdelig for meg. Så jeg tror jeg bikker under selv om jeg holder alt for meg selv. Og jeg må rett og slett finne ut hva jeg skal gjøre med dette, fordi jeg vet ikke om jeg klarer det mer. Og da har det gått langt.

Jeg kjenner på både redsel og sorg. Mest en lammende sorg. Fordi jeg faktisk skulle ønske jeg fortsatt kunne ha disse relasjonene selv om de gjør vondt. Jeg føler meg så dønn alene fra før og man kan være veldig glad og knyttet til relasjoner selv om de ikke behandler en godt. Og selvfølgelig vil det alltid være noe bra man holder fast med. Men noen mennesker kan være veldig skadelige, men å innse det er en sorg og også å finne ut hva man skal gjøre med det.

Jeg skulle så ønske jeg ikke bodde på en liten plass med stengt legekontor. Fordi jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom dagen. Men jeg må prøve å sette en fot forann den andre. Prøve å spise noen. Ta noen telefoner. (Les; mange) Og ett minutt om gangen..

Og hvis jeg klarer skal jeg prøve å blogge senere. Fordi det hjelper hvis det først hjelper. Enten å få ting ut eller å prøve å fokusere på noe annet. Det er også litt trygt og kjært, og jeg liker å lese blogger.

Takk for du leser! Håper dere får en litt bedre dag en meg! <3 Jeg syntes dette var veldig skummelt å dele, og jeg kommer ikke til å brette ut alle detaljer de her de neste dagene. Men jeg ville dere skulle vite litt mer enn jeg har delt før.

Photo from pixabay; Narcis flower.

SERIE PÅ HBO, Har dere sett denne?

Idag har vært en vond, stressende dag med mye tårer. Og så mye mer kan jeg nesten ikke skrive her nå selv om jeg skulle ønske jeg kunne dele mer med dere. Men jeg håper det blir en bedre dag imorgen.

Ellers så har jeg ett Serie-tips! Jeg begynte nemlig på en ny serie for noen dager siden som heter “Lier” på Hbo. Har noen av dere sett den?

Handlingen i “Lier” er kort fortalt at ett par går på date. Men etterpå beskylder kvinnen mannen for voldtekt (og forteller alle om det gjennom sosiale medier), mens mannen har en annen versjon av kvelden.

Serien hopper mellom nåtid og fortid/ daten de var på. Og man blir jo nysgjerrig på hvem som prater sant eller hva som er sannheten.

Selv har jeg endret mening flere ganger. Men mulig det er en sannhet midt imellom?

Kort trailer:

“Lier” er like “treigt” drama drama som serien “The affair” vil jeg si, uten at treigt vil si dårlig. (For de som har sett The affair).

Jeg syntes ikke Lier er like god som The affair, ettersom jeg nevnte den. Men den er likevel god nok til at jeg har hatt lyst å se videre og er nysgjerrig. Og jeg har kun sett ett par episoder, så det kan jo være det tar seg opp også.

Trailer;

En av ting som jeg personlig syntes trakk serien litt ned var noe i handlingen jeg syntes var litt usannsynlig. Men det er en serie jeg gleder meg til å se videre på, og den er verd å sjekke ut om man trenger en ny serie. Temaet er jo ikke det mest koselige, og desverre skjer det jo ofte i virkeligheten at man står uten bevis, kun ord mot ord.

God natt klem

Til en blogger..

Klokken er snart halv fire og jeg har nesten akkuratt kommet hjem fra en liten tur. Før jeg sovner må jeg bare poste en litt intern bloggpost. For det kommer en veldig flott dame og to rotter til Bergen imorgen. Jeg får ikke hilst på dem. Men jeg ha hørt rykter om at det er en liten overraskelse på togstasjonen. 😀

Ikke vet jeg om denne bloggposten når frem i tiden. Jeg hadde ikke internett på turen. Men det er ikke så farlig om det ikke når frem heller, for det er bare en symbolsk liten hilsen.

For å finne hilsenen; Når toget har ankommet togstasjonen. Ta til høyre der det står utgang taxi.

Rett utenfor på veggen henger ett blått ikke røyk skilt. Og bak det skiltet er det gjemt en liten hilsen pluss en rød ..:-)

Natta! Ha en fin dag imorgen!:-)

Vegansk pålegg – Hva jeg synest. Førsteinntrykk & smak

Jeg har testet to veganske pålegg for første gang. Vegansk ost og vegansk smøreost. Og her er hva jeg synest;

Jeg ble egentlig positivt overasket, ettersom jeg var redd jeg ikke ville like det i det hele. Men det gikk fint ann å spise dette.

Smøreosten syntes jeg personlig smakte litt smøraktig. Så den kan egentlig passe godt under det meste av pålegg og grønnsaker. Jeg hadde kornmo knekkebrød med smøreosten under og vegansk hvitost og ruccola på toppen.

Å spise kun smøreosten syntes jeg personlig ble litt kvalmende i stor dose, så jeg tenkte det kunne være fin smørerstatning kanskje?

Den veganske osten hadde litt annen konsistens og smak enn vanlig hvitost. Men den var ikke så langt borte i smaken til vanlig ost som jeg hadde tippet på forhånd.

Hvis man er vant til vanlig norwegia/synnøve og går over til ekstra lett alternativet så smaker jo osten litt annerledes bare med mindre fett. Kanskje litt tørrere og mindre smak? Og jeg følte det var litt slik med vegansk ost også, bare enda mindre smak og litt annen konsistens.

Det er vansklig å formidle hvordan noe smaker. Men det var spennende å prøve. Og jeg håper å få teste ut flere slike produkter.

 

Har du prøvd vegansk pålegg?

Hva var såfall din mening?

 

NOUW ELLER BLOGG.NO? EN SAMMENLIGNING


Lurer du på hvilken plattform er best av Nouw og Blogg.no? Jeg har testet begge..

Om meg; Jeg er en blogger som har blogget i snart 4 år på blogg.no, så det er der jeg har mest erfaring. Men de siste månedene har jeg sjekket ut nouw litt for å sammenligne. Jeg håper dette innlegget kan hjelpe deg hvis du er i tvil om hvilken plattform du skal velge!

1. Hvor enkelt er det å opprette blogg?

På Nouw er det fritt frem for alle å opprette blogg, mens på blogg.no må man sende inn søknad hvis man vil blogge på deres plattform. Alle som søker om å blogge på blogg.no må først ha “prøvetid” på miniblogg. Som du finner HER.  Det står ingen spesifikke kriterier for å få blogge på blogg.no. Men jeg tror det går på lesertall/klikk og  at de ser litt på hva type blogg det er og hva “plattformen trenger” av nye bloggere. For de vil ha varierte blogger på plattformen.

2. Er det gratis å blogge på begge plattformene?

Begge plattformene er gratis. Men på nouw kan man betale for mer synlighet og å slippe reklame på bloggen. På blogg.no er alle bloggerne blitt veldig synlige på plattformen uten å måtte betale for det, men man har endel reklame på bloggen.

3. Hvordan ser forsida til de ulike plattformene ut og synligheten til bloggerne?

Fremsiden på nouw gir størst plass til noen av deres utvalgte nouwbloggere, og deretter de bloggerne som har premium medlemskap. (Betalt plass). Innlegga til de andre på plattformen må man (som ny) lete litt for å finne. Så veldig synlig er man ikke uten premium utenom for de som følger deg. For på nouw har man i motsetning til blogg.no følgeknapp. (Noe blogg.no også hadde frem til omleggingen nylig).

Mitt førsteinntrykk av nouw er at de fremhever motebloggere og stilrent interiørdesign på fremsiden. Så jeg som hverdagsblogger følte meg ved første øyenkast ikke så veldig hjemme på fremsiden. Men dersom man starter å blogge ser man jo at det er mange hverdagsblogger på nouw også. Så man må absolutt ikke være en fasionqueen for å blogge der.

Forsiden til blogg.no:

Forsiden til blogg.no har tre innlegg av de største bloggerne først på fremsiden, og så fra alle bloggerne på plattformen under. Alle bloggerne er veldig synlige, og borsett fra de tre øverste plassene får alle like stor og gratis plass til sine innlegg. Det er ett stort spekter i blogger og aldersgrupper, og mange personlige bloggere.

4. Har bloggplattformene toppliste?

Ja, begge bloggplattformene har toppliste, men seperat fra hverandre. Begge listene teller sidevisninger, men nouw sin liste viser antall klikk pr uke, mens blogg.no viser antall klikk pr døgn. Derfor er tallene på nouw sin liste mye høyere jevnt over enn på blogg.no.

Nouw er også en internasjonal plattform som gjør at flere mulig leser bloggene. Men når det er sagt har blogg.no klart de mest leste og største bloggerne i landet. Men det er veldig stort sprang mellom de største og de nederste på lista der som vanligvis har rundt 200 klikk. Lista på blogg.no oppdateres kl 04 hver natt.

Topplista på nouw ut pr dags dato:

 

Topplista på blogg.no

På nouw ser man hvilken plassering man har iforhold til topplista som innlogget selv om man er på plass 750. På blogg.no ser man kun om man er på topp hundre, og kun topp 50 fra mobil.

 

5. Hvordan er bildekvaliteten?

Nouw har veldig bra bildekvalitet! Bildene blir veldig skarpe og fine. Før var nouw klar vinner over blogg.no Men etter at blogg.no byttet fra blogsoft til wordpress er også bildekvaliteten der blitt mye bedre. Så nå er det ikke like stor forskjell som før. Men Nouw er hakket bedre etter mine øyne.

6. Kan man endre design på bloggen?

På nouw kan man endre design veldig enkelt og har mange ulike bloggdesign å velge mellom. På blogg.no har alle likt design pr dags dato og man kan i liten grad gjøre bloggen personlig på layout.

Nouws designmal:

7. Kan man legge inn moduler i bloggen?

På blogg.no styrer man veldig lite av funksjonene og layouten man har på bloggen utenom toppbilde, menyer, topptekst osv. Men på nouw har mange moduler man kan legge inn i bloggdesignet. Ved å ha moduler kan man lett gjøre småforandringer på bloggen sin og få ett personlig preg. Man kan enkelte legge til for eksempel:

Bloggtittel./Topptekst./ Endre topptekst /Legge til en googleoversetter under topptesten./Legge inn søkefelt til bloggen/ Legge inn en “mest lest lest” oversikt. /Legge til hashtagsøkefelt. /Man kan velge om det skal det være facebook-like-knapp under innlegget. /Skal det vises under ett innlegg hvor mange ganger det er lest, eller ikke? Lett og kjekt med disse valgfrie modulene!

8. Har man like-knapp?

På nouw kan man like innlegg. Det kan man ikke på blogg.no. Dette er jo en grei funksjon dersom man vil vise at man har lest/ liker innlegget uten å kommentere.

9. Kan man legge inn musikk og video i innlegg?

Man kan enkelt legge inn you tube videoer på begge plattformer. (Men pr dags dato er det litt tekniske problemer iblant med å legge inn videoer på blogg.no.) På nouw er det mulig å sette inn musikktrack/ sanger fra spotify  i innlegget, noe som er veldig kjekt. Dette tror jeg ikke er mulig på blogg.no utenom gjennom you tube video.

10. Kan man bytte bloggnavn? 

På nouw kan man betalte litt for å skifte bloggnavn. På blogg.no er ikke dette mulig. Om du ønsker å endre bloggnavn etter noen år på blogg.no må man opprette en helt ny blogg, noe som selvfølgelig er mye styr og tar tid med overføring av innhold fra gammel blogg. I tillegg er det som sagt ikke “bare bare” å opprette ny blogg på blogg.no lenger. Man må sende inn søknad om det å få den godkjent. Jeg synest det er en fin mulighet å kunne endre bloggnavn som på nouw hvis man ønsker det.

11. Kan man velge synlighet?

På nouw har man mulighet til å velge om innlegga havner på google og på forsiden til nouw. Denne innstillingen har ikke blogg.no lenger. Og bloggerne blir veldig synlige enten de vil eller ikke. Så på nouw kan man velge hvor synlig man vil være og om man lett vil kunne søkes opp. Så det er eneste plattformen man kan blogge litt mer for seg selv (bloggdagbok med få lesere/dele med bare folk man kjenner) og sosialt. Men blogg.no scorer høyest på å være synlig uten å betale for det. Så her kommer det ann på hva som er formålet med bloggen.

12. Hvordan er det å skrive innlegg på de ulike plattformene?

Å skrive innlegg er nokså likt på plattformene, bortsett fra å legge inn bilder (tar det i neste punkt) Men personlig så synest jeg nouw sine innlegg ofte ser litt ryddigere og finere ut publisert. Likevel synest jeg helt personlig at det er litt bedre å blogge tekst fra blogg.no, spesielt fra nettbrett- men minus noen punkt jeg tar nedenfor..

Å skrive innlegg i blogg.no:

Å skrive innlegg på nouw:

13. Hvordan er det å legge inn bilder/kollasjer?

Stort sett er det greit å laste inn bilder på begge plattformer. Men det kan forekomme tekniske problemer på begge plattformer iblant.

På nouw er det ferdige maler i innleggene for bildekollasjer som er ett stort pluss til nouw! Jeg har brukt mye tid i blogg.no på å lage kollasjer på forhånd. På nouw velger man om man vil sette inn ett bilde, to ved siden av hverandre, eller en kollasj på 8. Og så drar man inn bilder fra arkivet inn der de skal stå. Superenkelt og man sparer MYE tid! Og så ser det veldig fint ut!! 🙂

 

14. Andre forskjeller ved innleggsskriving?

Ok dette er utrolig små detaljer. Men det er ikke lenger mulig å ha understek som valg når man skriver innlegg på blogg.no utenom å bruke controll u, som man ikke kan på nettbrett og mobil. Nouw har funksjonen understrek der du skriver innlegg, og det er ett pluss ettersom jeg bruker det endel i mine innlegg (som dere ser).;)

På nouw er det også superlett å få tall og punkt forann setninger nedover i innlegget. Mens på blogg.no bruker hvertfall jeg lang tid på det. Man må der ta linje for linje manuelt. Og får dessuten automatisk innrykk på alle setninger med punkt hvis man ikke bruker tid på å korrigere det.

15. Er det forskjell i alder på majoriteten av bloggerne mellom plattformene?

Dette vet jeg ikke for sikkert.. Jeg har selv følt det har vært mange bloggere i begynnelsen av 20 åra og 40 pluss på blogg.no Mens mindre på min alder (rundt 30) Mens at det på nouw er mange på samme alder som meg og yngre. Men dette kan bare være tilfeldig, og mitt inntrykk. Begge plattformer har ulike aldersgrupper men nok med en majoritet av yngre på begge plattformer. Men det er også noen veldig aktive og fine blogger på 40 pluss på begge plattformer.

16. Hvordan er “det sosiale” på plattformene?

Nouw er lagt mer til rette for “det sosiale” mellom bloggere. Etter at blogg.no gikk over til wordpress ble de fleste “sosiale funksjoner” tatt bort, som følgeknapp, mulighet for personlig melding mellom bloggere, varsel når noen andre bloggere svarte på din kommentar og det å få innleggene til de bloggerne på plattformen du fulgte inn på egen side. Men nouw har alt dette.

Mange bloggere på blogg.no har savnet disse fuksjonene å gått over til nouw etter omleggingen av bla denne grunnen.

17. Kan man redigerere egne kommentarer?

På nouw kan man slette og redigere egne kommentarer man legger igjen på andres blogger. Dette kan man ikke på blogg.no. Så poster du en kjip skrivefeil på hos en blogger på blogg.no eller ved en feil poster mailadressen i kommentarfeltet må man kontakte bloggeren i kommentarfeltet om dette. (Så blir nokså tydlig du har gjort en liten tabbe, og kjipt om bloggeren ikke er pålogget på noen dager, ;)). På de aller fleste sosiale medier utenom blogg.no (facebook feks) styrer man sine egne kommentarer og har mulighet til å redigere å ta bort i ettertid. 🙂

Jeg kan også nevne at når man kommenterer til andre på nouw vises kun ip og bloggnavn. Men på blogg.no gir man nå automatisk fra seg mailadressen som innlogget. Før var blogg.no som nouw her, og jeg var en stund ikke klar over at jeg gav ut mail og navn når jeg kommenterte. Noe som er greit å vite hvis man har anonym blogg, og ønsker å være anonym, men har mail med navnet sitt.

18. Er det lettere å få sponsorer på blogg.no?

Noen mener det er lettere å få sponsorer på blogg.no, men her skal ikke jeg uttale meg så mye. Jeg har aldri hatt sponsorer eller prøvd å få det pr dags dato. Blogg.no er den mest kjente plattformen, og jeg vil tro det kan være en fordel.. Men for å få sponsorer vil jeg tro det går mest på hvor mange aktive lesere og sidevisninger man har daglig.

19. Er det lettere å komme høyt på lista til nouw enn på blogg.no?

Ja, det er mye lettere å nå høyere på lista på nouw, fordi kvaliteten og konkurransen er høyere på blogg.no Det virker også til å være endel som satser på bloggen og bruker mye tid på den på blogg.no. MEN man kommer heller ikke til topps på nouw så lett, så det er sagt. En høy plassering må jobbes for.

Jeg vil tippe at dersom man legger endel innsats i bloggingen og er flink å blogge kan man fint komme på plass 30-40 nokså greit på nouw innen relativt kort tid. Men på blogg.no er plass 30-40 veldig mye jobb og vanskelig for en liten ukjent blogger å komme og bli værende. Topp 10 på blogg.no må man nesten være kjendis for å komme.:-)

20. Er det noe som drar førsteinntrykket til nouw ned?

  • Dette er bagateller, men på fremsiden til Nouw har alle ord blitt dratt sammen, noe som gjør ett litt dårlig førsteinntrykk og gjør det litt tyngre å lese.
  • Nouw bruker ellers litt engelske og norske utrykk om hverandre- også på den norske siden. Lagre heter spare. Og dette er små detaljer, men fint når sider er gjennomført.

  • Det er en fordel at nouw har feed, for det har ikke blogg.no lenger. Men jeg likte feeden på blogsoft gamle blogg.no) mye bedre. Hvert enkelt innlegg i nouwfeeden tar opp stor plass, og må man scolle mye, og det blir lett uoversiktilig lett å overse innlegg hvis man følger mange. De som er premiummedlemer får prioritert plass også på feeden høyt oppe og på sidene uavhengig om innlegget ble postet nylig. Så litt rotete hvis jeg skal være veldig pirkete.Men tror det blir litt vane 🙂
  • Premiumsmelemmene nylig har fått flere fordeler, som å også vises i toppmenyen til innloggede brukere.(som på bildet under- øverst) Men de havner alltid OVER andre ting i menyen man ikke da kan trykke på uten å istedefor havne på ett innlegg.. Dette kan bli litt irritasjonsmoment! Så hvis jeg selv hadde blitt premiummedlem hadde jeg vært litt redd for at andre ville føle jeg spammet de med alle steder innlegga kom, og selve plasseringen. Så håper nouw ikke legger premiuminnlegg over menyen. For umulig å komme inn på det man skal uten å havne inn på ett innlegg iblant..

  • Det er også litt at man har en meny midt i topplisten hele tiden. Den burde jo være oppe eller nede ikke midt på.. Så ja, det var slike små detaljer. Alt slik med layout på sidene er veldig på stell på blogg.no.

21. Er det best med en internasjonel eller norsk plattform?

Nouw er internasjonalt og blogg.no er norsk. Og det er fordeler og bakdeler alt ettersom. Nouw er større og man kan få flere lesere worldwide, men blogg.no er mest annerkjent i Norge og mest synlig her. Mitt inntrykk er at nouw har veldig mange svenske brukere. Men så er det også en svensk plattform i utgangspunktet 😉

22. Har nouw stalkerfunksjon?

Jeg tullet litt med overskriften til dette punktet. Men på nouw kan alle se når man er pålogget og avlogget, og all aktivitet man gjør inne på nouw. Også de som ikke er innlogget og medlem på nouw kan se dette. Alle kan se alle kommentarer man legger igjen rundt omkring til andre bloggere og lese det på bloggerens profilside. Så det passer ikke noen som har stalkere nødvendigvis, for da kan man lett føle seg litt overvåket 😉

23. Har plattformene mye “tekniske utfordringer?”

Jeg kan til slutt si at begge plattformene er fine bloggplattformer. Men at begge også har endel “flaws”. Nouw har hatt store tekniske problem denne uka, og har vært av og på i flere dager. Og blogg.no har hatt en rekke tekniske utfordringer siden omleggingen for ett halvt år siden. Men blogg.no (som jeg kjenner best til) har kommet med mange gode forbedringer, og jeg håper snart mye vil komme på plass og bli mer stabilt.

Da håper jeg ikke jeg har glemt noe.. Hvis det er noe dere lurer på, så bare spør i kommentarfeltet. Og gjerne si fra om det er noe med plattformene jeg ikke har tatt med som hadde vært kjekt å vite.

 

HÅPER DU FINNER PLATTFORMEN SOM PASSER FOR DEG!

ØNSKER ALLE SOM LESTE DETTE EN STRÅLENDE DAG!

<3