FORRIGE GANG.. (FYLLESYK, OPERASJON, LATTERKRAMPE, FEIL GARDEROBE M.M)

Forrige gang..

Jeg leste en bok.. Det er noen måneder siden jeg leste ut en bok sist. Og det var en Joy Fielding bok. (Psykologisk thriller)

Jeg såg en serie.. Iforgårs. Bates Motel 1 episode.

Jeg hørte en sang.. Igår. Den nye sangen til Taylor Swift. ME! For den hadde jeg ikke hørt før.

Jeg opererte noe.. Da var jeg seks år og tok bort nesepolypperer, som altså er en operasjon i nesa.

Jeg var fyllesyk.. Jeg har bare vært ordentlig fyllesyk to ganger i mitt liv, og begge gangene skyltes det champagne på skoleavslutning. Haha, jeg må le med tanken. Første gang etter årsavslutningen på “musikalskolen,” og andre gang når jeg feiret at bacholoren i boks. Det var litt flaut med den sistnemnte gangen, for jeg måtte avlyse en 50 årsdag kvelden etter for jeg var så dårlig, og noen sa jeg hadde omgangssyken, hehe.

Jeg hadde latterkrampe.. Det husker jeg ikke. Hmm. Jeg lo hvert fall kraftig av ulike Ushi Hirosaki prank- intervjuer på youtube, for eksempel med Christian Jessen.Haha! Ellers så trenger jeg nok å være mer sosial og le mer 🙂

Jeg var på harryhandel.. For to år siden. (Bor jo på “feil side” av fjellet til slikt). Og jeg husker at jeg hadde reknet feil iforhold til alkoholkvoten og trodde jeg hadde kjøpt akkuratt litt for mye (som jeg ikke hadde). Så jeg husker at jeg drakk noen breezer i passasjersetet før grensekontrollen, haha. (Vestlendinger harryhandler ikke så ofte, så vi (les; jeg) har ikke så god peiling. Neida!)

Jeg hadde sex.. Skal jeg svare på det? Hmm.. Jeg tror jeg velger å ikke svare på det akuratt nå…

Jeg var på ferie.. Det er to år siden til sommeren. Og jeg og min daværende kjæreste reiste på biltur til københavn via østlandet og hele sverige. Vi var ikke borte i så mange dager, så vi kjørte ekstremt mye på få dager. Men det var kjekt. Og jeg elsker jo biltur, og vi var bla innom Legoland, der jeg da aldri hatt vært før.

Var på ett annet kontinent.. Nå må jeg tenke meg om.. Det var når jeg var i Etphiopia og Kenya. Jeg pleier å tulle med at dette var “i mitt forje liv” . For jeg var kjempeaktiv og gjorde så mye spennende før.  (Jeg savner det.)  Reisen var uforglemmelig, sterk, fantastisk og en stor opplevelse. Og jeg tror faktisk jeg aldri har nevnt noe av det med den reisen og det jeg opplevde der på bloggen før.

Jeg var på resurant.. Det var på Egon i forbindelse med bursdagen min tidligere denne måneden. Og da spiste jeg vegetar quesadilla, og løkringer. Såå godt! 🙂 Anbefales!

Jeg hadde meg en drink…. Bursdagshelga mi, da hadde jeg en sykt god drink på Egon. Ellers er det ikke mye part party og drinker for tida, hehe! Men jeg synest det er veldig godt med mange ulike drinker:-)

Jeg sang karaoke sist.. Oi, det har jeg ikke gjort ofte ute. Men for noen år siden sang jeg karaoke i Rosendal, hahaha! Det var veldig gøy. Jeg er egentlig litt pysete på sånt selv om jeg liker å synge. Men jeg husker jeg sang en sang selv og en sang (Johhny Cash/june carter) med en fyr der.:-)

Jeg kjøpte noe dyrt til meg selv.. Hmm.. Altså i mitt “forje liv” spontankjøpte jeg jo ett keyboard (workstation) til over 10000 på bursdagen min, hehe. Det var litt å dra med hjem, syv og en halv oktaver med tangenter..

Forrige gang jeg ble sjekket opp.. Du det vet jeg ikke.. Men jeg tror ikke alltid jeg er så flink å fange opp slik hvis det ikke er veldig obivious. Sist jeg var på en uteplass ble jeg hvertfall sjekket opp av en, men det er lenge siden. Og så var det noen som plystret etter meg fra bil og tutet, men vil ikke kalle det sjekking (Er det andre som synest det bare er veldig irriterende? Jeg skvetter så fælt)

Jeg ble skuffet.. Idag faktisk, litt skuffet hvert fall..en smule.. En avtale ble utsatt for andre dag på rad pga en jobbsituasjon. Så da ble jeg såpass skuffa at jeg måtte åpna Nidars favoritter å trøstespise, hehe. Så her har det vært litt mye alenehelg:-)

Jeg gråt. På mandag. Jeg fikk beskjed forrige søndag kveld om at ENDA MER skulle gjøres på huset jeg leier (som om ikke det var nok å skifte vegger). Dette var til og med mye mer stressende for meg. Så da satt jeg på gulvet og gråt ganske mye og lenge og pakket og styrte. Nå gruer jeg meg til imorgen. Og vi får se hvordan arbeidsforholdene blir for å få blogget..

Jeg var på kino Det er sikkert ett år siden. Og dette hørtes sikkert kjempenørdete ut. Men vi skulle litt spontant på kino og såg en dokumentar som heter “Im not your negro.” Den var interessant da.

Jeg var i svømmebassenget Det må være kjeempelenge siden. Men jeg husker jeg var litt i svømmebassenget på Domus Atletica (treningssenter) som student, og at jeg klarte å begynne å kle av meg i feil garderobe en gang (mannegarderoben).

 

HAR VI NOE FELLES PÅ “FORJE GANG LISTA”?

HAR DU HATT EN FIN DAG?

Alle bildene er fra denne måneden

Ha det bra fremover <3

 

3 ARTIG HUKOMMELSES-FENOMENER/ TIPS TIL DEG SOM SKAL HA EKSAMEN

God morgen og god søndag! 🙂 Jeg vil bare dele tre artige hukommelses-fenomen med dere som jeg synest er litt fascinerende. For visste du at hukommelse og sted kan påvirke hverandre?

1. NÅR MAN GLEMMER HVA MAN HAR DRØMT

Har du opplevd å først komme på hva det var du drømte natta før i det øyeblikket du legger hodet på puta om kvelden? Gjerne er drømmen helt borte fra hukommelsen når du våkner på morgenen, men kommer som ett flash når du igen legger deg kvelden etter og lukker øynene. Er det ikke rart? Dette fenomenet skjer vissnok fordi hukommelsen ofte knyttes til sted. Derfor husker du drømmen idet du er tilbake i samme samme sovestillingen i samme rom i samme seng 🙂 Men jeg lurer på om lys også kan påvirke og tid på døgnet? (Det siste er bare egen filosofering og erfaring).

2. NÅR MAN GLEMMER HVA MAN SKAL HENTE

Ett annet fenomenet iforhold til hukommelse og sted er som følgende; Man står opp, og går for å hente noe, men glemmer HVA man skulle hente på veien! Haha! Er det noen som kjenner seg igjen? Det har skjedd med meg såå mange ganger. Eller at jeg rett og slett glemmer hvorfor jeg gikk inn i stua i det hele.. Løsningen hvis du har blackout mellom A og B, kan da være å gå tilbake til det stedet/rommet du tenkte tanken om hva du skulle hente! For da kommer man som oftest på det igjen, merkelig nok. (Jeg har prøvd, og ofte kommer jeg faktisk på det igjen da..men ikke alltid). 3. EKSAMENSTIPS

 Og til slutt, nå som eksamenstider nærmer seg.Her er en interessant teori du som student må teste ut; HVOR man sitter å leser før eksamen vs hvor man sitter når man har eksamen kan visstnok påvirke hvor godt man husker pensum. Fordi man husker pensum bedre hvis man sitter der hvor man leste pesum. Så kanskje dere studenter skal være strategiske å teste det ut? 1. Lese i eksamenslokalet. 2. Sette dere samme sted under eksamen.  Om dere bare fårA-er fra nå av kan dere takke meg senere 😉 Neida!:-)

HAR DU OPPLEVD NOEN AV DISSE HUKOMMELSES- FENOMENENE?

Alle bilder er fra Pixabay.

16 PHOTOSHOPPEDE BILDER DU BARE MÅ FÅ EN LATTER AV! :-)

Når jeg tidligere idag lette etter noe i bloggarkivet, kom jeg over noen bilderedigeringer jeg engang i tida hadde delt på bloggen av en som heter James Friedman. Og jeg syntes de var utrolig morsomme idag også. Så jeg fant ut at jeg ville google etter flere bilder, og ha ett eget innlegg med de jeg likte best. Disse bildene er så mye delt at det er vanskelig å finne kilde, forutenom at James Friedman er mannen bak og at de ligger både på pinterest, borde panda osv. 🙂

Håper dere får dere en latter! God helg! <3

 

Nb! På skiltet på nederste bilde i kollasjen t.h. står det (i tilfelle du ikke ser det) “keep of th e grass”. Det ble litt utydelig å lese:-)

Ellers.. Jeg begynte på en serie som heter Bates Motel igår etter anbefaling. Første episode var veldig spennende og det er utrolig bra skuespillere de har fått med. Men vi får se om det er i skumleste laget for meg akuratt nå, hehe! Men for tøffe tøffinger virker det som en bra serie i kategori grøsser/drama.

Ellers så har jeg for det meste vært i mitt eget selskap i helgen, og det har hvert fall ikke blitt jobbet her idag. Jeg ser på en måte frem til å forhåpentligvis være mer sosial etter helgen, men gruer meg sykt til neste uke. Men en dag av gangen, og den tid den sorg..hvis man klarer legge bort det litt..

Ønsker dere en fin kveld! <3

JEG ER SÆRDELES DÅRLIG TIL DETTE!/ ANTREKK /NÅR MAN MÅ KJØPE MER ENN MAN TRENGER.

Igår fikk jeg meg endelig ny flaskeåpner. En “sånn ting” som er kjekt å ha hvis man er særdeles dårlig (som jeg er) til å åpne en flaske uten åpner. Noen menn og sikkert kvinner også er flinke på det. De bruker en bilnøkkel, og SMUKK- kork av. Mens jeg har endt med blodig finger, vond tann (ikke finn på å gjøre det!) og en smule frustrasjon. Spesielt en gang, når halve innholdet havnet på gulvet når jeg først fikk korken av, da var stemningen dårlig. Og altså, hvis man ender med å knuse toppen av flaska kan man vel si at operasjon- “få opp flaska” var misslykket. Så det at jeg trengte en flaskeåpner det var det ingen tvil om..

Så NÅ har jeg flaskeåpner! Yeey! Jeg har faktisk to! For det var tre ganger så dyrt å kjøpe en som å kjøpe to. Logisk? Så nå kan jeg jammen meg være effektiv ikveld og åpne to flasker samtidig mens jeg ser Netflix! For jeg skal snart teste ut en ny serie.

Ellers, når vi først snakker om å kjøpe mer enn man trenger…

Jeg nevnte at jeg ville ha noen knapper til kjolen jeg strikker. Men selvfølgelig kan man ikke bestille bare to knapper fra Kina. De fleste knappene jeg såg på og likte tror jeg var pakninger på 50 knapper!! Det er mange knapper..

Jeg prøvde å unngå for stor mengde med knapper som jeg ikke trengte, så jeg fant heldigvis en pakning med 5 knapper. Men det er rart det der hvor ofte man egentlig “må” kjøpe mer enn man trenger. Og det er nok av tilbud med “Ta tre, få en gratis.” “Ta tre, betal for to.” “Fem plagg for hundre kroner.” Og så finner man kanskje ett plagg på salgsbordet som man har kjempelyst på, og så “må man nesten” ta fire plagg til som man egentlig ikke vil ha fordi de tross alt er “gratis”..

 

HAR DU KJØPT NOE I DET SISTE DU IKKE TRENGER?/ SOM DU FIKK MED PÅ KJØPET.

Bildet av meg er fra igår. Er det innafor med slik “sporty” hverdagsgenser til skjørt?

Paramore! “Kødder du nå?”

Jeg tipper at noen av dere har fått med dere at jeg er Paramore fan. Jeg har jo nevnt Paramore flere ganger de siste åra på bloggen. Og sist jeg nevnte de var vel i forbindelse med innlegget “Min drømmefestival” her. For der stod selvsagt Paramore som en av hovedartistene på min drømmefestival.

Men så til poenget.. Sist uke fikk jeg vite noe på biltur som fikk fjortissen i meg til å boble over. Jeg ble så avstands starstruck (hvis det er ett ord) at jeg måtte danse litt på parkeringsplassen, hehe!

For nå har det seg sånn at jeg har fått tilbud om å være keyboardist på noen konserter/liten festival. (Kan evt skrive mer om det og hvorfor jeg ikke vet enda- om dere vil) Og så kommer det fra han jeg er på tur med:

Han; “Vet du hvem som har liket instagrammen hans (les; til han jeg fikk tilbud om å spille med) nå?”

Jeg: “uhm.. nei?”

Han: “….Paramore og…..Haaailey williams !”..

Jeg: “Du kødder! Du kødder nå? Du kødder ikke.?! Seriøst?! Du er seriøs? Er det sant??” Og plutselig sprang jeg rundt på en parkeringsplass i en sirkel som en treåring!

Altså nå var det jo ikke akuratt MIN instagram de liket (jeg er ikke engang der nå) og dette er altså ingenting JEG kan skryte av. Men altså..!. Jeg syntes det var sykt kult. Og ikke at jeg er så sikker på om Hailey selv har sittet å liket noe som helst. Men når den gruppa du er mest fan av offesielt sett liker noen man kanskje skal spille med er det uansett veldig gøy da! 🙂 Og så må jeg jo si at det var vel fortjent med likes for en utrolig bra og sympatisk mann med bra musikk.

Hilsen Frøken, fjorten år! 

HAR DU EN ARTIST/ BAND DU ER FAN AV?

BARBERE DE LYSE HÅRA PÅ ARMENE OG LÅRA TIL SOMMEREN?

Ettersom vi har fått kjenne på litt solstråler de siste ukene, så tenkte jeg å komme meg ett lite barberingsspørsmål. Hvor mye er egentlig “nødvendig” å barbere seg til bikinisesongen? Hva med de lyse dunhåra på armene?

Jeg vil anta at svarene på hva som er “nødvendig” å barbere vil variere fra person til person. Det går vel både på vane og hva man føler seg vel med. Men jeg må innrømme at jeg synest det er litt for fristende å ta de låra iblant, selv om de lyse håra knapt vises. Og ja, jeg gjør det noen ganger..

Egentlig så tror jeg man gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å barbere slike steder som strengt tatt ikke er nødvendig, ettersom man kan risikere å få mørkere vekst og måtte begynne å barbere. Eller hva tenker dere?

Jeg barberer foresten ikke armer og har heldigvis aldri hatt behov for noe i ansikt bortsett fra å nappe bryn.

 

HVA SYNEST DERE OM Å BARBERE LYSE DUNHÅR PÅ ARMER OG LÅR?

HA EN FIN DAG! :)

Så var det den helga! 😀 Jeg har ikke stått opp av senga engang, men godteri har jeg fått endel av! 🙂 Det er så deilig å bare ha en helt rolig morgen og surfe på internett fra senga. Men nå skal jeg straks opp å kle meg opp til ny dag! Vil bare ønske dere en fin dag! 🙂 <3

Hva er dine planer idag?

LØRDAGEN I BILDER/ MITT NYE PROSJEKT :-)

    

Det ser jo ut som jeg har hatt med en paparazi rundt omkring idag, haha. Men det er artig med litt hverdagsbilder da, også på shopping på biltema ! 🙂 

Som en superkjapp oppsummering av noe av lørdagen, så var det kjempfint ute og jeg fikk knipset endel bildet med kamera mitt. Jeg såg både fuglereir i trærne, søte lam og fine hvitveis. Og så fikk jeg forhåpentligvis litt D-vitaminer 🙂

Og er det ikke koselig med slike gamle veier som på bildet under? Vi var så langt på ødelandet en stund at vi ikke traff på mange biler, så det var stille og helt  nydelig natur.:-) 

Igårkveld plantet jeg bl.a. paprika og minipaprika. Vi får se hvordan det blir…

Jeg hadde så lyst på hengekøye på biltema. Men strengt tatt må jeg først vite hvor jeg evt kunne hatt den, og at jeg bruker den endel!

Hadde du det fint igår?

Har du plantet grønnsaker eller blomster i år?

Nå har jeg foresten endelig svart på kommentarene på disse innlegga;

HER HER HER

Velkommen etter oppdagelse.. Funfact fra Frost.. og fra meg :-)

For noen dager siden fikk jeg for første gang startet på tegnefilmen Frost. Og jeg hadde faktisk aldri sett den filmen før, noe som er veldig merkelig og litt pinlig ettersom jeg er en ordentlig Disneyfan. Altså jeg kan de fleste gamle filmene etter årstall og fremlengs og baklengs, men denne kom bare på ett tidspunkt i livet der jeg ikke såg mye film:-) Men vet dere hva jeg fant ut der jeg satt med 3D brillene på å hørte introen filmen?

“Jeg kan den sangen!!” utbrøt jeg, og jeg sang med. Jeg hadde jo til og med vert med på utfremført den! Hvor artig er ikke det?

Jeg visste jo fra før at en norsk komponist hadde skrevet musikken til endel av filmen (Frode Fjellheim). Men jeg hadde faktisk glemt jeg hadde vært med på en urfremførelse (som vil si første gang verket blir sunget offentlig). Da med ett pikekor. (Ja, dere husker kanskje historien der jeg rotet meg bort på kortur som ungdom og havnet i avisa med overskriften “Lost in Aberdeen,” haha! DET koret, og den tida.)

Så sangen som både startet og avsluttet filmen kunne jeg godt, og den gav chills og uventet noen minner og flashback for meg. Og det var såååå tøft at sangen ble fremført over Disney- introen og slottet..:-)

Jeg kan jo nevne som funfact at jeg faktisk har spilt med Frode Fjellheim en gang senere også, men da gjennom ett skoleprosjekt. 

For en nydelig film. Og velkommen etter til meg selv for å finne det ut nå:-) Og morsomt når vi såg filmen på at stedet karakterene bor på engelsk heter Arendal.

Og foresten var ikke dette ment som et brag- innlegg. For det er tross alt ingenting å skryte av, bare en funfact. Jeg bare syntes det var litt artig for min egen del at jeg KUNNE synge med på introen og hadde sunget den før så mange andre hadde hørt den:-).. Og velkommen etter til meg:-)

Har du sett Frost?

JEG FIKK TIL Å LAGE HARESKÅL I PAPIR! SE SÅ SØT! BILDER & LINK TIL VIDEO. #LITTSTOLT

Her kommer bilder av hareskåla mi i papir!

Jeg var faktisk veldig usikker på om jeg ville få det til. Og jeg holdt også på å gi opp ett par ganger iløpet av brettingen, for jeg syntes det var litt vanskelig. Det ble mye spoling og pausing når jeg syntes instruksjonsvideoen gikk i raskeste laget.

Men det ble påskehareskål til slutt!! 😀 Min egen lille goderiskål. Og.. “ta- taaaa!” Se hvor fin og søt den ble! 🙂

Litt flere bilder av den:

 

Hvis noen har lyst å prøve å lage en slik skål så finner dere instruksjons-videoen HER. (Link til Kamille). Det eneste du trenger å gjøre før du følger videoen er å klippe til ett A4 ark slik at arket blir kvaderatisk. (Alle sider like lange). Ellers så er det jo en fordel om du har ulik farge på hver sin side av arket. (Det går jo ann å bare fargelegge ene siden av arket selv). 

 

FIKK DU LYST Å PRØVE Å LAGE EN SLIK?