I DET KREATIVE HJØRNET! / FOTOKONKURRANSE

Idag har jeg har vært på tur med ett vinglass jeg. Og om dere lurer på hvorfor var det på grunn av en fotokonkurranse med tema “glass”. (Fotokonkurranse HER– Bare å bli med!)

Jeg sitter å leker meg litt med redigering, noe jeg ikke skal skryte på meg at jeg er så veldig god på. Men man lærer jo av å prøve seg frem. Det at jeg viser ett glass-bilde her betyr verken at jeg nødvendigvis skal sende inn dette bildet, eller at jeg skal redigere mye bildet jeg velger å sender inn. For vi tok mange bilder idag. Men bare fikk lyst å sitte å redigere litt for min egen del først og fremst- for det var så avslappende!

 

HAR DERE HATT EN FIN DAG?

 

Idealiserer man kjente mennesker man vet lite “privat”om?


Jeg vil bare skrive noen ord om noe jeg har reflektert over idag, nemlig det å idealisere noen man ikke kjenner. Dette var egentlig noe jeg bare begynte å filosofere på her hjemme når jeg leste blogger. Og jeg har ingen kilder rundt poengene mine. Dette er bare noen av mine egne tanker og dere kan godt arrestere meg om jeg er på blåbærtur..

Mange ser opp til sine forbilder. Enten det er rockestjerner eller bloggere. Men jeg har tenkt litt på om vi ofte idealiserer mer de man vet mindre om? For da kan man fylle tomrommene med idealistiske tanker rundt personen.

Alle mennesker har sterke sider og svake sider. Vi har alle våre uvaner og mine flatterende sider. Men det er jo ingen bombe at man prøver å skjule det man er minst fornøyd med på sosiale medier og ønsker å vise sitt glansbilde. (Noen bloggere prøver å vise både oppturer og nedturer, og litt svake sider også- men dere forstår poenget).

Dess flere opplysninger man får av en person, dess mer vil man enten komme nærmere personen/ identifisere seg, eller ta litt mer avstand fra personen.

Jeg tror det å ha forbilder og det å idealisere til en viss grad bare er bra. Det går liksom hånd i hanske med å dag-drømme litt og se opp til noen. For mennesker og ungdommer trenger noen å se opp til!

Som barn idealiserer man jo alle. Foreldre, storesøsken, julenissen og popstjerner. Men så finner man jo etterhvert ut at mennesker bare er mennesker (og at julenissen ikke eksisterer).. Men enkelte popstjerner forblir idealisert selv om man passerer 30.

Egentlig vet man så lite om idolene, om hvem de EGENTLIG er, men man velger vel å fylle ut tomrommene med at de nok er fantastiske eller vertfall ok mennesker. Men det som er sikkert er jo at de er bare mennesker de også. 

Og som funfact til slutt i dette litt meget rotete tanke-innlegget (Forstår om dere falt av- gjorde det nesten selv) ; Visste dere at det er forsket på at vi forbinder skjønnhet med godhet? Så hvis ett ideal vakkert, så kan man lettere få inntrykk av at det er en godhjertet og vellykket person.. sies det.. ikke min teori 🙂

 

HAR DU NOEN TANKER OM DETTE?

 

Hotell cæsar – hvilken karakter prøvde jeg få..

Igår nevnte jeg at jeg engang hadde prøvd å få en rolle i hotell cæsar. Og det er absolutt ingenting å skryte av eller noe. (Jeg kom ingen vei, og h ørte ingenting fra tv2) hehe. Jeg bare tenkte å skrive om det likevel ettersom jeg nevnte det igår. Og jeg hadde faktisk heelt glemt det før igår når jeg leste på en annen blogg om hotell cæsar, derfor var det litt artig bare sånn for min egen del. Men det er jo som sagt ikke det “store historien..”

Jeg sendte inn audition-tape for karakteren Runa Jørgensen i hotell Cæsar en gang. Jeg husker ikke engang hvorfor jeg sendte inn video og ikke var på audition. Men jeg tror det var en konkuranse gjennom internett som gikk parallelt med audition i oslo? Kan det stemme? Det jeg KAN  huske var at det var vanskelig å gjøre en monolog gjennom ett vanlig filmkamera, noe jeg hadde null erfaringer med i motsetning til teatermonologer og det å stille på audition. Og det var jo mest musikal og sang jeg hadde erfaring med. Ikke TV og film.

Jeg var egentlig for gammel for karakteren. Så det var ett veldig optimistisk forsøk. Jeg var ett par og tyve og karakteren var i tenåra. Men jeg visste at jeg såg veldig ung ut for alderen. Så hvorfor ikke prøve? Bortsett fra Storm og Liv Liland karakterene, var det uvanlig at tv2 gikk ut med roller i konkurranser. Og jeg var veldig glad i serien.

Hun de plukket ut til slutt var mange år yngre enn jeg var. Og jeg syntes de valgte riktig person.:-) Hun passet perfekt til karakteren og var veldig flink. Og Runa ble en av mine favoritter. (Jeg såg endel på Hotel cæsar). Hun var helt nydelig. Men jeg hadde faktisk litt til felles med karakteren, så rolla var ikke helt fjern fra meg personlig. 🙂

Monologen til auditionen/konkurransen, og registrering var slik:

 Jeg syntes det var litt artig man måtte fylle ut hjemmetelefon også på registrering. Nå slipper man nok den “ruta” 🙂

Selv om hotell cæsar ikke gikk så bra, haha, så fikk jeg like etter jobb i en musikal. Så noen autiotioner gikk nok bedre enn andre. Og artige minner alt man gjør da 🙂 Det er jo ett ordtak som er sånn “Man angrer mer på det man ikke gjør enn det man gjør”. Så moro å bare prøve om det er noe man vil 🙂

Alt dette er foresten litt fortid for meg ettersom jeg ble syk. Jeg måtte flytte hjem til vestlandet etterhvert fra Oslo. Og da ble det slutt på hobbyer som skuespill, dans osv. De hadde ingenting slikt på mitt hjemsted. Og jeg gjorde ikke så mye annet enn å være syk i flere år. Så det er grunnen til at jeg “sluttet med slikt”. Litt ufrivillig. For jeg syntes det var så kjekt. Jeg er litt bedre nå, og artig å se litt tilbake på hva jeg gjorde før. 🙂 Jeg aner ikke om jeg kommer til å gjøre noe slikt igjen, eller om jeg vil det. Og om jeg blir bra nok. Jeg er dessuten ikke lenger så “trent” nå etter mange år, og ikke så ung lenger, Mye om og hvis.. Så man må ta en dag om gangen 🙂

HAR DU MELDT DEG PÅ KONKURANSER/ AUDITION FØR?

FORTELL FORTELL – ER SÅ MORO Å HØRE OM SLIKT! 🙂

“Små-bloggere” som fortjener noen gode ord! :-)

God morgen! Jeg har lyst å skriver noen ord om ett par bloggere jeg har fulgt en stund og som enten inspirerer meg på ulike vis, eller gir glede. Jeg kunne nevnt mange flere enn jeg gjør. Men denne gangen vil jeg nevne 9 bloggere:-) (Jeg håper det er greit for alle som blir nevnt, hvis ikke fjerner jeg selvsagt linken og teksten :-)) 

1. Naturogfhoto

Jeg har blitt inspirert at denne bloggerens flotte bilder. Jeg synest hun tar som utrolig flotte bilder, og jeg blir også rent missunnlig på det vakre stedet hun bor på. Bildene blir virkelig bare bedre og bedre. Og når jeg leser bloggen får jeg virkelig lyst på flere linser til kameraet og komme meg ut i naturen. Ellers er det koselig å følge bloggeren litt i hverdagen.

2. Deveny

Jeg blir veldig inspirert og veldig imponert av dama bak denne bloggen. Jeg synest det er spennende å følge en bokskriveprosess. Og det at denne dama har skrevet to bøker, og nå har startet på den tredje like etter er imponerende. Det er lett å starte på en bok, men å gjøre den ferdig, det krever sin kvinne 🙂 (Jeg kan bare snakke for meg selv, som har skrevet nesten en halv å lagt den på hylla ;))  Å skrive om en så sterk egenopplevd historie som i forje bok tilsier at dette må være en utrolig sterk dame. Stor respekt 🙂 Håper hun får solgt mange bøker.

3. Frodith

Det er vanskelig å forestille seg bloggverden uten Frodith. Jeg aner ikke om hun heter Frodith på ordentlig engang,  men jeg vet at denne vakre rødhårede dama er en utrolig varm og inkuderende blogger som stadig kommer med noen kloke ord og morsomme innlegg. Jeg setter veldig pris på denne bloggeren, og også ting som challangene og julekalenderen som hun steller istand. Hun er bare inspirerende og en gledesspreder på mange måter.

4. Annebe

Denne bloggeren har jeg skrevet innlegg om HER, og jeg anbefaler den enda like mye 😉 Jeg synest bloggeren er en utrolig fin person både inni og utenpå, og bloggen både gleder og gir inspirasjon. En av mine favorittblogger. Den er bare så hyggelig å besøke.

5. Elise Amanda.

Jeg har også nevnt Elise Amandas blogg før HER. For en herlig jente med en fin blogg om alt fra dype temaer til antrekksinspirasjon. (Tenker mye på deg idag <3)

6. Norsketankeridanmark

Jeg anbefaler denne bloggen på det sterkeste. For man blir rett og slett veldig glad av å lese den! 😀 Tonje er en solstråle av en blogger, og den beste jeg vet om på clickbites. Men imotsetning til mange andre bloggere med clickbites, får man som oftest det overskrifta tilsier 😉 Jeg liker at bloggeren er litt uten filter og blogger rett ut om ting andre ikke skriver om. Det er mye humor, men også alvorlige og viktige temaer. For dame er smart med mye erfaring som kommer frem både på og mellom linjene..Jeg må ellers si at jeg synest de små catchy innlegga er veldig lettlest og underholdende. Så jeg blir inspirert over oppsettet og måten å blogge. Og det er så deilig med noen som trosser janteloven og er så seg selv. Hele familien er jo herlige.

7. Homemadebyf

Jeg har blitt veldig inspirert av planteprosjektene til Frida. Og det er jo ikke få planter på gang hos henne!!.. 🙂 Jeg liker veldig godt personen bak bloggen som bare virker helt herlig. 😀 Hun er rådgod å strikke, og det kommer ofte ideer til både bakst og andre prosjekter på bloggen. “Ukens hvorfor” er en av mine favoritter- Det synest jeg er moro å lese:-)

8. Mina Kanchan Denne bloggen er veldig innbydende med fine bilder! Jeg blir inspirert av den utrolig ryddige bloggen og de fine bildene. Mina deler mange fine tips om alt fra oppskrifter til serietips. Og innlegga er ofte veldig gjennomført. Ellers synest jeg bloggeren bak virker som en utrolig flott jente!

9. Evaswindow

Selv om denne bloggeren ikke skriver hver dag vil jeg nevne den. For jeg liker denne bloggen veldig godt. Jeg synest hun skriver så godt, og jeg liker åpenheten hun har rundt de utfordringene hun har i hverdagen. Jeg har også blitt så inspirert av strikkeprosjektene hennes at jeg kjøpe meg nytt garn. Så jeg kan takke denne bloggeren for det nye strikkeplagget jeg holder på med:-) Jeg synest også bloggeren virker veldig hyggelig 🙂

Jeg må til slutt nevne at jeg spurte en av motsatt kjønn idag hva favorittbloggen hans var. Og han sa “hun med fotoene”. “Og puppedamene” haha! 🙂 Så er bra gjort naturogfhoto å bli nevnt før puppedamene ;D

Ellers leste jeg ett innlegg jeg likte idag på Gryende tider om tåpelige skillsmissegrunner HER . Jeg kunne nevnt mange flere bloggere, for er flere blogger jeg liker, men kanskje det kommer i ett annet innlegg 🙂

 

HAR DU NOEN SMÅ- BLOGGERE (UNDER 500 LESERE) DU ANBEFALER?

ØNSKER DERE EN FIN DAG ALLE SAMMEN!

 

VISSTE DERE AT DETTE KAN ENDRES I INNSTILLINGER PÅ BLOGGEN?

Jeg skrev tidligere ikveld at det hadde vært stille på bloggen idag. Men det rare er at det også har vært nokså stille privat. Det er nesten så jeg føler meg litt ensom, og det er veldig sjelden. Det er liksom så.. tomt..

Jeg skulle egentlig ikke klage meg nå.. Jeg møter jo folk imorgen. Og er sikmert bare litt nedfor. Det jeg ville si var egentlig  noe jeg alltid glemmer å skrive… så mens jeg husker det;

Selv om mailadresse er stjernemerket i kommentarfeltet må dere ikke fylle ut mailadresse hos meg. Jeg har krysset av i mine innstillinger at dere slipper. For egentlig så ser jeg ingen grunn til å skulle kreve inn alles mail, og det går jo mye hurtigere å kommentere uten. Men ettersom det står som stjernemarkert (det styrer jo ikke jeg) vet sikkert ingen at dette hos meg er frivillig.. Men nå vet dere, og dere velger selv 🙂

MÅ MAN FYLLE INN MAIL HOS DERE? VISSE DERE AT DET ER ETT VALG I INNSTILLINGER? LIGGER UNDER INNSTILLINGER – DISKUSJON – KOMMENTARFORFATTER MÅ FYLLE INN NAVN OG EPOST 🙂

NOEN KLÆR JEG LIKER.

Det er lenge siden jeg har bestilt klær over nett. Men det er litt kjekt å titte- for det er jo MYE fint. Og jeg får alltid ekstra lyst på noe nytt til våren. 🙂

Dette ikke er ett reklameinnlegg, så jeg legger ikke linker under hvert bilde. Jeg fikk bare lyst å dele noen klær jeg syntes var litt fine når jeg surfet igår. Bare som litt inspirasjon.:-) Vi har alle ulik smak og tenker vel først og fremst hva man tror man kler selv. Men om dere lurer på hvor ett plagg er fra så kan jeg sende link selvfølgelig 🙂

Etter at jeg startet på dette innlegget har jeg faktisk fått meg noen nye klær. Og jeg er spent på om dere liker det jeg kjøpte idag.

Likte dere noen av klærne?

KVELDSTUR & DAGENS SPØRSMÅL :)

I kveldinga idag har jeg vært på tur å knipset litt bilder. Og det gjorde utrolig godt å komme seg ut i skogen!! Klesstilen min var ikke så mye å skryte av, og det er litt morsomt at på en dårlig dag der jeg egentlig bare ville være litt usynlig, drar jeg på meg det mest selvlysende plagget jeg har- en knasj rosa joggebukse 😉 Men den er veldig behagelig da!

Jeg syntes lyset på bildet under var tøft.. Og var litt stemning i den lave sola før den gikk ned.

Jeg er så utrooolig god på selvutløserbilder, haha! Ettersom jeg havnet litt lenger bak i løypa enn han jeg var på tur med skulle jeg bare raskt ta ett bilde av meg selv i det stilige lyset.. Vel vel.. hehe.. Jeg fikk med lyset da.. 😉

Det neste bildet er til å bli glad av! “Pusekatter!!”. 😀 Kaller dere de det også? Jeg tenkte på dere østlendinger som er lei av snøen når jeg tok det- og håper det sprer litt glede til dere, selv om det kun er på bilde. <3

Dagens gode spørsmål fra min turkamerat: “Lurer på hvor gammelt dette treet er. De sier jo at en ring er ett år. Men er ett år akkuratt ett år. Er treets år det samme som ett år for oss”

Goood question! Jeg har aldri tenkt over dette før, og aner ikke svaret. Vet du?

Nesten fullmåne. Måne er så fint! Men vet noen om fullmåne- tida påvirker mennesker og dyr som noen mening og såfall hvorfor det? 

Ønsker dere en fin kveld <3

NY TRUE CRIME PÅ NETFLIX IDAG- OM MADELEINE MCCANN.

True crime er jo veldig i vinden. Og idag er det premiere på en serie om forsvinningssaken om den britiske jenta Madeleine McCann som forsvant under ett ferieopphold med familen i portugal i 2007.

Jeg har sett episode 1 sålangt, og det er veldig gripende. Forskjellen mellom denne true crime serien og flere andre, er at mange mener det er ett lite håp om å enda finne jenta i live. Serien starter med å oppgi ett telefonnummer om noen har tips i saken.

Det er veldig opprørende å høre historien på ny med klipp og intervju fra hendelsesforløpet. Jeg klarer ikke å forstå hvor smertefult det må være å miste treåringen på den måten, og leve i uvisse i mange år etter. Jeg synest det er bra at Madeleine- saken har fått mye fokus. Men jeg tenker litt på at de er mange millioner barn som er savnet. Og dersom man har velstående foreldre er det lettere å nå ut og bli hørt enn om du er en fattig familie fra slummen i Bangladesh. Og det er i fattige land flest barn blir bortført. Men det tar jo likevel ikke å gjør hver enkelt forsvinning mindre forferdelig- også denne lille jentas sjebne.

Så tilbake til Madeleine. Jeg har som sagt kun sett starten av serien. Men det vrir seg i magen i symati med spesielt hennes mor, men selvfølgelig også hennes far. Det at foreldrene også ble misstenkt senere husker jeg fra media, men aner ikke enda om dette får fokus i serien. Det er ingenting som tyder på sålangt at de er annet enn desperate foreldre midt oppi ett stort mareritt, men har kommunikasjonsvansker med de som fører saken lokalt. Men jeg vil tro også denne teorien med a  foreldrene som misstenkte kommer opp. Trailer:

Jeg leste for to års tid sidenen bok av forfatteren Joy Fielding som heter “hvor er hun”. Den handler om en liten jente som blir bortført på ferie. Jeg tenkte på Madeline når jeg leste boka, og mange detaljer er like. Så trolig er forfatteren inspirert. I boka kom jenta tilbake som voksen..

La oss håpe at Madeleine også kommer tilbake til familien. Jeg vet ikke hva som må være verst av å miste ett barn eller ha det savnet. Man får jo ikke ro eller gått videre, men har alltid håp og savn kan jeg tenke meg, og en driv til å fortsette å finne henne.

Jeg tror mange har vært grepet av denne saken, inkludert meg. Og det er jo veldig irriterende å høre at forsvinningssaker ikke blir sett på som en “kriminell handling” i Portugal (når den er under etterforskning,) og at området Mdeline forsvant fra og leiligheten aldri ble tilstrekkelig sikret etter hendelsen. Det er mange av de mest kjente uløste sakene som har mye “tull” i etterforskningen dessverre. Slurv på å sikre bevis i starten, rotet bort viktig bevis, eller som har kjørt seg inn på feil spor.

 

SKAL DU SE SERIEN?

Tror du på at kjeven kan endres uten kirurgi? /Mewing

 

Jeg satt å surfet litt på youtube ikveld og da havner jeg ofte på mye rart. Og plutselig havnet jeg inn på en video om noe som heter Mewing. Jeg hadde aldri hørt om det før. Men det handler om at mange får kjevepartiet drastisk endret gjennom livet UTEN operasjonener. Fordi det kommer ann på blant annet tungeplasseringen (tungen er jo en muskel) over tid. 

Det kan godt hende dette er bullshit altså.. Men jeg synest kjeve er litt interessant tema. For etter å blitt påtvunget regulering i flere år som barn følte jeg mitt utseende og kjeven endret seg mye. Og jeg har lurt litt på hvordan jeg hadde sett ut som voksen uten dette. Jeg har også tidligere slitt litt med anspent kjeve og fått behandling først gjennom nattskinne (grufult og funket ikke) og senere av noe lignende fysioterapi i kjeve (Det hjalp umiddelbart- helt fantastisk).

Bildet av Kylie Jenner brukte jeg fordi noen bruker henne som eksempel på mewing. Men det er diskutert om det er kun naturlig eller fikset mer på. En hevdet all poseringen etterhvert kunne påvirke musklene i ansiktet til å bli mer slik hun var når hun poserte.. Ikke godt å vite.

Bilder under er av mewing som det kalles. Det altså IKKE før og etter noen inngrep, det hadde jeg IKKE delt på bloggen. Men det er visstnok bare endringer som har skjedd “naturlig” ved å jobbe med/naturlig plassere annerledes den viktigste muskelen i ansikten- tungen.

Jeg vet nesten ikke om jeg klarer å tro bildet over kun er “mewing Men det sies det. Men det er interessant dersom denne metoden kan hindre helseskader og redusere bruk av tannregulering.

Videoen under er om mewing og tungeposisjon: Det er mye rart som forskes på, eller hva?

Jeg synest uansett det viktigste er å ha en avslappet, frisk og naturlig kjeve. Men det er interessant å se hvor mye kjeve og tungeplassering kan gjøre med ett ansikt.

 

HADDE DU HØRT OM MEWING FØR?

BØR MICHEAL JACKSONS MUSIKK FJERNES?

Igår fikk høre om at det kommer en ny og sterk Micheal jackson- dokumentar med beskyldninger om overgrep.  Og i forbindelse med den skulle NRK ta Michael Jacksons musikk av spillelistene i to uker.

Min umiddelbare reaksjon var at jeg ble overrasket over at de skulle fjerne musikken. For det var litt drøyt tenkte jeg. NRK skrev at de ikke ville vekke dårlige følelser hos lytterne. Men altså!; folk som har opplevd overgrep klarer nok fint å få andre triggere som minner om det uansett, og kan slå av radioen- tenkte jeg.. “Skal de ta bort alle filmer av Weinstain også da” utbrøt jeg til han jeg satt ved siden av.

Dette var min første reaksjon..

Kanskje jeg forstår NRK hvis jeg ser dokumentaren? Eller er dette ett pr stunt for at folk skal se den?

Jeg er stor fan av Micheal jackson, og jeg er faktisk utrolig trist nå. Han var så talentfull, musikken er dritbra og personligheten og verdiene hans virket utrolig bra. Ett virkelig ideal. Og det synest jeg enda. Men har han gjort dette forferdelige?

Jeg har lest litt ikveld om dokumentaren. Jeg må starte med å si jeg synest det er litt uheldig at HBO utelukket alle med en annen mening, – uttalelser fra advokat og familie ikke er med. Jeg vet ikke om familien har noen “beviser” uansett da. Noen støtter jo blindt sine egner og nekter å se sannheten også.  Men på den andre siden-

(Dette er litt generelt om overgrep og “kjendiser”) Mange “maktmennesker” har begått overgrep  og snodd seg fint unna gang på gang. Det så mange tilfeller. Og de som hevder ett overgrep har skjedd blir ofte beskyldt for å ville ha oppmerksomhet, eller tiet med en klekkelig sum. Og kanskje det var en grunn til at hbo valgte å fokusere på guttenes historie alene? Men generelt synest jeg egentlig det er viktig å belyse alvorlige saker fra to sider.

Jeg synest på en måte det er rart at guttene i dokumentaren før har sværget på at det ikke er begått overgrep, for så å lenge etterpå påstå det motsatte. Men så er det jo nokså vanlig at overgrepsoffer kommer frem etter mange tiår. Det at folk blir tiet med en stor sum føler jeg er en “usa- makt greie.” Selv tror jeg ikke jeg hadde holdt kjeft om noe sånt og reddet noens “ass” for 100 mill. For sannheten bør jo komme frem.

Jeg har jo stilt meg spørsmål om overgrepsanklagene Michael Jackson har fått på seg før. Jeg har jo til og med skrevet skoleoppgave om han på høyskolen og kan mye om han. Men iforhold til overgrepene tenkte jeg faktisk at han kanskje kunne være så “barn” og naiv at han hadde barn på overnatting og ikke såg det store problemet i det. Han hadde ingen vanlig barndom selv og var veldig mye “barn” på noen områder. (Neverland bl.a)

Jeg sier ikke at jeg ikke tror på guttene eller ikke tror det kan ha skjedd flere overgrep. Jeg bare vil ikke skrive noe bomastisk uten å ha sett dokumentaren eller noe.

Jeg tror dette kommer til å bli en stor sak fordi han har så mange fans. Og overgrepsanklager og pedofili er så alvorlig. Det kan nesten ikke bli mer alvorlige anklager. Så her har man jo ting som treffer mange midt i hjertet som kolliderer.

Jeg lurer på om hva som eventuelt skjer videre med denne saken. Jeg har lyst å høre to sider. Og håper nesten guttene kan bevise det de sier- selv om det sikkert ikke er så lett. Og hvis det finner ut av M.J. har gjort dette- vil det være ok å slutte å spille musikken på radio for alltid? Kan man skille handlingen og musikken, eller vil man etterhvert fjerne all kunst der kunstneren/artisten har gjort noe alvorlig som har skadet andre?

 

SYNEST DERE DET ER GREIT Å LA VÆRE Å SPILLE MICHEAL JACKSON PÅ RADIOEN?

HVA ER DERES TANKER OM DOKUMENTAREN- SKAL DERE SE DEN?