I DET KREATIVE HJØRNET! / FOTOKONKURRANSE

Idag har jeg har vært på tur med ett vinglass jeg. Og om dere lurer på hvorfor var det på grunn av en fotokonkurranse med tema “glass”. (Fotokonkurranse HER– Bare å bli med!)

Jeg sitter å leker meg litt med redigering, noe jeg ikke skal skryte på meg at jeg er så veldig god på. Men man lærer jo av å prøve seg frem. Det at jeg viser ett glass-bilde her betyr verken at jeg nødvendigvis skal sende inn dette bildet, eller at jeg skal redigere mye bildet jeg velger å sender inn. For vi tok mange bilder idag. Men bare fikk lyst å sitte å redigere litt for min egen del først og fremst- for det var så avslappende!

 

HAR DERE HATT EN FIN DAG?

 

3D- FILM I STUA / INNSIDEN UT- TANKER

Tidligere idag var jeg på besøk hos en som har 3D- TV. Det er ikke så mange jeg kjenner som har det. (Rettere sagt ingen andre tror jeg) Men jeg elsker det! 😀 Og jeg synest faktisk 3D på TV kan være bedre enn kino.)

Vi såg en av de beste og fineste filmene jeg vet om; “Insiden ut”. Det er en animasjonsfilm fra Disney Pixar og jeg anbefaler den på det sterkeste. Jeg har sett den endel ganger nå. Og jeg synest alle foreldre  (og alle andre) burde se den. Den er så dyp. Og rett og slett genial!!

Filmen treffer så godt noe jeg kjenner mye på om dagen og som kan være vansklig å forklare med ord.

Følelser og minner (som filmen handler om, blant annet) er jo ikke alltid lett å sette ord på hvis ting blir veldig vondt og komplisert. Og både små og store kriser og livsendringer gjennom livet kan lage ett følelesmessig kaos, der til og med lykkelige minner kan gjøre en trist. Og det som i filmen er “øyer” kan føles litt “nede” i  vansklige tider (som vennskapsbånd, familie, hobbyer, personlige, egenskaper, hvem man egentlig er..) Det siste der med “øyene” er litt vansklig å forklare kort hvis dere ikke har sett filmen. Men mye klokt altså innpakket i herlig Disneyfortelling med både humor og varme! 🙂

Jeg vurderer å skrive ett eget innlegg med mer om mine egne tanker og tolkninger rundt  tematikken i “Insiden ut”. Men det vil ta litt tid såfall ettersom det ikke er det letteste å verken formulere godt og forståelig eller gå inn i for meg.

Ellers må jeg si at jeg tror ikke jeg gråt EN gang når jeg såg film de første 30 åra av mitt liv. Nå er jeg helt håpløs iblant! Jeg snufset flere ganger gjennom filmen. Og når Ping Pong forsvant DA hikset jeg, haha! Jeg gråter alltid i den scenen, haha. Det er bare det tristeste.. Helt sant- det er sykt trist 😉 (Bare innrøm det!) Men ellers ble det nok ekstra emosjonelt fordi det traff meg så veldig idag personlig.

HAR DU SETT INNSIDEN UT/ INSIDE OUT? (DET ER VELDIG GREIT Å VITE HVIS JEG SKRIVER INNLEGGET OM INSIDEN UT, MINNER, FØLELSER, “ØYER” OG  LIVSENDRINGER. MEN GÅR UT FRA AT NOEN IKKE HAR SETT DEN.) 

 

NYDELIG VED HAVET!

Idag har jeg vært på helgas andre biltur for å gjøre noen ærend i Haugesund. På veien drog vi nedom ett havområde for å ta litt bilder. Og det var aldeles NYDELIG der idag med store bølger. En utrolig flott opplevelse. (Skoene og klærne var liksom ikke helt for terrenget da- men for ett tøft fotomotiv så får det meste gå..)

Vi drog omtrent helt ned til sjøen for å ta noen tøffe bilder. Men dessverre klarte jeg å sette kamera på noe helt feil før jeg gav det fra meg uten å merke det, så bildene ble helt rare. Man ser nesten ikke bølgene i bakgrunnen på bildene engang på grunn av ekstremt mye eksponering, haha. Skal man le eller gråte da når man tror man har tatt utrolig bra bilder? Jaja.. noen av bildene ble litt  stilige likevel, bare en ekstremt “rar effekt”.. Så si fra om dere vil se ett par ekstremt overeksponerte bilder av meg ved havet.

Ja, bildene med over-eksponering ble som det nedenfor..

Selfie i bil-speilet.. med litt sånn to dagers mascara.

Nå er jeg hjemme igjen og skal prøve å slappe av med noe tv. I gårkveld såg jeg de siste episodene som er kommet ut av “Heimebane” (serie på nrk) Ser noen andre på det? Den er ganske kjekk synest jeg. Håper jeg finner noe kjekt å se ikveld også.. Og imorgen har jeg noe jeg gleder meg til, og det er så godt å ha noe fint å se frem til 🙂

Idag har jeg svart på nesten alle kommentarer på siste innlegga…

 

HAR DU HATT EN FIN DAG?

DAGEN I BILDER

Jeg tenkte bare å dele noen bilder fra idag. Turen idag gikk til Haugesund for noen ærend, og på veien ble det litt bilder.

Vi var innom en bensinstasjon ettersom jeg ikke hadde spist frokost. Ja, frokost og frokost.. klokka var to. Men sånn kan det gå når det er mye på en gang.

Utenfor bensinstasjonen hadde de slike nydelige blomster!! Bare se de fantastiske fargene!

Det ble sånn nistepakke til 29 på shell og espresso! De nistepakkene er egentlig veldig gode. Jeg har jo spist utrolig lite kjøtt hjemme siste året, men helt ærlig så synest jeg salami er veldig godt. Men man trenger jo ikke spise kjøtt til alt hver dag tenker jeg.

Jeg synest egentlig det burde vært minst ett vegetar-alternativ på bensinstasjoner. Det finnes faktisk ingen “sunne alternativ” og ingen varmmat uten kjøtt. Og mange har jo andre livsstiler nå.. 🙂 Tror dere det går i den retningen med flere alternativer på kiosker og restauranter?

Espressoen- den trengte jeg!!

Vi kjørte forbi ett tivoli.. Det var så fine farger!

Ellers ble det med hjem noen ting. Deriblant tre plagg som alle kostet 50 på salg. Og jeg synest det var utrolig fint. Men nå blir det ikke så mye shopping de neste par månedene tror jeg. Spent på hva dere synest om plagga etterhvert..

Akkuratt nå skal jeg få i meg noe mat og drikke og roe ned. Jeg har litt dårlig samvittighet for å ha sagt til en venninne at jeg ble hjemme ikveld.. Men det kjentes helt riktig for meg å bli hjemme etter denne lange dagen, for jeg er utrolig sliten etter mye tøft idag (og også fine ting- som det jeg la vekt på i innlegget) Jeg føler meg likevel som litt som en dårlig venninne da..

Det er så dumt at man skal ha dårlig samvittighet så lett når man egentlig gjør sitt beste og vil folk det beste. Men ny dag imorgen. Og jeg håper den blir fin. Jeg skal ivertfall prøve å gjøre den så fin jeg kan både for meg og personen jeg skal møte.

 

HVA GJØR DERE PÅ IKVELD?

HAR DU LETT DÅRLIG SAMVITTIGHET?

Idealiserer man kjente mennesker man vet lite “privat”om?


Jeg vil bare skrive noen ord om noe jeg har reflektert over idag, nemlig det å idealisere noen man ikke kjenner. Dette var egentlig noe jeg bare begynte å filosofere på her hjemme når jeg leste blogger. Og jeg har ingen kilder rundt poengene mine. Dette er bare noen av mine egne tanker og dere kan godt arrestere meg om jeg er på blåbærtur..

Mange ser opp til sine forbilder. Enten det er rockestjerner eller bloggere. Men jeg har tenkt litt på om vi ofte idealiserer mer de man vet mindre om? For da kan man fylle tomrommene med idealistiske tanker rundt personen.

Alle mennesker har sterke sider og svake sider. Vi har alle våre uvaner og mine flatterende sider. Men det er jo ingen bombe at man prøver å skjule det man er minst fornøyd med på sosiale medier og ønsker å vise sitt glansbilde. (Noen bloggere prøver å vise både oppturer og nedturer, og litt svake sider også- men dere forstår poenget).

Dess flere opplysninger man får av en person, dess mer vil man enten komme nærmere personen/ identifisere seg, eller ta litt mer avstand fra personen.

Jeg tror det å ha forbilder og det å idealisere til en viss grad bare er bra. Det går liksom hånd i hanske med å dag-drømme litt og se opp til noen. For mennesker og ungdommer trenger noen å se opp til!

Som barn idealiserer man jo alle. Foreldre, storesøsken, julenissen og popstjerner. Men så finner man jo etterhvert ut at mennesker bare er mennesker (og at julenissen ikke eksisterer).. Men enkelte popstjerner forblir idealisert selv om man passerer 30.

Egentlig vet man så lite om idolene, om hvem de EGENTLIG er, men man velger vel å fylle ut tomrommene med at de nok er fantastiske eller vertfall ok mennesker. Men det som er sikkert er jo at de er bare mennesker de også. 

Og som funfact til slutt i dette litt meget rotete tanke-innlegget (Forstår om dere falt av- gjorde det nesten selv) ; Visste dere at det er forsket på at vi forbinder skjønnhet med godhet? Så hvis ett ideal vakkert, så kan man lettere få inntrykk av at det er en godhjertet og vellykket person.. sies det.. ikke min teori 🙂

 

HAR DU NOEN TANKER OM DETTE?

 

Hotell cæsar – hvilken karakter prøvde jeg få..

Igår nevnte jeg at jeg engang hadde prøvd å få en rolle i hotell cæsar. Og det er absolutt ingenting å skryte av eller noe. (Jeg kom ingen vei, og h ørte ingenting fra tv2) hehe. Jeg bare tenkte å skrive om det likevel ettersom jeg nevnte det igår. Og jeg hadde faktisk heelt glemt det før igår når jeg leste på en annen blogg om hotell cæsar, derfor var det litt artig bare sånn for min egen del. Men det er jo som sagt ikke det “store historien..”

Jeg sendte inn audition-tape for karakteren Runa Jørgensen i hotell Cæsar en gang. Jeg husker ikke engang hvorfor jeg sendte inn video og ikke var på audition. Men jeg tror det var en konkuranse gjennom internett som gikk parallelt med audition i oslo? Kan det stemme? Det jeg KAN  huske var at det var vanskelig å gjøre en monolog gjennom ett vanlig filmkamera, noe jeg hadde null erfaringer med i motsetning til teatermonologer og det å stille på audition. Og det var jo mest musikal og sang jeg hadde erfaring med. Ikke TV og film.

Jeg var egentlig for gammel for karakteren. Så det var ett veldig optimistisk forsøk. Jeg var ett par og tyve og karakteren var i tenåra. Men jeg visste at jeg såg veldig ung ut for alderen. Så hvorfor ikke prøve? Bortsett fra Storm og Liv Liland karakterene, var det uvanlig at tv2 gikk ut med roller i konkurranser. Og jeg var veldig glad i serien.

Hun de plukket ut til slutt var mange år yngre enn jeg var. Og jeg syntes de valgte riktig person.:-) Hun passet perfekt til karakteren og var veldig flink. Og Runa ble en av mine favoritter. (Jeg såg endel på Hotel cæsar). Hun var helt nydelig. Men jeg hadde faktisk litt til felles med karakteren, så rolla var ikke helt fjern fra meg personlig. 🙂

Monologen til auditionen/konkurransen, og registrering var slik:

 Jeg syntes det var litt artig man måtte fylle ut hjemmetelefon også på registrering. Nå slipper man nok den “ruta” 🙂

Selv om hotell cæsar ikke gikk så bra, haha, så fikk jeg like etter jobb i en musikal. Så noen autiotioner gikk nok bedre enn andre. Og artige minner alt man gjør da 🙂 Det er jo ett ordtak som er sånn “Man angrer mer på det man ikke gjør enn det man gjør”. Så moro å bare prøve om det er noe man vil 🙂

Alt dette er foresten litt fortid for meg ettersom jeg ble syk. Jeg måtte flytte hjem til vestlandet etterhvert fra Oslo. Og da ble det slutt på hobbyer som skuespill, dans osv. De hadde ingenting slikt på mitt hjemsted. Og jeg gjorde ikke så mye annet enn å være syk i flere år. Så det er grunnen til at jeg “sluttet med slikt”. Litt ufrivillig. For jeg syntes det var så kjekt. Jeg er litt bedre nå, og artig å se litt tilbake på hva jeg gjorde før. 🙂 Jeg aner ikke om jeg kommer til å gjøre noe slikt igjen, eller om jeg vil det. Og om jeg blir bra nok. Jeg er dessuten ikke lenger så “trent” nå etter mange år, og ikke så ung lenger, Mye om og hvis.. Så man må ta en dag om gangen 🙂

HAR DU MELDT DEG PÅ KONKURANSER/ AUDITION FØR?

FORTELL FORTELL – ER SÅ MORO Å HØRE OM SLIKT! 🙂

“Små-bloggere” som fortjener noen gode ord! :-)

God morgen! Jeg har lyst å skriver noen ord om ett par bloggere jeg har fulgt en stund og som enten inspirerer meg på ulike vis, eller gir glede. Jeg kunne nevnt mange flere enn jeg gjør. Men denne gangen vil jeg nevne 9 bloggere:-) (Jeg håper det er greit for alle som blir nevnt, hvis ikke fjerner jeg selvsagt linken og teksten :-)) 

1. Naturogfhoto

Jeg har blitt inspirert at denne bloggerens flotte bilder. Jeg synest hun tar som utrolig flotte bilder, og jeg blir også rent missunnlig på det vakre stedet hun bor på. Bildene blir virkelig bare bedre og bedre. Og når jeg leser bloggen får jeg virkelig lyst på flere linser til kameraet og komme meg ut i naturen. Ellers er det koselig å følge bloggeren litt i hverdagen.

2. Deveny

Jeg blir veldig inspirert og veldig imponert av dama bak denne bloggen. Jeg synest det er spennende å følge en bokskriveprosess. Og det at denne dama har skrevet to bøker, og nå har startet på den tredje like etter er imponerende. Det er lett å starte på en bok, men å gjøre den ferdig, det krever sin kvinne 🙂 (Jeg kan bare snakke for meg selv, som har skrevet nesten en halv å lagt den på hylla ;))  Å skrive om en så sterk egenopplevd historie som i forje bok tilsier at dette må være en utrolig sterk dame. Stor respekt 🙂 Håper hun får solgt mange bøker.

3. Frodith

Det er vanskelig å forestille seg bloggverden uten Frodith. Jeg aner ikke om hun heter Frodith på ordentlig engang,  men jeg vet at denne vakre rødhårede dama er en utrolig varm og inkuderende blogger som stadig kommer med noen kloke ord og morsomme innlegg. Jeg setter veldig pris på denne bloggeren, og også ting som challangene og julekalenderen som hun steller istand. Hun er bare inspirerende og en gledesspreder på mange måter.

4. Annebe

Denne bloggeren har jeg skrevet innlegg om HER, og jeg anbefaler den enda like mye 😉 Jeg synest bloggeren er en utrolig fin person både inni og utenpå, og bloggen både gleder og gir inspirasjon. En av mine favorittblogger. Den er bare så hyggelig å besøke.

5. Elise Amanda.

Jeg har også nevnt Elise Amandas blogg før HER. For en herlig jente med en fin blogg om alt fra dype temaer til antrekksinspirasjon. (Tenker mye på deg idag <3)

6. Norsketankeridanmark

Jeg anbefaler denne bloggen på det sterkeste. For man blir rett og slett veldig glad av å lese den! 😀 Tonje er en solstråle av en blogger, og den beste jeg vet om på clickbites. Men imotsetning til mange andre bloggere med clickbites, får man som oftest det overskrifta tilsier 😉 Jeg liker at bloggeren er litt uten filter og blogger rett ut om ting andre ikke skriver om. Det er mye humor, men også alvorlige og viktige temaer. For dame er smart med mye erfaring som kommer frem både på og mellom linjene..Jeg må ellers si at jeg synest de små catchy innlegga er veldig lettlest og underholdende. Så jeg blir inspirert over oppsettet og måten å blogge. Og det er så deilig med noen som trosser janteloven og er så seg selv. Hele familien er jo herlige.

7. Homemadebyf

Jeg har blitt veldig inspirert av planteprosjektene til Frida. Og det er jo ikke få planter på gang hos henne!!.. 🙂 Jeg liker veldig godt personen bak bloggen som bare virker helt herlig. 😀 Hun er rådgod å strikke, og det kommer ofte ideer til både bakst og andre prosjekter på bloggen. “Ukens hvorfor” er en av mine favoritter- Det synest jeg er moro å lese:-)

8. Mina Kanchan Denne bloggen er veldig innbydende med fine bilder! Jeg blir inspirert av den utrolig ryddige bloggen og de fine bildene. Mina deler mange fine tips om alt fra oppskrifter til serietips. Og innlegga er ofte veldig gjennomført. Ellers synest jeg bloggeren bak virker som en utrolig flott jente!

9. Evaswindow

Selv om denne bloggeren ikke skriver hver dag vil jeg nevne den. For jeg liker denne bloggen veldig godt. Jeg synest hun skriver så godt, og jeg liker åpenheten hun har rundt de utfordringene hun har i hverdagen. Jeg har også blitt så inspirert av strikkeprosjektene hennes at jeg kjøpe meg nytt garn. Så jeg kan takke denne bloggeren for det nye strikkeplagget jeg holder på med:-) Jeg synest også bloggeren virker veldig hyggelig 🙂

Jeg må til slutt nevne at jeg spurte en av motsatt kjønn idag hva favorittbloggen hans var. Og han sa “hun med fotoene”. “Og puppedamene” haha! 🙂 Så er bra gjort naturogfhoto å bli nevnt før puppedamene ;D

Ellers leste jeg ett innlegg jeg likte idag på Gryende tider om tåpelige skillsmissegrunner HER . Jeg kunne nevnt mange flere bloggere, for er flere blogger jeg liker, men kanskje det kommer i ett annet innlegg 🙂

 

HAR DU NOEN SMÅ- BLOGGERE (UNDER 500 LESERE) DU ANBEFALER?

ØNSKER DERE EN FIN DAG ALLE SAMMEN!

 

VISSTE DERE AT DETTE KAN ENDRES I INNSTILLINGER PÅ BLOGGEN?

Jeg skrev tidligere ikveld at det hadde vært stille på bloggen idag. Men det rare er at det også har vært nokså stille privat. Det er nesten så jeg føler meg litt ensom, og det er veldig sjelden. Det er liksom så.. tomt..

Jeg skulle egentlig ikke klage meg nå.. Jeg møter jo folk imorgen. Og er sikmert bare litt nedfor. Det jeg ville si var egentlig  noe jeg alltid glemmer å skrive… så mens jeg husker det;

Selv om mailadresse er stjernemerket i kommentarfeltet må dere ikke fylle ut mailadresse hos meg. Jeg har krysset av i mine innstillinger at dere slipper. For egentlig så ser jeg ingen grunn til å skulle kreve inn alles mail, og det går jo mye hurtigere å kommentere uten. Men ettersom det står som stjernemarkert (det styrer jo ikke jeg) vet sikkert ingen at dette hos meg er frivillig.. Men nå vet dere, og dere velger selv 🙂

MÅ MAN FYLLE INN MAIL HOS DERE? VISSE DERE AT DET ER ETT VALG I INNSTILLINGER? LIGGER UNDER INNSTILLINGER – DISKUSJON – KOMMENTARFORFATTER MÅ FYLLE INN NAVN OG EPOST 🙂

JEG VURDERTE KOSMETISK KIRURGI SOM UNG

Foto fra Pixabay

Jeg har kompekser. Mye kompekser. Og jeg skal ikke si verken hva jeg har komplekser for eller hvordan jeg fikk de. Men jeg må tenke på hvordan jeg kan få det litt bedre med meg selv.

Mine komplekser kom ikke av seg selv, og heller ikke fra media. Men jeg kan ikke utlevere så mye av bakgrunnen. Men jeg synest både det er trist både at jeg utviklet så store komplekser og at jeg aldri har følt at jeg har vært fin nok. For jeg følte aldri det.. 

Jeg fikk spiseforstyrrelser når jeg var 13, og når jeg var rundt 20 drev jeg å googlet kirurgiske inngrep. Og dette var før det var veldig mye sånt i mediene. Så jeg plagdes virkelig med kompekser i alvorlig grad. Men jeg fortalte aldri noen om at jeg vurderte å operere og leste på slikt, fordi det var litt pinlig. Og dessuten ville jeg ikke si HVA jeg ville operere og at noen skulle begynne å tenke over mitt kompleks.

Jeg slo etterhvert ett inngrep fra meg fordi jeg forstod det ville være veldig risikabelt og var veldig dyrt.

Ti år senere kan jeg si at noe av de jeg hadde så mest komplekser for (så at jeg vurderte om det var verd å bli invalid for å rette på) ikke er fult så stort problem i hodet. Og ett annet av kompleksa fra den tida er merkelignok en ting jeg er stolt av og liker ved meg selv nå – utrolig nok. Men det tredje av de tre store kompleksa før i tida har blitt verre og verre.

Jeg har aldri gjort noen operasjoner (bortsett fra en nødvendig som liten) og heller ikke injeksjoner av noe slag. Men jeg har virkelig kjempet mot slike tanker i over ti år. Så det er derfor jeg alltid er litt tosidig i bloggdebatter rundt kroppspress. Fordi jeg klarer å se begge sider.

Les gjerne mitt innlegg “Hva man føler og tenker om kroppspress kan være motstridende” HER. 🙂

Noen år hadde jeg mindre fokus på kompleksene mine. Jeg var så opptatt i hverdagen. Og jeg var “flink,” og fikk selvtillitt på andre måter. Men når livssituasjonen førte meg inn i  mer alenetid og isolasjon ble det lettere å igjen bli selvkristisk. Og jeg som bygget hele selvtillitten min på å være flink – hvor var min verdi når jeg ikke klarte å gjøre noenting?

Blogg ble etterhvert hovedhobbyen når jeg var for dårlig til det meste andre. Og det ble utrolig viktig for meg. Både for å få ned litt tanker, ha tidsfordriv, og som motivasjon til å gjøre noe iløpet av dagen.

De første åra med blogging følte jeg egentlig ikke at kroppspresset fra blogg ble for usunt for meg. Men jeg merket det snek seg litt og litt inn til meg likevel og jeg var vel litt svak der. 

Jeg har vært nokså bevisst på at jeg kan bli påvirket av kroppspress i bloggverdenen. På blogsoft lot jeg være å oppsøke både forsiden og “visse blogger” for mye. Jeg logget inn fra blogsoft- innlogging. Og leste bloggene jeg selv hadde valgt å følge inne på bloggen.

Jeg føler meg for tida verre med meg selv enn på lenge. Og jeg tror det kommer av en kombinasjon av litt mye isolasjon og HVA jeg bruker tida alene på. Kroppspress, skjønnhet osv dukker opp overalt hvis man er mye på internett. Og så havner man så lett innpå det man ikke skal.

Jeg har alltid prøvd å være ærlig på bloggen om hvor jeg står iforhold til kroppspress og operasjoner. Og jeg har skrevet endel om det. Jeg synest alltid det er litt vanskelig, for jeg VIL være fornuftig og ett godt forbilde. Men inni kan jeg føle meg som en som kan identifisere meg mye de bloggerne som tar operasjoner og har mye komplekser.

Hvis jeg hadde fikset på noe, er jeg overbevist om at jeg hadde ville fikset på mer og mer. For det er jo ikke bare en ting jeg ikke liker. Det er mange. Og noen har blitt bedre og andre verre. Men jeg er nokså sikker på at jeg ikke ville blitt lykkeligere. Og tenk å risikere at en helt frisk kropp kan få komplikasjoner. (Som kan skje hvis man er uheldig).

Jeg prater lite om komplekser. Jeg tror sjelden en venninne har hørt meg prate om det en eneste gang. Så få vet st jeg har slitt så mye med det. Men min forje kjæreste han fikk høre det for mye. Selv om han var utrolig flink til å si fine ord daglig så rakket jeg så mye ned på meg selv. Han syntes jeg var verdens fineste og den fineste han visste om, mens jeg daglig ramset opp alt som var feil. Og det er igrunn en veldig dum ting å rakke seg selv ned så tydelig, og man rakker jo også ned det en annen liker og mener.

Jeg har likevel i bølgedaler hatt litt mer selvtillitt generelt som voksen enn tidligere, og tror jeg er mer selvkritisk til meg selv enn hva andre ser.. kanskje. Og jeg tror mange er slik. Men om folk er fult så kritiske mot seg selv som meg håper jeg virkelig ikke.

Ja, det ble mye tanker og veldig personlig.

KVINNEHATEREN /Nettdatinghistorier, DEL 1

På slutten av fjoråret nettdatet jeg litt. Og jeg tenkte å dele noen historier og tanker som kom ut fra dette. Og her er den første; 

1. KVINNEHATEREN

Jeg såg ett program på NRK i forgårs som heter trygdekontoret, og temaet var blant annet om “incels.” Altså menn som ikke klarer å få seg dame. Og de tok blant annet opp at noen i incelsmiljø kan bli kvinnefientlige av gjentatte forsøk og avisninger.. (Altså jeg tror ikke det er mange incels som blir kvinnefiendlige, men de kom inn på det i programmet).

Jeg kom i den forbindelse på at jeg hadde en nettdating- opplevelse som minnet litt om temaet de pratet om..

For å starte i en annen ende.. Når jeg netdatet (dater ikke nå) var det slik at kun EN trengte å være betalende medlem for å starte en samtale med noen. Så jeg var aldri betalende medlem ettersom jeg fikk veldig mye meldinger uten. Og jeg følte de fleste menn var medlem fra før likevel.

Men det var selvfølgelig noen menn som var ikke medlem, og noen av disse sendte flørter. (Flørter er det eneste man kan sende uten å betale.)

En sendte meg sikkert 20 flørter over noen uker.  (Noe de fleste nok vil se på som litt rart. For normen er vel at får man ikke flørt tilbake så sender man ikke flere. Og de fleste blir jo isteden betalende medlem å sier hei om man er veldig interessert).

Etter noen måneder var “personen med alle flørtene” blitt betalende medlem og tok kontakt med meg. Men jeg var ikke så interessert etter veldig rart førsteinntrykk og prøvde å avise han fint. Dette resulterte i at han ble veldig sint. For han mente jeg hadde lurt han. For jeg hadde visstnok en gang noen uker tidligere “liket” noe på profilen hans skrev han. 

Og det kan godt være jeg hadde trykt “like” på noe en gang, men jeg sendte vertfall aldri flørt tilbake eller viste noe interesse etter det.:-)

En avisning falt ikke i god jord. Så han ble sintere og sintere. For han hadde betalt nå! “BARE FORDI JEG LIKET!”

Så gikk samtalen hans over til å hvor forferfelig jeg var som spredte falskeforhåpninger og til generelt til at alle kvinner gjorde det og videre mot noe som lignet kvinnehat. Jeg fikk høre både hvor fæl person jeg måtte være og hva jeg fortjente og hvor fæle ALLE kvinner var. Etter ett par timer med å prøve å roe han ned måtte jeg bare blokke han.. De fleste hadde nok gjort det med en gang. Men jeg ville liksom være grei, og jeg beklaget hvis jeg hadde gitt han falske forhåpninger..

Jeg skal gi han rett i to ting som jeg fikk gjennomgå for. For han var så opptatt av at kvinner var snyltere på dating og aldri betalte. Og det ER ofte menn som betaler på datingtjenester, mens kvinnene går gratis. Og mulig det er urettferdig. Men det er liksom blitt sånn datingkulturen er.

Jeg har selv vært betalende medlem på dating tidligere i livet. Så jeg har ikke bare “snyltet.” Men det var ingen grunn til å være medlem nå.

Det der med at det ofteste er menn som er medlemer tenker jeg det ligger noe litt gammeldags bak. Mannen skulle jo vise at han kunne forsørge.. Men, gammeldags eller ei. En mann som nekter å betale en femtilapp eller krangler om det tenker jeg ikke er særlig egnet kandidat til partner uansett? En lignende problemstillinge er jo hvem som betaler på første date. Og der tror jeg det er mer likestilling nå. Men mange menn vil jo betale for maten på første date. Og jeg tenker det må være opp til begge to. Men jeg tror nok kvinner blir litt mer sjamert om han faktisk spanderer noe første gang? Eller hva tenker dere om det? (Jeg synest foresten at det er usjarmerende av jenter å ta det helt som en selvfølge også).

Det andre “kvinnehateren” hadde rett i , eller som jeg rettere sagt lærte av i mitt stille sinn, var at jeg kanskje ikke burde sympati-like og svare noen for å være snill. Skape falske forhåpninger. Men likevel.. Det ER jo sånn dating fungerer med å “like” personer du ikke kjenner for å bli kjent. Man har ingen forpliktelser ved å like noe som helst. Og akuratt her vil jeg ikke si jeg trodde jeg skapte de store forventningene.

Grunnen til at jeg tenkte på denne mannen i forhold til incels var at han skrev at han hadde vært på nettdating i over ti år (!!) (derpå han visste hvor fæle kvinne var). Og selv om han var skremmende og jeg ble litt redd han så fikk jeg litt vondt av han. Han var tydlig frustrert av all avisningen. Og han hadde nok “sine ting,” så jeg unskulder han litt.. Ingen helt oppegående personer går vel frem sånn. For det var ikke særlig fine ting han sa om kvinner. Og helt ærlig tror jeg han må være lenge på datingen.. Jeg tror lite fungerer mindre når man skal få dame enn å være en sinna kvinnehater, hehe! Hva sang Ariana Grande? Thank you, next….!

HAR DU OPPLEVD KVINNEFIENTLIGE MENN I DATING?

HVA TENKER DU OM AT MENN OFTEST ER BETALENDE MEDLEM PÅ DATING OG IKKE KVINNER? OG ER DET GAMMELDAGS OG UT AT MANNEN BETALER MIDDAG FØRSTE DATE?