I DET KREATIVE HJØRNET! / FOTOKONKURRANSE

Idag har jeg har vært på tur med ett vinglass jeg. Og om dere lurer på hvorfor var det på grunn av en fotokonkurranse med tema “glass”. (Fotokonkurranse HER– Bare å bli med!)

Jeg sitter å leker meg litt med redigering, noe jeg ikke skal skryte på meg at jeg er så veldig god på. Men man lærer jo av å prøve seg frem. Det at jeg viser ett glass-bilde her betyr verken at jeg nødvendigvis skal sende inn dette bildet, eller at jeg skal redigere mye bildet jeg velger å sender inn. For vi tok mange bilder idag. Men bare fikk lyst å sitte å redigere litt for min egen del først og fremst- for det var så avslappende!

 

HAR DERE HATT EN FIN DAG?

 

3D- FILM I STUA / INNSIDEN UT- TANKER

Tidligere idag var jeg på besøk hos en som har 3D- TV. Det er ikke så mange jeg kjenner som har det. (Rettere sagt ingen andre tror jeg) Men jeg elsker det! 😀 Og jeg synest faktisk 3D på TV kan være bedre enn kino.)

Vi såg en av de beste og fineste filmene jeg vet om; “Insiden ut”. Det er en animasjonsfilm fra Disney Pixar og jeg anbefaler den på det sterkeste. Jeg har sett den endel ganger nå. Og jeg synest alle foreldre  (og alle andre) burde se den. Den er så dyp. Og rett og slett genial!!

Filmen treffer så godt noe jeg kjenner mye på om dagen og som kan være vansklig å forklare med ord.

Følelser og minner (som filmen handler om, blant annet) er jo ikke alltid lett å sette ord på hvis ting blir veldig vondt og komplisert. Og både små og store kriser og livsendringer gjennom livet kan lage ett følelesmessig kaos, der til og med lykkelige minner kan gjøre en trist. Og det som i filmen er “øyer” kan føles litt “nede” i  vansklige tider (som vennskapsbånd, familie, hobbyer, personlige, egenskaper, hvem man egentlig er..) Det siste der med “øyene” er litt vansklig å forklare kort hvis dere ikke har sett filmen. Men mye klokt altså innpakket i herlig Disneyfortelling med både humor og varme! 🙂

Jeg vurderer å skrive ett eget innlegg med mer om mine egne tanker og tolkninger rundt  tematikken i “Insiden ut”. Men det vil ta litt tid såfall ettersom det ikke er det letteste å verken formulere godt og forståelig eller gå inn i for meg.

Ellers må jeg si at jeg tror ikke jeg gråt EN gang når jeg såg film de første 30 åra av mitt liv. Nå er jeg helt håpløs iblant! Jeg snufset flere ganger gjennom filmen. Og når Ping Pong forsvant DA hikset jeg, haha! Jeg gråter alltid i den scenen, haha. Det er bare det tristeste.. Helt sant- det er sykt trist 😉 (Bare innrøm det!) Men ellers ble det nok ekstra emosjonelt fordi det traff meg så veldig idag personlig.

HAR DU SETT INNSIDEN UT/ INSIDE OUT? (DET ER VELDIG GREIT Å VITE HVIS JEG SKRIVER INNLEGGET OM INSIDEN UT, MINNER, FØLELSER, “ØYER” OG  LIVSENDRINGER. MEN GÅR UT FRA AT NOEN IKKE HAR SETT DEN.) 

 

NYDELIG VED HAVET!

Idag har jeg vært på helgas andre biltur for å gjøre noen ærend i Haugesund. På veien drog vi nedom ett havområde for å ta litt bilder. Og det var aldeles NYDELIG der idag med store bølger. En utrolig flott opplevelse. (Skoene og klærne var liksom ikke helt for terrenget da- men for ett tøft fotomotiv så får det meste gå..)

Vi drog omtrent helt ned til sjøen for å ta noen tøffe bilder. Men dessverre klarte jeg å sette kamera på noe helt feil før jeg gav det fra meg uten å merke det, så bildene ble helt rare. Man ser nesten ikke bølgene i bakgrunnen på bildene engang på grunn av ekstremt mye eksponering, haha. Skal man le eller gråte da når man tror man har tatt utrolig bra bilder? Jaja.. noen av bildene ble litt  stilige likevel, bare en ekstremt “rar effekt”.. Så si fra om dere vil se ett par ekstremt overeksponerte bilder av meg ved havet.

Ja, bildene med over-eksponering ble som det nedenfor..

Selfie i bil-speilet.. med litt sånn to dagers mascara.

Nå er jeg hjemme igjen og skal prøve å slappe av med noe tv. I gårkveld såg jeg de siste episodene som er kommet ut av “Heimebane” (serie på nrk) Ser noen andre på det? Den er ganske kjekk synest jeg. Håper jeg finner noe kjekt å se ikveld også.. Og imorgen har jeg noe jeg gleder meg til, og det er så godt å ha noe fint å se frem til 🙂

Idag har jeg svart på nesten alle kommentarer på siste innlegga…

 

HAR DU HATT EN FIN DAG?

DAGEN I BILDER

Jeg tenkte bare å dele noen bilder fra idag. Turen idag gikk til Haugesund for noen ærend, og på veien ble det litt bilder.

Vi var innom en bensinstasjon ettersom jeg ikke hadde spist frokost. Ja, frokost og frokost.. klokka var to. Men sånn kan det gå når det er mye på en gang.

Utenfor bensinstasjonen hadde de slike nydelige blomster!! Bare se de fantastiske fargene!

Det ble sånn nistepakke til 29 på shell og espresso! De nistepakkene er egentlig veldig gode. Jeg har jo spist utrolig lite kjøtt hjemme siste året, men helt ærlig så synest jeg salami er veldig godt. Men man trenger jo ikke spise kjøtt til alt hver dag tenker jeg.

Jeg synest egentlig det burde vært minst ett vegetar-alternativ på bensinstasjoner. Det finnes faktisk ingen “sunne alternativ” og ingen varmmat uten kjøtt. Og mange har jo andre livsstiler nå.. 🙂 Tror dere det går i den retningen med flere alternativer på kiosker og restauranter?

Espressoen- den trengte jeg!!

Vi kjørte forbi ett tivoli.. Det var så fine farger!

Ellers ble det med hjem noen ting. Deriblant tre plagg som alle kostet 50 på salg. Og jeg synest det var utrolig fint. Men nå blir det ikke så mye shopping de neste par månedene tror jeg. Spent på hva dere synest om plagga etterhvert..

Akkuratt nå skal jeg få i meg noe mat og drikke og roe ned. Jeg har litt dårlig samvittighet for å ha sagt til en venninne at jeg ble hjemme ikveld.. Men det kjentes helt riktig for meg å bli hjemme etter denne lange dagen, for jeg er utrolig sliten etter mye tøft idag (og også fine ting- som det jeg la vekt på i innlegget) Jeg føler meg likevel som litt som en dårlig venninne da..

Det er så dumt at man skal ha dårlig samvittighet så lett når man egentlig gjør sitt beste og vil folk det beste. Men ny dag imorgen. Og jeg håper den blir fin. Jeg skal ivertfall prøve å gjøre den så fin jeg kan både for meg og personen jeg skal møte.

 

HVA GJØR DERE PÅ IKVELD?

HAR DU LETT DÅRLIG SAMVITTIGHET?

EN DAG AV GANGEN

God kveld! Det ble ett litt sent innlegg idag.

Jeg har hatt så utrolig mye jeg har hatt lyst å blogge om idag. Innlegga har liksom kvernet rundt i hodet  mitt i hele dag. Men dagen strakk ikke til ettersom ting har gått i ett fra tidlig morgen til ikveld.

Det var veldig kjekt å komme inn å se at mange hadde vært innom selv om jeg ikke har gitt livstegn. Og mange interessante kommentarer. (Jeg er litt bakpå med å svare.)

Ting er litt vanskelig nå uten at jeg vil skrive mer om det akkuratt ikveld!

Jeg er utrolig glad jeg har bloggen nå, For selv om jeg har vært litt negativ til visse ting med blogg i det siste så merker jeg at det er så viktig for meg nå å ha en sånn arena. Blogg har mye positivt med seg! 🙂

Ellers så kan jeg si at kommentarfeltet mitt nå (med litt hjelp) er uten noen “stjerner” /pålagte utfyllinger. Yaay! Men jeg håper jo selvfølgelig dere heter det samme enda da 😉 Jeg bare såg ingen grunn til å kreve inn alles private mailadresser for å kunne legge igjen ett spor. Og nå er også stjernene i felta altså fjernet. Noe jeg i innlegget jeg skrev om dette emnet ikke trodde gikk ann.

HAR DU HATT EN FIN DAG?

(Jeg får ikke tatt hele “bloggrunden” idag hos dere jeg pleier besøke kjenner jeg- Jeg begynte, men er utrolig sliten. Men jeg har ikke glemt dere. Jeg blir nokså travelt deler av imorgen også. Men jeg håper å komme sterkere tilbake.)

Idealiserer man kjente mennesker man vet lite “privat”om?


Jeg vil bare skrive noen ord om noe jeg har reflektert over idag, nemlig det å idealisere noen man ikke kjenner. Dette var egentlig noe jeg bare begynte å filosofere på her hjemme når jeg leste blogger. Og jeg har ingen kilder rundt poengene mine. Dette er bare noen av mine egne tanker og dere kan godt arrestere meg om jeg er på blåbærtur..

Mange ser opp til sine forbilder. Enten det er rockestjerner eller bloggere. Men jeg har tenkt litt på om vi ofte idealiserer mer de man vet mindre om? For da kan man fylle tomrommene med idealistiske tanker rundt personen.

Alle mennesker har sterke sider og svake sider. Vi har alle våre uvaner og mine flatterende sider. Men det er jo ingen bombe at man prøver å skjule det man er minst fornøyd med på sosiale medier og ønsker å vise sitt glansbilde. (Noen bloggere prøver å vise både oppturer og nedturer, og litt svake sider også- men dere forstår poenget).

Dess flere opplysninger man får av en person, dess mer vil man enten komme nærmere personen/ identifisere seg, eller ta litt mer avstand fra personen.

Jeg tror det å ha forbilder og det å idealisere til en viss grad bare er bra. Det går liksom hånd i hanske med å dag-drømme litt og se opp til noen. For mennesker og ungdommer trenger noen å se opp til!

Som barn idealiserer man jo alle. Foreldre, storesøsken, julenissen og popstjerner. Men så finner man jo etterhvert ut at mennesker bare er mennesker (og at julenissen ikke eksisterer).. Men enkelte popstjerner forblir idealisert selv om man passerer 30.

Egentlig vet man så lite om idolene, om hvem de EGENTLIG er, men man velger vel å fylle ut tomrommene med at de nok er fantastiske eller vertfall ok mennesker. Men det som er sikkert er jo at de er bare mennesker de også. 

Og som funfact til slutt i dette litt meget rotete tanke-innlegget (Forstår om dere falt av- gjorde det nesten selv) ; Visste dere at det er forsket på at vi forbinder skjønnhet med godhet? Så hvis ett ideal vakkert, så kan man lettere få inntrykk av at det er en godhjertet og vellykket person.. sies det.. ikke min teori 🙂

 

HAR DU NOEN TANKER OM DETTE?

 

HAR DU LEST DESSE BØKENE?

 

Jeg har fått meg ny bok- yeey! Jeg har sikkert nevnt Joy Fielding- bøkene circa tusen ganger på bloggen. Men jeg liker de veldig godt som dere vet.. 😀 Psykologiske thrillere som er veldig spennende og lettleste. De er vel nesten de eneste bøkene jeg vet jeg orker å lese med min dårlige konsentrasjon. 🙂 

Likte dere foresten blomstertoppen? Jeg drog den med hjem fra Haugesund sist uke.. Den var så sommerlig.. 🙂 (Beklager dårlige bilder..) 

Håper dere har hatt en fin dag! <3

Hotell cæsar – hvilken karakter prøvde jeg få..

Igår nevnte jeg at jeg engang hadde prøvd å få en rolle i hotell cæsar. Og det er absolutt ingenting å skryte av eller noe. (Jeg kom ingen vei, og h ørte ingenting fra tv2) hehe. Jeg bare tenkte å skrive om det likevel ettersom jeg nevnte det igår. Og jeg hadde faktisk heelt glemt det før igår når jeg leste på en annen blogg om hotell cæsar, derfor var det litt artig bare sånn for min egen del. Men det er jo som sagt ikke det “store historien..”

Jeg sendte inn audition-tape for karakteren Runa Jørgensen i hotell Cæsar en gang. Jeg husker ikke engang hvorfor jeg sendte inn video og ikke var på audition. Men jeg tror det var en konkuranse gjennom internett som gikk parallelt med audition i oslo? Kan det stemme? Det jeg KAN  huske var at det var vanskelig å gjøre en monolog gjennom ett vanlig filmkamera, noe jeg hadde null erfaringer med i motsetning til teatermonologer og det å stille på audition. Og det var jo mest musikal og sang jeg hadde erfaring med. Ikke TV og film.

Jeg var egentlig for gammel for karakteren. Så det var ett veldig optimistisk forsøk. Jeg var ett par og tyve og karakteren var i tenåra. Men jeg visste at jeg såg veldig ung ut for alderen. Så hvorfor ikke prøve? Bortsett fra Storm og Liv Liland karakterene, var det uvanlig at tv2 gikk ut med roller i konkurranser. Og jeg var veldig glad i serien.

Hun de plukket ut til slutt var mange år yngre enn jeg var. Og jeg syntes de valgte riktig person.:-) Hun passet perfekt til karakteren og var veldig flink. Og Runa ble en av mine favoritter. (Jeg såg endel på Hotel cæsar). Hun var helt nydelig. Men jeg hadde faktisk litt til felles med karakteren, så rolla var ikke helt fjern fra meg personlig. 🙂

Monologen til auditionen/konkurransen, og registrering var slik:

 Jeg syntes det var litt artig man måtte fylle ut hjemmetelefon også på registrering. Nå slipper man nok den “ruta” 🙂

Selv om hotell cæsar ikke gikk så bra, haha, så fikk jeg like etter jobb i en musikal. Så noen autiotioner gikk nok bedre enn andre. Og artige minner alt man gjør da 🙂 Det er jo ett ordtak som er sånn “Man angrer mer på det man ikke gjør enn det man gjør”. Så moro å bare prøve om det er noe man vil 🙂

Alt dette er foresten litt fortid for meg ettersom jeg ble syk. Jeg måtte flytte hjem til vestlandet etterhvert fra Oslo. Og da ble det slutt på hobbyer som skuespill, dans osv. De hadde ingenting slikt på mitt hjemsted. Og jeg gjorde ikke så mye annet enn å være syk i flere år. Så det er grunnen til at jeg “sluttet med slikt”. Litt ufrivillig. For jeg syntes det var så kjekt. Jeg er litt bedre nå, og artig å se litt tilbake på hva jeg gjorde før. 🙂 Jeg aner ikke om jeg kommer til å gjøre noe slikt igjen, eller om jeg vil det. Og om jeg blir bra nok. Jeg er dessuten ikke lenger så “trent” nå etter mange år, og ikke så ung lenger, Mye om og hvis.. Så man må ta en dag om gangen 🙂

HAR DU MELDT DEG PÅ KONKURANSER/ AUDITION FØR?

FORTELL FORTELL – ER SÅ MORO Å HØRE OM SLIKT! 🙂

“Små-bloggere” som fortjener noen gode ord! :-)

God morgen! Jeg har lyst å skriver noen ord om ett par bloggere jeg har fulgt en stund og som enten inspirerer meg på ulike vis, eller gir glede. Jeg kunne nevnt mange flere enn jeg gjør. Men denne gangen vil jeg nevne 9 bloggere:-) (Jeg håper det er greit for alle som blir nevnt, hvis ikke fjerner jeg selvsagt linken og teksten :-)) 

1. Naturogfhoto

Jeg har blitt inspirert at denne bloggerens flotte bilder. Jeg synest hun tar som utrolig flotte bilder, og jeg blir også rent missunnlig på det vakre stedet hun bor på. Bildene blir virkelig bare bedre og bedre. Og når jeg leser bloggen får jeg virkelig lyst på flere linser til kameraet og komme meg ut i naturen. Ellers er det koselig å følge bloggeren litt i hverdagen.

2. Deveny

Jeg blir veldig inspirert og veldig imponert av dama bak denne bloggen. Jeg synest det er spennende å følge en bokskriveprosess. Og det at denne dama har skrevet to bøker, og nå har startet på den tredje like etter er imponerende. Det er lett å starte på en bok, men å gjøre den ferdig, det krever sin kvinne 🙂 (Jeg kan bare snakke for meg selv, som har skrevet nesten en halv å lagt den på hylla ;))  Å skrive om en så sterk egenopplevd historie som i forje bok tilsier at dette må være en utrolig sterk dame. Stor respekt 🙂 Håper hun får solgt mange bøker.

3. Frodith

Det er vanskelig å forestille seg bloggverden uten Frodith. Jeg aner ikke om hun heter Frodith på ordentlig engang,  men jeg vet at denne vakre rødhårede dama er en utrolig varm og inkuderende blogger som stadig kommer med noen kloke ord og morsomme innlegg. Jeg setter veldig pris på denne bloggeren, og også ting som challangene og julekalenderen som hun steller istand. Hun er bare inspirerende og en gledesspreder på mange måter.

4. Annebe

Denne bloggeren har jeg skrevet innlegg om HER, og jeg anbefaler den enda like mye 😉 Jeg synest bloggeren er en utrolig fin person både inni og utenpå, og bloggen både gleder og gir inspirasjon. En av mine favorittblogger. Den er bare så hyggelig å besøke.

5. Elise Amanda.

Jeg har også nevnt Elise Amandas blogg før HER. For en herlig jente med en fin blogg om alt fra dype temaer til antrekksinspirasjon. (Tenker mye på deg idag <3)

6. Norsketankeridanmark

Jeg anbefaler denne bloggen på det sterkeste. For man blir rett og slett veldig glad av å lese den! 😀 Tonje er en solstråle av en blogger, og den beste jeg vet om på clickbites. Men imotsetning til mange andre bloggere med clickbites, får man som oftest det overskrifta tilsier 😉 Jeg liker at bloggeren er litt uten filter og blogger rett ut om ting andre ikke skriver om. Det er mye humor, men også alvorlige og viktige temaer. For dame er smart med mye erfaring som kommer frem både på og mellom linjene..Jeg må ellers si at jeg synest de små catchy innlegga er veldig lettlest og underholdende. Så jeg blir inspirert over oppsettet og måten å blogge. Og det er så deilig med noen som trosser janteloven og er så seg selv. Hele familien er jo herlige.

7. Homemadebyf

Jeg har blitt veldig inspirert av planteprosjektene til Frida. Og det er jo ikke få planter på gang hos henne!!.. 🙂 Jeg liker veldig godt personen bak bloggen som bare virker helt herlig. 😀 Hun er rådgod å strikke, og det kommer ofte ideer til både bakst og andre prosjekter på bloggen. “Ukens hvorfor” er en av mine favoritter- Det synest jeg er moro å lese:-)

8. Mina Kanchan Denne bloggen er veldig innbydende med fine bilder! Jeg blir inspirert av den utrolig ryddige bloggen og de fine bildene. Mina deler mange fine tips om alt fra oppskrifter til serietips. Og innlegga er ofte veldig gjennomført. Ellers synest jeg bloggeren bak virker som en utrolig flott jente!

9. Evaswindow

Selv om denne bloggeren ikke skriver hver dag vil jeg nevne den. For jeg liker denne bloggen veldig godt. Jeg synest hun skriver så godt, og jeg liker åpenheten hun har rundt de utfordringene hun har i hverdagen. Jeg har også blitt så inspirert av strikkeprosjektene hennes at jeg kjøpe meg nytt garn. Så jeg kan takke denne bloggeren for det nye strikkeplagget jeg holder på med:-) Jeg synest også bloggeren virker veldig hyggelig 🙂

Jeg må til slutt nevne at jeg spurte en av motsatt kjønn idag hva favorittbloggen hans var. Og han sa “hun med fotoene”. “Og puppedamene” haha! 🙂 Så er bra gjort naturogfhoto å bli nevnt før puppedamene ;D

Ellers leste jeg ett innlegg jeg likte idag på Gryende tider om tåpelige skillsmissegrunner HER . Jeg kunne nevnt mange flere bloggere, for er flere blogger jeg liker, men kanskje det kommer i ett annet innlegg 🙂

 

HAR DU NOEN SMÅ- BLOGGERE (UNDER 500 LESERE) DU ANBEFALER?

ØNSKER DERE EN FIN DAG ALLE SAMMEN!

 

VISSTE DERE AT DETTE KAN ENDRES I INNSTILLINGER PÅ BLOGGEN?

Jeg skrev tidligere ikveld at det hadde vært stille på bloggen idag. Men det rare er at det også har vært nokså stille privat. Det er nesten så jeg føler meg litt ensom, og det er veldig sjelden. Det er liksom så.. tomt..

Jeg skulle egentlig ikke klage meg nå.. Jeg møter jo folk imorgen. Og er sikmert bare litt nedfor. Det jeg ville si var egentlig  noe jeg alltid glemmer å skrive… så mens jeg husker det;

Selv om mailadresse er stjernemerket i kommentarfeltet må dere ikke fylle ut mailadresse hos meg. Jeg har krysset av i mine innstillinger at dere slipper. For egentlig så ser jeg ingen grunn til å skulle kreve inn alles mail, og det går jo mye hurtigere å kommentere uten. Men ettersom det står som stjernemarkert (det styrer jo ikke jeg) vet sikkert ingen at dette hos meg er frivillig.. Men nå vet dere, og dere velger selv 🙂

MÅ MAN FYLLE INN MAIL HOS DERE? VISSE DERE AT DET ER ETT VALG I INNSTILLINGER? LIGGER UNDER INNSTILLINGER – DISKUSJON – KOMMENTARFORFATTER MÅ FYLLE INN NAVN OG EPOST 🙂