TØFF DAG / HVOR PRIVAT ER DU PÅ BLOGGEN?

Licensed from: stux pixabay.com

Jeg har hatt en veldig tøff dag. Dagen ligger trolig i øverste skikte på “topplisten – Bad days 2019” Og håper den kommer til å regjere alene på lista, vertfall ut morgendagen.

Av og til får man lyst å skrive alt man har på hjerte. Spesielt det som gjør aller vondest, og de gangene begeret renner over. Men jeg prøver å være forsiktig med å utlevere meg selv og andre for mye på bloggen. (Og jeg tror selv at jeg har vært relativt flink både til å holde andre utenfor bloggen, og til å beskytte mitt eget privatliv sånn noenlunde) Men det en hårfin balanse det der, hvor privat man skal være, og hvor mye man skal dele. For hvis man ikke deler noe om seg selv på en hverdagsblogg er det jo utrolig uinteressant og ingen som kan verken bli kjent eller relatere seg til deg. Og hvis man ikke skal nevne andre er det egentlig mye man ikke kan nevne, selv om det omhandler en selv og hvordan man har det for tiden.

Jeg har alltid hatt en variert hverdagsblogg. Men noen ganger tar det litt tid mellom hver gang jeg har status quo om meg selv på ett mer personlig plan, og andre ganger er det hyppigere. Kanskje hjelper det noen å lese at andre heller ikke “svever på en sky” hele tiden. Og om ikke annet hjelper det meg selv å skrive- selv om mesteparten av mine “personlige tankeinnlegg” blir utkast.

Jeg tror alle kan relatere seg til dårlige dager, men noen har nok litt mer “heavy stuff” å håndere i hverdagen enn andre. Og jeg beunderer de bloggerne som deler så åpent og ufiltrert om sitt liv, men respekterer også de som skjermer privatlivet i stor grad. Selv er jeg nok i midten ett sted og leter litt etter hvor på privatskalaen jeg plasserer meg. Hvis jeg skriver en grusomt irriterende A uten B er det LOV å spørre i kommentarfeltet.

Nå er det natt! Jeg har lakenskrekk så det holder nå – for er så mye lettere å distrahere tanker og følelser på nettet. Men det er vel tid for å sove halv tre? 🙂 Ønsker alle en god dag imorgen! <3 🙂

 

HAR DU REFLEKTERT OVER HVOR PRIVAT DU ER PÅ BLOGGEN?

SER DERE MUSESPORA?

På mandag var jeg på en liten tur til Holsvika. Fossen var mye mindre enn sist. Og det var snø og is i området. Utrolig vakkert!

Ser dere musesporene blant menneske og hundespora? Tror vertfall det er mus, med hale-strek i midten.

Det er moro med spor i snøen..:-)

Litt dårlig bilde, men mye musespor som krysser..

DER skulle Nille vært- Men han måtte være hjemme! Jeg måtte selvfølgelig ta bilde av katten også.

Har dere en fin dag? 🙂 Jeg har hatt og har en tøff dag, så håper det blir bedre.

Take care! Klem fra vestfrøkena

BABY PÅ VEI?

Her har jeg en skikkelig avslapningskveld. Jeg er litt sliten idag og har lest litt blogger og lagt meg på senga med sjokolade, brus og serie! Høres det ok ut? Jeg må si jeg har trivdes godt i eget selskap idag – uten å ha pratet med noen. (Utenom kattene da, de prater med meg og vil ha oppmerksomhet, og Nille vil inn og ut).

Nå har jeg kun EN episode igjen av serien The Affair. Så det er planen å se serien ferdig ikveld. Og jeg skal ikke spoile for mye – Men for fy søren så frustrert jeg ble de to forje episodene!! Jeg får jo bare lyst å gråte her, haha. Min favorittkarakter går det ikke veldig godt med akkuratt nå, selv om jeg må si jeg ble veldig stolt av karakteren i episode ni. Men ….! Jeg kunne sagt mye, men da spoiler jeg, så lar det være.

Ellers så troor jeg at jeg vil ha nyheter å dele snart om noe jeg prøver ikke tenke på ALTFOR mye nå. Vertfall ikke det hele tiden for da blir jeg bare superstressa! Men det handler om det overskrifta hentyder og ett tantebarn…! Kanskje har hun kommet allerede? Kanskje kommer hun snart?

 

HÅPER DERE HAR EN FIN KVELD!

<3

UKENS BLOGG & UKENS INNLEGG

Ukens blogg denne uken er: Eliseamanda!

Jeg oppdaget denne bloggen for ett par måneder siden, og har nå blitt en fast følger. Jeg er stort sett innom hver dag, og jeg synest det er en veldig interessant og inspirerende blogg! Så jeg vil virkelig anbefale at andre sjekker den ut.:-)

Det er mange grunner til at jeg liker denne bloggen så godt. Og en av grunnene er at Elise Amanda skriver så utrolig godt og er det jeg vil kalle”over gjennomsnittet reflektert.” Innleggene virker så gjennomtenkt, og hun er veldig bevisst sin egen påvirkningskraft og hva hun skriver om på bloggen.

22 åringen skriver åpent og ærlig om det å ha spisesforstyrrelser. Men hun balanserer så utrolig fint mellom å skrive gode, fornuftige innlegg om viktige temaer rundt helse -og helt andre temaer og hverdagsinspirasjon. 

En innleggspost som går igjen på bloggen til Elise Amanda er dagens antrekk. Og bildene på bloggen er utrolig fine. Hvis jeg skulle si noe om klesstilen så ville jeg kanskje si… eksperimenterende, fin, tøff og variert?:-) Jeg synest alltid det er spennende å se hennes outfits! 🙂

På søndag pleier ofte bloggeren å ha videoblogg. Og vloggene hennes er veldig gjennomarbeidede og underholdenedes. Jeg liker også at bloggeren er så aktiv og stort sett poster nye innlegg omtrent hver dag! (Selvfølgelig har alle bloggere pauser innimellom da). Og denne bloggeren er veldig flink å svare på kommentarer, som er veldig hyggelig når bloggere gjør!

Jeg fikk raskt ett hjerte for denne jenta. Og mitt inntrykk gjennom blogg og vlogg er at hun er en utrolig snill og omsorgsfull, flink, kreativ, morsom, reflektert og smart jente. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i ting hun skriver å ha nytte av å lese bloggen hennes. Både unge mennesker og godt voksne!

Jeg anbefaler alle turen innom Eliseamanda.blogg.no!

Denne uka har jeg også plukket ut toukens innlegg” blant de som meldte seg på: 

1: Bloggeren Homemadebyf har jevnlige plante-innlegg som får mine (grønne) fingrene til å klø en smule. Frida holder nemelig på å dyrke alt fra melon til tomater hjemme med noe som heter Grow light garden. Og hvem blir ikke inspirert til å plante noen frø til våren av slikt (eller kanskje hele året)? Jeg vil anbefale planteoppdateringene til homemadebyf, og siste innlegg på det prosjektet finner dere- HER.

 2: Bloggen midtlivskrise tok meg med på en nydelig tur på Tromøya denne uka, og jeg nøt de fine bildene og roen og stemningen jeg fikk. Ta gjerne turen rundt Tromøya sammen med Marit og følget HER.

De neste ukene kommer jeg ikke til å kjøre Ukens blogg. Men det er fritt frem å ta over stafettpinnen dersom noen vil. 

Ha en fin dag alle sammen! 

PROSJEKT BABYSKO!

Er det en ting jeg er veldig svak for så er det babysko!! Det er jo bare noe av de søteste som finnes i hele verden, og jeg smelter hver gang jeg ser babysko og babysokker i butikken. Og hjemmestrikkede babysko er toppen av søthet!

Det finnes utrolig mange søte oppskrifter på strikka babysko på nettet. Og nå som jeg får mitt andre tantebarn om to uker pluss minus, så tenker jeg at babysko er en søt gave jeg realistisk sett kan bli ferdig med. (Det blir en jente).

I forhold til farger så liker jeg personlig godt fargen grå på strikk. Sikkert kjedelig, men jeg liker det. Det er så “safe” å gi bort også. “Nøytralt og mykt.” Men selvfølgelig liker jeg fargekombinasjoner også 🙂

For noen år tilbake hadde jeg en periode der jeg strikket ørten par boothies av en oppskrift jeg fant på nettet. Jeg ble rett og slett hekta! Jeg strikka til og med når jeg var ute i en liten båt iført bikini, og på ferieturer, haha! Er ett gammelt innlegg med oppskrift på sånne “enkle” babysko HER. (Det er ikke akuratt samme nivå som de på illustrasjonsbildene øverst i innlegget. Men det er morsomt med noe du faktisk kan lage på kun en kveld eller to.)

Jeg har fått kjøpt inn både grått alpakkagarn, og bomullsgarn i to ulike farger. Så jeg har mulighetene åpne til hvilke babysko jeg vil lage. Jeg får rett og slett enten google litt eller ta en reprise på slike jeg har laget før.

 

HAR DU STRIKKET BABYSKO FØR?

TØRR DU Å BEGI DEG UT PÅ ENGELSKE OPPSKRIFTER?

Øverste kollasje er illustrasjonsbilder fra bla pinterest, og desverre ikke noe jeg har laget! Men mange flotte sko som inspirerte meg! De blomstene var utrolig søte!:-) 

HAR DU BLOGGIFISERT DIN MANN?

Licensed from: Pexels pixabay.com

Nå vet ikke jeg om deres mann noen gang har hørt ordet BLOGG. Men jeg har en venn av det motsatte kjønn som tross liten egeninteresse for blogg har ekstremt stor oversikt i bloggverden takket være meg. Selvfølgelig er noe som bør holdes diskret og som ikke må innrømmes ovenfor “mannevennene”, hehe! Men jeg har rett og slett bloggifisert mannen!

Bloggifisering fungerer slik at man til stadighet klarer å snike inn litt bloggprat i hverdagen. For det bobler jo litt over iblant, ikke sant? Bilder må taes. Og hodet jobber hele dagen (enn noe ubevisst) med ideer til innlegg!

“Mannen” som er den nærmeste i en bloggers liv,  enten det er samboer, ektefelle, kjæreste eller venn, kan simelten ikke unngå å høre litt om “bloggen” iløpet av uka..Bloggen..bloggen.. bloggen..  Altså, bare innrøm det medbloggere! Dere har mer enn en gang sagt noen av de følgende sitatene til mannen i deres liv:

  “Idag er jeg på blogglista”

” Idag hadde jeg skikkelig oppsving i sidevisninger”

“Kan du ta ett bilde av meg?”

“DET kan jeg skrive om på bloggen”

” Er det en bra ide til ett innlegg tror du?”

“Jeg kan ikke legge det bildet ut på bloggen!?”

“Imorgen blir det fint vær, da må jeg gå tur og få tatt noen bilder!” 

Når jeg hadde ukens blogg avslørte min venn seg med å vise en overraskende god oversikt over småbloggere! For han leser jo min blogg. Men ikke visste jeg at han faktisk var på “bloggfornavn med så mange andre småbloggere. Så her har visst jeg bloggifisert en ny leser til mange av dere også! (Og jeg kan nevne at jeg tror damen med “fotobloggen” fikk høy stjerne!)

Ellers så må man jo prøve å være litt snill med mannfolka da og prøve å “avbloggifisere” litt innimellom. Man må kunne gå en tur uten å ta bilder hele tida. Og også ta hintet på mannens kroppsspråk når Sophie Elise og den nye puppeoperasjon kanskje ikke var heelt det temaet mannen ville prate om. 🙂

Jeg føler meg heldig som har en venn som liker å ta bilder og som lar meg prate litt blogg innimellom! Og det er jo veldig praktisk å ha noen man er så trygg på til å ta litt fjasebilder iblant. Igår skulle jeg liksom lage en humoristisk variant av “strevsom vinter!” (Frodiths challenge.) Men jeg har ikke klart å bestemme meg for om bildene er for drøye å poste, hehe. Men morsomt var det vertfall å ta dem! 

Ellers så skev jeg jo ukens blogg innlegg igår for å skaffe flere lesere til en blogg som jeg mener er god og som fortjente en liten hyllest! Men jammen meg så fikk visst min egen blogg en kraftig uventet oppsving også etter en hyggelig gest. :-):-) Takk! 🙂 Så idag hadde det egentlig vært fin topplisteplassering hvis jeg hadde vist der. Så det er jo alltid litt artig det, er det ikke?

 

HAR DU BLOGGIFISERT MANNEN I DITT LIV?

KJENTE DU IGJEN NOE I INNELEGGET?

Ps! Det har kommet snø!!!!!! Om det holder seg til imorgen DA blir det vinterbilder på tur!!! La oss håpe det!

 <3

Hadde jeg tilgitt utroskap?

Licensed from: pixel2013 pixabay.com

Jeg har hørt så mange jeg kjenner si “Hadde kjæresten vært utro hadde det vært RETT UT“. Og jeg kan forstå det! Men jeg klarer ikke være så bastant, selv om det godt kan hende det hadde vært resultatet. Det eneste jeg VET er at jeg hadde vært knust hvis jeg opplevde det, jeg mest sannsynlig fått en stor selvtillittsknekk, muligens dype tillittsproblem, og jeg hadde  vurdert sterkt å avslutte forholdet. Men hadde jeg avsluttet på stedet uansett? Er det i det hele en sjanse for å komme gjennom utroskap?

Jeg leste en interessant artikkel i KK om emnet utroskap, og jeg har den artikkelen litt i bakhode som inspirasjon for det jeg skriver nå i tillegg til mitt eget syn på utroskap. For hadde JEG klart å tilgi utroskap? 

Utroskap er så mangt. Alt fra flørting, kyssing til sex.

De fleste utroskap skjer jo EN gang for eksempel på en bytur med alkohol innabords. Mens “verre” utroskap er parallellforhold som gjerne pågår over lang tid. (Grøss) Og sistmevnte er jo mye vanskligere å komme seg igjennom (hvis man ønsker det) og inneholder oftest mange løgner over tid. 

Jeg tror ikke jeg hadde taklet ett utroskap av langvarig art… Da tror jeg seriøst jeg hadde klikka! 

Ett engangstilfelle av utroskap hadde nok vært vanskelig nok. Men dersom partneren innrømte og beklaget med en gang etterpå hadde man vertfall unngått alle løgnene! 

Jeg synest utroskap er ett engasjerende tema. Og det er ikke så lett i alle tilfeller å forstå hvordan noen har samvittighet til å gjøre noe sånt mot noen man er glad i. Men klarer jeg å forstå en promille av tilfellene hvis jeg legger godviljen til? Hva med den tvangsgifta kona som er utro med den hun egentlig er forelsket i? Hun får  aldri velge kjærrigheten, og møter den i skjul. Vel, det er utroskap, men kan man forstå det? Og hva med mannen/kvinnen som lever i ett utrolig destruktivt forhold der partneren utøver psykisk vold og null annerkjennelse og man møter noen som ser en.. Vel.. utroskap er likevel utroskap. Men finnes det tilfeller der man klarer forstå at det skjer?

Ofte tenker jeg på utroskap der en full, narsissistisk egoist tenker med feil kroppsdel. Men “fylla har skylda” er såvisst ingen unskuldning for utroskap. Og ei heller dårlig kommunikasjon, at man ikke føler seg sett eller at partneren ikke gir en nok.. Har man sagt frivillig ja til å være i ett forhold og er ved sine fulle fem så går man ike å roter med andre! Så vondt må man ikke gjøre noen!

Ifølge KK er det svært vanlig at den som blir bedratt får en real selvllittsknekk. Og det kan jeg jo godt forstå! Jeg antar jeg hadde sammenlignet meg så sykt med den andre kvinnen og tenkt jeg ikke måtte være bra nok..eller pen nok.. Eller at hun var mye finere.. flinkere.. mer spennende.. Man finner jo så mye man kan grave seg selv ned på om man er i den boblen.. ALT som er ulikt mellom kvinnene tolkes som en svakhet hos seg selv.

Hvis man vil prøve å fortsette ett forhold etter ett utroskap skrev artikkelforfstteren i kk at det ville være viktig at den som er utro tok seg tid til å lytte og annerkjenne hvor vondt det faktisk har gjort partneren. Og det tror jeg på.. Hvis han ignorert følelsene til partneren selv etter utroskap ville jo forholdet strengt tatt være helt over.

Det var også ett tips at den som ble bedratt ikke gravde etter alle detaljer om utroskapen selv om det var fristende. For de bildene i hodet ville oftest gjøre det verre å komme seg bidere og også være intim med partneren i gjen. 

Jeg tror at noen som opplever engangsutroskap prøver å jobbe seg igjennom det i større grad om de er gift og har små barn sammen enn hvis man er singe!? Selv om det naturligvis er ulikt fra par til par. Er man unge og “fri” med mange fisk i havet er det lettere å gå tenker jeg. Og så spørs det jo om man virkelig VIL prøve å redde forholdet og om det er VERD det. Er kjærligheten stor nok? VIL man være med partneren til tross for dette? Å komme gjennom utroskap innebærer at begge i paret vil jobbe hardt for å komme seg gjennom det. Og det må være beinhardt å jobbe seg gjennom noe sånt! 

 

HADDE DU KASTA PARTNEREN PÅ DØR VED UTROSKAP? 

HAR DU REFLEKTERT OVER SLIKE TANKER JEG TOK OPP HER FØR?

Bli gjerne med på ukens blogg hvis du vil – HER!

 

UKENS BLOGG!

UKENS BLOGG denne uken er den flotte bloggen til Annebe!! 

Hvis jeg skal gi en veldig kort begrunnelse for hvorfor Annebe ble ukens blogg så er det rett og slett fordi jeg synest det er så utrolig hyggelig å stikke innom bloggen hennes! Hun har høy kvalitet på bildene, og hun har veldig fine hverdagsinnlegg. Innleggene er lettleste, positive og ærlige. Og Annebe deler litt av sin hverdag gjennom ord og bilder og inspirerer mange gjennom utrolig flotte antrekksbilder.

Nå har jeg aldri møtt Annebe i virkeligheten. Men mitt inntrykk er at at hun er en veldig tøff, raus, flink, snill, vågal, empatisk og spennende dame. Jeg skal ikke skrive mye personlig om Annebe her, for det kan dere gå inn på bloggen hennes å lese selv. Men jeg kan si at noen av hennes hobbyer er foto, blogg og litt modelljobbing. Og Annebe er faktisk såpass råtass at hun bader på vinterstid!!

Annebe har en utrolig bra klesstil, og jeg synest det er veldig fint å få antrekksbilder rettet mot litt modnere kvinner enn flertallet av antrekksbilder som finnes på blogg.no. For man burde jo treffe ulike målgrupper.

Kollasje hentet fra Annebe.blogg.no. / Min favoritt her er det antrekket i midten nederst!

Jeg synest Annebe har en klesstil som passer til både til yngre så vel som min alder (30 pluss) og også pensjonister. For det er så classy, enkelt og flott! 

Annebe er en fin inpirasjon, og er også en utrolig flink fotograf! Jeg sier tusen takk for å få følge en så bra blogg! Det er en hyggelig stopp på bloggrunden, og jeg synest bloggen har en positiv glød! Keep up the good work!! <3

(Ellers kan jeg legge til at holder jeg meg like godt om 25 år + frem i tid så håper jeg at jeg jubler!)

Alle bildene tilhører Annebe, og er fra hennes blogg. 🙂

NY UKENS BLOGG PÅMELDING HER!  LITT NY VRI NESTE UKE! HÅPER DU BLIR MED!