TØFF DAG / HVOR PRIVAT ER DU PÅ BLOGGEN?

Licensed from: stux pixabay.com

Jeg har hatt en veldig tøff dag. Dagen ligger trolig i øverste skikte på “topplisten – Bad days 2019” Og håper den kommer til å regjere alene på lista, vertfall ut morgendagen.

Av og til får man lyst å skrive alt man har på hjerte. Spesielt det som gjør aller vondest, og de gangene begeret renner over. Men jeg prøver å være forsiktig med å utlevere meg selv og andre for mye på bloggen. (Og jeg tror selv at jeg har vært relativt flink både til å holde andre utenfor bloggen, og til å beskytte mitt eget privatliv sånn noenlunde) Men det en hårfin balanse det der, hvor privat man skal være, og hvor mye man skal dele. For hvis man ikke deler noe om seg selv på en hverdagsblogg er det jo utrolig uinteressant og ingen som kan verken bli kjent eller relatere seg til deg. Og hvis man ikke skal nevne andre er det egentlig mye man ikke kan nevne, selv om det omhandler en selv og hvordan man har det for tiden.

Jeg har alltid hatt en variert hverdagsblogg. Men noen ganger tar det litt tid mellom hver gang jeg har status quo om meg selv på ett mer personlig plan, og andre ganger er det hyppigere. Kanskje hjelper det noen å lese at andre heller ikke “svever på en sky” hele tiden. Og om ikke annet hjelper det meg selv å skrive- selv om mesteparten av mine “personlige tankeinnlegg” blir utkast.

Jeg tror alle kan relatere seg til dårlige dager, men noen har nok litt mer “heavy stuff” å håndere i hverdagen enn andre. Og jeg beunderer de bloggerne som deler så åpent og ufiltrert om sitt liv, men respekterer også de som skjermer privatlivet i stor grad. Selv er jeg nok i midten ett sted og leter litt etter hvor på privatskalaen jeg plasserer meg. Hvis jeg skriver en grusomt irriterende A uten B er det LOV å spørre i kommentarfeltet.

Nå er det natt! Jeg har lakenskrekk så det holder nå – for er så mye lettere å distrahere tanker og følelser på nettet. Men det er vel tid for å sove halv tre? 🙂 Ønsker alle en god dag imorgen! <3 🙂

 

HAR DU REFLEKTERT OVER HVOR PRIVAT DU ER PÅ BLOGGEN?

SER DERE MUSESPORA?

På mandag var jeg på en liten tur til Holsvika. Fossen var mye mindre enn sist. Og det var snø og is i området. Utrolig vakkert!

Ser dere musesporene blant menneske og hundespora? Tror vertfall det er mus, med hale-strek i midten.

Det er moro med spor i snøen..:-)

Litt dårlig bilde, men mye musespor som krysser..

DER skulle Nille vært- Men han måtte være hjemme! Jeg måtte selvfølgelig ta bilde av katten også.

Har dere en fin dag? 🙂 Jeg har hatt og har en tøff dag, så håper det blir bedre.

Take care! Klem fra vestfrøkena

BABY PÅ VEI?

Her har jeg en skikkelig avslapningskveld. Jeg er litt sliten idag og har lest litt blogger og lagt meg på senga med sjokolade, brus og serie! Høres det ok ut? Jeg må si jeg har trivdes godt i eget selskap idag – uten å ha pratet med noen. (Utenom kattene da, de prater med meg og vil ha oppmerksomhet, og Nille vil inn og ut).

Nå har jeg kun EN episode igjen av serien The Affair. Så det er planen å se serien ferdig ikveld. Og jeg skal ikke spoile for mye – Men for fy søren så frustrert jeg ble de to forje episodene!! Jeg får jo bare lyst å gråte her, haha. Min favorittkarakter går det ikke veldig godt med akkuratt nå, selv om jeg må si jeg ble veldig stolt av karakteren i episode ni. Men ….! Jeg kunne sagt mye, men da spoiler jeg, så lar det være.

Ellers så troor jeg at jeg vil ha nyheter å dele snart om noe jeg prøver ikke tenke på ALTFOR mye nå. Vertfall ikke det hele tiden for da blir jeg bare superstressa! Men det handler om det overskrifta hentyder og ett tantebarn…! Kanskje har hun kommet allerede? Kanskje kommer hun snart?

 

HÅPER DERE HAR EN FIN KVELD!

<3

5 PÅSTANDER RUNDT JOBB/SUKSESS & MIN MENING OM DET!

Jeg tenkte å skrive min kjappe mening om noen “påstander” som ofte kan leses i kommentarfelt på sosiale medier. Denne gangen med underteppe “suksess og jobb”

1. Du kan forandre livet ditt ved å tenke positivt! 

Jeg tror på at det hjelper mye å vri tankegangen i en positiv retning og komme inn i “ett positivt spor” som en vane. MEN, jeg tror mange som virkelig sliter synest “tenk positivt- frasen” er veldig provoserende. Det kan være en grunn til at folk ikke KLARER å tenke positivt pga for eksempel depresjon eller en langvarig kamp. Og det er virkelig ikke i alle situasjoner som løser seg ved å “tenke positivt” selv om det alltid er litt hjelp i hvis man klarer det! Personlig så er hverdagsgleder for meg- og å se fremover, være positiv og løsningsorientert en del av styrken, selv om det noen ganger er tøffere. Jeg synest man skal være varsom med i hvilken sammenheng man bruker “Tenk positivt” til andre. Prøver ikke folk stort sett på det da?

2. Man er sin egen lykkes smed! 

Dette er jo ett ordtak, og jeg synest det er mye sant i dette! Så stort sett enig! MEN, det er ikke alt man råder over i livet. Og jammen er folk rundt om i verden født med forskjellige utgangspunkt.

3. Jobber man hardt nok vil man lykkes. 

Vel denne påstanden trodde jeg jo mer på før. Og DET gikk jo bra, haha! (Utbrent i to år). Jeg tror ofte man får igjen for innsatsen man legger igjen i ting. Men iforhold til suksess så tror jeg mange faktorer spiller inn. Og hvorvidt man lykkes stort i noe er nok en blanding av både innsats og tilfeldigheter. For eksempel i musikk- siden jeg kan litt om det. Der tror jeg ikke nødvendigvis det som fører til suksess er å være superdyktig perfeksjonist. Men heller å være passe talentfull, ha litt flaks, møte de rette folkene, være på rett sted til rett tid osv. Og jeg tror det å være fleksibel og hyggelig slik at folk vil jobbe med deg også lettere fører til å lykkes i noen jobber. Men det er jo ingen fasit. Livet består av mange tilfeldigheter. Og selvfølgelig mener jeg at det ligger mye hard jobbing rundt å lykkes med noe. Men det er ofte ikke nok i seg selv å jobbe dag ut og dag inn. Og jobber man for hardt kan man lett gå på en smell.

4. De fleste uføre kan gjøre NOE 

Denne påstanden er jeg faktisk delvis enig i. Men ikke missforstå meg, ikke alle kan jobbe. Men jeg tror noen uføre kunne gjort NOE hvis det var lagt til rette for det. Og jeg tror mange VIL gjøre noe. Som å ha en fleksijobb å gå til to timer i uka. Men i praksis er ikke det så lett. Det er nærmest umulig, og ikke noe som appelerer til arbeidsgivere. Og ettersom mange syke ikke kan ha faste arbeidstider fordi de aldri vet formen den dagen, blir det til at de ikke kan ha en liten jobb heller. Papirarbeidet for de som vil prøve seg i jobb tar jo ofte lenger tid og energi enn den eventuelle  jobben, så det tar dessverre knekken på noen. Det er oftest ikke lagt opp til at uføre jobber litt. Og det er jo gode grunner til at folk blir uføre (for det er ikke lett å bli ufør i Norge som mange nettroll tror.) Og endel uføre kan ikke jobbe i det hele. Men jeg synest det er fint at mange er så kreative og “lager seg” egne prosjekter og småjobber. Enten det er håndarbeid eller kunst. Ikke de store jobbene, men bare for sin egen del. Det å ikke være i jobb innebærer jo ofte lange dager og mangel på sosialt samvær for mange. Tror mange opplever det som en stor sorg å falle utenfor arbeidslivet, og jeg skulle ønske mennesker som er for syke til å jobbe slapp å føle seg misstenkligjort for å ikke jobbe. Det er jo trist når folk blir stoppet av egen helse helsa og noen ganger også systemet. Folk vet oftest best selv over sin situasjon og hva de makter!

5. Det er likestilling i arbeidslivet! Nei, dette stemmer ikke i det hele på verken nasjonalt plan eller internasjonalt! Menn tjener enda MYE mer enn kvinner for samme arbeid mange steder. MANGE flere kvinner enn menn jobber deltid, og flere menn fulltid. Det er nesten dobbelt så mange menn som jobber i privat sektor enn kvinner. Flere kvinner har høyere utdanning enn menn, men få kvinner er toppledere i sammenligning med menn. Menn tjener gjennomsnittlig mer i måneden enn kvinner. Og politikken har størst andel menn, selv om det er forbedring. Flere kvinner er hjemmeværende, og kvinner kommer oftest ut som tapere som pensjonister!

HAR DU MENINGER OM DISSE PÅSTANDENE? ENIG/UENIG?

LIKTE DERE TYPEN INNLEGG OG ER INTERESSERT I PÅSTANDER I ANDRE EMNER?

 

TENKER JEG PÅ MEG SELV SOM BLOGGER?

Jeg har aldri noen gang omtalt meg selv som blogger. Men jeg kan identifisere meg litt med å “være en blogger” likevel. Kanskje litt mer enn jeg vil innrømme. For jeg blogger tross alt aktivt, og har gjort det i flere år!

Nå har ikke jeg markedsført bloggen min noe særlig! Ikke alle jeg kjenner vet at jeg blogger engang. Jeg har aldri delt ett eneste blogginnlegg til ALLE på facebooken min. Men de nærmeste vet jo at jeg har en blogg. Og noen har jeg delt bloggadressen med.

Når jeg opprettet min blogg for tre år siden ville jeg ha en arena der jeg kunne dele det jeg var opptatt av uten at alle jeg kjente tok del i det. For da følte jeg meg mye friere! Men nå er det over tre år siden jeg startet å blogge, og mye er forandret. Så jeg stiller meg iblant spørsmålet om jeg vil gjøre bloggen mer tilgjenglig. Men jeg har liksom bare latt bloggen vokse litt der den naturlig har gått. Og selvfølgelig leser også noen jeg omgåes privat min blogg nå. En leser den hvertfall hver dag!

Ettersom jeg har blogg og blogger aktivt kan jeg kjenne litt på de fordommene som råder ute blant folk når det kommer til “bloggere”. Både når toppbloggere blir kritisert ufortjent, og når folk kommer med påstander de ikke har peiling på som “Blogging er ikke jobb!” Eller “blogging er ufortjent lette penger” For selv om jeg er “småblogger” og ikke tjener noe på det så kjenner jeg jo prosessen ved blogging veldig godt, og også hva blogging krever av en.

Så om jeg føler meg som er blogger! Ja.. men jeg er en liten blogger! Og jeg kommer kanskje til å dele noen tanker om blogging som jobb kontra hobby også!

Noen ganger når jeg er ute har jeg spurt ukjente om godkjenning til å få legge ut bildet på “bloggen min”.. Og da føler jeg meg litt blond og “veldig blogger”da, uten at det er noen grunn for det, hehe! 🙂

God natt – Hilsen frøken bustehestehale som liker at det er snø ute!

 

TENKER DU PÅ DEG SELV SOM BLOGGER?

HAR DU DELT DIN BLOGG MED ALLE DU KJENNER?

REAGERER DU NOEN GANG PÅ HARSELERINGEN STORE BLOGGERE FÅR UTE?

 

FOTO-REDIGERING. Hvilke programmer/apper liker du?

Nå som jeg har fått kamera er neste punkt på lista å utforske noen fotoverktøy! Lista mi av hvilke fotoprogrammer jeg HAR prøvd er derimot pinlig kort.

Adobe Lightroom testet jeg med prøvemåned. Og det var ett godt og enkelt verktøy! Og jeg vurderer å få det permanent.

Ellers så har jeg har brukt MYE Picasa (i den gamle versjonen.) Og det programmet fungerer egentlig veldig greit, men det er jo nokså enkel. Noen av de siste bildene jeg har lagt ut er fikset litt på med Picasa- dvs stilt litt lys og småting som fokus.

Licensed from: JESHOOTS-com pixabay.com

Redigeringsprogrammet Gimp prøvde jeg litt for rundt tre år siden (sånn tidlig i “bloggtida”) iforbindelse med å lage header. Og det er sikkert ingenting i veien med Gimp altså. Men headeren ble helt forferdelig, haha! Jeg får vondt i magen ved å tenke på at jeg den gangen faktisk brukte resultatet,haha! Til og med utgangspunktet er jo forferdelig!! (Jeg lagret screenshoot av prosessen den gangen “Så slik kan man altså lage header”). Det er jo bra man har en læringskurve som blogger også.:-)

(Apper og filter har jeg faktisk aldri testet utenom instagram og det som fulgte med nettbrettet! Så jeg tror det er på tide å utvide min fotohorisont.) 

HVILKE FOTOPROGRAM ELLER APPER LIKER DU?

ER DET INNAFOR Å SPØR OM FORSLAG , ELLER ER DET HVER OG ENS HEMMELIGHET PÅ SOSIALE MEDIER?

PS! Oppdatering fra helgen kommer! Skal skrive senere idag når jeg er kommet hjem 😉 Tusen takk for alle kommentarer på sist innlegg, satte pris på dem. Jeg bestemte meg for å prøve å gjøre det..

Håper dere har hatt en god helg!

For stort skritt?

Jeg vil ønske dere en god helg først og fremst! 🙂 Og så vil jeg fortelle dere om noe jeg tenker på idag..

Nå har jo mitt liv stå stått litt stilt de sist åra på mange områder. Og forsatt vil det nok gjøre det en stund. Men samtidig har det skjedd endel de siste måndene som gjør at jeg har det litt bedre. Dersom noen lesere har fulgt meg lenge har de kanskje merket det? Ting har bare føltes litt “lettere”. Men jeg tar ingenting for gitt.. og er alltid beredt for mye stormer.

Men det jeg vil fortelle er at; nå har det seg sånn at jeg har fått tilbud om å være med på noe jeg ikke har gjort på flere år! Og vel.. Jeg har nesten sagt ja!

Det er bare det at jeg alltid tar små skritt. Noe som jeg vet er det beste og funker bra for meg! Jeg tar aldri større skritt enn jeg vet jeg klarer, sånn at det ikke blir ti skritt tilbake. (Har jo erfaringer på det også).Og dette er egentlig ett veeldig stort skritt, ettersom jeg må reise litt for å være med på det. Og det i selv hadde vært stort nok steg om det var i nærområde og jeg var med i tre timer.. om dere sjønner!

Så er det ett for stor skritt tenker jeg? Er jeg dum hvis jeg gjør det, eller burde jeg prøve for å komme meg videre? For det er ikke så lett alltid å få “skreddersydd” akkuratt passe små skritt. Av og til er den muligheten som kommer ett stort skritt, og man må bare ta en sjanse. Desverre (med untak om man har synske evner) er det umulig å se ett utfall, og man kan ikke alltid styre på forhånd hvordan man vil reagere på situasjoner man på forhånd ikke engang vet om.. Alt kan ikke planlegges, og noen ting kan man ikke kontrollere.

Nå har jeg gått gjennom dette mange ganger med meg selv! “Skal.. skal ikke..” Og jeg har så lyst!! Og jeg tror motivasjonen kan få meg gjennom mye. Men meg prøver også å være realistisk.

Det flotte er at “går det ikke, så går det ikke,” sånn prosjektmessig. “Helsesmesig og personlig” er jo det litt kjipere, og kan få konsekvenser. Så dette må tenkes igjennom! Jeg har uansett vært ærlig og alle i prosjektet vet jeg ikke er “hundre prosent om dagen,” og det er en plan B om jeg trekker meg. Så det i seg selv tar bort mye press at det er “en utvei”! Men det er jo fint de vil ha akkuratt MEG med likevel! 🙂 Mer tørr jeg ikke si nå. 🙂

Det blir muligens litt stilt herfra! Men jeg håper dere får en kjempefin helg!!!! <3

MEG & ARIANNA GRANDE, JUST SAYING..

Jeg har hatt Ariannas nye låt 7 rings på hjernen. Og jeg bare sier det.. Jeg er nesten Arianna Grande idag!

Jeg har på ROSA

Jeg har høy hestehale

Og Arianna liker tydeligvis også Sound og music, så vi er jo tvillingsjeler.

Svinge med hestehalen kan jeg nesten like godt.. MED additude!

Tilfelle noen tror jeg har gått fra sans og samling, kan jeg forsikre om at jeg fremdeles har både selvinnsikt og syn! Jeg mangler selvfølgelig også løsvippene! 😉

(Beklager dårlig bildekvalitet. Er uredigerte bilder rett fra mackameraet.) 

Ett “poeng” med innlegget kommer ….