ÅRET SOM HAR GÅTT – I BILDER

Her kommer ett tilbakeblikk på noen av mine 2018 stunder gjennom bilder! 2018 har for meg vært ett tøft år, men det har inneholdt mange bra stunder og gode minner! Det er så rart, fordi selv om året har gått fort, så føles det også lenge siden januar..

Jeg vil ikke skrive så mye mer i dette innlegget enn; Takk for det gamle! <3

video:MOV_SM_P960F_20180608173125

<3

Jeg tok feil..

Mange mennesker styrest mest av enten venstre eller halvdel av hjernen. Visste du det? Selv har jeg vært overbevist om at jeg var høyrestyrt. Helt frem til jeg fikk avkreftet den antakelsen idag. Visste du at høyre og venstesiden av hjernen styrer ulike egenskaper og hvordan vi tenker og løser ting?

Jeg har alltid trodd at jeg hadde stor dominanse av høyresiden. Kunstnergenet! For jeg tenker veldig mye med intuisjon og følelser. Jeg er opptatt av kunstfag, kreativitet, frihet og spontanitet. Men samtidig er jeg veldig punklig og ordentlig på mange områder som tid, å holde visse regler, er opptatt av å ta til meg kunnskap (også akademisk), jeg elsker ord og tror jeg er flink “å prate for meg”. Jeg tenker nok sekvensielt tror jeg og liker det akademiske såvel som det frie og kunstneriske. Jeg bare vet jeg hatet realfag som mattematikk på skolen, men elsket norskstiler og kreative fag. 

For å forklare kjapt i to setninger hva høyre og venstre hjernehalvdel gjør er det dette! (Beklager sånt litt tungt språk):

“Høyre og venstre hjernehalvdel styrer ulike aktiviteter i hjernen, men de to halvdelene samarbeider gjennom et avansert koblingssystem i det som kalles hjernebjelken (corpus colossum). Den består av 300 millioner aktive nerveceller som hvert sekund formidler millioner av beskjeder mellom de to hjernehalvdelene.” Kilde: HER.

Jeg tok en test idag der jeg måtte svare på hvilken vei en ballerina roterte for å teste om høyre eller venstre del koblet seg på, og da ble jeg svaret overraskende ventre.. Her er den kjappe testen. 

Og på denne mer utfyllende testen HER ble mitt resultat slik:

 

Så med den testen viste det seg at jeg ikke var like høyrestyrt som jeg trodde. :0 Jeg er visst 50/50 🙂  Og selv om testen sikkert ikke er 100 prosent pålitelig utfra så få spørsmål, så tror jeg når jeg tenker meg om at jeg er nokså balansert der. For jeg har veldig mange egenskaper på venstresiden som er sentrale i min personlighet også til hvordan jeg løser ting. Og synest dette er litt interessant jeg! 🙂

Er høyre eller venstre side mest dominant hos deg? Kanskje du balansert mellom de?

Gi gjerne en lyd om hva du tror du er, og eventuelt svaret hvis du tar testen):-)

Var dette ett innteresant innlegg eller var temaet “for tungt”?

LOVE ACTUALLY /Julehygge /Å få fortsette på blogg.no.

1 juledag har vært veldig fin! Jeg var på sen julefrokost og fikk deilig mat hos en venn idag!! Og i jula er det til og med lov med dessert etter frokosten! Etter frokost leide vi Love actually – og jeg storkoste meg skikkelig!! Jeg elsker den filmen, og jeg blir like trist hvert år når Emma Thomsens karakter får Joni Mitchell plata til jul! 

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men når jeg ser Love Actually blir jeg pinlig berørt av halvparten av scenene, og tilsvarende rørt når ting ordner seg! Ellers må jeg nevne at Hugh Grant er utrolig fin som statminister! <3 Mens de som er på “filmsettet” og gjør initimscener er bare helt tragikomisk, haha!” Whaaat?! Ellers så irriterer jeg meg sykt mye over kvinnen som har mobilen på og ikke klarer å skru den av! Men jeg lurte på en ting idag – Hva er relasjonen mellom Emma Thomsens karakter og stefar til den lille gutten? Venner eller familie? Jeg vet at hun er søster til statsministeren… 🙂

Bilder fra igår med en av to kjoler jeg hadde på iløpet av dagen. Jeg burde løpe å skaffe bedre kamera snart!:

I virkligheten er ikke LOVE actually så lett da hverken på film eller i virkeligheten! Men jeg er glad for at jeg har møtt flere mennesker som jeg er glad i jula. Jeg har jo av ulike grunner hatt to julafter alene hjemme. Men i år har jeg hatt en mye bedre jul. Kanskje jeg deler noen bilder fra julafta senere hvis det er koselig for andre enn meg selv?

 Ellers må jeg si jeg tenker endel på bloggen min selv i jula. Jeg liker jo så godt å blogge på blogg.no. Jeg leser endel innlegg via fremsida til blogg.no i jula, for det er koselig å lese hva andre gjør i jula! Men ettersom mange bloggere har hatt juleferie er det ikke kjempestor aktivitet på juledagene! Så det hadde jo vært fint om noen flere av de som faktisk blogget kunne være med å underholde fremsida også.. (uten noe sur tone) Jeg tenker nå at jeg føler ikke jeg har så mye sjanse hvis de avgjøres etter jul i forhold til sidevisninger, fordi samma om jeg hadde jobbet døgnet rundt med innlegg er det ikke opp til meg. Det er jo leserne som gir sidevisninger og mange har ferie nå, og innlegget kommer som sagt ikke på fremsida. 

Blogsoftbloggerne er stuck i en slags glemt reservat og må bevise at de er bra nok for å komme på andre side av muren. (Nå går det visst i Trump metaforer, og da er det ikke bra). Men vi kan ikke vi få like lett lesere som de som ligger synlig med innleggene sine i ett helt døgn på fremsida til blogg.no. Og kommer visstnok heller ikke på topplista uanstt sidevisninger nå. Så jeg tenker at det ikke er så mye mer å gjøre enn å fortsette som før å håpe man får fortsette! 

Party- julehårbøyle må man ha:

HAR DERE HATT EN FIN 1. JULEDAG?

Kan noen svare på min venns Askepottspørsmål, og mitt Pippi spørsmål?

Jeg ser Askepott hver jul, Men stadig er det detaljer jeg legger merke til som jeg ikke har tenkt på før.

Idag såg jeg Askepott sammen med en venn mens vi drakk morgenkaffi. Og det morsomme er at han la seg merke i litt andre detaljer enn meg. Pluselig spurte han om Askepott hadde klippet håret. (På jegerscenen). Og det var ikke det at jeg ikke hadde tenkt over at hun hadde kort hår i den scenen før. Men jeg hadde ikke tenkt særlig over hvorfor.

Jeg svarte kjapt at det nok var bare rullet inn. (For de svinger innover).

Men ved å studere håret hennes fant ut at det ikke var mulig. “Kanskje hun har satt håret i en knute under hatten, slik at det ser kortere ut ettersom hun skal ligne en guttejeger” tippet jeg så.  MEN nå har jeg googlet… Og noen folk mener at svaret er at hun har parykk. For de sier hårfargen er lysere i jegerscenen. Stemmer det? Hva tror du er greia med håret? Ps! Hun har langt hår igjen på ballett.

Min venn gjorde meg også oppmerksom på en detalj i Tre nøtter til Askepott som jeg aldri har registrert før. (Tror jeg). At det flere ganger iløpet av filmen vises det oppe i hjørnet av filmen når man skal “skifte filmrull”.. Hehe! Det er jo herlig at det fortsatt er med da! 🙂 Har dere lagt merke til det? Eller er dere like ufokusert som meg som ALDRI har tenkt over det? (Jeg drømmer meg bare bort sikkert, hehe:-)

Og en siste ting jeg må si om den Askepott er at jeg aldri i mitt liv helt har likt den prinsen! Haha! Også idag synest jeg han var litt blærete og teit. Er det egentlig noen jenter som har vært forelsket i prinsen, eller har alle bare vært opptatt av Askepott? 

Jeg elsker den filmen! 🙂

Ellers har jeg også fått en litt sen aha- opplevelse med filmen “Den første snøen”  med Pippi. Den ble sendt på TV idag etter Reisen reisen til julestjernen og Disneys julekavalkade. (Ja, jeg måtte få med meg ALLE de, hehe! Men gikk litt frem og tilbake, og reisen til julestjernen fikk jeg med meg ekstremt lite av bortsett fra som bakgrunnsstemning) Men angående Pippifilmen..

Som liten trodde jeg utescenene fra denne filmen ble spilt inn i Sverige. Men det er visstnok spilt inn i Røros? Stemmer det? Jeg har jo vært i Røros..hmm.. Så mitt spørsmål er; hvor er scenen på bilda under spilt inn? Er det sentrum av Røros? Og har noen av dere vært der? Det er så koselig med alle trehusa tett i tett! ..Og den scenen her er så bra!! :-):

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Håper dere har hatt en fin kveld! <3

Til deg som er alene ikveld, og til deg som synest kvelden er utfordrende!

Jeg vil ønske alle en riktig god jul!!!! <3 Nå har jeg vært på besøk og spist frokost og sett på Tre nøtter til Askepott! Reisen til julestjernen står på i bakgrunnen mens jeg “steller meg litt”. Man kan ikke gå med bustehår og rosa joggebukse hele julafta:-) 

Jeg vil sende noen ekstra gode tanker idag til de som synest julen er vanskelig i år!

Jeg tenker på alle de som synest julemåltidet er utfordrende i år enten de er på grunn av spiseforstyrrelser, angst eller første året som veganer i en familie som ikke har klart å akseptere det.

Jeg tenker på de som gruer seg til jul på grunn av alkohol, og til de som forbinder jula med krangling og stress. Jeg sender gode tanker til de som savner noen i jula, og til de som har første jula uten ektefellen eller noen de er glad i.

Jeg ønsker alle en så god jul som mulig! <3

Og sist men ikke minst vil jeg sende en stor juleklem til alle som er alene ikveld!

Jeg skulle ønske alle var sammen med noen de var glad i i jula! Men det kan være mange grunner til at man blir alene på julekvelden. Noen velger selv å være alene, mens andre blir alene ufrivillig (På grunn av at de ikke har familie, på grunn av konflikter, eller på grunn av sykdom m.m.)

Dersom du er alene på julekvelden og synest det er trist og stusselig så kan jeg vertfall gi en mager trøst om at du ikke er alene om å ikke være sammen med noen på julafta. Det er flere enn man skulle trodd som er mutters alene denne kvelden.

Jeg har vært alene på julafta før. Og jeg vet at det kan være veldig stusselig, og vondt spesielt idet det nærmer seg kveld og man tenker at hele Norge spiser julemiddag og hygger seg. Og timene etter når de fleste har gaveåpning er ikke mindre stusselig. MEN det er bare noen timer på en mandag. Og så er det tirsdag! 🙂 Så hvis jeg kan komme med ett råd er det å prøve å gjør noe hyggelig om du er alene og la timene gå med å distrahere deg med noe du liker istedefor å tenke på hvordan alle andres perfekte jul er. Spis noe godt om du har, unn deg alt du har lyst på, og se noe på tv eller en film som gir glede og selskap. Og hvis du har mulighet og har lyst og ork; prøv å komme deg ut å se noen iløpet av julaften, enten det er familie, en venn eller å ønske kassadama på kiwi en god jul! 🙂

Visste du foresten at det finnes to døgnåpne telefoner du kan ringe i jula for å prate? Du trenger IKKE å ha en spesiell grunn for å ringe. Det er åpent for alle, enten du er ensom eller synest jula er veldig vanskelig. Der kan du få selskap av noen snille mennesker på julafta om du trenger noen som lytter. Og ja, du kan prate om hva som helst og du må ikke være redd for å ringe 🙂 Døgnåpent hele jula.

Etter at jeg begynte å skrive dette innlegget kom jeg over ett innlegg fra en blogg som heter  Eliseamanda.blogg.no. HER. Innlegget het “Til deg som gruer deg til julaften” og var så bra skrevet at jeg ville linke til det. Hun fikk frem mye av det jeg har tenkt på på en velskreven måte. Håper flere leser hennes innlegg; både de som har det vanskelig i jula og de som ikke tar inn over seg at noen har det tøft i jula. Og ellers vil jeg si at jeg syntest den jenta har en fin blogg som er verd å følge!

Jeg håper alle får en kjempefin jul! <3

Min kveld ble slik! Håper dere har en fin kveld?

Licensed from: LUM3N pixabay.com

Da var lillejulafta over, og det er bare å vente på den store dagen! 🙂 Imorgen må jeg nesten tidlig opp for å prøve å få gjort noe før askepott begynner. For askepott må man se, eller blir det vel ikke jul?

Ellers idag har det blitt noen tårer. Jeg forbinder denne dagen med min mormor som har bursdag lillejulafta. Så omtrent alle lillejulafter fra jeg gikk i bleie har jeg vært på besøk der på denne dagen. Vi hadde veldig nært forhold, og jeg savner henne utrolig mye. Dette blir andre jula uten henne. Og når jeg strikket sjerfet til min morfar ferdig idag (min mormor lærte meg å strikke, og vi satt i timesvis sammen å skravlet, drakk kaffi og strikket) så er det klart jeg kjente ekstra på savnet.

Nå har jeg kun en strikkegave som ikke er ferdig! Jammen er jeg ute i siste liten..!!

Kvelden kan jeg takke min gode venn og tidligere kjæreste for at ble fin. Det var så godt å være med en som virkelig kjenner meg så godt ikveld, og koselig å bli invitert på middag. Vi såg alene hjemme 2 på TV. (Med ett lite avbrudd – “Grevinnen å hovmestern har begynt!!”) Alene hjemme er min tradisjon på lillejulafta, sammen med kvelden før kvelden og grevinnen og hovmesteren. Og det var veldig koselig å se Alene hjemme med noen idag. Men er det ikke utrolig at en film på ca 1,2 time kan vare i 2 timer og 50 min på grunn av reklame?

Barnas julepynt er for stygg til å ha fremme!

Licensed from: sobima pixabay.com

Hjemmet er pyntet til jul! Og stua er som tatt ut av ett interiørblad. Fargene er kalde og stilrene, og det finnes ikke en ting som ikke matcher hvitt, sølv og element av grønt. Juletreet er pyntet med nyere kuler i sølv og hvitt. Og den arvede julepynten står igjen på boden sammenmmed barnas hjemmelagde julepynt fra skole og barnehagen. 

Jeg leste en nyhetssak igår som gikk på at noen faktisk gjemte bort barnas hjemmelagde julepynt, fordi den ikke passet inn med det stilrene julehjemmet. HER. Og jeg måtte tenkte litt på dette “nyere fenomenet – interiørmødre pynter til jul”. 

Jeg synest det kan være inspirerende å se på julehjem i magasiner som inspirasjon til pynting! Men for meg ligger den største gleden i den tradisjonsrike delen av pyntingen. For hvert år pynter vi med de samme julekulene (tilført noe nytt iblant), der det til og med er tradisjon på ene sida i familien hvilken pynt som skal på sist (En gammel arvet fugl. Og den har blitt hengt sist på treet i forje generasjon også. På lille julafta). Og treet kan neppe sies å være stilrent. For julepynten er i alle farger, også hjemmelaget juletrepynt.

Det som er mest stas er når de tinga vi laget på barneskolen kommer frem i stua i jula. For det er så bra minner, og jeg husker at jeg var så stolt når jeg gav bort dette jeg hadde laget og hvor glad de ble. Og vel.. de er ikke akuratt estetisk vakre alle av de. Men uerstattelig.

Hvis jeg legger ordentlig godviljen til kan jeg forstå de interiørentusiastene som ikke synest dorullnissen passer helt inn på instagrambildet! For jeg synest ikke dorullnisser er direkte vakkert! Men å ta det steget å ikke ha barnas julepynt fremme i jula, vertfall når barna er små, det synest jeg er vansklig å forstå at noen vurderer!!

For meg hadde hjemmelaget pynt hadde mye større verdi enn alt man kunne kjøpe. Og hva må det da ghøre med ett barns selvtillitt at pynten er for stygg og lite stilrent til å ha fremme? 

 

Hva tenker du om stilrene julehjem? Er du opptatt av at ting skal matche av juledekorasjonene?

Kunne du hatt barnas julepynt i stua?

For å få flere klikk kan man ty til disse tipsa!

Licensed from: adamkontor pixabay.com

 For å fortsette å blogge på blogg.no må man ha klikk. Hele blogglisten baseres jo på sidevisninger. Men hva kan man gjøre for å få klikk? Jo man må ha de riktige temaene, de riktige bildene og de riktige overskriftene. Så her er noen clickbites som garantert slår ann:

– “15 år og gravid”.. Da går bloggen som det suser.. Men den er litt for sen for min del. Og leserne vil trolig avsløre en pensjonist som prøver seg på denne overskriften kun for lesere. Men er du 15 og gravid; Velkommen til blogg.no!

– “Legger meg under kniven”. Blogg.no burde ta patent på denne frasen. Det er klikkgaranti. Og blogg.nos lesere elsker det. Da vet fjortenåringene hva de skal ønske seg til jul når de er atten. Greit å få litt inspirasjon. Det eneste er at jeg ikke har så veldig lyst å bli kuttet opp i juleferien.

– “Jeg var på fest med Kim Kardeshian”. Det funker alltid å dra inn en kjendis i overskriften. Dess større dess bedre. Men for min del er det særdeles få kardeshians å gå på fest med her på “bondelandet”. Lykke til på kjendisjakt. Prøv gjerne en avstandsselfie med en intedanende kjendis heseblesende på juleshopping i bakgrunnen. (In the sake of saving your blog.)

– “Jeg tar ut silikonen” Søren heller! Jeg har ingenting å ta ut :/ Men har sjønt det er interessant å lese om å ta ut silikonen, og i tillegg applauderes det stort! Bedre å ta silkikon og ta det ut, enn å ikke ta silikon.

“Jeg er med i neste års sesong av Paradise hotel”. Med denne nyheten er du garantert både bloggerplass og toppbloggerplass etter deltakelse. Men jeg er for gammel til å være med på det programmet. Og egentlig er tanken mer ett mareritt enn drøm tror jeg. 

Valg av bilde:

For å få flere klikk kan du poste bilder av kløft, rumpe med g-streng og helst operert rumpe! Rumpe er kjempein på blogg.no. Og man må strekke kroppen på bildet med armene i været og få rumpa i best mulig sprettposisjon. (Jaa, jeg har vært lenge på blogg.no). Og illustrasjonen min øverst i innlegget er ett forslag nå i juletida. “Nå er det tid for å pynte juletreet”. Bare finn frem den røde g-strengen!

Hva synest du om clickbites lignende som de skrevet over? 

Er du flink til å få fengende overskrifter? 

(Å blogge om sin hverdag uten å være opptatt av lesertall, og å blogge for mest mulig klikk og clickbites er to ulike verdener. Hvertfall hvis det skal være clickbites hvert innlegg som noen få toppbloggere kjører på med)

Tar du dine gode egenskaper og talent for gitt? / juleprioriteringer!

Har du noen gang drømt om å være noen andre enn du er? Kanskje ha noen andre egenskaper og slette de dårligste? Eller å få ett litt annet utseende? 

Jeg såg en julefilm idag som heter “A christmas switch.” Handlingen var litt lik den i Freaky Friday (Lindsey Lohan) bare at det var to voksne kvinner som byttet liv i julen. En av kvinnene var altfor snill og sa ja til litt for mye. Mens den andre var litt for hard mot folk rundt seg og mot kollegaer.

Den “harde karrierekvinnen” var veldig velorganisert og egentlig en veldig god person, men prioriterte ikke forhold til datteren. Hun var beinhard foretningskvinne som jobbet mye. Mens den bløthjerta kvinnen var en supermor og sangtalent, men prioriterte ikke seg selv og hadde ikke oppnådd drømmen sin. De ulike væremåtene fikk litt konsekvenser i livene deres og preget deres relasjoner, karriere og spesielt familielivet til karrierekvinnen.

Julefilmen var ikke noe Oscarkandidat, noe få julefilmer er. Men det var likevel noe tankevekkende med filmen. For man har alle noen gode egenskaper og noen dårlige! La oss si at de dårlige har “forbedringspotensialer for å få det bedre med seg selv og andre.”

Kvinnene i filmen var to to ytterpunkter, og de ble etterhvert bedre utgaver av seg selv ved å se på sine prioriteringer “utenfra” og miste seg selv. På den måten kunne de kjenne på hva de savnet i livet sitt og hva som var viktig i livet når de mistet det. Og når de mistet seg selv. Og selvfølgelig lærte de mye av leve livet til en som prioriterte og tenke litt annerledes i hverdagen sin.

Ingen er perfekt! Men man glemmer ofte å verdsette sine gode sider. For det er så lett å ta sine egne egenskaper for gitt! Jeg gjør vertfall ofte det! Men jeg tror man hadde savnet nokså mange av sine egne egenskaper dersom man ble tryllet til en annen person. (Som ikke hender meg så ofte). For jeg vedder på du har mange bra egenskaper og mange sider som kommer godt med og som andre gjerne missunner deg for!

Det siste jeg vil nevne er tanker rundt prioriteringer i julen. Og her finnes jo ingen fasit. Jul er tradisjon og alle gjør ting på sin måte og har sine tradisjoner og ting som er viktige for dem. Men i likhet med kvinnene i “A christmas switch” så finnes mange ytterpunktmennesker der ute. Kanskje noen lar perfeksjonen med juleforberedelser gå sålangt at de må nedprioritere tid med familien? Jeg husker vertfall jeg hadde så lyst å se film og tv før jul med “de voksne” i nærmeste fam, men at de sjelden hadde tid. Noe som jeg synest var så trist, for da måtte jeg se ting jeg ville dele med andre alene. Og tror mange foreldre er der at de ikke har tid til julekosen underveis fordi de er så stressa og har så mye å gjøre for å lage perfekt julekveld. Og så finnes disse ja menneskene og supermødrene som er utslitte på julekvelden. Mens noen er flinkere å balansere! Men akurat dette går som sagt ikke kun på ens egenskaper men på prioriteringer. Og det er verd å tenke over hva som er viktig for at man skal ha det best i jula.

Jeg håper alle kan se og verdsette det gode med seg selv og sitt liv. Det man så lett tar for gitt!

Fototillustrasjon, a switch for christmas, moviepictures.

Har du noen tanker om juleprioriteringer? Eller å ting for gitt; både når det gjelder egne personlige egenskaper og talenter og gode ting en har i sitt liv?

 

 

Pleier du å gjøre dette når du lager brente mandler?

Idag har jeg og en venn laget brente mandler! Ble de ikke fine?? Det litt komiske er at innlegg som “hvordan lage brente mandler” på min blogg oftest blir “hvordan ikke lage brente mandler”. For jeg lærte noe idag også. Kanskje dere kan lære av mine feil? 😉

Jeg har laget brente mandler før. Og hadde jeg gjort det på samme måte som sist jeg laget det hadde det nok gått supert! Men vi prøvde først ut en ny oppskrift som innehold flere ingredienser enn jeg pleier å bruke, og der alt skulle oppi samtidig. (Jeg har ikke pleid å ha mandlene oppi med en gang) Og resultatet ble uansett hva som gikk galt ikke bra nok. For sukkeret karamelliserte seg ikke og mandlene ble ikke sprø nok. (Nedenfor er det misslykkede forsøket). 

Det jeg synest er best når jeg lager brente mandler er å varme sukkeret endel før jeg tar oppi mandler. Og når vi prøvde det ble resultatet helt perfekt! (Dere ser mandlene gjennom de søte glassa jeg kjøpte på europris).

Så det neste jeg tenker å gjøre på dette prosjektet er å karamellisere sukker på ny og ta alle mandlene fra første forsøk oppi panna en gang til. Så håper jeg det blir bra! 🙂

 

Har du laget brente mandler i år?

Pleier du å ha mandlene oppi fra starten, eller begynner du å varme opp sukkeret først?