HJELP- HVA REGLER ER INNAFOR I TIDLIG DATING?

Licensed from: StockSnap pixabay.com

Ettersom jeg i høst har testet ut fenomenet nettdating har det dukket opp flere spørsmål. Og ett av dem er “Er det greit å møte flere man nettdater. Altså å date flere samtidig? Og hvor lenge kan man ha kontakt med flere før det blir moralsk “feil” å ikke forholde seg til kun en?

Jeg hadde i starten kontakt med flere personen via datingchat. Og etterhvert ble det to. To som virket hyggelige, men som var helt forskjellige. Og begge ville etterhvert gjerne møtes. (Vi har ikke kommet dit til dags dato).

Jeg tenkte i starten at det var helt innafor å skrive med flere på en nettdating frem til man hadde møtt noen i virkligheten ,eller før ting ble mer seriøst. Og jeg tenkte i utgangspunktet at det var innafor å møte to ulike personer hvis det var snakk om EN date. Og så ta en beslutning.. For man kan strengt tatt ikke vite kjemien uten å ha møttes. 

Dette synet var derimot ikke begge “datene” jeg har hatt kontakt med enige i. Han ene delte mitt syn, og vi avtalte at vi kunne gjøre hva vi ville uten noen rappoteringsplikt inntil vi møttes. Og det syntes jeg var slik det burde være og befriende. Ikke at jeg nødvendigvis ville møtt noen. Men det var bare prinspippet og friheten til ett privatliv så tidlig. Men den andre daten ønsket helst jeg avsluttet å skrive med den andre (som jeg hadde skrevet lenger med) og kun prioriterte han, selv før vi hadde møttes. (Noe han aksepterte til slutt). Han ville også vurdere å avslutte kontakten dersom jeg møtte noen andre til en date, og spesielt om det skjedde noe mer på daten.. Og han mente jeg måtte rappotere om jeg gikk på date. Ellers ville jeg gå bak ryggen på en måte. 

Ettersom jeg etterhvert hadde mest troa på “date to” sånn bortsett fra dette samtaleemnet ble det til at jeg følte jeg måtte akseptere å ikke møte noen andre inntil vi hadde funnet ut om vi ville møtes (De bor foresten langt borte begge to)..

Spørsmålet mitt til dere der ute på det store nett, er noe jeg har grublet mye på etter den ene datens “ulitimatim”. Er det riktig før man har møttes en eneste gang å kontrollere den andre sånn? Som sagt virker personen som en snill, omsorgsfull og oppegående person. Men dette er en ting jeg ikke likte, ettersom jeg er livredd for å finne noen som er kontrollerende og eiersyk. Selv om det kun virker til å være rundt slikt tema, og ift utroskap og for eksempel at kyssescener m.m. kunne blitt en utfordring om man hadde jobbet som skuespiller..  

Angående å skrive med flere så kan jeg forstå at det kan være kjipt å satse fult på noen som skriver med flere.  Og jeg har lurt på om jeg er den som tar feil her. 

Hva tenker dere om “regler” før man møtes? Sølibat og rappoteringsplikt? Eller frihet og privatliv før man møtes face to face? Evt helt til man blir sammen. ?? Svar mottas med takk, samme hva mening dere har! 🙂

 

PEPPERKAKE INSPIRASJON!

Licensed from: White77 pixabay.com

Jeg har en gammel boks med sånn “ferdig pepperkakedeig”, som kanskje holder mål som pepperkakepynt! For jeg tror den egner seg bedre som pynt i vinduet enn å spises, ettersom den ikke er fra i år. Jeg har sett litt etter inspirasjon. Og kanskje dere får lyst å være kreative også?? 🙂

Licensed from: PublicDomainPictures pixabay.com

Licensed from: annca pixabay.com

Minipepperkakehus;

Oppskrift HER. Mal under 🙂

Inspirasjon; Huset fra up!  Laget av Linda Holter Mork, Elisabeth Maria Strupstad og Kristin Maria Thomassen. pepperkakekonkurranse, Nasjonalmuseet. Foto: Annar Bjørgli/Nasjonalmusset.

Har dere tips til hva jeg kan lage?? 🙂 Må si jeg synest pepperkaketog er veldig søtt da!! Men mulig er jeg så utålmodig for tida at det blir hjerter i vinduet.. 🙂 Foresten, vises de tre siste bildene hos dere? Up huset? Minihus og mal? Har andre opplevd bilder som er i innlegget og vises på privat arkiv ikke vises på blogg? Men dere finner bildene og oppskrift og mal nå uansett ved linkene 🙂