Er du klar for høst, eller er du som meg?/ Serier/ utfrysning/polyforhold

God søndag! Høsten kommer for fult og regnet er i lufta hver eneste dag på denne kanten av landet. Det blir kaldere og kaldere, og mørkere og mørkere. Det er jo ikke mange dager siden det ble mørkt kl ni?! Og så gikk det kjapt til åtte. Og nå er det nok snart mørkt kl sju.

Jeg har likevel tviholdt litt på sommeren. Mine fine høye sandaler fikk være med på biltur i helgen i det som nok blir sesongens siste periode med slike sko. Og jeg har innsett at favorittsommerkjolen nå desverre må gå som topp i buksa med noe varmt utenpå 😉 (Fordelen med kort kjole). Men jeg har litt sånn sorg nå når sommeren er over, selv om det er vakkert med disse bladene og årstidene.

Alle bildene i dette innlegget er tatt på lørdag, og det første under er tatt på biltur, gjennom ett bilvindu med regn på:

Jeg følger med på noen serier i høst, og kanskje vi ser på det samme? (Avbildet under) Men jeg må bare beklage til Dag Ingebrigsen som ikke kom med på kollasjen på Stjernekamp:-) Hater når en person ikke blir med..

Jeg må si at serien “Lik <3 meg” egentlig er en “barneserie” som jeg startet på litt tilfeldig. Men den fenget meg med gode skuespillere, spennende karakterer og viktig tema. Jeg får litt vondt av denne Oda som faller utenfor jentegjengen, samtidig som man kan forstå de andre jentene. Men som voksen kan man jo spørre seg “kunne noe ha vært gjort for å få Oda til å finne sin plass og evt mestre sinnet litt bedre?” Dette er jo tematikk som er aktuell for både lærere og foreldre, fordi mange barn blir frøset ut på skolen. Og iforhold til sinnemestring så tror jeg ikke det hjelper veldig å påpeke noen dager før leirskolen “Nå må du huske å ikke bli så sint hvis noe skjer” Svartner det så svartner det, og jeg føler skikkelig med barn som ikke klarer kontrollere sinne. Det er jo ett ordentlig problem for noen barn.

Parterapi anbefaler jeg veldig om du liker den type sær humor. Denne sesongen var noen karakterer utrolig irriterende, hehe! Det paret som er “nye” i sesongen og er poly (åpent forhold) er litt interessante, fordi jeg såg ett program om ett par en gang som var poly, men der en av partene egentlig ikke virket komfortabel med det. Og det må jo være litt kjipt såfall. Så den ene av de minnet om han i parterapi som later som han ikke er sjalu og det er heelt cool at dama ligger med hvem hun vil, men hele kroppsspråket lyser noe annet 🙂 Uff, jeg tror jeg hadde taklet ett polyforhold mildt sagt dårlig selv.. Hadde du taklet det? Det syke er faktisk at jeg en gang ble godt kjent med en som etter min oppfatning ville leve som poly, og jeg fikk inntrykk av at meningen hans var at jeg var egoistisk som ikke ville latt en partner være poly. Fordi hvis man elsket noen høyt nok, lot man den andre være lykkelig og ha hvor mange man ville.. Meeen da får jeg heller være egoistisk for de som mener det.:-) Jeg hadde ikke klart det selv om jeg en gang hadde møtt en drømmemann som tilfeldigvis var det, fordi sjalusi kan gjøre vondt langt inn i sjela. Og de som lever slik må jo ha en selvtillitt og trygghet av en annen verden. Man kan jo ikke drive å sammenligne seg for mye med andre (eller tenke den andre gjør det) eller slite særlig med angst for å bli forlatt/at partner blir forelsket i en annen/frykt for at h*n liker bedre å bruke tid på andre osv? Det er naturligvis forskjell på hvordan polypar forholder seg til dette. Og kanskje noen føler det er befriende, mens andre (les; meg) føler dette er feil. Og jeg synest tanken på å være med noen som har kjæreste er bare helt rart og feil, selv om de har åpent forhold og de er greit og avklart for den andre. Det ville jeg kalt å hoppe inn i ett vepsebol med sine følelser. Og jeg får lysr å si “er noen her poly, så vær åpen om det med en gang du møter noen, så den andre har ett valg før h*n eventuelt blir forelsket og evt committed. Men personlig tror jeg at mange kan bli messed up av slik ordning,(og speisielt hvis den ene pusher på og den andre prøver å være halveis  cool med det, prøve det ut og fortrenge følelsene), og jeg synest litt synd på de som ikke er poly som blir ordtlig forelsket i en som “må leve slik”. For det passer nok ytterst få. Men hva vet jeg.. jeg forstår meg ikke alltid på folk :-). Jeg vet vertfall at jeg vil ha en kjæreste som “vil ha bare meg”/ikke har andre. 🙂 Og det tror jeg gjelder de fleste da..

RARITETER/ JEG TROR DETTE PARET VINNER LOVE ISLAND

God kveld! Jeg tenkte å lufte noen overfladiske tanker jeg 🙂

1. Overfladisk. Selv om det bobler over inni meg nå for å brette ut hele livet på bloggen ikveld, så kommer jeg til å prøve å holde meg på ett litt overfladisk nivå idag. Og det er så deilig å også kunne prate om det overfladiske også.

2. Love Island. Jeg ser love Island omtrent hver kveld og synest det er facinerende studie i mennesker, hehe! Jeg sitter jo å tenker “Hvem passer sammen, og hvem passer ikke sammen av parene. Og hvorfor.” Og for å ta min konklusjon av parene superkjapt, så vet jeg ikke om jeg har troa på noen sålangt. Og det er kun en uke igjen til finalen.

Jeg synest det har vært for lite utvalg deltakere, og at det virker veldig tilfeldig hvem “nye” som kommer inn. Og desverre så matcher jo nesten ingen av “de nye” i personlighet og kjærlighet ved første blikk med de som er på love island fra før. Så det blir nesten litt kjedelig. Parene er liksom “satt” selv om “ingen” av de er supre matcher. Og nå tørr de muligens ikke bytte partner uansett, fordi alle vil vinne?

Jeg synest Martin virker skjønn. Men jeg må bare flire av alt styret med Magnhild og dette dramaet (som sikkert brukes for det det er verd av produksjonen). Jeg har tvilt litt på om Ellinor og Christian er bra match, men de er vel de det nærmeste til å vinne? Jeg klarer ikke å se på Morten og Andrea som at de har noe ekte, selv om man ikke vet hva de føler selv. (Mulig jeg er forutinntatt også ettersom jeg misstenker bloggerne som er med for å være med for følgere (med kjærlighet som bonus)). Andreas og Silje passer visuelt, noe som er rart å påpeke ettersom Andreas vil ha en “instavennlig jente.” Men jeg mener bare at begge er pene, blonde og fin høydeforskjell. Meeen, det er jo helt uvesentlig i ett lykkelig forhold. Og jeg er usikker om de vil få det til å funke.. Maybe. Og Bruna og Niclas tror jeg ikke veldig mye på som kjærester dessverre. Så enten blir det E og C, selv om jeg tror andre kunne matchet dem bedre, ellers må det komme en ny person inn og skape stormende forelskelse på slutten. Martin og Anne Marte er for tidlig å si noe om.. 🙂 Og til deltakernes forsvar, det tar jo ofte tid å bli kjent og bli forelsket. Og noen ganger prøver man, men det er ikke riktig! ..Så min konklusjon er at dersom ingen nye kommer inn å tar noen med storm, eller Martin og Anne M går bra, så vinner nok Ellinor og Christian tror eg. Hva tror du?

3Regn regn og atter regn. Jeg hører på regnet og lurer på om det egentlig vært en eneste dag uten regn denne måneden? Det har ikke det? 🙂

4. Vasking. Jeg har vasket gulv idag jeg (flink?) etterfulgt av en god dusj, og i seng tidlig. Og jeg er stuptrøtt kl ni pluss. 

5. Sjokoladekjeks. Jeg har så sykt craving på sjokoladekjeks. Sånn safarilignende. Og jeg har spist to store pakker denne uka, og spiste nett opp siste rest av siste pakke. Og nå har jeg seriøst abstinenser for mer!! Finnes ett take away emergenzy sjokoladekjeks tekefonnummer? Hehe..

6. Flått. Jeg haaater flått. Og det er ikke lett å være en person når man både skal holde katten, ta bort den lange pelsen mens katten ikke vil være i ro og fjerne hele flåtten. Er det andre med langhårende husdyr som kjenner til utfordringen? Og kan katter/hunder få borelia eller lignende?

7. Videoen. Etter at jeg postet sist innlegg, og jeg såg gjennom filmen, så må jeg si at den hjemme alene dansingen var mye verre enn jeg trodde. Det var sykt dårlig faktisk!! Så enten må jeg øve på skillsa, eller ha gardinene igjen. 😉

HA EN FIN KVELD! TAKK FOR DU STAKK INNOM! HÅPER DU HAR DET FINT <3

 

Alle burde ha en slik! :-)

En som har betydd mye for meg de siste åra har bursdag idag! 

Det er en person som jeg elsker å prate med. En som jeg synest har utrolig mange gode sider. Og som har gode verdier. En som jeg kan samtale om alt fra love island og blogg til politikk med. Og som ofte gir meg noe å reflektere på etterpå. Inpirasjon og nye inputs.

Jeg synest det er så befriende å kunne prate med noen om alt. Morsomme ting. Hverdagen. Dype temaer. Ja hva har vi ikke pratet om?  Det jan jo være alt fra mat, film, veganisme, miljøvern, biler, pride – homofili og transer, nyheter, noe morsomt på tv.. Og jeg lærer stadig noe nytt.

Det er virkelig ikke alle man kan prate så fritt og dypt og lett med om alt. Og kanskje leker like barn best? Selv om det er nok av ulikheter og ting man er uenige i også. Og jeg tror neppe blogg hadde vært hans interesefelt uten at jeg hadde dratt opp det temaet. 🙂 Men mange verdier og interesser er like. Og det jeg egentlig prøver å formidle er at jeg setter så utrolig pris på å ha hatt en slik person i livet mitt de siste åra. Og jeg håper alle mine lesere har minst en person i livet som de kan ha gode og interessante samtaler med. For det er så utrolig viktig! 

“Gratulerer med dagen!! Setter pris på deg og ønsker deg en kjempefin dag! Løøve!”

 

 

Love Island Norge vs/Love Island uk.

Jeg har fulgt med på den norske versjonen av Love Island. Ett nokså uskyldig dating- realityshow. Men idag kikket jeg på første episode av den engelske versjonen. Og det var jo veldig annerledes! Og det skjedde seriøst nesten mer på en episode enn sålangt i den norske episode 14, haha!

Det første jeg tenkte når Love Iskand uk startet var “woow!! Der var det jo myye kjekkere gutter! Utrolig pene modell muskelbunter med vakre ansikt og fortyllende øyne” Rike menn. Og handy menn. Mens de norske guttene er pene nok altså.. Men ikke aaakuratt det samme..dere sjønner. Mer gutter du møter på byen. Normalt pent utseende. Jentene derimot synest jeg var litt likere i sjønnhet i de ulike versjonene. (Ble de norske jentene som meldte seg på live island litt skuffet etter å ha sett den britiske utgaven?)

Ett par minutter inn i programmet sank midlertidig fort beundringen for de britiske gutta!

En player som skiftet ut jenta hver gang en ny kom inn. ..En av menna hadde ligget med 3-400 damer. En annen hadde ligget med 6 jenter på en kveld.. Osv.. osv.. Og førsteinntrykket var at de ikke var altfor empatiske. Så hadde de norske gutta stått ved siden av, hadde jeg sannsynligvis valgt dem for varig kjærlighet..

Ellers var det høyere tempo i den britiske. Og jeg fikk helt vondt av jenta “ingen ville ha”. 

Plutselig føltes den norske versjonen og deltagerne så mye snillere. De gir liksom alle en sjanse, vertfall i starten. Og ja, jeg vet det er reality. Og den britiske versjonen ER nok bedre reality. For det er høyere tempo, mer intriger, mer eyecandy og playere. Men jeg føler det er to helt ulike serier ut fra samme konsept. Og for noen tror jeg den norske versjonen kan bli litt kjedelig og treig. Men jeg liker absolutt den norske best ut fra det lille jeg såg av uk. Men antagligvis spiller det inn hvilken man fulgte med på først.

Det er jo litt interessant med matching og kjærlighet. Tror dere noen norske detltakere finner varig kjærlighet gjennom ett realityprogram? Det nye tinder.. 

 

HVA SYNEST DU OM LOVE ISLAND?