Nillepus fyller sitt første år!!!

Jeg må se om jeg får tatt ett bursdagsbilde med bursdagsbarnet idag! Og de tre nyfødte søskena. (Høres ut som jeg driver oppdrett av katter her, men jeg hadde “bare” to katter frem til p pillene til pus ikke hadde gjort nytten. Og nå har jeg fem katter, som var langt fra planen og ikke passer særlig bra nå.. Det føltes helt katastrofe faktisk.  Men man må prøve å gjøre det beste ut av det og være positiv. 

For å være ærlig angående Nilles dag idag er jeg en smule usikker på om Nille faktisk har bursdag idag. Og jeg klarte ikke finne den opplysningen som kunne hjelpe meg å bli sikker. Så egentlig burde jeg  sunget bursdagssang som i sangen om Bamsefar (hakkebakkeskogen)”Fyller år omtrent på denne tida”. Hehe! Nei.. Jeg tror det er riktig dag, og skal lete videre etter infoen som gjør meg sikker 🙂 Så kattebursdagene kommer på rekke å rad nå på forsommeren. Pus blir tre istarten av juni !!! Jeg fikk hun i august, to dager etter jeg startet denne bloggen tror jeg. Så på en måte var det hun som motiverte til blogging 🙂 

De minste kattene er jeg nokså sikker har bursdag 16 denne måneden. Jeg slapp Pus inn tidlig på dagen etter at hun hadde vært lenge ute. Og hun fikk mat drikke, og mye skjedde den dagen for min del, så jeg såg ikke etter Pus før jeg sovnet på kvelden. Så jeg er litt flau når det på 17 mai hadde komt kattunger uten jeg hadde vært med henne, og som dårlig matmor. Men selv om det er ett usikkerhetselement om de ble født 17, tror jeg det var 16… Er det fælt at jeg ikke vet det sikkert? 

Jeg er ikke hjemme nå. Og har ordentlig dårlig samvittighet for å ikke være med burdagskatten . Får prøve å gjøre det godt igjen ikveld 🙂

Dagens prosjektide.  De hadde ikke heklenål i stor nok str der jeg kikket etter det. Kan jeg finne en pinne og spikke og pusse en heklenål selv?

Det øverste bildet er fra idag på valevåg. 

Ha en fin dag!

Så mye koster det å gå i bryllup! Jeg er sjokkert!

Hvis luksusfellen skal gi slike tips som jeg leste idag, må de snart på luksesfellen selv.. Hvis de skal være gjest i flere bryllup i sommer da.. 🙂

Jeg har vært bryllupsgjest ett par ganger de siste åra. Og det er alltid stort å være med på. Men man må jo planlegge litt.. Og legge ut litt. Men hvor mye?

For min del har bryllupsgaven vært en av de største postene.  Mens kjole og tilbehør ble for min del rimelig, fordi min situasjon er slik at jeg må være forsiktig der.. (Men man finner kjempefine kjoler til ikke så mye på nettet, og kan se smashing ut likevel.) Så max 2500 tilsammen kanskje.

Jeg har egentlig aldri tenkt på hva andre bryllupsgjester bruker på ett bryllup.Men idag lyste en artikkel opp om emnet, nemelig om hvor dyrt det var å være bryllupsgjest, derpå luksesfellen kom med innspill. Og jeg må bare si at det er nokså langt unna min virkelighet. Og jeg ble sjokkert! 

Å være gjest koster 22 500.!! 

Her la man til 8000 bare til kjole og sko, og 4500 til hår og sminke. Og jeg tenker at de som har lyst og anledning selvfølgelig må kose seg litt ekstra en slik stor dag som ett bryllup.  Men likevel.. Dette blir ett veldig urealistisk bilde for mange. (De fleste vertfall, håper jeg). Og ekspertene i luksesfellen sa at man gjerne gir 2000 i gave hvis det er god venninne.. Hmm.. Vil det si at hvis man er fattig og gir 1000, som er utrolig mye..nesten for mye i en dårlig tid, så gir man for lite og er en dårlig venninne? Er ikke 2000 veldig mye fra en person (uten å virke gjerrig)? 

Jeg synest lista blir lagt så høyt for så mye om dagen. Og snart tørr vel de med minst å takke ja til verken bryllup eller bursdager,  fordi man ikke har nok.

Mitt poeng her er ikke å klage på de som bruker mye som bryllupsgjest og koser seg med den opplevelsen. For hvorfor ikke ha en dag man bruker litt ekstra og unner seg den frisørtimen? Jeg unner virkelig folk noe ekstra en gang iblant og å slå seg løs.. Men jeg synest det blir ganske sykt å la det høres ut som det normale er å løpe en ny designerkjole for å gå i bryllup. For maaange bruker kjoler de finner på HM eller en kjole de allerede har. (Noe som burde være helt innafor.) Og jeg trodde frisør, ansikt og hårpleie var mest vanlig for bruden og mulig forlover og brudepiker. For forlover er ikke en vanlig gjest vil jeg si..

Hvis man må reise for å komme seg til bryllup blir naturligvis det mer å legge ut.. (Noe jeg ikke måtte tenke på sist, utenom bil. Evt taxi). Men skal du i bryllup å leser samme artikkel som jeg gjorde, så er vi tydeligvis like unormale og gjerrige hvis du skroller gjennom Nelly og farger håret selv.. Og vi må ikke glemme at tanken er viktigst. Det å være der å feire sammen med brudeparet og skape en uforglemmelig dag er aller viktigst. Og det å sitte å for eksempel snekre sammen ett personlig album, eller legge hjertet i gaven er så nedgradert.. Men det er flere måter å gi på, og Og for å være litt ironisk, er det jo “flottings” om de som har Fire biler og fem hytter legger lista på bryllupsgave på 5000.. Så jeg blir det nesten flaut for de andre… Men poenget er, husk på hva som er viktigst 🙂 Gå i bryllupet og kos deg.

Og til slutt, skal du i flere bryllup i sommer og følger malen på artikkelen for “så mye koster det å være bryllupsgjest” finnes alltids programmet luksusfellen, hvor du kan få hjelp til høsten 😉

10 ting å gjøre ute i sola -alene!💖

Hva skal man finne på i det fine været dersom man er helt alene? Vel.. jeg skal prøve å komme opp med noen ideer ettersom jeg har vært litt mye alene dette året 🙂 Kanskje noen andre heller ikke har venner tilgjengelig hver dag akkuratt nå og er litt tiltaksløse til å gå ut å gjøre det store alene? I feel for you.  Men prøv å kom deg ut hvis du klarer:)

1. Som motivasjon til å gå ut, finn ett fint sommerplagg du føler deg komfortabel og pen i. Og selv om man selvfølgelig er “good to go” som man er, innrømmer jeg at jeg fant frem brunkrem, barbersaker, hårpleie, sminke osv for å føle meg mer klar for vår/ sommer ..Så gjør deg sommerklar på din måte .

2. Ta en tur på stranden eller en park i sola selv om du er alene. Gjerne ha med noe ekstra godt å spise og nok drikke. (før falt det meg aldri inn å ta med kaffi på termos, men nå er jeg sikkert gammel ? hehe). Ellers har jeg ofte før hatt med i veska: bikini, håndkle, solbriller, mobil,  bok, magasin (det nye /kk), kanskje penn/papir, kortstokk og noen ganger tegnesaker. For da har man flere muligheter. 🙂 Og du kommer veldig langt med penn og papir 🙂 Eller en bok. Og det kan være fint å komme til en park eller strand når man er alene, for der ser man mennesker 🙂

3. Liker du å strikke ? Ta strikketøyet med ut på verandaen eller stranda. Det er faktisk veldig fint å strikke ute. Men anbefaler feks bomullsgarn og ikke noe varmt strikk i sola 

2. Finn en bok du liker. Å lese på ett svaberg eller en solstol ute, det er deilig da. Men ta med en bok som faktisk fenger deg da! (Det finner du ut på få kapitler.) Det er ikke noen vits i å lese noe kjedelig (bortsett fra neste punkt ):)

4. Ta med jobb og skole ut. Hvis du klarer konsentrere deg,  ta med pensumboka eller stilen du skal rette til verandaen. Man må ikke sitte inne selv om det er jobb,

5. Kabal på stranden. I veldig kjedsomhet har jeg faktisk sittet på stranda å spilte kabal.:) Og det ble underholdende det også ..

6. Dra ut å kjøp deg ett nytt sommerplagg. Det er lov!:)

7. Plant blomster ute! 💖 Dette punktet er så koselig, enten du har hage eller ikke. Dette er fin tid å så frø. Du kan lett plante blomster eller jordbær ved å bruke blomsterkasser.  Og selv de uten veranda kan få blomsterkasser de fester på huset 🙂 Mold , frø, vann og veldig flott når blomstrende kommer opp. 

8. Plant dine egne grønsaker. Har du en tomat eller paprika liggende hjemme? Ta ut noen frø, og sett i litt jord. Vann litt hver dag, og sett der det er mye lys .Det er så moro, med egne grønnsaker.  🙂 For de som vil avansere kan de jo lage ett lite drivhus på verandaen.  🙂

9. Blogg ute. Jeg vil anbefale å avogtil ta fri fra mobilen. Men bruker du smarttelefon (som det fleste utenom meg gjør), kan du blogge ute. Men det bør være skygge mot skjermen så du ser godt nok 🙂 Og jeg vet det kan være fristende når man er alene å bruke tlf litt for mye 🙂 Og mitt inntrykk er at noen synest å være alene og i stillhet er ubehagelig, og at det er lett for å sitte i telefonen eller zappe gjennom gamle meldinger i timesvis ..Been there..

10. Gå tur. Alene. Er det ikke irriterende alle nevner dette punktet? 😉 Jeg er ikke flink nok. Men ville bare si det kan bli lettere med enten 1. Din favorittmusikk med. 2. Fotokamera. Så du har ett mål. Feks ta bilder til bloggen. Evt annet mål. Gå å kjøp en is! 🙂

 

HAR DU ANDRE FORSLAG? 

HÅPER DU FIKK NOEN IDEER!

💖 

 

10 grunner til hvorfor du bør se det kongelige bryllupet i Storbritania imorgen! :-)

 

Jeg gleder meg som ett barn til å se på kongelig bryllupet i morgen. 🙂 🙂 Og muligens er jeg mer interessert i kongelige enn de fleste andre, men jeg tror dette er verd å få med seg for dere også. Jeg hadde utrolig lyst å reise til England denne helgen. Derpå jeg er litt lei meg for jeg ikke kan det. Men jeg skal se det på TV. Og jeg er faktisk litt spent.. Men for dere som ikke er like engasjert, her er noen grunner til å skru på Tv mellom 12 og 13 imorgen:

1. Ett kongelig bryllup er historie. Det er stort og det er folkefest. Dette bryllupet blir også det siste store kongelige bryllupet på lange tider (blant de kongehusa folk flest i Norge kjenner best til). For det blir noen år til neste generasjon gifter seg.. 🙂 

Dette bryllupet skriver historie på flere områder, og Harry og Meghan var tatt flere egne nyskapende valg. (Gjesteliste bl.a)

2.  Meghans bakgrunn. Det er faktisk en stor ting at en kvinne med afrikanske røtter (afroamerikans mor) giftes inn i det tradisjonsrike britisk kongehus. Dessuten er Meghan en foretningskvinne, grunder, har vært gift før, og er en suksessfull kjent skuespiller. Så dette er ikke et kongelig tradisjonelt valg av parner. I tillegg er hun ikke britisk (kongefamilien i Storbritania har nesten alltid valgt britisk ektefelle eller blått blod). Meghan er Amerikansk, fra California 🙂

3. Brudekjolen! Kanskje mest interessant for den kvinnelige andel av befolkningen og spesielt interesserte menn. Men det ryktes at det blir en brudekjole som skiller seg ut fra tidligere. Og designeren er hitil ukjent, men er nokså sikkert britisk. Meghan Markle kommer til å se nydelig ut. (Hun hadde setr nydelig ut i ett laken også da…)

4. De skal ha 10 brudepiker og brudesvenner, deriblant William og Kates to eldste barn. Og de kommer til å bli så søte 🙂

5. Dronning Elizabeth vil selvfølgelig komme i bryllupet. Hun er tidenes lengssittende monark, og jeg har mye respekt for henne. 

6. Det blir moro å se alle gjestene og kjolene. Alle kjendisene og de stastlige kledde kongelige. Og ikke minst de rare hattene..

7. Jeg tror det blir ett vakkert øyeblikk når vi for første gang ser Meghan kommer inn i følge med Prins Charles. (Jeg håper ingen tenker hardt om Markles far. Han har sikkert en god grunn til hvorfor han ikke tar oppgaven, selv om det har vært mange rare rykter. Siste nytt var helseproblem).

8. Jeg tror det vil gi mye stemning å se folkehavet og hestene. Vognene. Når brudeparet møter folket! Og selv om det nok er annerledes å være der enn å se det på Tv håper jeg vi får litt stemning.. Og en funfact,  Der brudeparet kommer ut og kysser, der skal publikum bestå av mennesker fra det britiske folk som har gjort noe bra for andre. Og er det ikke fint at akkuratt de får invitasjon. De som gjør livet bedre for mange andre, gjennom frivillighet og veledighet.

9. Kjærligheten og romantikken er verd å sku på Tv i seg selv. Jeg kommer nesten garatert til å grine kjenner jeg meg selv rett.:-) Giftemål er vakkert! Og så blir det ofte rørende, selv om man ikke personlig kjenner ekteparet.. Er det andre som synest slikt er rørende?

10. Og sist men ikke minst, Prins Harry. Er vi ikke alle litt glade i prins Harry. Den prinsen mange ungpiker ville gifte seg med.. Tenåringsvillstyringen. Og mange var veldig glad i hans mor, og fikk ekstra hjerte for Harry etter han så tidlig mistet henne. Så hvem har ikke ønsket denne flotte prinsen det beste. 

 

Fikk du lyst å se Prins Harry og Meghans store dag? Starten på deres kongelige ekteskap.. for å si det ordentlig romantisk 🙂 

HVA ER DU MEST SPENT PÅ? (Om noe da.. hehe!)

#kongeligbryllup #meghanharry #royalwedding2018 #royalwedding