LAGE JULEGAVENE SELV? FLERE IDEER, DEL 2

Har du vurdert å lage julegavene selv i år? Kanskje du tenker at hjemmelagede gaver tar for mye tid og ikke er “godt nok?”Jeg ønsker å dele noen flere gaveideer til ting du kan lage selv til jul. Mitt forje innlegg og ideer kan du lese HER.  Der finner du ideer som mulig tar litt kortere tid enn forslagene i dette innlegget. Håper du finner inspirasjon! 

 

1. FOTOALBUM

Du har sikkert mange bilder på pcen du aldri har fremkalt? Kanskje ligger det hundrevis av bilder der av deg selv der sammen med bestevennen helt fra barneskolen og til voksen alder? En ide til julegave er å lage ett godt gammeldags fotoalbum. Klippe, lime og skrive. Dette tar litt tid, men er såå koselig å få! Å det er en gave som vil glede igjen og igjen. 🙂 

Bildet er fra Pixabay. – free photo images.

 

2. HEKLEBAMSE 

Har du noen barn du bil hi julegave til? Det finnes mange hekleoppskrifter på nett på søte kosedyr. Jeg falt veldig for denne sauen som jeg fant HER. Var den ikke søt?? Tenk å få en slik til jul da??

Det finnes også mange gratis oppskrifter som har ulik vanskligetsgrad. Noen kosedyr er avanserte å lage, mens andre er veldig enkle. Jeg prøvde å finne en gratisoppskrift på elefant, og fant en kjempesøt amigurumibamse jeg vil dele med dere som dere finner HER

 

3. FUGLEHUS

Fuglehus eller fuglebrett er veldig kjekt å ha, og tillegg til å mate fuglene kan man da sitte å glede seg over å se på de søte fuglene. Hehe, jeg synest ihvertfall det gir glede! Og jeg er veldig glad i kjøttmeis!  Å lage fuglehus er ikke så veldig vanskelig, og man kan bruke sin egen fantasi til å gjøre det akkuratt som man vil. Men det kan jo være greit med litt inspo og veiledning, derfor har jeg er funnet noen bilder og linker.

 

Bildet over er fra aktivitørfaget

Bildet over er fra ut.no

Noen tips til bygging finner dere HER  (fuglehus) og HER (fuglebrett).  Jeg håper noen får lyst å prøve!

LAGE JULEGAVENE SELV? Her er noen gavetips!

Jeg er veldig for det å lage flere av julegavene selv! Men mitt inntrykker er at nesten ingen vokne gjør nettopp det. Og jeg lurer på hvorfor? Kommer det av at de ikke føler hjemmelaget er “bra nok”? Eller er det fordi de ikke har tid og krefter? At de tror de ikke er flinke nok? Eller fordi de mangler ideer?

Jeg har lyst å komme med noen forslag til julegaver man kan lage selv, og håper noen lar seg inspirere!  Flere av disse tar IKKE lang tid 🙂

 

1. HJEMMELAGET KONFEKT

Hvem blir ikke glad for sjokolade??? Og her kan man ha storproduksjon, så man får gitt en liten pose til alle man er glad i. Du kan lage sjokolade i sjokoladeformer, eller du kan rulle sjokoladekuler for hånd, du kan sette sjokoladekuler på pinner som på bildet over, eller du kan bruke konfektformer. (Babymuffinsformer) Ingrediensene kommer ann på hvilken konfekt du vil lage, og du kan for eksempel se på Anne briths konfektoppskrifter for ideer, som jeg har link til under. Jeg anbefaler å lage fine kremmerhus til konfekten med sløyfe, så ser resultatet veldig flott ut 🙂

Bloggeren Annebrith har mange konfektoppskrifter HER.

 De tre øverste bildene er fra pixabay.

 

2. BRENTE MANDLER

Dette er enkelt å lage og tar ikke så lang tid. Du trenger bare to ingredienser; Mandler og sukker! Jeg anbefaler å pakke mandlene inn i ett blankt kremmerhus etterpå med rød sløyfe. Og jeg tror mottaker blir utrolig glad!

3. HJEMMELAGET STRIKKELUE

Kan du strikke eller hekle? Jeg synest at hjemmestrikkede plagg er noe av det fineste man kan få. Det varmer, og jeg vet det ligger mye tid og kjærlighet bak. Og du gir bort ett plagg ingen har make til! 

4. NYDELIG LEIREDEKORASJON

Denne julegaveideen er så koselig å lage, og resultatet blir kjempefint! Jeg har også hatt med barn på ett slik prosjekt.

DU TRENGER:

Hvit leire

Kjevle

Pepperkakeformer

Gamle hekleduker.

Tråd/sløyfe

SLIK GJØR DU:

Kjevle leiren flat, Legg  på duken og kjevle slik at mønsteret kommer på leiren. Bruk pepperkakeformene, og trykk ut. Jeg anbefaler en stor hjerteform eller små former til juletrepynt, pynt på julegaven eller som tilfralapp. Husk å lage hull til sløyfe/oppheng! La det tørke ett døgn! 

Bildene av leireideen er fra creativ company.

5. EGNE JULEKORT 

Det er så koselig å få hjemmelaga julekort! Og det trenger ikke være scrapping som tar timesvis. Hva med å tegne litt, eller lime på ett gammelt bilde av dere? Og vet du hva; om du ikke er verdens beste kunstner, så er det ordene du skriver og de gode tankene som teller!

 

HVA SYNEST DU OM IDEENE?