Hotel Cæsar stopp og meg som pensjonist

Det ☔ regner ☔ og regner og ☔ regner. Å jeg har kaffi (Mmmm) en ny bok og nypålagt neglelakk. Imotsetning til sist, da jeg var særdeles fornøgd med egen innsats på neglelakkfronten, har det vært litt katastrofe idag. Lakken ville liksom ikke tørke. Og jeg klarer sjelden å ikke komme borti noe denne tiden. Så det ble reparasjon på reparasjon, og neglelakk som nesten skled av. (Skjønner dere greia?) Så etter en times tid med lakk, tørk & fiksing, kunne godt noen si at det ser “kjeempefint ut;)” hehe!

Regn er litt herlig nå når jeg slipper å være ute i det. Jeg liker lyden. 🙂 En behagelig lyd. Lyd av noe friskt og rent? Å det er jo ikke sjeldent det regner her i traktene. (Btw. Jeg husker at jeg avogtil ble så glad når det regnet når jeg bodde i Oslo. Å da vet man at man er vestlending, haha!) 

(Min nye bok)

Tenk at det er helg igjen! Jeg blir litt stresset over at ukene bare flyyyr.. Og snart kommer til og med bursdagen min, som jeg egentlig kunne tenke meg at ikke kom riktig enda. For jeg gjerne bli ett år eldre altså, men helst ikke helt enda!! Det er så mye jeg gjerne vil gjøre først. Og det er ikke såå lenge siden sist bursdag?!

Ikveld blir det kanskje norske talenter på meg på tv. Jeg har strikketøy. Jeg har bok. Kaffi på trakteren. Jeg snakker om været og hva som skjer på tv på bloggen min. Og jeg har spist grovbrød med makrell i tomat. Ja, er jeg egentlig en pensjonist? En traust pensjonist med snev av fjortissproblemer inni seg? For jeg tror jeg lever nokså likt som mange eldre? Å jeg tipper også min fysiske alder (slike tester de gjør med kondis og tøyelighet) nærmer seg 80. Jeg som en stund kunne trene, danse og gå timesvis på en dag , og nesten kom i spagaten, jeg knekker jo bare jeg prøver å bøye meg omtrent nå;) Nei, jeg må liksom bare begynne å spise kamferdrops og se nyhetene hver time på NRK så er jeg der?  (Å kanskje det er derfor jeg ofte trives godt i selskap med eldre mennesker?)

 Idag kom nyheten om at det er slutt for hotell Cæsar. Å selv om jeg allerede følte det var litt slutt når det gikk over til sumo, og allerede har vært sint og lei på vegne av mange tilhengere og enslige eldre på bloggen da,  er jeg litt trist nå også. I kommentarfeltene hagler det derimot av mange tøffe kommentarer, og folk som er mer “endelig slutt” og synest det var drittunderholdning. Og det kan de jo synest. Men dette programet har også betydd mye mange. Og for flere jeg kjenner (og sikkert flere skap tilhengere) Å mange eldre har hatt dette som høydepunkt i en ensom hverdag. Så for dem, og litt for meg selv som har fulgt med av og på fra starten, og for de utrolig gode skuespillerene som mister jobben, vil jeg si at det er en trist nyhet. Å forstår ikke hvorfor så mange jubler over det, for er jo så mye annet å se på for de som ikke liker det?

 

💖 Jeg ønsker dere en fin kveld, enten du spiser kamferdrops eller skal ut på byen å danse på bardisken.

BADETØY INSPO

Her er noen badeklær til inspirasjon. Jeg har valgt ut bilder av ulike badetøy som kan passe ulike kroppsfasonger. Jeg synes selv alle disse var fine, uttatt en, og kanskje en halv.. 

Jeg liker pinup. Det er skikkelig hot?

Matros? 

Haha,  måtte bare ta med den under. Men om dere lurer, er ikke det en jeg ønsker meg 😉


 

Sweet.. Men tror den er finest med store pupper.. Eller med andre ord, pupper som ikke faller ut..

Badetøy med en stropp er visstnok inn i 2017. 


Er denne fin eller for dristig? (litt solskilleutfordring?;))


 

💖 HVILKET BADETØY LIKER DU? LIKTE DU NOEN HER? 

💖 Jeg har knapt gått i badedrakt etter svømming på grunnskolen. Bikini har liksom vært tingen. Men kanskje jeg skal få meg en badedrakt til sommeren? Det er jo også mer praktisk til bading.

RAR DAG

Hei! Har dere det fint? Jeg har en litt low dag idag, og har egentlig bare lyst å gråte for å være ærlig. En slik dag man egentlig ikke orker noe fornuftig . En nær har kommet på sykehus,  og jeg har hatt mye tanker. 
 

💖 Jeg har tatt noen litt annerledes antrekksbilder isted – Og her er hva jeg har på meg idag:

H&m fra topp til tå. Gul genser, svart skjørt og strømpebukse

Genseren er nesten samme farge som den jeg strikker på. Så jeg er tydeligvis litt glad i sennepsgul. 🙂 

 

💖 Hvordan har du det?

💖 Har du en klesfarge du bruker mer enn andre?
 

KAFFI & KALORIER

Nå synest jeg egentlig ikke man skal tenker for mye på kalorier. Og jeg tror neppe jeg kommer til å ha mange overskrifter med det ordet i. Men nå har det seg slik at jeg nylig fikk meg en overraskelse angående kaffi, og fikk lyst å dele noen opplysninger som man kanskje burde vite.

Dere vet jo at jeg liker kaffi? Å de siste månedene har jeg nesten alltid valgt kaffi latte eller cappuccino når jeg har vært på kjøretur istedenfor svart kaffi. Såklart vet jeg at dette også har høyere kalori innhold enn å velge americano,  espresso eller svart kaffi. Men nå har ikke jeg noe overvektsproblem, jeg tar ofte det jeg får lyst på om dagen, og tenker det er bare bra jeg får noe kalsium i tillegg. Men noen ganger prøver jeg likevel å være “litt sunnere”

Men visste dere hvor stor forskjell det er i kalorier på cappuccino og latte?? Jeg har faktisk gått å trodd at kaffi latte var ett sunne er alternativ enn cappuccino. (Se bort fra topping på cappuccino) Men så leste jeg at latte faktisk kan ha nesten dobbelt så mange kalorier som cappuccino. Noe jeg først ikke skjønte helt, siden begge er kun kaffi og melk -ulike tilberedninger av melk. Men det ser ut til at cappuccino har høyere kaffiinnhold. 1/3 kaffiinnhold , mot 1/5 kaffiinnhold på latte. Så da er det nok pga det. Noe som utgjør størst forskjell om man bruker helmelk. Og drikker man veldig mye kaffi, kan jo noe kunnskap om hva kaffien faktisk inneholde være greit å ha. Og buksa kan bli litt stram om man velger “feil kaffe” hver dag 😉

💖 KAFFI LATTE – Enkel eller dobbel espresso med steamet melk. Inneholder 120- 195 kalorier, avhengig om det brukes lett eller helmelk, og om det er dobbel eller enkel espresso.

💖 CAPPUCCINO – En tredel kaffi, en tredel melk og en tredel skum. 55- 100 kalorieravhengig om det brukes lett eller helmelk, og om det er dobbel eller enkel espresso

💖 MOCCA KAFFI – Espresso, steamet melk og sjokoladesaus. 230- 270 kalorier. 

💖 CARTADO – En del kaffi til en del melk (varm melk) 15-40 kalorier 

💖 SVART KAFFI – Nesten ingen kalorier. 

 

💖 VISSTE DU ALT DETTE FRA FØR?

💖 HVILKEN KAFFI FORETREKKER DU?

Kilde kalorier: http://www.kk.no/livsstil/her-er-kaffe-verstingene-18017

Bildet hentet fra: http://www.caribelinq.com/MNQVGGJW/

Strikkegenser

Hei. Jeg har begynt å strikke genser! Jeg kom over ett sennepsgult garn, og syntes fargen var så fin. Og så fant jeg ett annet garn i litt lik farge, slik at jeg kunne strikke med dobbelt garn. (med andre ord på tjukke pinner, og at det går raskt) Jeg dikter selv, men det er typisk enkel genser med armer for seg, og fremme og bak i hver sin del. Og så tenkte jeg lage en flette fremme. 🙂 Jeg har diktet endel strikkeprosjekter før. Men nå var det lenge siden. Når jeg startet å blogge hadde jeg kanskje trodd det ville bli mer strikking her. Og hadde jo en stund strikking som kategori under headeren. Men så ble det lite strikking..

Hva tror dere om genseren? Ser det ut til å bli noe man faktisk vil bruke? (kanskje vanskelig å se så tidlig)  Jeg håper bare jeg faktisk strikker den ferdig, og at den blir noenlunde fin. Garnet er veldig deilig og fargen falt jeg veldig for. Jeg får tenke på om jeg vil ha en flette bak også. Men den skal være litt enkel og røff.

 


Ellers er bilen nå fikset,(!!) og jeg svinge mellom å være i en nokså fin boble til å ikke ha det så veldig bra. Og det blir mye Kardeshians og å sitte under ett teppe.. Og spille utrolig meningsløse dataspill. Men da har jeg det faktisk ok. 

Politikk og etikk

Heihei. Håper dere har det fint! Jeg har hatt det mye bedre! Og her er bilde fra besøk hos Håkon (mannen med maaange gitarer og andre instrumenter). Såg dere grand Prix igår? Det gjorde jeg. Hva syntes dere?

Jeg har sett litt for mye Kardeshians for tiden. Hehe. Men jeg får også med meg noe reklame og news innimellom, noe som ofte er liiitt tyngre enn reality tv..  (dog mer reality.) Og jeg må bare si at jeg synest switch reklamen til Telenor bare er utrolig dum!! Hvorfor kunne bytte inn telefonen sin etter ett år, eller når det kommer ny modell? Håper alle tenker seg litt om hvilke bruk og kast samfunn vi vil ha. Greit at det frister med ny modell.. Men jeg synest man bør bruke mobilen til den ikke funker lenger, sålenge man ikke har en særdeles bra unnskyldning!! Utrolig trist at store selskap kan reklamere for noe slikt?! Skal man bare ha en ny telefon noen måneder?

Ellers har jeg litt høstens valg i bakhodet. Og jeg får få ut noe her, ettersom ikke alle jeg kjenner er så veldig interessert i å prate om politikk, hehe. Det blir liksom fort stille om jeg kommer inn på slikt.. Men det er jo litt viktig?

Jeg tror sjelden jeg har vært så forvirret på de fleste parti,  også de partiene har stemt på før. Nå blir det spennende når de tar opp tvillingreduksjonsspørsmålet igjen til uka. Slikt er så store og vanskelige spørsmål. Abort og reduksjon og undersøkelser i svangerskap /Downs. Og eggdonasjon (som er utsatt debatt). Og maange andre viktige spørsmål. For meg er miljøspørsmål bl.a veldig viktig, helse og eldreomsorg. Og så treffer jo noen enkeltsaker mer enn andre. Og hva er EGENTLIG viktigst? 


Håper dere har en bra dag? 

EN UKE MED INFLUENSA

Da har jeg kommet meg gjennom en uke med influensa, og sitter med kaffien i hånda og inntullet i ett teppe. Nå håper jeg våren kommer, og bedre tider inni og utenpå.:)

Siden sist har jeg farget håret mørk brunt (selv om det enda ser litt rødlig ut på bildet og veldig fluffy) og funnet ut at håret virker til å vokse igjen etter at jeg sluttet med medisiner!! Så retter jeg det ut nå, så nærmer det seg rumpelengde. Så det er jo litt artig med så langt hår.

Jeg har fått mye pleie av Håkon når jeg var syk, som har betydd veldig mye. Jeg fikk te, middager, klemmer, apotekærend, og det ble endel viaplay og disneyfilmer. (For noe mer orket jeg rett og slett ikke å gjøre..) Nå som jeg er bedre er det to do lists og å prøve å tenke hva jeg kan gjøre med livet mitt. For det er ikke akkurat heelt bra.

Bildene er fra før influensauka, og tatt i Haugesundsområdet. En utrolig fin plass ved havet som vi var ved kjøretur og ett fint vann.