SØTE STRIKKEDE BABYSKO! <3 OPPSKRIFT

Hva synest dere om disse strikkende babyskoene? Jeg har lyst å dele oppskriften med dere, ettersom jeg synest det er så kjekt å lage dem.

Oppskriften finnes gratis her! De heter Saartje bootees, pdf-fil  med oppskrift til høgre på fremsiden. 🙂

Jeg likte å strikke disse i garn som var 50/50 ull og bomull. (Som for eksempel garnet Lerke fra Dalegarn, og jeg syntes var greit å strikke med på disse). Og knapper er jo en fryd å eksperimentere med!?

Utrolig fin barselgave til noen man kjenner eller til en egen i magen? 🙂 🙂

💖 Hva synes du om babyskoene?

                 💖 Kunne du tenkt deg å lage/ få noen slike?

#strikking #strikkeoppskrift #bootees #babysko #barselgave #strikkedebabysko #blogg 

ENDELIG NOE SOM FÅR MEG TIL Å SENKE SKULDRENE! :)

Perling er undervurdert! Det er jo utrolig avslappende og kjekt. 🙂

Jeg tipper det funker litt på samme måte helsemessig som forskning sier om strikking. At det roer ned, og er godt for både kropp og hode. 🙂 Og resultatet med mange pene armbånd er jo en bonus!

Klærne jeg fikk igår passet veldig godt i størrelse, noe som var spennende ettersom jeg tok dem uprøvd. 

BODY MED SNØRING FRA H&M, 129 KR  HER

BLOMSTRET SKJØRT FRA H&M, UTGÅTT 


#helse #hverdag #helg #perling #lørdag #blogg

💖 Har du prøvd å perle før?

💖 Hva synes du om antrekket?

SØSTRENE GRENE, OH LYKKE.

Da ble det spontartur til Haugesund idag, og jeg klarte å dra med meg mye stasj på kort tid.. 🙂 Du vet “Søstrene grene”…. Trenger jeg si mer? En utrolig artig kjede.. Så mye billig og kjekt å ha ting.. (Og en del ting man egentlig ikke trenger) Jeg brukte litt over 100- lappen der og fikk perler, smykkesnorer, klistremerkeøyner, (ja, jeg har en plan med det) lim til limpistol, en kam, pakke med ledlys, tre pinner/ matpinner ( kommende ispinner) og et lite speil med Pus på baksiden.

Ps! Hvis du drar på Søstrene grene.. Legg merke til alle mennene som sitter utålmodige å venter utenfor.. Haha! Ja, det kan ta sin tid å slippe dama inn der.. Min kompanjong satt til slutt sammen med to andre menn på en sofa. “Dette er tortur” tullet den ene når dama hans endelig kom ut.. Hahahaha!

 Før vi dro tilbake måtte vi innom polet.. Å selv om Alkoholreklame er på kanten må jeg si at litt Malibu blandet med ananasjuice er utrolig godt!! Jeg må se om jeg finner en kokosnøtt så jeg kan lage skikkelig Hawaii opplegg. Hehe! En veldig fin drink på sommerkvelden. 🙂 Men alt med måte..

Ellers har jeg vært på visning idag. Noe jeg helt ærlig synes er litt stress.. Men sånn er det. Og vi var vært på flere restauranter med komleabstinenser (det er jo torsdag) Men med en resturant stengt for dagen og en resturant utsolgt, ble det Lasagnelaging.. Å nå begynner det å lukte godt!! Og jeg gleder meg til å lage armbånd og sånt nå!! Xxx

Ønsker dere en fin kveld! 🙂

#ferie #sommer #sommerdrink #søstrergrene #hverdag #blogg

NÅR MAN MÅ VÆRE FLINK, PEN OG VELLYKKET FOR Å FØLE SEG BRA NOK!

 


Jeg har alltid fått høre at jeg er flink. Jeg har vært flink å tegne, jeg har vært flink å spille instrumenter, flink å synge og flink på skolen. Å det å prestere bra har på mange måter gått inn i min selvtillitt og hvordan jeg identifiserer meg selv.

 Jeg synes det kan være utrolig vanskelig å være stolt over seg selv ut fra den man ER og ikke ut fra hva man presterer. For jeg har igrunn alltid prestert og konkurrert både mot meg selv og andre. Å jeg har fått høre jeg er “flink” talentfull.. dyktig.. Men hva da om man plutselig blir så syk at man ikke klarer å prestere lenger? Går man da automatisk på en liten selvtilttsknekk i tillegg?


SYKDOM OG SELVTILLITT 

Før jeg ble syk utdannet jeg meg innen musikk, sang og musikal m.m. Jeg vil si jeg var en veldig hardtarbeidende, målrettet og ambisiøs ung dame (med flink pike syndrom). Å jeg hadde absolutt ikke sett for meg at jeg skulle bruke flere år av livet til sykdom, innleggelser og legebesøk.

Jeg var på auditioner i Norge, Sverige og danmark, jeg opptrådte i musikaler, jeg underviste i musikalfag,  jeg øvde mye, jeg spilte mange instrumenter,  laget egne sanger, jeg gikk på musikalskole i Oslo, gikk på sangskole i København og jeg tok 380 studiepoeng utenom det med utdanning etter videregående. Å jeg hadde neste alltid sommerjobb eller deltidsjobb.. Å gjerne flere jobber samme sommer for å tjene nok til å kunne studere på fulltid.. 

Nå hverken jobber jeg eller studerer jeg.. Jeg gjør lite, beveger meg lite.. I flere år har jeg har vært så syk at jeg ikke har gjort annet enn å overleve.. Komme meg gjennom dagen.. En periode klarte jeg omtrent ikke å verken spise, pusse tennene, legge meg, se tv.. Ja omtrent ingenting.. Men det ser ut til å være fortid nå.. Det håper jeg vertfall av hele mitt hjerte..

Det er så lett å føle seg mislykket etter mange år som syk. For sykdom og mangel på et miljø kan gjøre at man mister fullstendig troen på seg selv..Man føler seg utenfor.. Man er gjerne ikke er ashure lenger. Føler alle tog er gått. At verden og hele miljøet man har vært i er gått videre uten deg? Man føler seg gjerne litt ensom..Eller føler på skam iforhold til sykdom og livssituasjonen man er i. 

 

Breaking the law

Jeg vet det er utrolig mot janteloven å innrømme det. Men her jeg sitter med skjegget i postkassen synes jeg det er lov å minne seg på det. Jeg er stolt over mye av det jeg oppnådde før jeg ble syk.

Jeg er stolt over prestasjonene.. Vel noen vertfall.. Og av pågangsmotet. Ja, kanskje mest pågangsmotet.. Jeg er stolt jeg aldri gav opp..Jeg er stolt over alle gangene jeg turte å gå for drømmen min, samma hvor skummelt det var.. Jeg er stolt over å ha kommet inn på musikalskole, og nesten like stolt over den gangen to år før når jeg ikke kom inn.. For jeg gav meg ikke..Men kjørte på.. Jeg er stolt over å ha jobbet rævva av meg med øving, samme om jeg ble utbrent etter noen år.. For jeg lærte av det også..Jeg er utrolig stolt over å tørre å gå på auditioner i både Norge, Sverige og Danmark.. Både oppturen og nedturene..At jeg fortsatte..Jeg er kry over de gangene jeg endelig fikk tjene penger på å være artist på musikaler. Å takknemlig for sjansen.. Gleden, minnene og frysninger husker jeg som igår..Jeg er stolt over å ha fått sjansen til å prøvesynge for hovedroller i store musikaler, selv om jeg aldri fikk noen av de.. Men jeg har aldri vært nærere. Å selv om siste audition jeg var på, før alt ble sykdom, gikk på trynet er jeg stolt over å bli headhuntet til hovedrollen. Det meste gikk riktig vei.. Den veien jeg drømte om..

Men jeg har også lært utrolig mye av å være syk. Det har ikke vært en drømmereise,  heller et levende mareritt.  Men jeg har ikke gitt opp å bli frisk. Å av og til oppi det hele føles mye som overfladisk.. Helsa er så viktig!! Det andre er også viktig.. Men det kan ikke sammenlignes!!


Bra nok?

Jeg gjør lite om dagene.. Og det er lite å skryte av på Facebook eller i selskap. Men de rundt meg er ikke mindre glad i meg nå enn når jeg lyktes!?.. Jeg har mange gode mennesker som bryr seg, og venner som virkelig har blitt satt på prøve med en venninne som har vært syk. Noen har vist seg å være bedre venner enn jeg kunne drømt om. Å jeg er utrolig takknemlig for å ha hatt en kjæreste som virkelig har gjort sitt beste for å få meg til å føle meg bra nok. For det har virkelig hjulpet meg mye!  Men den største jobben fremover (med å jobbe med mine tanker om meg selv) blir nok opp til meg. Enten jeg oppnår mine drømmer eller ikke så ER jeg bra nok! Det er så viktig å lære seg!! Jeg må innrømme at jeg helt ærlig ikke tror 100 prosent på det enda for min egen del. Men hvorfor skulle jeg ikke være bra nok selv om jeg ikke får mer på CVen å skryte av, eller om jeg forblir barnløs, lever på nav eller ser ut som et takras uten sminke fordi jeg er sliten? Jeg ser jo ikke ned på andre som er blitt syke? Så hvorfor ser jeg ned på meg selv?

Alle mennesker drømmer. Og det tror jeg er kjempeviktig å gjøre samma om målene er realistiske eller minimale. Men hvis man lever for andres anerkjennelse og ytre belønninger og ikke av indre motivasjon tror jeg man kan få en berg-og-dalbane svingning i humøret sitt.. 

Jeg skal ikke skrive mye mer om indre og ytre motivasjon her. Å jeg har ingen fasit. Men lever man i en Berg og dalbane følelsesmessig, og blir helt styrt av ytre faktorer, (som at prestasjoner og andre mennesker kan styre om en er på topp eller bunn)  tror jeg helt ærlig at man kan leve litt farlig mentalt. For man får jo så mange ulike meninger og kommentarer hele tiden.

En verden der forventningene til utdanning, kropp og prestasjoner gjerne er slik at man nesten skal være umenneskelig for å være innafor, kan være utfordrende. En tid der mange likes er status, og mangel på det er “looser.” En tid der man helst ikke skal eldes eller ha noe som henger for mye i retning tyngdekraften og hvor det kan virke som det er viktigere å være pen, suksessfull og populær,  enn en fantastisk unik utgave av seg selv? Vel satt litt på spissen.. Men dere skjønner?

Jeg tror det kan være tøft for mange å bli lite fungerende når man har levd mye av å prestere og å prøve å være “best”.. Som i idrett, utøvende musikk eller mye andre yrker i arbeidslivet og hjemmet m.m. Men sliter du med dette, still deg gjerne spørsmålet,  hvorfor føler jeg at jeg må prestere bra for å være bra nok? Er du like streng med andre som deg selv?

<3 #helse #blogg #hverdag #psykiskhelse

ANBEFALER DENNE SERIEN!!!

I går begynte jeg å se på en serie jeg har hatt veldig lyst å se en stund nå. “THIRTHEEN “

Har noen av dere sett den?

Vi måtte laste ned Sumo for å se den, ettersom vi ikke fikk med oss serien på TV2 nylig.

Men jeg vil virkelig (etter å ha sett tre episoder) anbefale den!! Er spent på de siste to episodene!

TRAILER HER

Her er litt som ble skrevet på Aftenposten om serien:

“En blek, forvirret kvinne stotrer barbeint ut av et ordinært rekkehus i Bristol. Blikket flakker, dagslyset skjærer i øynene hennes, men hun klarer å løpe til en telefonkiosk hvor hun slår nødnummeret 999.

Hun hvisker desperat «Jeg er Ivy Moxam. Jeg ble tatt for 13 år siden. Jeg har akkurat rømt, vær så snill og hjelp meg».

På 90 sekunder har serieskaper Marnie Dickens startet sin debutserie så effektivt at vi sitter måpende igjen i sofaen.”

(…)

“BBC-serien Thirteen handler om tiden etter kidnappingsoffer Ivy kommer tilbake til familie, samfunn og venner. Hva har forandret seg, hvordan tilpasser man seg mennesker som trodde du var død, hvordan forholder familien seg til å få snudd livet oppned enda en gang?

Så mange spørsmål og så mange vanskelige samtaler, men selvsagt også et stort potensial for knakende godt drama.”

(…)

“Politiduoen D.I. Elliott Carne og D.S. Lisa Merchant splittes raskt i synet på Ivy. Forklaringen om oppholdet i kjelleren til

Mark White ? som fremdeles er på rømmen ? henger nemlig ikke helt sammen.

Mens Elliott gir henne velvilje etter åpenbare traumer, lar ikke Lisa tvilen komme den kidnappede til gode. Når så en ung jente i nabolaget blir kidnappet rett etter Ivy er kommet hjem til familien, blir hun tvunget inn i saken igjen.”

 

Til slutt vil jeg også si jeg syntes  musikken de brukte i serien var utrolig bra! Elsket åpningstiden fra første gang jeg hørte den.. :))Å jeg syntes skuespillerne gjorde en god jobb. Jeg likte miniserien kjempegodt!!  Å hadde det vært opp til meg hadde vi sett alle episodene i ett..  Haha!

Hvis noen velger å se den, håper jeg dere også liker den 🙂

Ønsker dere en god dag! Xx