Å SKYTE DYR PÅ RØDLISTE I NORGE ER LOV(!)

Licensed from: Barni1 pixabay.com

Er det noe jeg aldri har forstått, så er det hvordan noen kan stirre maten sin inn i øynene før de skyter den. Jegere rettere sagt! Og kall meg gjerne hyklerisk som ikke er vegetarianer, men likevel vet at jeg aldri kunne skutt ett rådyr. Men det som jeg sjønner minst av alt er hvordan noen kan skyte dyr de IKKE skal spise. Bare for moro. Og toppen av kransekraka er når det er snakk om utrydningstruende dyr!

På nyhetene på NRK idag skrives det om at noen jegere får kritikk og blir hertset med i sosiale medier etter å ha posert på bilde med en skutt gaupe rundt halsen. Og helt ærlig synest jeg de bare må tåle MYE kritikk! (Ikke draptrusler og sånt da).

Men de som også burde få ett stort spørsmålstegn er politikerne. Jeg synest slik de holder på med “rovdyrspolitikken” er trist og ekstremt! Det virker som om de holder henda forann ørene når eksperter på vildyr og naturverne prater. Og det er ekstremt mange ulver som er felt det siste året !

Jeg vet at det norske folk er totalt uenige i ulvepolitikken. Noen er for og noen er imot. Men jeg synest vi feller for mange ulver. Og jeg kunne skrevet mye jeg synest er feil med Norges behandling av ulv, og rettsgangen der. Men i dette innlegget skal det handle om gaupa!

Gaupa er rødlistet i Norge. Likevel er det i noen områder i Norge faktisk lovlig med jakt på den. Men akuratt det er vansklig for meg å sjønne ettersom vi har altså har få gauper igjen i Norge!

Jeg lurer på hva jegere tenker på når de skyter ett så vakkert dyr som en gaupe? Den minner jo sånn katten-vårt kjære husdyr! Bare kanskje enda vakre og mer majestetisk! Jeg hadde synest det var helt fantastisk å se en gaupe – Det hadde vært en utrolig opplevelse! En opplevelse få får oppleve, nettopp fordi det er få av dem og fordi de holder seg nokså skjult. Det finnes ingen regisrerte angrep på mennesker av gauper. Så hvorfor skyte dem? Jeg klarer ikke å forstå at man skal jakte på ett dyr som er redd, skyte det ned, ta bilde og så ferdig! Ikke spise det. Bare drepe på moro! Og for å si det poitisk “holde bestanden nede”. Og siden jeg har sett mye Bambi i oppveksten- Vet de for sikkert den gaupen tilfeldigvis finner og skyter ikke har tre små gaupeunger som venter på mora som ikke kommer tilbake..

Som en siste kommentar i innlegg vil jeg si at jeg ellers synest det å poste bilder av døde dyr uansett er lavmål, fordi jeg mener man skal ha såpass respekt for andre skapninger at man ikke poster blodige bilder i sosiale medier!

 

Hva synest du om å jakte på gauper?

2 kommentarer
    1. Jeg har sikkert fulgt dårlig med i timen, men jeg ante ikke at noen jaktet på gaupe. Ante ikke at den var et problem for noen heller. Uansett veldig trist.
      Jeg synes også at gaupa er et vakkert dyr. Rett og slett elegant <3
      Så nei, jeg skjønner meg ikke på politikken, hverken når det gjelder sånne ting eller andre ting.

    2. Eva: Nei, det visste ikke jeg heller før jeg leste nyhetene idag! Ja, jeg er helt enig, ett vakkert dyr! 🙂 Nei, det er ikke lett å forstå seg på politikerne alltid, jeg er hvertfall ikke enig i alt. Jeg la ikke igjen kommentar hos deg idag, men innlegget med kjæresteparet var utrolig koselig å lese, med kjempefine bilder av dere! <3 Ønsker deg en god kveld!

Siste innlegg