TØFF DAG / HVOR PRIVAT ER DU PÅ BLOGGEN?

Licensed from: stux pixabay.com

Jeg har hatt en veldig tøff dag. Dagen ligger trolig i øverste skikte på “topplisten – Bad days 2019” Og håper den kommer til å regjere alene på lista, vertfall ut morgendagen.

Av og til får man lyst å skrive alt man har på hjerte. Spesielt det som gjør aller vondest, og de gangene begeret renner over. Men jeg prøver å være forsiktig med å utlevere meg selv og andre for mye på bloggen. (Og jeg tror selv at jeg har vært relativt flink både til å holde andre utenfor bloggen, og til å beskytte mitt eget privatliv sånn noenlunde) Men det en hårfin balanse det der, hvor privat man skal være, og hvor mye man skal dele. For hvis man ikke deler noe om seg selv på en hverdagsblogg er det jo utrolig uinteressant og ingen som kan verken bli kjent eller relatere seg til deg. Og hvis man ikke skal nevne andre er det egentlig mye man ikke kan nevne, selv om det omhandler en selv og hvordan man har det for tiden.

Jeg har alltid hatt en variert hverdagsblogg. Men noen ganger tar det litt tid mellom hver gang jeg har status quo om meg selv på ett mer personlig plan, og andre ganger er det hyppigere. Kanskje hjelper det noen å lese at andre heller ikke “svever på en sky” hele tiden. Og om ikke annet hjelper det meg selv å skrive- selv om mesteparten av mine “personlige tankeinnlegg” blir utkast.

Jeg tror alle kan relatere seg til dårlige dager, men noen har nok litt mer “heavy stuff” å håndere i hverdagen enn andre. Og jeg beunderer de bloggerne som deler så åpent og ufiltrert om sitt liv, men respekterer også de som skjermer privatlivet i stor grad. Selv er jeg nok i midten ett sted og leter litt etter hvor på privatskalaen jeg plasserer meg. Hvis jeg skriver en grusomt irriterende A uten B er det LOV å spørre i kommentarfeltet.

Nå er det natt! Jeg har lakenskrekk så det holder nå – for er så mye lettere å distrahere tanker og følelser på nettet. Men det er vel tid for å sove halv tre? 🙂 Ønsker alle en god dag imorgen! <3 🙂

 

HAR DU REFLEKTERT OVER HVOR PRIVAT DU ER PÅ BLOGGEN?

21 kommentarer
  1. For meg har bloggen hjulpet enormt når jeg har hatt tunge stunder. Det å skrive ting ut, og få tilbakemeldinger enten i form av gode råd eller trøst og gode tanker kan være god medisin. Men det mest private holder jeg jo for meg selv.
   Jeg har opplevd at det å være åpen om mine ting har hjulpet meg også utad. Men det er jo alt etter hva det handler om så klart.
   Da jeg var fryktelig deprimert, så er jo dette noe mange velger å ikke snakke om. Også jeg. Men jeg opplevde jo å bli misforstått da. Til slutt valgte jeg å stå frem om det, både i tale overfor dem jeg omgås, og i blogg. Og plutselig ble livet mye lettere å leve, fordi nå var det ingen som misforsto og baksnakket meg lenger. Nå visste de hvorfor jeg var som jeg var. Så jeg er ganske åpen nå, mer enn jeg var før. Uansett viktig å finne en balanse, sin egen balanse. Og det er ikke alltid så lett nei.
   Håper du har en bedre dag i dag <3 Klem

  2. God morgen kjære deg <3 Håper du fikk en god natta søvn, selv om det ble sent. Jeg forstår deg godt med at du vil passe på ditt privatliv, det er du også god til. Jeg deler nok litt vel mye noen ganger.. Men jeg er litt filterløs og bryr meg katta, ja du kjenner meg litt nå. Men jeg kan også tenke at jeg deler litt vel mye til tider.. Men nu har jeg åpnet Pandoras, jah.. Så får det bare stå til. Håper dagen i dag ikke er på Topp 10 dårlig, men god. Klemmer til deg

  3. Jeg deler veldig av meg fra mitt dupeste dypet innerst i hjerte, men jeg opplever det som healende i tilfriskningsprosessen og gir meg styrke og veien videre er bittelitt lettere å gå. Jeg føler jeg «skriver av meg» om jeg kan si det sånn. Det er mitt valg og når kommentarene dukker opp blir jeg både ydmyk, med respekt, varm i hjertet mitt og det er utrolig hva andre her inne kan utføre for meg med akkurat et ord❤️ Ikke ute etter sympati, men det er støttende, motiverende, inspirerende og jeg håper og tror at å snakke igjel er et godt initiativ og tiltaksforløsende for noen om de skulle lese.
   Med dyp respekt jeg har for de som velger annet❤️
   Ønsker deg din vakre sjel en god og fin dag, klem🦋

  4. Jeg håper du fikk sove i natt <3 Det der du nevner er ganske tricky, og noe jeg også har tenkt mye på. For en ting er å dele det du selv sliter med, men når det er andre involvert, så handler det også om personvern. Det der er en vanskelig balansegang.. Jeg er for åpenhet i veldig stor grad, for det er som du sier - alle har dårlige dager og perioder, og det er godt for andre å lese at andre også sliter med seg selv, livet, relasjoner.
   Jeg håper du får en bedre dag i dag, at du får bearbeidet gårsdagen og hva enn som skjedde.. <3
   En skikkelig god klem til deg

  5. Av og til så er det godt å utlvere seg litt. Det er merkelig nok masse snille og gode mennesker her. Akkurat som om man faktisk får en klem over nettet. Høres kanskje rart ut. Men når man ikke har så mange rundt seg. Så er gode ord ofte godt nok <3 Jeg prøver å ikke si for mye. Men noen ganger kan det være vanskelig å læ være også.

  6. Hei.
   For min del liker jeg å være personlig på bloggen min, men ikke for privat. Jeg tror hver enkelt av oss må kjenne på hvor den private grensen går for seg selv og huske på at det som blir delt ikke kan trekkes tilbake.
   Lykke til og ønsker deg en fantastisk torsdag.

  7. Jeg tenker at man kan dele man selv er komfortabel med å dele. Ofte hjelper det andre i samme situasjon, alle har sitt å stri med. Kan også være godt å få den støtten som man ofte får hvis man forteller hva som plager en. Jeg håper du fikk sovet, og at dagen idag blir mye bedre <3

  8. Jeg er ganske privat på bloggen, men boken som kommer ut snart handler om det verste jeg har vært med på. Den er brutalt ærlig og privat. Så jeg er kanskje begge deler.

  9. Leit at dagen/dagene er tøffe.. håper det føles bedre nå 🙂 Som deg er jeg litt forsiktig med hva jeg utleverer..men det er lov til å skrive om dårlige dager også. Men en må gjøre det som magefølelsen sier er greit.. å “utlevere” andre som ikke har gitt samtykke med navn eller veldig tydelig skrive slik at andre forstår hvem det er er jo ikke ok..men egne følelser kan man jo beskrive :)) Klem og gode ønsker til deg <3

  10. God formiddag, fra en annen med lakenskrekk 😊
   Jeg har ikke noe problemer med å utlevere meg på bloggen, men mest når jeg gjøre dumme og idiotiske ting. Kan nok også fortelle om vanskelige ting, men jeg holder nok tilbake de mest private tingene. Jeg skriver ellers dagbok, og velger heller å skrive tingene av meg der. Ha en fortsatt fin torsdag.

  11. Håper dagen ble bedre og at ting ordner seg.
   Selv så er jeg vel ganske åpen om meg og mitt, og det er vel bare mannen min som også blir omtalt på min blogg som kan være litt åpent. Men han vet om det 🙂
   Viktig at man selv styrer det man ønsker å dele og ikke dele. Føler noen ganger at jeg deler litt for mye, men så er det jo ikke farlige ting da, bare personlig.
   En god klem fra meg <3

  12. Det er veldig vanskelig å finne den balansen synes jeg. Det som blir skrevet på nett blir jo der, samtidig så vet jeg at andre setter pris på åpenheten min og at det får dem til å føle seg mindre. Jeg skulle ønske det var like sosialt akseptert å skrive om at man har vondt inne i seg som det er å skrive at man har vondt i foten, men så langt har vi dessverre ikke kommet ennå. Vi er på vei i det minste.
   Når det kommer til deg og din blogg så håper jeg ikke du føler deg presset til å dele noe du egentlig ikke ønsker å dele. Et lite tips er å ta en runde meg seg selv på forhånd hvor man finner ut hva/hvor mye man er komfortabel med å dele. Hvis du ønsker å dele mer personlig så ønsker jeg veldig gjerne å lese. Sender deg en god klem og ønsker deg en fin dag<3

  13. Takk for at du deler at også du har dårlige dager, vi er jo mennesker. Hva man velger å utlevere på bloggen og internett generelt er opp til hver enkelt å avgjøre. Men jeg synes det er viktig at man selv innser og at andre innser at livet er ikke perfekt – på ingen måte. Alle opplever nedturer og alle opplever oppturer, men av ulik grad som du sier. Og vi håndterer dette ulikt, du velger å dele det – og nettopp det er bra! Håper du har hatt en bedre dag i dag <3

  14. Så lenge man ikke utleverer andre, så må man kunne velge litt hva man deler. Hva som er å utlevere er det jo delte meninger om, men å skrive veldig negative ting om folk det er lett å kjenne igjen, DET bør man være svært forsiktig med. Jeg har nok ved noen anledninger gått over streken, men jeg har kun slettet et par innlegg i løpet av min fireårige “bloggerkarriere”. Det har ikke dreid seg om at jeg har ønsket å henge ut noen, men i ettertid har jeg innsett at det kunne oppfattes slik. Om man deler noe fra livet, så vil det ofte også handle om andre. Det går an å generalisere og “anonymisere” historiene hvis man vil ta opp noe som kan være litt “Brennbart”. Eks kan man skrive : “En gang kom jeg i prat med en kvinne som fortalte at…” i stedet for å skrive at det er noen man kjenner. Bare som et eksempel… Det kan også være klokt å la være å legge ut noe offentlig når man er i en opprørt tilstand. Samtidig er det dette med å ha litt “Nerve” i det.

  15. Det er ikke overhodet lett å finne den balansegangen av å dele, men ikke dele for mye. Jeg er ikke veldig privat på bloggen min, men jeg kan finne på å være personlig hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg kan skrive personlige blogginnlegg som andre kan relatere seg til, men jeg pakker det inn slik at det ikke blir privat. For eksempel ved negative hendelser som skjer i livet mitt. Jeg kan skrive om det, men jeg går aldri i dybden for da blir det for privat for min del. Som sagt, det er overhodet ikke lett å finne den balansegangen, man må nok bare prøve seg litt frem å se hva man er komfortabel med. Samtidig er det viktig å ta hensyn til andre. Jeg nevner for eksempel aldri venner eller familiemedlemmer med navn eller bilde. Det kan godt hende det er ok fordi nå, men kanskje ikke om noen år, derfor har jeg som regel at jeg anonymiserer de 🙂

  16. Så bra skrevet! Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg er en veldig privat person, men bloggen har også hjulpet meg i tøffe perioder! Ønsker deg en fin kveld <3

  17. Det er en fin balansegang ja. Jeg selv mener jeg må gi LITT av meg selv. Man skal ikke bli noen “endimensjonal” tegneseriefigur heller. Men vise det mennesket av kjøtt og blod som man er.. Men jeg vil ikke over mine egne grenser. Jeg mener noe tilhører privatlivet, og spesielt om det gjelder andre også 🙂 Så bare det du skrev i dag, i dette innlegget, sier noe om deg, uten å utlevere deg 🙂 Håper det snur litt nå <3

  18. Personlig er jeg som en åpen bok, men jeg føler langt fra at jeg får utløp for det via bloggen, fordi mye jeg kunne delt vil bety at jeg utleverer andre personer nær meg. Jeg deler gjerne det som går bare på meg og mitt, og skyter inne litt info som ikke vil påvirke andre i særlig grad.

  19. veronicarona: Jeg sjønner! Tror det er nra å være bevisst på dette! Men hadde vært deilig å kunne skrive litt mer på bloggen iblant ja.. Jeg tenkte på deg idag, savnet deg litt her, haha! Glad for å høre fra deg! 🙂

Siste innlegg