OMEGA 3 HAR IKKE EFFEKT PÅ DETTE LIKEVEL / TING SOM VAR SUNT, MEN BLE USUNT.

Licensed from: Pexels pixabay.com

Dere har kanskje fått det med dere på nyhetene forje uke. Men nå hjelper visstnok ikke omega 3 på hjertet lengre! Forskning.no skriver at omaga3 tilskudd ikke har effekt på hjerte og karsykommer, slik man lenge har trodd. Så da er det nok mange så sitter å er litt forvirret! “Å vi som har kjøpt det dyre smøret med omega3 i alle år, å nei å nei!”

Sitat fra forskning.no:

“Ga oljen mindre risiko for sykdom eller død?

Svaret fra den nye studien er et rungende: Nei!”

Jeg ser for meg produsentene for omega3 produkter dra seg i håret når forskningen ble kjent. De må antagligvis ha sovet dårlig sist uke da saken havnet i avisen. Men samtidig står det jo i forskningen at omega3 kan ha effekt (kanskje) på friske mennesker som spiser lite fisk. Så det er ikke sikkert alt håp er ute for omega3 da? Og at kan det ha effekt på andre ting? (La oss nå håpe all tranen jeg har tatt gjorde noe godt da).

Jeg synest det er litt forvirrende med alle produktene som var supersunne når jeg var barn og nesten livsnødvendig, men som nå har fått en litt annen lyd i pipa. 

Og ved snakk om pipe.. Visste dere at tobakksrøyking på 1500 tallet ble sett på som sunt?? Leger reklamerte for tobakk frem til 1950 tallet, og det gikk for å være medisin..!! (Frisk luft vet dere!) Nokså sykt å tenke på idag! Kilde HER. Artig lesning.

Ett produkt som også er litt diskutert i disse tider er melk. For når jeg var liten fikk jeg høre at det var supersunt. Jeg måtte drikke melk for å bli stor og sterk. Og man måtte ha melk for å forhindret benskjørhet. En livsnødvendig kalsiumkilde rett og slett. Men nå er det jo flere kilder som mener melk kan være direkte usunt og skape helseprobkem og sykdom. Ikke vet jeg altså.. Tine melk er ikke enig vil jeg tro, så man får velge sine kilder. Det får dere evt google selv.

Jeg har noen ganger kjøpt tran! Sunn skal man være vet dere. Men har det fortsatt effekt på andre ting mon tro?

“TOK DU FOR MYE MØLLERS TRAN?”

Takk til deg som tipset om at jeg måtte skrive om omega3 nyheten. 

12 kommentarer
  1. Det er mye humbug ute ¨å går når det gjelder kosttilskudd og vitaminer. Jeg har aldri tatt noe som helst, regner med at når jeg spiser sunt så får jeg i meg det jeg trenger. Og hva som er sunt eller ikke når deg gjelder andre ting, skifter med årene. Sånn har det vel alltid vært.

  2. Ja, det er merkelig det der. Og det er årsaken til at jeg alltid har sagt; alt med måte, så går det bra!
   Tar mulitvitamin, men det er det eneste kosttilskuddet. Vi spiser så allsidig, og veldig mye fisk av alle slag, som vi stort sett fisker selv, så jeg tror vi har relativt grei kost her i huset. 😉
   God fredag!

  3. Ja hva som er sunt varierer mye..vi tok alltid tran eller sana-sol som barn. Nå tar jeg ikke noe sånt.. Tenker man først må sjekke om man mangler noe jeg.. så får en ta tilskudd om det er noe en trenger.. God helg <3

  4. HeidiElise: Det er bra å spise allsidig! Da trenger man stort sett ikke noe tilskudd! 🙂
   Ha en fin fredag! Ps! Idag har jeg funnet frem sjokoladen!

  5. NorskeTankeriDanmark: Hehe, ikke lett å vite hva man skal forholde seg til. Så også denne forkningen og sunt og usunt får man ta med en klype salt. Variert kost i moderate mengder og sunn fornuft kommer man ett stykke med.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg