Kan noen svare på min venns Askepottspørsmål, og mitt Pippi spørsmål?

Jeg ser Askepott hver jul, Men stadig er det detaljer jeg legger merke til som jeg ikke har tenkt på før.

Idag såg jeg Askepott sammen med en venn mens vi drakk morgenkaffi. Og det morsomme er at han la seg merke i litt andre detaljer enn meg. Pluselig spurte han om Askepott hadde klippet håret. (På jegerscenen). Og det var ikke det at jeg ikke hadde tenkt over at hun hadde kort hår i den scenen før. Men jeg hadde ikke tenkt særlig over hvorfor.

Jeg svarte kjapt at det nok var bare rullet inn. (For de svinger innover).

Men ved å studere håret hennes fant ut at det ikke var mulig. “Kanskje hun har satt håret i en knute under hatten, slik at det ser kortere ut ettersom hun skal ligne en guttejeger” tippet jeg så.  MEN nå har jeg googlet… Og noen folk mener at svaret er at hun har parykk. For de sier hårfargen er lysere i jegerscenen. Stemmer det? Hva tror du er greia med håret? Ps! Hun har langt hår igjen på ballett.

Min venn gjorde meg også oppmerksom på en detalj i Tre nøtter til Askepott som jeg aldri har registrert før. (Tror jeg). At det flere ganger iløpet av filmen vises det oppe i hjørnet av filmen når man skal “skifte filmrull”.. Hehe! Det er jo herlig at det fortsatt er med da! 🙂 Har dere lagt merke til det? Eller er dere like ufokusert som meg som ALDRI har tenkt over det? (Jeg drømmer meg bare bort sikkert, hehe:-)

Og en siste ting jeg må si om den Askepott er at jeg aldri i mitt liv helt har likt den prinsen! Haha! Også idag synest jeg han var litt blærete og teit. Er det egentlig noen jenter som har vært forelsket i prinsen, eller har alle bare vært opptatt av Askepott? 

Jeg elsker den filmen! 🙂

Ellers har jeg også fått en litt sen aha- opplevelse med filmen “Den første snøen”  med Pippi. Den ble sendt på TV idag etter Reisen reisen til julestjernen og Disneys julekavalkade. (Ja, jeg måtte få med meg ALLE de, hehe! Men gikk litt frem og tilbake, og reisen til julestjernen fikk jeg med meg ekstremt lite av bortsett fra som bakgrunnsstemning) Men angående Pippifilmen..

Som liten trodde jeg utescenene fra denne filmen ble spilt inn i Sverige. Men det er visstnok spilt inn i Røros? Stemmer det? Jeg har jo vært i Røros..hmm.. Så mitt spørsmål er; hvor er scenen på bilda under spilt inn? Er det sentrum av Røros? Og har noen av dere vært der? Det er så koselig med alle trehusa tett i tett! ..Og den scenen her er så bra!! :-):

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Håper dere har hatt en fin kveld! <3

10 kommentarer
  1. Om Askepott, sikkert parykk. Det med Pippi aner jeg ikke 😀 Har du en bra 1. Juledag -morgen. Jeg tidlig våken 😀

  2. He he he ja se der ja. Disse små detaljene til askepott har jeg faktisk ikke tenkt på. Og han prinsen er jeg enig i. Tror jeg mest ser på for at askepott er med 😀 Og så får jeg merkelig nok julestemning av den. Pippi har jeg dessverre ikke sett.

  3. naturogfhoto: Hehe! Jeg har ikke hørt om noen enda som har hatt crush på prinsen, hehe! 🙂 Jeg får julestemning av den filmen selv. Vi forbinder den vel julafta. Pippifilmen har jeg sett ekstremt mange ganger siden jeg var barn og til idag. Den er veldig fin og morsom, og anbefaler den sterkt selv om den er gammel. 🙂 Håper dere har en fin 1 juledag!

  4. NorskeTankeriDanmark: Ja, det er egentlig en logisk forklaring, at det hører til parykk til jegerkostymet. 🙂
   Får dere sett Askepott i Danmark? 🙂

  5. Jeg så hele Askepott for første gang i år, og la merke til det korte håret. Trodde hun hadde klippet seg, men så så jeg at hun hadde langt hår igjen etterpå.
   Når det gjelder Pippi så stemmer det at det er spilt inn i Røros. Har ihvertfall lest det for lenge siden. Og det er mest sannsynlig i gata som går litt utenom sentrum. Tror jeg har gått der og har bilder derfra. 🙂

  6. HeidiElise: Så fint å få det bekreftet! Jeg har jo vært i Røros en gang, men sikkert bare i sentrum. Så tviler på jeg har vært der Pippiscenen er fra! Men er så koselig der! Moro om du har bilder derfra! 🙂

Siste innlegg