Barnas julepynt er for stygg til å ha fremme!

Licensed from: sobima pixabay.com

Hjemmet er pyntet til jul! Og stua er som tatt ut av ett interiørblad. Fargene er kalde og stilrene, og det finnes ikke en ting som ikke matcher hvitt, sølv og element av grønt. Juletreet er pyntet med nyere kuler i sølv og hvitt. Og den arvede julepynten står igjen på boden sammenmmed barnas hjemmelagde julepynt fra skole og barnehagen. 

Jeg leste en nyhetssak igår som gikk på at noen faktisk gjemte bort barnas hjemmelagde julepynt, fordi den ikke passet inn med det stilrene julehjemmet. HER. Og jeg måtte tenkte litt på dette “nyere fenomenet – interiørmødre pynter til jul”. 

Jeg synest det kan være inspirerende å se på julehjem i magasiner som inspirasjon til pynting! Men for meg ligger den største gleden i den tradisjonsrike delen av pyntingen. For hvert år pynter vi med de samme julekulene (tilført noe nytt iblant), der det til og med er tradisjon på ene sida i familien hvilken pynt som skal på sist (En gammel arvet fugl. Og den har blitt hengt sist på treet i forje generasjon også. På lille julafta). Og treet kan neppe sies å være stilrent. For julepynten er i alle farger, også hjemmelaget juletrepynt.

Det som er mest stas er når de tinga vi laget på barneskolen kommer frem i stua i jula. For det er så bra minner, og jeg husker at jeg var så stolt når jeg gav bort dette jeg hadde laget og hvor glad de ble. Og vel.. de er ikke akuratt estetisk vakre alle av de. Men uerstattelig.

Hvis jeg legger ordentlig godviljen til kan jeg forstå de interiørentusiastene som ikke synest dorullnissen passer helt inn på instagrambildet! For jeg synest ikke dorullnisser er direkte vakkert! Men å ta det steget å ikke ha barnas julepynt fremme i jula, vertfall når barna er små, det synest jeg er vansklig å forstå at noen vurderer!!

For meg hadde hjemmelaget pynt hadde mye større verdi enn alt man kunne kjøpe. Og hva må det da ghøre med ett barns selvtillitt at pynten er for stygg og lite stilrent til å ha fremme? 

 

Hva tenker du om stilrene julehjem? Er du opptatt av at ting skal matche av juledekorasjonene?

Kunne du hatt barnas julepynt i stua?

18 kommentarer
  1. Jeg har ikke juletre selv, men da jeg bodde hjemme var det jo den gamle pynten vi hadde laget som var det morsomme. Og alle historiene bak forskjellig. Liker ikke sånn RENT jeg..

  2. Måtte smile, for hjelp om det kom en sånn interiørpoliti hit til meg. Her er det alle slag i huset av både mine, barnas og barnebarnas påfunn. Juletreet er fylt opp av minner fra ferier, pynt jeg har fått på pakker, bilder av mine, noe brødrene mine har laget og så videre. Nei, jeg hadde ikke klart å ha en sånn ren jul, for det er ikke meg. Kos deg på denne bittelillejulaften. Jeg pynter juletreet nå og koser meg med alle minner.

  3. Natheless: Måtte flire litt med tanken på det interiørpolitiet! 🙂
   Pynter du treet ikveld? 😀 Så utrolig hyggelig!!:-) Høres ut som du har mye fin pynt med gode minner i, og det er den mest verdifulle pynten i hele verden! Takk! Håper du koser deg med juletrepynting og bittelillejulafta! <3 Ønsker deg en fin kveld!

  4. Helt enig! Det er slik pynt som betyr mest, og vi har masse framme hvert år fra meg og søsknene mine! Kunne aldri tenkt meg å gjemme bort slik pynt bare for å ha et “inspo” hjem :/

  5. Jeg elsker stilrene julehjem og er veldig opptatt av at det skal matche haha. Jeg er en interiørnerd, MEN så fort det kommer barn i hus skyver jeg interiørnerden i meg bort. Det er klart at barnas julepynt skal vises frem! Barna legger jo gjerne sin sjel i å lage julepynt og da blir det for teit å gjemme det bort bare fordi vi voksne ikke synes det passer inn 🙂

  6. Jeg er nok litt der at det må passe sammen ja … men har et fåtall nisser fremme som mine barn laget da de var små. All annen julepynt sendte jeg med x’en da han flytta for 20 år siden. For jeg skulle aldri feire noe som helst mer … jaja. Det ble jo ikke helt sånn. Men jeg måtte starte på nytt, på flere måter.

  7. Dette er et vanskelig dilemma, men jeg tenker at det alltid er rom for litt barnepynt rundt omkring i huset! Det er jo viktig at barna forstår at de blir satt pris på 🙂

  8. Nå har ikke jeg barn og da heller ikke pynt fra barn. Hadde jeg hatt det skulle det så absolutt vært på! Julen er barnas tid og det er ikke dagen for å ha det “penest”. Julen er for familie og da hører barnas pynt til på treet, det er min mening! 🙂

  9. Bra tanker du har der. Jeg selv har skrevet et eget innlegg om den gamle julepynten min. Jeg har dessverre ikke noe av det barna mine lagde for lenge siden.

  10. pensjonistgunna: Tusen takk! 🙂 Ja, jeg leste innlegget ditt om julepynten. Veldig koselig innlegg, og du har mye historie i den flotte juletrepynten.
   Håper du har en kjempefin kveld! <3

  11. MK: Ja, det er jo lov å ha stor interesse for interiør, men synest det er fint du setter pris på barnas julepynt også. Ikke alltid like estetisk vakker, men full av sjel 😉

  12. Marit: Det kan være veldig vakkert med matchende juledekorasjon. Men høres koselig ut med noen hjemmelagde barnenisser også! 🙂 Men om du sendte alt med exen fikk du jo god unskyldning til å kjøpe alt nytt og slik du ville ha det vertfall? 🙂

  13. Homemadebyf: Jeg har heller ikke barn! Men er nokså sikker på at dersom jeg hadde ville jeg satt den pynten forann alt annet! 🙂 Enig med deg!

Siste innlegg