Tar du dine gode egenskaper og talent for gitt? / juleprioriteringer!

Har du noen gang drømt om å være noen andre enn du er? Kanskje ha noen andre egenskaper og slette de dårligste? Eller å få ett litt annet utseende? 

Jeg såg en julefilm idag som heter “A christmas switch.” Handlingen var litt lik den i Freaky Friday (Lindsey Lohan) bare at det var to voksne kvinner som byttet liv i julen. En av kvinnene var altfor snill og sa ja til litt for mye. Mens den andre var litt for hard mot folk rundt seg og mot kollegaer.

Den “harde karrierekvinnen” var veldig velorganisert og egentlig en veldig god person, men prioriterte ikke forhold til datteren. Hun var beinhard foretningskvinne som jobbet mye. Mens den bløthjerta kvinnen var en supermor og sangtalent, men prioriterte ikke seg selv og hadde ikke oppnådd drømmen sin. De ulike væremåtene fikk litt konsekvenser i livene deres og preget deres relasjoner, karriere og spesielt familielivet til karrierekvinnen.

Julefilmen var ikke noe Oscarkandidat, noe få julefilmer er. Men det var likevel noe tankevekkende med filmen. For man har alle noen gode egenskaper og noen dårlige! La oss si at de dårlige har “forbedringspotensialer for å få det bedre med seg selv og andre.”

Kvinnene i filmen var to to ytterpunkter, og de ble etterhvert bedre utgaver av seg selv ved å se på sine prioriteringer “utenfra” og miste seg selv. På den måten kunne de kjenne på hva de savnet i livet sitt og hva som var viktig i livet når de mistet det. Og når de mistet seg selv. Og selvfølgelig lærte de mye av leve livet til en som prioriterte og tenke litt annerledes i hverdagen sin.

Ingen er perfekt! Men man glemmer ofte å verdsette sine gode sider. For det er så lett å ta sine egne egenskaper for gitt! Jeg gjør vertfall ofte det! Men jeg tror man hadde savnet nokså mange av sine egne egenskaper dersom man ble tryllet til en annen person. (Som ikke hender meg så ofte). For jeg vedder på du har mange bra egenskaper og mange sider som kommer godt med og som andre gjerne missunner deg for!

Det siste jeg vil nevne er tanker rundt prioriteringer i julen. Og her finnes jo ingen fasit. Jul er tradisjon og alle gjør ting på sin måte og har sine tradisjoner og ting som er viktige for dem. Men i likhet med kvinnene i “A christmas switch” så finnes mange ytterpunktmennesker der ute. Kanskje noen lar perfeksjonen med juleforberedelser gå sålangt at de må nedprioritere tid med familien? Jeg husker vertfall jeg hadde så lyst å se film og tv før jul med “de voksne” i nærmeste fam, men at de sjelden hadde tid. Noe som jeg synest var så trist, for da måtte jeg se ting jeg ville dele med andre alene. Og tror mange foreldre er der at de ikke har tid til julekosen underveis fordi de er så stressa og har så mye å gjøre for å lage perfekt julekveld. Og så finnes disse ja menneskene og supermødrene som er utslitte på julekvelden. Mens noen er flinkere å balansere! Men akurat dette går som sagt ikke kun på ens egenskaper men på prioriteringer. Og det er verd å tenke over hva som er viktig for at man skal ha det best i jula.

Jeg håper alle kan se og verdsette det gode med seg selv og sitt liv. Det man så lett tar for gitt!

Fototillustrasjon, a switch for christmas, moviepictures.

Har du noen tanker om juleprioriteringer? Eller å ting for gitt; både når det gjelder egne personlige egenskaper og talenter og gode ting en har i sitt liv?

 

 

7 kommentarer
  1. Stort sett fornøyd..men litt smådrømming av og til er vel bare bra 🙂 Her blir julefeiringa rolig og uten store selskapeligheter.. God mat og kos blir det :)) Håper det går i orden med bloggoverføring for deg..dumt med forandringene på blogg.no for mange… Kos deg med juletida <3

  2. annebe.blogg.no: Tusen takk for så hyggelig kommentar! 🙂 Bra du stort sett er fornøyd! Håper du får det kjempehyggelig i jula! Takk for støttende ord ang å få blogge videre!
   Jeg prøvde å kommentere tidligere ikveld på bloggen din, men vet ikke om kommentaren gikk gjennom pga en tvetydig feilmelding. Men du var veldig fin i grønt 🙂 likte øredobbene!
   Kos deg mye med juletida du også! 🙂

  3. NorskeTankeriDanmark: Det er godt du er deg selv 😉 Du er en morsom, spø og god dame! Ja, jula nærmer seg.. 🙂 Takk, håper du også koser deg! <3

Siste innlegg