Pleier du å gjøre dette når du lager brente mandler?

Idag har jeg og en venn laget brente mandler! Ble de ikke fine?? Det litt komiske er at innlegg som “hvordan lage brente mandler” på min blogg oftest blir “hvordan ikke lage brente mandler”. For jeg lærte noe idag også. Kanskje dere kan lære av mine feil? 😉

Jeg har laget brente mandler før. Og hadde jeg gjort det på samme måte som sist jeg laget det hadde det nok gått supert! Men vi prøvde først ut en ny oppskrift som innehold flere ingredienser enn jeg pleier å bruke, og der alt skulle oppi samtidig. (Jeg har ikke pleid å ha mandlene oppi med en gang) Og resultatet ble uansett hva som gikk galt ikke bra nok. For sukkeret karamelliserte seg ikke og mandlene ble ikke sprø nok. (Nedenfor er det misslykkede forsøket). 

Det jeg synest er best når jeg lager brente mandler er å varme sukkeret endel før jeg tar oppi mandler. Og når vi prøvde det ble resultatet helt perfekt! (Dere ser mandlene gjennom de søte glassa jeg kjøpte på europris).

Så det neste jeg tenker å gjøre på dette prosjektet er å karamellisere sukker på ny og ta alle mandlene fra første forsøk oppi panna en gang til. Så håper jeg det blir bra! 🙂

 

Har du laget brente mandler i år?

Pleier du å ha mandlene oppi fra starten, eller begynner du å varme opp sukkeret først?

5 kommentarer
    1. naturogfhoto: Ja, det anbefaler jeg på det sterkeste! Det er skikkelig godt, og nokså enkelt! Men pass på at sukkeret karameliserer seg ordentlig, og skill mandlene fra hverandre med en gang så de ikke klistrer seg sammen! 🙂 Håper du prøver! <3

    2. Har laget det, og fått resultater som både det første og andre bildet ditt. Uten at jeg helt vet hva jeg gjorde galt. Det er skikkelig godt!

    3. Marit: Ja, det er KJEMPEGODT! Tenker lage mer idag! 🙂 Jeg kan ikke svare helt sikkert på hva du gjorde galt. Men sukkeret bruntes ikke/karameliserte seg ikke ordentlig på mitt første forsøk.:-)

Siste innlegg