HJELP- HVA REGLER ER INNAFOR I TIDLIG DATING?

Licensed from: StockSnap pixabay.com

Ettersom jeg i høst har testet ut fenomenet nettdating har det dukket opp flere spørsmål. Og ett av dem er “Er det greit å møte flere man nettdater. Altså å date flere samtidig? Og hvor lenge kan man ha kontakt med flere før det blir moralsk “feil” å ikke forholde seg til kun en?

Jeg hadde i starten kontakt med flere personen via datingchat. Og etterhvert ble det to. To som virket hyggelige, men som var helt forskjellige. Og begge ville etterhvert gjerne møtes. (Vi har ikke kommet dit til dags dato).

Jeg tenkte i starten at det var helt innafor å skrive med flere på en nettdating frem til man hadde møtt noen i virkligheten ,eller før ting ble mer seriøst. Og jeg tenkte i utgangspunktet at det var innafor å møte to ulike personer hvis det var snakk om EN date. Og så ta en beslutning.. For man kan strengt tatt ikke vite kjemien uten å ha møttes. 

Dette synet var derimot ikke begge “datene” jeg har hatt kontakt med enige i. Han ene delte mitt syn, og vi avtalte at vi kunne gjøre hva vi ville uten noen rappoteringsplikt inntil vi møttes. Og det syntes jeg var slik det burde være og befriende. Ikke at jeg nødvendigvis ville møtt noen. Men det var bare prinspippet og friheten til ett privatliv så tidlig. Men den andre daten ønsket helst jeg avsluttet å skrive med den andre (som jeg hadde skrevet lenger med) og kun prioriterte han, selv før vi hadde møttes. (Noe han aksepterte til slutt). Han ville også vurdere å avslutte kontakten dersom jeg møtte noen andre til en date, og spesielt om det skjedde noe mer på daten.. Og han mente jeg måtte rappotere om jeg gikk på date. Ellers ville jeg gå bak ryggen på en måte. 

Ettersom jeg etterhvert hadde mest troa på “date to” sånn bortsett fra dette samtaleemnet ble det til at jeg følte jeg måtte akseptere å ikke møte noen andre inntil vi hadde funnet ut om vi ville møtes (De bor foresten langt borte begge to)..

Spørsmålet mitt til dere der ute på det store nett, er noe jeg har grublet mye på etter den ene datens “ulitimatim”. Er det riktig før man har møttes en eneste gang å kontrollere den andre sånn? Som sagt virker personen som en snill, omsorgsfull og oppegående person. Men dette er en ting jeg ikke likte, ettersom jeg er livredd for å finne noen som er kontrollerende og eiersyk. Selv om det kun virker til å være rundt slikt tema, og ift utroskap og for eksempel at kyssescener m.m. kunne blitt en utfordring om man hadde jobbet som skuespiller..  

Angående å skrive med flere så kan jeg forstå at det kan være kjipt å satse fult på noen som skriver med flere.  Og jeg har lurt på om jeg er den som tar feil her. 

Hva tenker dere om “regler” før man møtes? Sølibat og rappoteringsplikt? Eller frihet og privatliv før man møtes face to face? Evt helt til man blir sammen. ?? Svar mottas med takk, samme hva mening dere har! 🙂

 

9 kommentarer
  1. Jeg tenker man må få bestemme selv, men er den andre så klar på hva han vil og du IKKE vil være med på det. SÅ har du lov å si nei, og så får man heller droppe denne daten da. Jeg tenker man har lov å gjøre som man vil, men viktig at man forteller det man gjør hvertfall. Ikke later som noen er den eneste, og SÅ plutselig…

  2. frodith: Ja, helt enig! Viktig å være ryddig, ærlig og åpen hele veien hvis man nettdater flere. Sant, det første du skriver! 🙂 Takk! 🙂

  3. NorskeTankeriDanmark: Ja, det er virkelig ett dilemma, som sikkert din venn også fikk kjenne på 🙂 Ja, jeg er enig, men noen kan få følelser og andre ikke på veien, og så blir det komplisert likevel. 🙂 Jeg får fundere litt på dilmmaet 😉 Man vil jo ikke såre noen. Men samtidig tenker jeg at veldig tidlig i en datingfase, der man ikke har møtt noen, er det lov å date mer enn en hvis man er usikker. 🙂

   Ha en fin kveld <3

  4. Jeg har vært som deg og fått hakeslepp når jeg har møtt på sånne som din skrivepartner nr. 2. Mener at man står fritt fram til det første kysset. Har dårlig erfaring med å innlede forhold til et par av typen nr. 2 da det fort har bydd på sjalusiproblemer senere også, akkurat slik du frykter. Det betyr ikke at de tar feil, men jeg tror at like barn leker best her. Så magefølelsen min sier at du får mindre problemer med nr. 1, så sant han ikke er notorisk skjørtejeger da og inkluderer å hoppe til sengs i datingbegrepet.

  5. Interessant blogginnlegg! Jeg synes egentlig det er veldig vanskelig. Hvis jeg hadde snakket med to stykker på nett, men ikke møtt dem eller vært på date, og det ikke hadde vært følelser involvert tror jeg nok at jeg hadde tillatt meg selv å snakke med begge to, møtt dem for å se hvem jeg passer best, og jeg hadde tillatt at de også gjorde det samme. Jeg tenker at man er ikke kommet til det punktet hvor man er exclusive da. Samtidig må man jo respektere at andre har et annet syn enn en selv. Hvis noen hadde sagt til meg før jeg hadde møtt dem at de vil ha meg for seg selv så må jo det respekteres, men kjenner jeg meg selv rett hadde jeg stukket med ei gang, haha. Men det er fordi jeg føler det blir for kontrollerende. Men igjen, utrolig vanskelig å si egentlig.

  6. Anonym: Tusen takk for tilbakemelding! Veldig interessant å høre om din erfaring! Og jeg tror også like barn leker best på det området, selv om det kan være vansklig å avgjøre om en slik ting er stor nok til å avslutte kontakten med noen. Skrivedate nr 1 er ikke en skjørtejeger, men mer lik meg i tanken på frihet helt i startfasen på dating! 🙂

  7. MK: Takk 🙂 Ja, det er kjempevanskelig! Spesielt når man står midt oppi det og har pratet mye med to helt ulike personer som begge vil møtes! Og komplisert nok nr 2 kun vil møtes om man ikke møter nr 1 først. Men nr. 1 vil møtes snart, mens nr 2 har god tid.

   Helt riktig at man må prøve å akseptere hverandre. Selvfølgelig!. Men jeg funderer litt på hvem skal gi etter for den andres “regler”? Jeg tror man lett kan få den andre til å stikke om man kontrollerer for mye i starten. Enig med deg! 🙂 Så vi får se.. Såsnart ting blir mer seriøst vil det jo uansett bli klart at man er exclusive. 🙂
   Takk for tilbakemelding! <3

Siste innlegg