Noen film- anbefalinger og mine meninger om filmene! :-)

Jeg har sett endel film i det siste, og jeg tenkte å  lage en oversikt til dere over min vurdering og terningkast på noen av dem. Alt fra 4 vil jeg si er anbefalte filmer. Mens terningkast under 4 er advarsel om at dere kan slippe å bruke tiden på den 😉 Det holder at jeg wastet min tid, enn at dere også gjør det 😉 De fleste filmene har jeg sett gjennom viaplay. 

Thrillere, action, grøss:

SPLIT.  Thriller. Denne filmen anbefaler jeg å se. Den handler om en mann som har utviklet ulike personligheter (etter det som hintes til å ha vært en traumatisk oppvekst.) Hans psykolog har karlagt 23 ulike personligheter. Men han har en 24 som er på vei. I starten av filmen kidnapper han tre unge jenter og holder dem fanget i huset, og de er veldige uenige om de skal rømme eller prøve å forstå situasjonen. Filmen er ikke veldig skummel, men jeg syntest den var litt creepy på en måte likevel. Å Spesielt Hedwig synest jeg personlig var creepy, haha! Og det blir mye action mot slutten. 

TERNINGKAST: 5 (Sterk)

Chloe. Thriller. Her er det tre veldig dyktige skuespillere i hovedrollen. Men jeg synest likevel ikke filmen er veldig god. Den er sånn helt grei. Handler om en kone som misstenker at mannen er utro og leiger en ung pike for å prøve å avsløre han. 

TERNINGKAST: Svak 4.

The girl on the train. Filmen handler om en alkoholisert ung dame (Rachel) som hver dag tar toget. Fra togvinduet observerer hun hver dag ett fremmed par i hus, og fantaserer om dem som det perfekte par. Men en dag blir hun vitne til at kvinnen i huset kysser en fremmed mann. Kvinnen blir senere meldt forsvunnet, og Rachel er etter en blackout usikker på om hun har noe med dette å gjøre!

Etter å ha lest boken, var kanskje ikke overraskende filmen litt skuffende. For boka var veldig bra! Jeg synest de kunne bygget opp filmen bedre, for enda mer spenning og forståelse. For boken synest jeg fikk bedre frem filmens psykopat (som jeg ikke skal røpe) og hva Racheal har blitt utsatt for. Men dette er ingen dårlig film, og jeg anbefaler den om du vil se en thriller. 

TERNINGKAST: 4 pluss

Get out. Thriller/ grøsser. Jeg anfafaler denne om du vil ha det jeg vil kalle en psykogogisk grøsser. Jeg som ikke er veldig tilhenger av blodige voldlige grøssere, syntes det var fint med en annerledes grøsser. Men creapy er det jo med disse zoombielignende menneskene.

TERNINGKAST:  5

Momento. Thriller. Jeg ble litt skuffet over denne filmen. Den hadde veldig høy score på imdb stjerner, så mulig forventningene mine var litt for høye. Når det er sagt er det ikke en dårlig film, men en film jeg tror vil variere mye fra person til person hvor godt man liker. Filmen handler kort fortalt om en mann som ikke kan lage nye minner /kortidsminnet er forstyrret. Og han vil hevne drapet av sin kone. Filmen er derfor bygget litt ut fra hans hukommelse og hopper endel frem og tilbake i tidsforløp. Jeg måtte smile litt av den sleipe vennen hans “johnny” da.:-) og selv om det står thriller, føler jeg den kunne vært til tider drama komedie.også.

TERNINGKAST 4.

Planet of the apes. Denne filmen gav meg litt Jurrasic park vibber. Handler om en som vil finne en kur mot aksheimers, og gjør eksperiment på aper. Forsøket blir stanset og alle apene avlivet. Men barnet til den ene forsøksapen overlever og blir svært intelligent. Noe som senere får uvante konsekvenser. Filmen er noen år gammel, så mulig noen av dere har sett denne. Men hvis ikke er den anbefalt underholdning! Jeg har kun sett første film, ikke oppfølgerene. 

 TERNINGKAST 5.

FEELGOOD-FILMER, DRAMA, KOMEDIE:

How to be a latino lover. Komedie. Denne komedien kan jeg anbefale. Altså det er ingen oscar film, og ikke den beste filmen jeg har sett. Men den fikk meg til å trekke på smilebånda flere ganger, som en komedie skal gjøre. Spesielt starten var vittig. Handler om en mann som rett og slett har lyst å gifte seg rik. Og planen er å sjarmere eldre rike damer ved å te seg som en ordtlig glatt sexy gentleman. Og noen ganger lykkes det. Men det går ikke så bra hele tiden. 

TERNINGKAST: 4 pluss

The edge of seventeen. Komedie/drama. En veldig bra film når det gjelder å catche fjortis feelingen og som lett underholding. Jeg ble nesten 17 igjen! Handler om ei jente som opplever at bestevenninna blir sammen med broren. Men også livet hennes som tenåring og oppveksten. Mange fine små detaljer og bra hovedrolle. 

TERNINGKAST: 5

Eddie the eagle. Handler om livet til M. Edwards. Altså basert på en sann historie. M. Edwards drøm var å være med i de olympiske leker, noe han klarte. Han representerte storbritania i hoppsport. En varm film med humor og drømmer. Anfefaler om du ønsker en lett spillefilm.

TERNINGKAST 5.

The zookeepers wife. Dette er en amerikansk film, og jeg fikk litt vibber til Water to elephants. Dette er en varm og fin historie basert på en virkelig hendelse. Og har du den rette dagen skal du ikke se bort fra at du feller noen tårer. Like I did. 

TERNINGKAST 5.

UP. En animasjonsfilm fra Disney Pixar. Must see. En mann som etter å mistet kona og nesten huset, fester mange heliumballonger til huset og flyr avgårde. Målet er å dra ett sted han lovet kona å dra. Og en klønete speider blir ved ett uhell med på reisen. Mye varme og humor, og jeg gråt og ble veldig rørt på slutten!

TERNINGKAST: Minst 7 :-):-)

A dogs purpose. Fin film om meningen med å ha en hund. Og en hund som kommer igjen i ulike hunder. Jeg gråt mye gjennom denne fimen, haha. Men så er jeg jeg svak for sånt her da..

TERNINGKAST: 5 pluss.

….Godt mulig dette innlegget blir oppdatert med flere filmer. Nå tok jeg mest de med 4 stjerner og mer. De verste filmene skal jeg ta dem med også?.. 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg